Paavo Väyrynen
ajoi ojaan. Ei taida
olla ainoa
poliitikko, jolle on
käynyt näin. Leveä tie...
Jos nyt lähtisi
kuitenkin äänestämään
lähikoululle,
näkee sitten jälkeenpäin
mikä olikaan juoni
veronmaksajan
päänmenoksi, löytyikö
lisäkäsiä
vaihtamaan vanhuksille
vaipat vai hallinnoimaan.
Vaalibiisinä
soitan tänään Irwinin
Haistakaa paskaa.
- Tyttäreni suosikki
esikouluajoilta.
Kiitollisena äänioikeudesta, mutta kyynisenä lopputuloksesta äänestämään...
Miten onkin parin viimeisen vuoden aikana (enkä nyt tarkoita korona-asioita ainoastaan tai "hiiltä") uskon politiikka imenyt myös minusta.
VastaaPoistaTahto vallankäyttöön on tullut jotenkin paljaaksi eikä arvohölinä kykene enää sitä muuksi peittelemään. Politiikan sanasto on kokenut täyden inflaation.
Tosiasioiden ja faktojen pohjalta...joo.
On kuitenkin monenlaisia tosiasioita: ne jotka otetaan, ja ne jotka jätetään. Aina motiivin mukaan. No, se on se huojunta mitä sekava todellisuus on, mutta sitten olisi myös parempi politiikassa puhua varmuuksista vähemmän. Äänestäjällä ei ole minkään puolueen suhteen kuluttajasuojaa, se on selvä, mutta jokin voisi todeta sen myös ääneen. Itse ansaitun oman rahan käyttöoikeuksiin, eli verotukseen, pitäisi kuitenkin jokin verotussuoja oltava. Nyt voi valita ainoastaan ay-jäsenmaksun ja kirkollisveron suhteen maksaako vai ei.
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
PoistaTodella kyyniseksi vetää nykypolitiikan seuraaminen. Enhän minä edes tiedä, mitä nämä kauppaavat ja mihin juttunsa perustavat, mutta valtaa ostavat. Kuluttajasuoja - se on aivan olematon.
PoistaSitten uutisoidaan, että se ja se poliitikko on vuosituhannen suosituin. Mitä sekin tarkoittaa ja ylipäätään voi tarkoittaa: miljardeja tuhlattu maailmalle, kansalaisia kytätään ja hallinnointia lisätään ja omaa narsistista poseerausta joka paikka täynnä. Kuka näitä mittauksia tekee ja keneltä kysytään, kyllä hiukan pistää ihmettelemään, että jaanko minä ollenkaan samaa todellisuutta.
Media joka on nykyään täynnä ihan kaikkea ja tarvitsee valtavasti materiaalia per päivä (koska jatkuva nettiselaus ja klikitys), on täynnä poliittista viihdettä ja "tutkimuksia", arviointeja ja listauksia, kolumnitulvaa ja muuta, jolla ei ole edes paskapaperin arvoa.
PoistaAutoilu tuottaa myös valtavan verokertymän valtiolle (selvästi plusmerkkisen verrattuna esim. teiden ylläpitoon) monin eri kanavin.
VastaaPoistaKun se on saatu nitistettyä ja kaikkialle pääsee helposti jopolla tai ratikalla niin sittenhän kaikkien kansalaisten kokonaisverotusaste laskee roimasti. Hei!
...Vai meneeköhän se nyt sittenkään niin?
Auto on kyllä kirottu peli taloutta ajatellen. Mutta kun sitä perheessä tarvitaan ihan käytännön syistä ja ajankäytön vuoksi. Ja kyllä sen käyttämisestä nyhdetäänkin kaikki mahdollinen irti. Pitää sitten nauttia jokaisesta kaasupedaalin polkaisusta niin paljon kuin pystyy.
PoistaÄlä viitti! Elämän voi ihan hyvin elää kaupunkibulevardin varrella. Siellä on kaikki. Kahvilat, leffat, kauppakeskukset, luomumyymälä, omat ihmiset. Ei tarvi autoa. Berliinissä voi sitten välillä katsella samanlaista elämää toisella kielellä. Sinne pääsee 2030-luvulla jo sähkölentokoneella.
PoistaTuo em. ehkä huonoa ironiaa, mutta on olemassa jo jengiä, jonka itselleen ja osin myös muille kaavailema ideaalitulevaisuus on jo aika lähellä tuota kuvaa. Kotikaupunkiani mm. suunnitellaan osin tuollaisen älypöytäkuvan perusteella.
PoistaOn huomattu. Nauran paskaisesti.
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistahttps://www.youtube.com/watch?v=ceX5jJ5fggs
VastaaPoistaja
https://www.youtube.com/watch?v=LzsAPhGpMkA
Osuin näistä kahdesta klipistä saamaan tänään kyynisyyden vastavoimaa reilun annoksen.
