perjantai 10. syyskuuta 2021

Hyvä poliisi

 

Olipa kerrassaan hieno juttu Aleksis Salusjärveltä:

https://yle.fi/uutiset/3-12087139

Nämä tapaukset ovat tietenkin äärimmäisiä. Koulutetun, luotettavasti toimivan ja asiallisen näkymättömäksi jäävän poliisin rooli on tärkeä yhteiskunnassa. Siihen päästään, kun resurssit ovat kunnossa.

Yhteiskuntarauha vaatii myös jokaiselta kansalaiselta ja muulta maassa olevalta halua toimia yhteisen hyvän eteen edes minimitasolla. Luotettavat ja turvallisuusasioissa asiallisen näkymättömät eli häiriöitä aiheuttamattomat kansalaiset on sekin tärkeä resurssi yhteiskunnalle. En kannata poliisivaltiota enkä kyttäys- ja ilmiantokulttuuria, sillä ne yleensä kertovat, että asiat ovat alkaneet luisua käsistä. 

Mitä vähemmän tärkeissä turvallisuuteen liittyvissä asioissa tarvitaan spektaakkeleita ja virkavallan väliintuloja, sitä parempi. 

Joka tapauksessa linkkamani juttu piirsi mainion kuvan osaavan poliisin toiminnasta. 

PS. Ajettiin illalla mökille. Loppumatkasta, Mäntän jälkeen, edellä meni Audi, josta alkoi satasen alueella lentää tavaraa. Pelkääjän paikalta heitettiin suoraan taaksepäin juomatölkki, sitten lensi muovipulloja ja roskia. Meno oli muutenkin holtitonta. Väistelin vähäeleisesti. Vaimo otti rekkarin ylös, ja lähellä oli, ettei soitettu poliisille, mutta aika kaukana ne ovat korvessa. Lähellä määränpäätä, kun siirryttiin kahdeksan- ja viimein kuudenkympin alueelle, kyseinen porukka poltteli kunnolla karstoja ja ohitti Mersun, jonka takapuskurissa oli pitkään keikkunut. Liikenteen vaarantamistahan tuo kaikki oli.

Aika usein näkee kännikuskeja, jos lähtee yhtään pidemmälle reissulle. Jossain vaiheessa tulee vastaan tai ajaa edellä auto, joka seilaa laidasta laitaan ja vaihtelee tarpeettomasti vauhtiaan. Kaikki eivät ole toki kännissä, osa räplää kännykkää, on kamoissa tai muuten vain on ajotaito alentunut. Pari tällaista sattui eilisellekin.  Tuusulassa ajelevalta vanhukselta voisi ottaa huoletta kortin pois. On vain ajan kysymys, milloin käy onnettomuus. Hämeenlinnassa joku puhelintaan räpläävä koukkasi kahdeksankympin alueella letkassa keskiviivalle ja vähän meidän vastaantulijoiden puolelle. 


58 kommenttia:

 1. Esimerkillistä toimintaa tuolta poliisilta. Ja sanonpa samalla, että koko ajan tuolla kentällä työskentelevät peruspoliisit tekevät sekä henkisesti että fyysisesti työtä, joka on ehkä vaativinta tässä maassa. Käyn joskus aamukahvilla paikassa, jossa poliiseja saattaa olla useitakin tauolla. En tietenkään mitään ole mennyt sanomaan, tuollaisessa tilanteessa se olisi tyhmää, mutta arvostukseni noita miehiä ja naisia kohtaan on korkealla. Tavallisia ihmisiä, jotka kantavat sitä taakkaa tästä yhteiskunnasta, minkä me muut voimme ohittaa tai jota jopa voimme lisätä naiviudellamme. Työn kautta joskus kyllä kontaktejakin noihin poliisiduunareihin.
  Käsittääkseni uudessa budjetissa poliisintyössä ei arvosteta niin kuin pitäisi tai kuinka joitakin muita asioita arvostetaan.

  Jutussa mainittu Hassan Zubeir sen sijaan ei ollut mikään !antisankari" vaan paljastui, että oli huijannut suurin piirtein kaikessa ja lisäksi syyllistyi petokseen hakiessaan korvauksia. Tästä tuli Yleltä juuri dokumentti. Toisaalta surullinen tapaus sekin. En heitä kiveä, kukapa ei olisi mokannut, mutta muistan median kiireen saada Turun terroriteolle mistä tahansa jonkinlainen hyvä vastavoima. Ja hyväähän Hassan yrittikin tehdä, mutta omilla totuuskriteereillään kuten sitten osoittautui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Hassanilla oli hiukan oma agenda kyllä. Hesari kirjoitti taannoin poliisiväkivallasta ja poliisin korruptiosta ja rasismista. Kaikki kivet on käännettävä turvallisuusasioissa mutta itse luotan suomalaiseen poliisiin ja virkamiehistöön yleisesti ottaen paljon enemmän kuin poliitikkoihin. He pitävät maata hiljaisesti yllä, kun poliitikot vallanhimossaan ja ideologiapöllyssään sitä murentavat. Näin karrikoiden.

