keskiviikko 22. kesäkuuta 2022

Hyvää juhannusta kaikille


Operaatio Taklim hoidettu; murtuneeseen saumaan bitumia, sitten piipunhattu pois ja hormin nuohous, nokipölyn pyyhintä katolta ja  maisemia ihailemaan.

Kurkihirren päälle, molempiin päätyihin, pistin muurahaisansan. Tämä on juuri sitä aikaa kesästä, kun lentomuurahaiset, isot kuhnurit ja naaraat, etenkin nuo kuhnurit, tunkeutuvat mökkiin.

Kuvasta muuten huomaa, miten männyt ovat kaikki kallistuneet hiukan etelään päin eli valon suuntaan.

Näiden maisemien myötä kaikille hyvää juhannusta. 

8 kommenttia:

 1. Hyvää juhannusta ja kesää ja valon suuntaan kallistumista asioissa ja olemisissa myös sinne. Varmasti hienoa noissa maisemissa mökkiä kunnostella, tehdä oikeita tekemisiä.

  VastaaPoista
 2. Vaekka tulj kielhäirijö pohojalaiselle niin mie tällänii kielellä oikeenni suurenmoesta juhannusta toevotan Jopellenii ja sen perreelle ja kaekille perreille ja sinkuille ja aekasemmin Vesa jo saepi toevotuksen, jonka voen toistee.

  Lähteekö tämänii kielhäirijö poes vasta juhannuksen jäläkeen? Mitä, hä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä häiriö, ei kannata poistaa. Tänään tuli juhannuksen viettoon tyttäremme Aada kaverinsa kanssa, ja perjantaina tulee vaimon veli ja tämän puoliso. Siinä sitä porukkaa riittääkin ja juhannustunnelmaa. Heinäkuun alussa sitten mummon hautajaisiin. Tällaista on elämä.

   Poista
  2. Sointu eli mummo, johon tässä viittaan, sai elää 1920-luvun lopulta kesäkuun alkupäiviin saakka.

   Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  4. Mummon elämä ei ollut helppo alusta, keskeltä eikä lopusta mutta sai kuitenkin elää liki 93-vuotiaaksi omassa asunnossaan. Loppukeväästä iski aivoinfarkti, ja sen jälkeen taival oli lyhyt. Mummo kuntoutui jotenkin mutta olisi maannut sängyssä loppuikänsä. Hän ei selvästi sitä halunnut. Olisi päässyt terveyskeskuksen vuodeosastolta omaan huoneeseen hoitopaikassa, mutta uskon että mummo päästi irti. Hän sanoi itsekin, ettei tahdo enää elää. Omaan kotiin ei ollut paluuta, puhekyky miltei mennyt ja jalkeille pääsystä ei toivoa.

   Poista
 3. Poistin yltä kommentin ettei sitä käsitettäisi väärin.

  Vielä kerran hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Nyt alkoi mukavasti lämmetäkin, niin passaa olla ulkona ja nauttia Suomen keskikesästä.

   Poista