Toinen puhdasta iloa, toinen puhdasta energiaa. Hyvä mieli näistä äänistä ja kuvista tulee varmasti oli politiikka mitä tahansa.
Kyllä. Katsoin juuri tuon Coldplayn Brasilian keikan joku päivä sitten. Yleisö on aivan uskomaton, ja kyllä pojat vetää nuo biisinsä uskomattomalla varmuudella. Hirveä hurmahenki päällä popkonsertissa. Kuin kovimmassa hurmoskokouksessa.
PoistaJostain syystä mulle tuli ekana Coldplay! Mutta onhan Boss ihan toista energiaa!
PoistaSe oli se Badlands siellä mainoksen jälkeen...mutta hyvä on Coldplaykin.
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaVaasa, Suomi (esim. 1980-luvulla) vs. hyvinvointialue, EU (2020).
PoistaAjattele kuitenkin miten huonosti mummon asiat olivat tuolloin 80-luvulla verrattuna nykyiseen.....(eh).
Eli kehityksen kehityksen kehitys kannattaa ja siirtyminen pienistä yksiköistä suurempiin ja suurempiin rakenteisiin.
Ok, en edes yritä ymmärtää maailmaa. Alistun.
Näin on, Jari. Tuota on kun todellisuus muuttuu nimettömäksi, epäkonkreettiseksi, tunnistamattomaksi, byrokraattiseksi. Mummon painajainen.
PoistaItse elin varhaisessa lapsuudessani VR-valtiossa. Lääkärissä käytiin valtionrautateiden omalääkärin luona, veturitallin jättiläissaunassa saunottiin, asunto oli VR:ltä ja isän työ ja koko piiri valtionrautatieläisten talossa sekä myös kesäpaikka, veturinkuljettajien kesäkoti kauniin järven rannalla oli VR:n. Ja ihan vapaasti käytössä. Junilla huristeltiin ilmaiseksi ympäri maata mielin määrin rajoituksetta, minä jopa melkein 20-vuotiaaksi asti.
VastaaPoistaSiinä ruohonjuuritason lähielämässä oli oma viehätyksensä.
Äidillä oli armeijasairaalan sair.apulaisena toinen samanlainen piiri. Muistan kuinka armeijan kuorma-auto ja varusmiehet hoitivat erään muuttomme. Oli komeaa.
Nostalgia ei ole sairaus johon kuolee ja kyllä pieniä yksiköitä saa kaivata. Ja haluta. Sehän se oli vihreillekin ennen vanhaan ihan ensimmäinen lähtökohta. Nyt: mitä suurempi järjestö sitä parempi kaikille niille globaaleille tavoitteille.
Kuunnelkaa tuo Badlands.
Katselin illan vaalijuttuja jonkin verran. Paras analyysi minun mielestäni kuultiin poliitikolta.
VastaaPoistaSanoi että yli puolet äänioikeutetuista, eli kansakunnan enemmistö, katsoi ettei näissä vaaleissa äänestäminen kannattanut. Myöhemmin sama lisäsi että heitä ei voi syyttää mistään. Kokevat ettei politiikkaan voi vaikuttaa. Mediakin sai osansa: vaalitenteissä puolueet lupasivat vaikka mitä, mutta media ei ottanut heitä siitä kunnolla kiinni.
Ei mielestäni kovin väärässä tässä.
Nyt tämä näytelmä on näytelty ja "tulokset on katseltu ensin loppuun asti."
Täytyy myöntää: En seurannut näiden vaalien kohdalla tuloslaskentaa, vaalilähetystä tai muutakaan. Toki pari kertaa katsoin, mikä oli tilanne.
PoistaIhmiset äänestävät jollain logiikalla, päätöksiä tehdään jollain logiikalla. Täytyy nyt vain toivoa, että tämä uudistus parantaa palveluja ja auttaa ihmisiä saamaan tarvitsemaansa apua ja turvaa resurssit. Olen pessimistinen näiden asioiden suhteen, mutta toki toivon mieluusti olevani väärässä.
Tuo viimeisen virkkeesi mallihan on tässä "ajatuspajassa" ajat sitten kehitelty ja aina hyvä.
PoistaJos ajattelee mahdollisia ikävimpiä kehityskulkuja, niin mikä onni ja etuoikeus onkaan olla niidenkin suhteen optimisti (kuka nyt sellainen onkin).
He saavat koko ajan ja kokosydämisesti toivoa myös olevansa oikeassa, kun me muut (syntymässäkö jo säikähtäneet?) toivomme sen sijaan hartaasti ja koko ajan ja kokosydämisesti olevamme väärässä.
Näin kärjistetysti.
