sunnuntai 26. syyskuuta 2021

Syksyn kuvia

 


Kaivelin puhelinta, jossa on kuvia viime vuoden syksyltä. Nämäkin ovat vaimoni ottamia. Kannattaa klikata kuvia, niin näkee paremmin.


Terassilta kuva järvelle ja paikan päällä nikkaroidulle laiturille:

Järvi sumussa, tämä on myöhään lokakuulta, varmasti syksyn viimeisiltä mökkireissuilta. Katsokaahan miten kirkasta vesi on, pohjahiekka näkyy hyvin - etäisyys kuvauspaikalta rantaan liki 30 metriä:
Edellisessä kuvassa olevasta rantarinteestä löytyi puolukoita ja muutama myöhäinen mustikka:

Tämä kuva on luultavimmin syyskuulta, sillä rantakoivussa on vielä lehdet:Oikeassa alakulmassa pöytä, jonka senkin nikkaroimme minua laiturinteossa avustaneen Jaakon kanssa. Jaakko se oikea mestari on puutöissä, minä olen hanslankari.


Talvisin näitä maisemia tulee ikävä. Toisaalta on aina paikka mihin voi ajatuksensa siirtää lumisiksi kuukausiksi.


Männyistä tulevat mieleen Haavikon sanat: "Puut kasvavat täällä kohtisuoraan."
3 kommenttia:

 1. Isompi järvenselkä mitä olen kertomasi perusteella ajatellut. Tuossa kelpaa olla. Ei ihme että tuonne vetää.

  VastaaPoista
 2. Joo, tuossa kohdassa, kun kamera on suunnattu pohjoiseen, on järvenselkä varmasti melkein kaksi kilometriä, tai taitaa olla tuonne pohjukkaan asti enemmänkin. Meiltä ihan suoraan vastarannalle on reilu kilometri.

  Pohjoistuuli kun on sellaiset 10 km/h tai enemmän, niin meidän rannassa vaahtoaa kunnolla ja on kylmä. Muistan ensimmäisen juhannuksen 2014, kun oltiin koko porukalla mökillä. Lämpötila oli reilusti alle 10 astetta ja kun tuuli, täytyi viedä grilli mökin taakse, että sai sapuskat kuumenemaan ja kypsiksi.

  Maisema on uskomattoman hieno. Itse asiassa se on vielä hienompi tontin yläosasta, mutta mulla ei taida olla siitä tällä hetkellä yhtään kuvaa.

  Maisemassa on hiukan samaa karuutta kuin Kainuun mökillä, missä vierailimme yli 15 vuoden ajan ennen omaa mökkiä. Toki Keski-Suomi on asteen verran rehevämpää kuin Kainuun vaaramaisema.

  Tämä järvi on suhteellisen korkealla: noin 102 metriä isomman vesistön eli Keurusselän yläpuolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen jännä juttu, että osaan noista etualalla olevista männyistä on iskenyt joskus salama tai jokin sen häntä: kaarnaa on kuoriutunut ja puussa on korkeallakin palojälkiä (alaosan 5 ekalla metrillä niitä ei ole). Toivotaan, ettei iske uudelleen samaan kohtaan. Aikanaan se on iskenyt asumattomaan rantaan.

   Poista