keskiviikko 13. lokakuuta 2021

Kommentointiraja

 


No niin, jos jotain asiaa on ilmennyt lisää tuonne 223 viestin postaukseen, kommentointia voi jatkaa tähän. Ilmeisesti jokin tekninen raja on tullut vastaan. En ehdi sitä nyt alkaa korjata, mutta en löytänyt mitään periaatteellista estettä asetuksista, miksi kommentit eivät tule lävitse.


17 kommenttia:

 1. Onnittelut hyvästä alustuksesta ensinnäkin!

  Mun näytössä näkyy ainakin olosuhteisiin nähden erittäin hyvin piilotettu linkki "lataa lisää", jolla saa näkyviin uusimpia kommentteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sama näkyy minulla, mutta Jari ilmoitti, että sinne ei enää tule uusia kommentteja, joita hän on kirjoittanut. Eli ilmeisesi sinun eilisen viestisi jälkeen on tullut joku raja vastaan.

   Poista
  2. Kyllä sinne näköjään saa kommentteja: Kirjotin "Pöö" ja kommentti ilmestyi heti. Ilmesesti Jarilla jokin tekninen ongelma.

   Poista
 2. No, mä palaan tuon pitkän ketjun ilmastokeskusteluun, vaikka aika hyvin siellä loppuun päästiin (ja palattiin alkuun).

  Oopperassa käsitellään nyt ilmastoa kuten kaikkialla muuallakin. Tämä HS:stä:

  ” Ei se ole taiteilijoiden tehtävä, vaan se kuuluu hallinnolle ja päättäville tahoille. Ilmastonmuutos olisi ratkaistavissa tunnissa, jos tehtäisiin oikeat päätökset korkeissa asemissa. Sen sijaan taide pystyy tiivistämään jotakin ajan hengestä”, Nylén sanoo.
  ÄÄRIMMÄISYYS-OOPPERA esittää ihmiskunnalle vaihtoehtoisen tien Assisin pyhän Franciscuksen hahmossa: 1200-luvulla eläneen saarnaajan, joka valitsi köyhyyden ja kerjäläisyyden, elettyään sitä ennen yltäkylläistä elämää kauppiasperheen poikana. "

  Tuossako tie, really?
  Poliittisella (???) päätöksellä koko 8 mrd ihmistä assisilaisen tielle?
  Yhdessä tunnissa?

  Ok, ymmärrän kyllä retoriikan, mutta tuokin jotenkin tuo esiin, miten pihalla kaikki olemme.
  Niin kaltaiseni "realistiset" toimenpiteiden kohtuullistajat, niin Elokapinaa (establishmentin kannattamaa hovin omaa kapinaa) tms. somepeukuttava ja sakkoja maksava keskiluokan fanikerho ja niin aika monet muutkin.

  Mielestäni ongelman yksinkertaistaminen yhdeksi kertalaakiksi, kunhan vain asenne olisi oikea, ei vie kuin ojasta allikkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmastonmuutos lähtee hitaasti (en tiedä lähteekö varmasti) pudottamalla kulutusta ja päästöjä. Jälkimmäinen on hyvällä mallilla Euroopassa. Kulutukseensa voi jokainen vaikuttaa isosti itse. Ai, pitäisi olla vieläkin jotain rankempaa, radikaalimpaa ja nopeampaa? Ei taida olla. Life.

   Eri asia jos ihminen uskoo että on olemassa tiedostava etujoukko jolla on moraalinen oikeus ottaa asiat omiin käsiinsä ja pakottaa sellaiset toimet, joihin enemmistö ei ole valmis ja joita se ei halua.
   Siitä vaan sitten. On kokeiltu ennenkin.
   Ehkä kannattaa yrittää ilmastohegemoniaa ensin ainakin demokratian ja mahdollisesti myötämielisen median kautta.
   Nyt on siihen hyvä hetkikin kun valtaa pitävät on ns. mesissä itsekin.
   Jos se ei onnistu (mikäänhän ei ole varmaa) vasta sitten kovemmat keinot. Ei jengiä kuitenkaan tulvavideoilla käännytetä. Uskovaisetkin tietävät sen.

   Poista
  2. ( Myönnän, edellinen oli turhautumisen ilmaus. Ei siihen että ei ole riittävän vihreää eikä nyt siihenkään, että ilmastopuhetta on jo liikaa, vaan siihen että oikeastaan vain insinööreillä vaikuttaa näihin juttuihin olevan tarjolla ratkaisuja joista voi olla johonkin. Kuten sanoin, kulutuksen voi vaikka poistaa, sen päätöksen voi kuka tahansa tehdä nopeamminkin kuin tunnissa, minuutissa, voi päättää omastaan. Life.)

   Poista
  3. (En siis tarkoita elämän päättämistä, en tietenkään, vaan että muihin kohdistuvan kulutuspaheksunnan sijasta ekologinen kaupunkisissi voi minimoida todella alas kulutuksensa. Kukaan ei estä eikä paheksu.)

   Poista
  4. Vielä Nylen´iä mukaellen tuli mieleen, että maapallon väestökehityksen pikaiseen 10 miljardiin ja siitä pidemmälle seisi helposti pysäytettyä, kun kaikki tekisivät vain yhden lapsen tai eivät sitäkään. Myös Afrikassa ja Aasiassa. Kasvu pysähtyisi heti ja pian alkaisi puoliintuminen.
   Niin helppoa.
   Ja jos päättäjät tekisivät asian suhteen vain oikeat päätökset. Afrikassa ja Aasiassakin. Ei tunnissa kuten Nylenillä ilmasto, mutta sukupolvessa jo tulisi ratkaisu.
   Helppoa kuin heinänteko...?

   Jari, kirjoita sinä YHDEN LAPSEN -OOPPERA !

   Poista
  5. (Hesarissa oli tänään ähäkutti-uutinen, Venäjän väestö laskee miljoonalla vuodessa. Sävy selkeästi että tässäkin ryssillä menee heikosti. Joku kommentaattori sanoi olennaisen lakonisesti: väestön väheneminen k a i k k i a l l a on aina hyvä asia.)

   Poista
  6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Jari, talvisodan ja jatkosodan miehille olisi voinut kyllä toimia "Lataa lisää" tai "Lataa nopeammin"... No, turhan militantti mielleyhtymä.

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä voi hyvinkin sanoa. Sitä ennen on sanonut: Pistä se kännykkä pois, nyt ollaan ruokapöydässä.

   Poista