keskiviikko 20. huhtikuuta 2022

Z


Vallan tarkoitus
on valta, väkivallan
tarkoitus tuho,
muita syitä on turha
etsiä, tekosyitä.
Yhtä tyhjiä
kuin symboli Z, vapaa
murhaajan merkki.
"He eivät tahtoneetkaan
tulla pelastetuiksi,
joten päätimme
tuhota heidät..."

6 kommenttia:

 1. Näinpä - simppeli näkökulma, johon on yllättävän vaikea päästä.

  Ehkä se tulee mieleen, että vallan tarkoitus on pönkittää illuusiota omasta olemassaolosta, siis sanan olemassaolo siinä terävässä merkityksessä, että on aito kokeva ja tekevä subjekti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei varmaan ole puuttunut aikamme eikä aiempienkaan aikojen suurhenkilöiltä tekemisen meininkiä, jolla he ovat toisten selkänahasta repineet aitoa, kokevaa subjektiutta itselleen, joskus jopa kokonaista historiaa, jonka subjekteja ovat. No, tällaiseen taitaa tarkemmin katsoen hairahtua itse kukin, vähintään oman elämänsä miniatyyrikoossa.

   Poista
  2. Nimenomaan. Valta on kaikissa muodoissaan jotain piiloutumista. Piiloutumista mikrofonin, kameran, aseen, urheiluvälineen, työkalun, vaatteen tai minkä tahansa vastaavan taakse.

   Poista
 2. Jospa noudatamme kaikki tässä askeettisen perinteen hyveitä. Emme mahda mitään sille, mitä Venäjä tekee tai on tekemättä. Me teemme omia asioitamme, ja minun iltaani ei kuulu vänkääminen asioista, joista olemme keskustelleet monet kerrat ja jotka aina päättyvät umpikujaan ja siihen, että poistat kommenttisi. Ajanhukkaa.

  VastaaPoista
 3. Jari, en halua mitenkään mitätöidä mielipiteitäsi ja katsomuksiasi, mutta keskustelu ei nyt vain onnistu. Siitä tulee ikävää meille kaikille. Voimia sinulle, rauhaa ja hyvää vointia.

  VastaaPoista
 4. Olet oikeassa. Samoin voimia kaikkeen.

  VastaaPoista