keskiviikko 1. helmikuuta 2023

Vaalikauden avajaiset: poliittisesti korrekti vitsi

 

Avataan vaalikevät poliittisesti korrektilla vitsillä. Melkein omasta päästä, sovitus ja sanat kuitenkin.
Petteri Orpo oli päättänyt viedä Elina Valtosen rentoutumaan ja vaalistrategioita hiomaan luonnon helmaan ennen kevään eduskuntavaalien loppurypistystä.
Paikaksi oli valittu maaginen lampi, jossa Petteri kävi viikoittain pilkillä.
Petteri ja Elina parkkeerasivat Petterin uudenkarhean katumaasturin lammen eteläpäähän, ja kun he nousivat autosta ja nostivat pilkkivehkeet selkäänsä, Elina hiukan ihmetteli Petterin vyötäisillä keikkuvaa 25-senttistä junaa. Se ei näyttänyt oikein kalojen tainnuttamiseen tarkoitetulta papilta.
Elinan uteliaisuus heräsi, mutta kohteliaana ihmisenä hän vain kysäisi ohimennen: Mistä olet saanut tuon junan?

Odotahan niin näet, vastasi Petteri salaperäisesti.
Elina oli hädin tuskin saanut kairattua reiän ja laskettua vieheensä pohjan tuntumaan, kun siihen iski suuri kala. Se tempoi aikansa, mutta Elina onnistui kuin onnistuikin saamaan kalan jäälle.
Elinan hämmästys oli suuri, kun kala, kiiltäväkylkinen siika, sanoi: Jos olet Petterin kaveri, voit toivoa jotain. Mutta toiveesi toteutumisen ehtona on, että lasket minut takaisin lampeen.
Elina mietti hetken ja sanoi: Kun palaamme takaisin rantaan, toivon, että minua odottaa siellä seitsemän luksusbemaria.
Toiveesi on tahtoni, sanoi siika, ja Elina uitti sen varovasti takaisin lampeen.
Päivä sujui rattoisasti. Hiottiin strategioita ja oltiin hyviä ja edistyksellisiä ihmisiä. Tehtiin leikkauslistoja ja ihailtiin luonnon kauneutta. Viimein Petteri ja Elina palasivat rantaan.
Elinan hämmästys oli suuri. Hän näki joukon kylmästä hytiseviä, eksyksissä olevalta näyttäviä ihmisiä. Petterin autoon nojaili Sanna Marin, Bile-Ilmari, Antti Rinne, Tytti Tuppurainen, Matias Mäkynen, Eero Heinäluoma ja Erkki Tuomioja.
Mitähän helvettiä nyt, sanoi Elina. Pyysin seitsemään bemaria, en seitsemää demaria.
Siltä siialta alkaa tosiaan mennä kuulo, sanoi Petteri. Arvaapa, pyysinkö minä siltä viime viikolla 25-senttistä junaa.

*

Vitsin voi kertoa myös niin, että Elina pyytää seitsemää Mersua, ja Petterin autoon nojailee Jussi Halla-aho, Riikka Purra, Leena Meri, Sebastian Tynkkynen, Laura Huhtasaari, Teuvo Hakkarainen ja Ville Tavio.


3 kommenttia:

 1. Hemmetin hyvä. Laitoin jo (suullisesti) kiertoon. Ja kuin ajankuva tuokin että osia voi vaihtaa halutessaan "tasapuolisesti" omien näkemysten mukaan. Kenellekään ei voi tulla paha mieli. Kun tässä ajassa kenellekään ei saa tulla paha mieli ei-tasapuolisesti.
  jope

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää aina pyrkiä pahoittamaan tasapuolisesti mahdollisimman monen mieli, jos siihen leikkiin ryhtyy.

   Poista
 2. Mustakin oli hauska. Luin vitsin oikeastaan ihan toisessa muodossa, mutta ydinajatus oli tämä väärinkuuleminen ja siitä väänsin poliittiseen yhteyteen vitsin. Saapa nähdä, seuraako lisää kevään kuluessa.

  VastaaPoista