tiistai 14. helmikuuta 2023

Ystävänpäivää!

 

Ystävyydestä on kirjoitettu paljon, kaikenlaista. Myös laulajat ovat kunnostautuneet. Tässä kuusi tulkintaa, valitkaa päivänne tunnelmaan sopivin - hyvää ystävänpäivää!
https://www.youtube.com/watch?v=r0pehvh4tCE (Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaani)

13 kommenttia:

  1. Itse taidan kuulua yhtä astetta myöhempään ikäluokkaan kuin blogisti, ja nuoruutenikaan aikaan ei vielä kuulunut tämä ystävänpäivän vietto millään tavalla, vaan siitä kuultiin vasta paljon myöhemmin. Kekkosen ja Koiviston aikana asiat olivatkin monin tavoin paremmin…hah. Mutta toivotan minäkin tätä päivää kanssakeskustelijoille eli kaikkea hyvää.

    Tänään kaupassa oli kiva kohtaaminen. Jonossa edelläni seisoi sellainen lähi-itäläinen, olisiko irakilainen, pienehkö ja nuorehko mies kädessään S-marketin kukkakimppu. Meillä meni jutteluksi (idästä kun molemmat ollaan) ja kertoi sitten että kukat olivat ystävänpäivän kukkia hänen pikkutyttärelleen, jonka syntymästä ei käsittääkseni ollut kauan.
    Minä onnittelemaan hemmoa joka sitten näytti myös tilannehuumorintajuaan osoittamalla minun kärryäni, jossa pääasiassa oli tällä kertaa wc- ja talouspaperia ja koiranruokaa. En voinut muuta kuin luvata ostaa kukat illemmalla. No, ostamatta jäi. Vaikka osaan minä kukkiakin ostaa...

    Noista biiseistä ilman mutta Heikin kappale. Hectorille vielä pitkää ikää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unohdin kirjautua tilille...siis minä, jope, tuossa yllä.

      Poista
  2. Itse muistelen, että ainakin ysärillä alkoi jo olla ystävänpäivää liittyvää toimintaa mutta aiemmin ei tainnut olla. Kukat olisivat olleet tietenkin hyvät tuomiset perheen naisille. Ostin marketista neljä pientä leivosta. Tekivät kauppansa.

    Tuttavia minulla on paljonkin, ystäviä ei mitenkään älyttömästi. En suoraan sanottuna kaipaa valtavaa läheisten porukkaa. Johtuu varmaan siitä, että perheessä saa olla joka päivä niin läheisissä väleissä toisten kanssa.

    VastaaPoista
  3. Mulla sosiaaliset piirit pieniä ja varmaan aika samoista syistä. Miesten saunaporukoihin tms. en ole koskaan kuulunut. Yksi onni on ollut sekin että en ole koskaan tuntenut itseäni yksinäiseksi tai jos olen, olen riittänyt itselleni. Olen suht puhelias enkä mikään sysisynkkä ja vakava nuori mies, mutta tulen toimeen ilman yst.piirejä ilman mitään ongelmia. Silti yksinäisyyttä ei pidä vähätellä. Se on monelle tappavaa.

    Aloin eräästä mielijohteesta (taisi tulla signaali Jarin jututusta) eilen lukea klassikkoa jonka lukenut viimeksi varmaan kakskymppisenä. Hessen Arosutta. Aikamoista filosefeerausta, mutta todella syvää pohdintaa kuitenkin mm. tästä sosiaalisuudesta. Löysin itseni kirjasta kuitenkin, harmi kyllä, ns. puoliväli-ihmisenä vaikka komeampaa olisi olla se sus. Sosiaalisus (sic).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoilla linjoilla. Minäkin kävin lukemassa Jarilta Hesse-, Aristoteles- ja Nietzsche-sitaatit. Hyviä kaikki. Nietzscheltä lähtee esimerkiksi Hyvän ja pahan tuolla puolen -teoksessa tiukkaa analyysia monesta nykyilmiöstäkin. Kaikesta ei tarvitse / voi olla hänen kanssaan samaa mieltä, mutta ainakin hän tekee asiansa selväksi.

      Poista
    2. Arosuden sain ylioppilaslahjaksi kaverilta, joka kuuli, että olin aikeissa hankkiutua kirjallisuudenopiskelijaksi. Luin silloin innolla Arosuden. Vieläkin se on tuossa hyllyssä. Pitääpä lukea uudelleen. Muuta Hesseä olen lukenut sittemmin. Hiukan aikaisempi saksalainen suosikki on Thomas Mann, ja Taikavuori on ehkä parasta häneltä.

