torstai 21. lokakuuta 2021

Woketettu markkina

 Saamelaisilta

se vei matkamuistojen

myynnin, Afrikan

tähdelle taas takasi

hurjan syksymarkkinan.


Tutkimattomat

ovat wokettajien

tiet, ken ne tuntee...

Liekö itsekään voivat

laskea, nähdä loppuun.(Aloin miettiä, mitkä vaikutukset ovat ns. sortavia rakenteita ravistelevalla yhteiskunnallisella toiminnalla markkinoihin. Joskus vaikutukset voivat olla aivan päinvastaisia kuin mitä tarkoitukset ovat olleet tai ne voivat olla ylipäätään aivan mitä hyvänsä.)12 kommenttia:

 1. Erilaisten mielivaltojen vaikutukset todellakin ovat aina arvaamattomia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuntuu siltä, että ei tuosta hyväntekemisestä ota erkkikään selvää.

   Poista
 2. Yhteiskunnallisissa korjaustoiminnoissa, sinänsä tarpeellisessa, se että jos ruuvit kiristää liian tiukalle, menee jengat, ja mikään ei enää pysy kiinni. Esimerkkejä voisi luetella loputtomiin historiasta. Pahimmissa munauksissa menee ihmishenkiä. Tarkoitus oli joo hyvä...
  Yksi klisee eli minun nuoruudessani pitkään: kommunismi oli sinänsä ihan hyvä ajatus, mutta toteutus oli vain huono...
  Ei, ei ollut hyvä ajatuskaan.
  Nyt tässä ajassa "cancel", woke ja metoo# tuhoavat joko suoraan tai "oheisvahinkoina" ihmisiä ja tuottavat uutta epätasa-arvoa, mielivaltaa. Niin ainakin jenkkihourulassa.
  Taustalla oleva hyvä tarkoituskaan ei riitä, kun äärimmäisiä seurauksia katsellaan: fanatisoituminen.
  Mistä saisi harmaita, vakaita ja flegmaattisen rauhallisia noitakin ajatuksia edistämään?

  (Afrikan tähti on mittaluokaltaan niin mikroskooppinen asia, että jos perusteltua, voin hyvin sen siirtää hyllystä pölyttymästä kartonkikierrätykseen. Kunhan vaan en siten ruokkisi em. fanatismia?)

  VastaaPoista
 3. ( Jos kuulolla on terävä-älyinen nuori nainen tai mies, niin vihjeenä, että kannattaa alkaa pian kehittämään lautapeliä, joka yhdistää ilmastonmuutoksen ja kapitalismin torjunnan, monikulttuurisuuden ja EU:n yhden komennon supervallaksi federalisoitumisen. Markkinaa olisi niin oikeamielisten bileissä kuin myös persujen pelkotupailloissa. Ja lukiolaisten yhteiskuntaopin tunneilla.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on erittäin hyvä peli-idea! Siitä irtoaa jokaiselle jotakin.

   Poista
 4. Valitettavasti en nyt yhtään muista Afrikan tähteä mutta olisiko se peliajatusta sinänsä muuttamatta muutettavissa nopeasti vaikkapa Seinäjoen tähdeksi?

  VastaaPoista
 5. Kyllä se varmaan Seinäjoellekin taipuisi, jos sieltä löytyy tarpeeksi osoitteita, joissa on riittävän arvokasta tavaraa tiedossa. Lentomatkojen ja varsinkin merimatkojen osuus olisi luultavasti huomattavan pieni. Matkahan lähärettäisiin Lakeureen kirkolta tai vaihtoehtoisesti paikalliselta ABC:ltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, täshän on sitte perkeles maharollisuuksia!

   Poista
  2. Pohjanmaalle sijoittuva peli on myös hyvä idea. Rosvoina, kuten Afrikankin tähdessäkin pelkkiä valkoisia miehiä. Nyt asialla Isontalon Antti ja Rannanjärvi.

   Tuon uusi uljas Eurooppa-pelin nimi olisi itsestään selvästi Euroopan Tähdet. Nappulat punaisia ja vihreitä.
   Voisi pelata myös liberaali-nappulalla halutessaan, mutta pitäisi varoa silloin erityisesti joutumasta rosvosektorille, jossa eläisi vielä klassinen liberalismi ja meritokratia sillä alkuperäiset liberaalit eivät anna mitään armoa liberaali- käsitteen toiseksi muuntaneille.
   Mitään (muita) no go -alueita ei pelissä tietenkään olisi sillä eihän sellaisia ole olemassa todellisuudessakaan. Ei ole!!

   Poista
  3. Voittaja Euroopa-pelissä olisi se, kuka saa perustettua eniten tuulivoimapuistoja rannoille ja kukkuloille ja tehtyä eniten velkaa jota ei koskaan tarvitse maksaa takaisin. Timanttina olisi vapaa ja rajoittamaton oikeus nostaa kokonaisverotus-astetta niin korkealla kuin haluaisi. Tässä pelissä menot olisivat plusmerkkisiä.

   Poista
  4. Kääntymässä voi käydä Italian saappankärjessä tai Utsjoella, mutta voitot kotiutetaan Brysseliin tai johonkin Saksan suureen kaupunkiin.

   Poista
 6. Anna Kontula kirjoittaa turvallisuushakuisesta pikkuporvarillisuudesta. Pahimmillaan woke on uuspikkuporvarillisuutta.

  VastaaPoista