Toki noilla kaikessa-optimisteillakin on omat mustat aukkonsa joissa he kokevat olevansa tuhon edessä koko ajan. Niistäkin on täältä paljon keskusteltu.
Yksi vaalimatemaattinen näkökulma vielä. Somessa kiihkeimpien parissa edelleen leimuvan persuvihan luulisi viimeistään nyt antavan kantajilleen edes psykologisen lepovuoden (varmaasti tarpeen tulevan), sillä jos otetaan huomioon nekin jotka eivät näissä vaaleissa äänestäneet, niin vain noin yksi kahdestakymmenestä (!) antoi äänensä persuille, eli tuskin tämä maa on nyt heti suistumassa nationalisti-populistien käsiin. Ehkä rauhallisempaa hengitystä sinne siis nyt.
PoistaPitääpä käydä tsekkaamassa joko helpottaa.
Minä huomaan sen, että seurattuani aktiivisesti politiikkaa nyt muutamat ajat, olen myös onnistunut äänestämään viimeiset kerrat tyyppejä, jotka ovat menneet läpi niissä vaaleissa, joissa ovat olleet ehdolla. Politiikan seuraamisesta on siis ainakin tämä hyöty. Äänestysprosentti jäi alhaiseksi. Se ei ole hyvä.
PoistaSuomi on rakennettu maltillisen vasemmiston ja maltillisen oikeiston yhteistyöllä, toki kepukin siinä mukana, miten nyt sitten milloinkin asemoituu tuohon edelliseen. Voi olla, että tämä näkyi myös näissä vaaleissa, joissa puhuttiin konkreettisten palveluiden järjestämisestä.
Noin on, järjellä ja maltilla tätä maata on aina rakennettu sekä ulko- että sisäpoliittisesti. Ei suuria eleitä eikä äkkiarvaamattomia tekoja vaan todellisten mahdollisuuksien mukaan.
PoistaViime aikoina tosin samoin kuin esim. käsitys siitä mitä on olla liberaali klassisessa mielessä, on heittänyt joissakin asioissa ympäri, on myös käsitys maltillisuudesta muuttanut muotoaan.
Maltillisuus ei ole valtapuolueille eikä valtapolitiikalle mikään itsestäänselvyys eikä seuraa historiasta automaattisesti mukana, vaikka puheen pinta saataakin vaikuttaa maltilliselta.
Esim. nykyisen hallituksen kaikkia toimia ja päätöksiä ja valittuja kehityssuuntia en laske maltillisiksi lainkaan vaan osin hyvinkin radikaaleiksi.
Mm. ilmastopolitiikka jossa ollaan maailman mittaluokassa kärjessä ja myös halu olla mukana ja aina valmiina EU:n kaikkein kovimmassa ytimessä tästä esimerkkeinä.
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaEduskuntavaaleissa järjestys ei välttämättä ole tosiaan sama. Nämä vaalit näyttivät sen, että tässä asiassa vastuuntuntoisia eli äänestämishalukkaita on huolestuttavan vähän.
PoistaEnemmän minua kuitenkin huolestuttaa suomalaisen politiikan linjaukset, esimerkiksi taloudessa (ja rinnasteisesti muualla), kuten tuossa ylempänä olevassa podissa käy hyvin ilmi.
Podi jätti sellaisen hämmenyksen ettei tosikaan. Euro "leikkirahana" mennee juuri noin. Uskomattomia mahdollisuuksia hoitaa asiat toisin, mutta kai tämän maan valtaeliitti on valmis maksamaan talousfederaatiosta mitä tahansa, jotta joki "Eurooppa"-mielikuva/pakkomielle/hypnoosi säilyy. Kuin tahallista itsensä, kansakunnan köyhdyttämistä.
PoistaEU olisi ok systeemi talous- ja löyhänä kulttuuriyhteistyöliittona ja ilman euroa.
Rahaan liittyy muuten valtavasti juttuja jotka on todella vaikeita hahmottaa. Jopa pikkulapsen kysymys että miksei vaan rahaa paineta lisää, menee lähemmäs taloustotuuksia (sillä napin painalluksella mm. velanoton yhteydessä syntyy miljardeja) kuin moni aukuinen uskaltaa ajatella. No, rahaa ei voi noin vain painaa mutta koska iso osa taloudesta on puhdasta mielikuvaa ja fantasiaa, paljon uskomattomampia juttuja tapahtuu. Leikkiraha-euro yksi esim.
Sori, kirotusvireet. Aivosumu? (No, enpä niitä muutenkaan yleensä tarkistele, naputan vaan tulemaan.)
PoistaTuo oli suoraan sanottuna aivan tajunnanräjäyttävä podi. Milloinkahan tällaista syväanalyysia saadaan lehtiin yms?
Poista