      Poista
    3. Arosuden ens. kolmannes ihan tiukkaa, juttuja jotka täysiin relevantteja tässä ajassa, mutta loppu meni niin romantiikaksi ja mystiikaksi että en tiedä kannattaako tuhlata tunteja.
      En tiedä johtuuko ajasta, siis esim. tästä kotimaisesta vaalikeväästä tms. mutta mulle tullut halu lukea nyt jotakin mahdollisimman realistista, vaikka -inho, ja naturalistista juttua.

      Meillä tässä lähellä kiva pikkukirjasto. Sielläkin hyllyt täynnä huolella ja hyvin kirjoitettuja uusia romaaneja joissa käsitellään tärkeitä aihepiirejä ja usein myös pyrkien eturivin oppilaan innolla olemaan jossakin kohtaa kirjallisesti yllättävä/uudistava jne./tms.
      Ne kirjat jää usein kesken.
      Hauskuuskin kelpaa. Nyt luennassa (ensimmäistä kertaa) Perecin Elämä: käyttöohje.
      Liian pitkä kirja mulle mutta on kuin kuuntelisi Beatlesin loppupään tuotantoa. Ja se on hyvää.

      Mutta pitääpä selata kirjakevättä ja etsiä sieltä jotakin kunnolla naturalistista juttua, jossa arki tms. roiskuu kunnolla.

      jope




      Poista
    4. Tällainen koomisen vakava pätkä suomalaista urheilupuhetta nauratti minua tänään - eikö tällaista raakaa rehellisyyttä ja uhriutumismieltä saataisi myös politiikkaan esimerkiksi isojen eduskuntavaalitenttien jälkipuinteihin ja vaalivalvojaisiin?

      https://www.youtube.com/watch?v=UDVjV2CVyAU

      Se Hurskaisen kirja voisi olla jännä. Siitä on tullut jotain polemiikkiakin facesessa.

      Poista
    5. Joo, pistin jo ajat sitten Suntion kirjaston tilaukseen. Kuihtuminen oli kyllä hyvä, omalla pimeällä tavallaan.
      jope

      Poista
    6. Urheilupuheet kyllä hauskoja. Tuo Tami on katsottu pitkänä versionakin. Ei lopu energia. Tänään katseltiin eduskunnan kyselytuntia. Hauska setti sekin. Kovasti kai pitäisi olla mieltä että kuinka kauheaa miten siellä puhutaan, mutta enpä tiedä. En ahdistu, jos kunnolla haastetaan. Pitäisikö kaikesta puhua laimennetulla virastokielellä? Asioiden sanominen suoraan on minusta ainakin hyve. Ei vika.
      No, mihin kukin on tottunut, esim. lapsuudessaan.

      jope

      Poista
    7. Tamin pidempi haastatteluversio on hauska myös, on tullut sekin katsottua. Jotenkin en ole pystynyt hetkiseen katsomaan eduskunnan kyselytunteja. Täysin arvotonta showta juuri siksi, että siellä ei tarvitse oikeastaan edes yrittää vastata. Luultavasti siksi, että kaikki varsinaiset päätökset ja muut vastaavat ovat jo tiedossa eikä puhetilaisuus muuta mitenkään asioiden kulkua.

      Poista
    8. Kyllä, tyypillisimmät vastaukset ministereiltä ovat
      -hallitus ei päätä tästä asiasta vaan kunnat
      -edellinen hallitus toimi tässä asiassa vielä huonommin
      -on lisättävä resursseja, on lisättävä resursseja, on lisättävä resursseja...
      - tätä varten on perustettu toimikunta miettimään...

      Eli, joo, ajan tuhlausta.

      jope

      Poista
    9. Tuossahan ne keskeiset fraasit. Melkein kaiken muun voi johtaa noista. 1) vastuun siirto, 2) vastuun siirto + toisten syyttäminen, 3) veronmaksajien kukkarolle meneminen muka ratkaisuna kaikkeen, 4) ongelmallisen asian käsittelyn lykkääminen - toki ihan toimivia strategioita, eikä hallitus tietenkään voi tehdä kaikkea, joskin voi luoda osaltaan toimivia olosuhteita.

      Poista