perjantai 15. heinäkuuta 2022

Kahden tason oikeutta

 

Suomeenkin on muodostunut kahden oikeustahon tilanne.

On oikeusjärjestelmä, joka tutkii todellisia rikoksia, ja on media- ja someinkvisitio, joka tutkii koettuja ja tunnettuja rikkomuksia ja rankaisee niistä; jälkimmäisessä motiivit ovat usein poliittisia.

Uhreja syntyy kummassakin. Jokainen voi miettiä, kummassa enemmän, todellisessa oikeudessa vai somen poliittisessa varjo-oikeudessa.

9 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. (Ihmeellistä mutta tuli juuri uutta tietoa mediassa siihen, mihin aamulla kommentoimani löyhästi liittyi. Siksipä poistin kommenttini alkuosan. Tieto on tärkeämpää kuin arvailu. Loppuosan jätän ennalleen.)

   Tämä ei liity suoraan mihinkään mutta toteanpa vielä lopuksi, että jos maailma menee niin kuin se yleensä menee (= kaikki muurit aina kaatuvat) niin edessä on monella yksityisellä ihmisellä ja taholla valtava moraalinen krapula ja häpeä siitä, missä on tullut olleeksi mukana näinä vuosina mm. somessa ja millä varmuudella asiat on tiedetty ja luokiteltu ihmisiä. Historiasta löytyy analogioita näihin varjo-oikeuksien aikoihin läheltä ja kaukaa. Erilaisilla kuvallisilla symboleilla ja väritunnisteilla.
   Jos minkä värinen käsivarsinauha tahansa kiristää vanteena päätä tai käsivartta, kannattaa viimeistään nyt repäistä pois.

   Poista
 2. Pistänpä tän vielä, osuu niin hyvin vars. tuohon kommenttini viimeiseen kipaleeseen.

  Hesari mainostaa just Anna Kontulan tutkimukseen liittyvää artikkelia näin:
  Pikkuporvari hyväksyy vain yhdenalaisen elämäntavan, ja nyt sellaisesta ajattelusta on tullut Suomessa normaalia.

  Voiko tuota enää paremmin sanoa.

  (No niin, nyt jatkan kesälomaa. Kaikki hyvä jokaisella joka suuntaan, mökeille tai kaupunkeihin. Jälkimmäisessä menee omani. Mutta kyllä kesä täälläkin on. Tavattu pitkin kesää paljon kiinnostavia puita. Sekametsä on tässäkin kaunein.)

  VastaaPoista
 3. Tässä yhtä tilitystä: https://mobile.twitter.com/willerydman/status/1547948296257228810/photo/1

  En tiedä kaikkia yksityiskohtia enkä totuutta asioista, mutta Rydman on iloinen että asiat selvitetään virallisesti. Poliitikkojen tulisi olla erityisen tarkkoja kaikesta mitä tekevät, koska satavarmasti vastustajat etsivät kaikki mahdollisuudet kaataa ihmisen kuin ihmisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kannattaisi kovin kummoisia mahdollisuuksia antaa omalla elämällään vastustajille (mukaan lukien omat joukot), koska kaikki mahdollisuudet käytetään kun kamppaillaan vallasta.

   Poista
 4. Menemättä sen enempää Rydmanin surkeaan tapaukseen (hänen tekonsa, olivat rikoksia tai ei, ovat tuomittavia ehdottomasti)
  niin huomio kiinnittyi kaksi päivää sitten MTV:n uutisiin jossa (tahattomasti)) oli esillä varsinainen kaksoisstandardi potenssiin viisi.

  Rydmanin tapaus oli esillä sen omalla nimellä ja kuvalla (mikä ihan oikein),
  mutta heti perään oli uutinen yli sataan (!) seksuaalirikokseen (siis tiedossa jo että rikoksia) syyllistyneestä miehestä.
  Ei nimeä, ei kuvaa.
  Luonnollinen kysymys: mitä helvettiä?

  Ollaan huolissaan luottamuksesta viranomaisiin ja mediaankin.
  Juuri tuolla tavalla sitä epäluottamusta synnytetään, harmi kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. (Rydmanin tapauksesta, ja miksei Hesarinkin, oikeastaan vain se, että onneksi nyt sentään viimeinen oikeuslaitos selvittää, tutkii ja ratkaisee onko rikoksiin syyllistytty. Sehän on oikeusturvaan perustuvan yhteiskunnan ensimmäinen lähtökohta.

   Yleisesti olen tyytyväinen siihen että sekä mies- että naispuolisten lääppijöiden ja perseenpuristelijoiden aika alkaa olla ohi. Tässä mielessä aika ja arvot ovat muutoksessa hyvään suuntaan. Kunpa kehitys vain olisi samanlaista koko maailmassa.

   Mutta selvää että mielivaltaiset ja populistiset tribunaalit somessa tai mediassakaan, eivät saa toimia tuomareina, kyllä sen täytyy olla sisälle lainsäädäntöön kirjoitettu ja sitä kautta ihmisten oman käytöksensä tasolle sisäistämä. )

   Poista
  2. Juuri noin kuten sanot. Jos Rydman perseenpuristelija, aivan itse on kuoppansa kaivanut. Mutta kyllä niitä kaivuussa avustajia myös riittää... Vuosien jälkeen tulee mieleen kaikenlaista kaunaa.

   Poista
  3. Kaksoisstandardit hirveitä ja luultavasti osin poliittisesti ja sananvastuupoliittisesti ohjattuja tai vähintään implikoituja. Hyvesignaloinnin oheistuotteena mittaamatonta vahinkoa tavallisille nuorille naisille - pääasiassa heille - ja väkivalta vielä sellaista, että tuskin muutoin olisivat tuollaisten raakuuksien kohteiksi kovin helposti joutuneet.

   Poista