tiistai 5. lokakuuta 2021

Kertausta, tuota opintojen äitiä

 


Minä pienenä:

myin veljelleni hänen

oman lelunsa.


Erillislainaa

hän ei sentään joutunut 

ostoon ottamaan


eikä antamaan

päältä Kari-Pekalle,

joka todisti 

sopimuksen syntyä 

askelen loitommalla.


Politikkomme

nyt... No sehän on aivan

eri asia.Eräästäkin isosta tukipaketista tuli mieleen se, kun myimme veljeni Leevin kanssa pikkuveljellemme Onnille hänen omia lelujaan, muistaakseni muutamia keräilyukkoja tai pikkuautoja, jotta saimme ostettua karkkia. Puhelahjat ja painostus ulkovaraston hämärässä riittivät siihen, että pikkuveli hämääntyi hetkeksi. Onni ojensi roponsa, sai unohtamansa lelut, ja me lähdimme karkkiostoksille: toisten omaisuuden jakaminen heille itselleen jakajan omaksi voitoksi tulee joiltakin ihan selkärangasta.

23 kommenttia:

 1. Kun lainaa suurilta pääomasijoittajilta kuusi ja saa Suurelta U:lta luvan antaa itse lainaamastaan itselleen kaksi, niin onhan se hyvä meininki.

  Ja kun ne neljä lähtee maihin, joissa ainakin yhdellä korkeampi kansalaisvarallisuus ja kaikilla selvästi matalampi veroaste (eli vastuu pienempi oman maansa pyörittämisestä) ja jossa vielä yhdellä huomattavasti lyhyempi työviikko, niin onhan se aivan sananmukaisesti
  e r i a s i a.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin, eikä näistä asioista edes väännetä missään. Korkeintaan jotkut yksittäiset jäärät ja oppositio. Hallitsevat ihmiset ja uskolliset tiedottajat: saatiin lupa kahteen miljardiin...

   Poista
 2. Maailmassa on "eri asioita" ja "asioita joita ei voi hei, verrata noin."

  Olemme sidoksissa kaksoisstandardeihimme. Kaikki on tilannesidonnaista. Sekin mikä ei ole.
  Luonnollisesi tästä syntyy keskustelua.
  Paitsi jos hei, noita ei voi kyl verrata, koska...tämä ja tuo on, niinpä, eri asia.

  VastaaPoista
 3. Hyviä elämäkertojen nimiä:

  -Elämäni, eri asia

  -Yksittäistapaus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oikein usko, että mitään kovin kriittistä keskustelua syntyy näistä hommista, jotka vuotaa aivan täysin joka laidalta. Porataan vaan lisää reikiä veneeseen...

   Poista
  2. Nimenomaan siksi, että on niiin eri asia (TM)...

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Ei ollut tosiaan tarkoitus esittää toimintaohjetta vaan kuvata miten ihminen toimii kun tilaisuuden saa huijata toista: sama kuvio pikkupojista maailman huipulle toistuu toistumistaan ajasta aikaan.

  VastaaPoista
 6. On todellakin uskomatonta miten vähän ketään oikeasti kiinnostaa se, mitä EU:lle on tapahtumassa.
  Vain vähän liioitellen voi sanoa, että menossa on palatsivallankaappaus.
  Kevyemmin ilmaistuna: ei-demokraattisen prosessin kautta läpiajettava EU:n perusidean muuttaminen toiseksi.

  "Vanhan" ja orginaalin EU:n kannattajaa (esimerkiksi minä) se kirpaisee. Suurin osa meidänkin päättäjistämme kannattaa tosiasiallisesti federalisaatiota, eli suurvaltaistumista.
  Pieni ei olekaan enää kaunista.
  Pitää olla isot muskelit. Ja ehdoton yksimielisyys, yksi Eurooppa, yksi...

  Miksi tämä poliittinen varustautuminen ei kiinnosta laajasti ihmisiä?
  Luulevatko he olevansa hyviäkin EU:n kannattajia hyväksyessään verhojen takana sovitun uuden suunnan?
  Kokevatko he Ursulan (ja kumppaneiden) Uuden Valtakunnan ihan oikeasti omakseen?
  Mie en ymmärrä.

  Mielestäni on aivan toisinpäin.

  VastaaPoista
 7. Ideaalimaailmassa EU:ssa järjestettäisiin sitova kansanäänestys kaikissa jäsenmaissa.

  Esiteltäisiin avoimesti uudet suuret kuviot poliittisine tavoitteineen (mm. yhteisvelka, verotus, lainsäädäntö, yht. puolustuspolitiikka).

  Toinen vaihtoehto olisi pysyttely tulli- ja kauppaliittona (EU:n idea) sekä maiden välistä ei-poliittista kulttuurivaihtoa harjoittavana (esim. opiskelumahdollisuudet EU-maissa) ja yhteisen työssäkäyntialueen kehittäminen (liikkuvuus EU:n sisällä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi myös mielenkiintoista mikä puolue ryhmittyisi sitten minkäkin taakse kun olisi tuollainen tosipaikka.

   Nyt kun asiaa ei ole kysytty, näemme että esim. meidän hallituspuolueet ovat vahvasti tuon ensimmäisen kannalla.
   Toki rusinoita tuosta toisesta vaihtoehdosta myös poimien ja keskustelua ja myönteistä palautetta vain niissä mieluummin pidätellen.

   Poista
  2. Eivät johtajat tällaista halua. Kuka nyt tahtoisi paskaa niskaansa. Ollaan mieluummin etukäteen viisaita ja pelotellaan vastaansanojat hiljaisiksi kertomalla, että he ovat esimerkiksi äärioikeistoa tai pelaavat Putinin pussiin. Mitä siitä tulisi jos kaikki asiat läpivalaistaisiin rehellisesti näin:

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/64941841-a1a1-4dab-a2bd-80f335fd6628

   Poista
  3. Tuo sosialistien osaaminen on niin kaamealla tasolla, että voi jo etukenossa alkaa nauraa: on aivan satavarmaa, että munaavat Eurooppa-projektinsa. Eri asia vaan on naurattaako jälki sitten kun se nähdään ja pitää alkaa rakentaa uudelleen.

   Poista
  4. Mielestäni myös tuon kaltainen kansanäänestys pitäisi järjestää aina kun EU:n perusjuttua halutaan muuttaa isosti toiseksi.

   Mutta People got the power sopii vain bilettävien päättäjien yhteiskaulailukaraoke-biisiksi, ei perustavaksi periaatteeksi, kansalaisdemokratia sucks, kertovat varsinaiset motiivit ja teot.

   Poista
  5. ( No niin, tuossa linkkaamassasi jutussa oli juuri se näkökulma mistä kirjoitin jo muutama päivä sitten. Herra Ursula ja piikarenki Sanna. Ja se taputus koko maallemme: hyvä hyvä, kas noin sitä pitää, kylläpä te täällä olettekin reippaita. )

   Poista
  6. Jos on "pelaamista Putinin pussiin" se että kannattaa EU:n perusideaa ja sen aiemmin hyvin toiminutta systeemiä,
   niin kenen pussiin pelaavat sitten EU:n de facto vastustajat, federalistit ???

   Poista
  7. Koskaan ei päästä tuonne saakka, kun huudetaan vaan rikollista, epäisänmaallista ja Putinia... Jotenkin tuntuu, että järkevien ja rakentavien puheenvuorojen aika on paljon tuonnempana ja pitää antaa kaiken sen mitä nykyinen valta tahtoo vain tapahtua. Se on varmasti paras keino avata ihmisten silmät.

   Poista
  8. En kyllä tiedä, olenko ihan tuotakaan mieltä. Kun alamaista nöyristelyä seuraa, tekee mieli vaan kääntää katseensa häpeästä ja olla omissa oloissaan.

   Poista
  9. Joo, ja kyllä minä haluan olla tahallani edelleen myös niin naiivi, että ajattelen että esimerkiksi oman maamme päättäjien ja hallitusherrojen&rouvien ensimmäinen homma on "pelata niiden pussiin" joita heidät on valittu edustumaan niin omassa maassaan kuin EU:ssa.
   Jos kansalaisilta ei ole tullut selvää mandaattia edustaa kokonaan toisenlaista EU:ta,
   niin sitä ei pitäisi olla edistämässä eikä seistä vastaanottamassa poliittisia alaselkätaputuksia tai muuta rapsutusta.

   Poista
  10. Teoriassa voisin ajatella meneväni katkaisemaan liikenteen tämän asian esilletuomiseksi. "Syystä kapina."
   Mutta se on vain teoriaa, länkytän vaan....
   Luulen kuitenkin että suurin osa suomalaisista on kuitenkin oikean EU:n puolella tätä muodonmuutosta vastaan.
   Siis jos kysytään.
   Nythän ei hirveästi näin valtavan konkreettinen asia näytä kiinnostavan.

   Poista
  11. Olen melko varma, että sitä valtaosaa, jota asian pitäisi kiinnostaa, ei kiinnosta esittää mitään ajatuksia, koska se ei nyt vaan kuulu asiaan, jos kuitenkin esimerkiksi äänestää tiettyjä puolueita, varsinkin demareita (ja saman porukan pienempiä puolueita), miksei myös kokoomusta. Jos syntyisi edes jotain kriittistä ajattelua isossa mitassa, niin voisi syntyä myös vakavaa keskustelua, mutta tällaiselle ei ole Suomessa edellytyksiä.

   Poista
  12. On tyypillistä niellä kaikki mahdollinen, että saa olla uskomassa oikein tämän maailman asioita. Ei parane keikuttaa venettä, mutta kelpaa kyllä porata siihen reikiä niin kauan kuin se on pinnalla.

   Poista
  13. Nyt on alettu puhua salaliittoteorioista. Salaliittoteorioihin ei tarvitse uskoa. Riittää kun katsoo poliitikkojen sekoilua ja miettii heidän taustojaan, niin näkee että meitä kusetetaan. Ei millään isolla kuviolla vaan aivan yksinkertaisesti perustasolla, päätöksissä. Oikeistolla on omat salaliittoteoriansa ja vasemmistolla omansa, ei niihin tarvitse uskoa.

   Poista