   Poista
 2. Aamulla USA:n terroriteot suuresti esillä. Itse muistan vihan. Oman vihani. En selittele sitä pois.
  Eilen telkussa kotimainen rkp:n europarlamenttiedustaja puhui lämpimällä äänellä kokemuksesta, jonka hän kohtasi 2001 New Yorkissa. Oli tilaisuudessa jossa puhuttiin ettei pidä "kostaa." Jatkoi että he olivat ymmärtäneet raamatullisuutensa. Toisen posken kääntäminenkin oli esillä.
  Niin. Saattoi olla aika marginaalinen joukko syyskuussa 2001 USA:ssa.

  Suomalaista etuoikeutettu hyperhumanismia? Eeettisen yli-ihmisen ihanne? Tuollaista tuli mieleeni kun ajattelin millaisen reagoimattomuuden toiveen tuo edustaja esitti viisautena.

  Kyse oli massiivisesta rasistisesta(!) terroriskusta, joka kohdistui toisen kansakunnan arvoihin, uskontoon, kulttuuriin, ihmisiin ja järjestelmään. Kyse oli suunnitelmallisesta rasistisesta rangaistusfantasiasta, joka toteutui.
  Toinen poski?
  Teki mieli kysyä tuolta europarlamenttiedustajalta, jolla on historiansa myös Neuvostoliiton syvässä ymmärtämisessä, että koskeeko tuo hyperhumanistinen toinen poski -ideaali myös niitä ryhmiä jotka hän ja viiteryhmänsä nykyisellään kokee uhreiksi ja alistetuiksi? Epäilen.

  VastaaPoista
 3. Edelliseen. Olen ajatellut että pitäisi jättää yhteiskunnan seuraaminen vähemmälle. Tulee niin surkea olo. Ehkä se olisi helpoin resepti tässä hulluudessa. En sitten tiedä kuinka fiksua se olisi. Saisi kuitenkin jonkinlaisen rauhan. Mulla alkaa mennä usko kaikenlaisiin merkityksiin tässä yhteiskunnassa, jossa toistaiseksi kuitenkin kaikki on vielä jotenkin kuosissa, mutta en tiedä miten on pidemmälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhteiskuntaa ajatellessani minut valtaa yhä useammin uupumus, jonkinlainen merkityskato. Katoaa ilo. Tuntuu yhä enemmän, että iloa ja merkitystä on etsittävä ihan muualta.

   Poista
  2. Luulen että tuo on aika monen kokemus, ainakin ihan täsmälleen myös oma, mutta väsyneenä varsinkin jämähdän katselemaan telkkua tai lukemaan netistä uutisia ja kolumneja tms. Tulee surkea ulos mullekin, kun kokeen selvästi että ilmassa on peitellyn tai huonosti peitellyn manipulaation merkkejä.
   Viime aikoina olen lukenut paljon, se on tietenkin tyydyttävää sinänsä, mutta myös eräänlainen paikka, jonne voi mennä ja jättää ulkoisen ja julkisen pintamoraalivaahtopesun sivuun.

   Poista
  3. (Olen vain niin hemmetin geneettisen nopea kaikessa, myös reagoimaan. Reaktiivisuus on kai hienoa joo, mutta toisaalta hämäläinen zen:kään ei kiinnostaisi vaihtokaupassa. Reaktiota ja niistä seuraavia kaikki on paskaa -tunteita ei voi oikeastaan välttää muuten kuin välttelemällä uutis- ja kommenttivirtaa.)

   Poista
  4. (siis reaktiivisuus joka on hallinnassa, hidas reagoiminen on hienoa, ihanne...piti sanoa)

   Poista
 4. Poliiseihin liitetyistä syytöksistä sen verran, että mielestäni ihminen joka esittää niitä tutkijan - tai kolumnistinkammiostaan käsin tuntematta lainkaan omakohtaisesti sitä todellisuutta, mitä vaikkapa pk-seudun kenttäpoliisit kohtaavat jatkuvasti, on todella heikoilla jäillä.
  Tilanteet mitkä siellä tulevat vastaan ovat rajuja ja väkivaltaisia eikä niissä tilanteissa ehditä pohtia yhteiskunnan arvopohjaa teoreettisesti. Myös poliisit kohtaavat rasismia. Lisäksi teräaseita, sylkeä naamalle, perheisiinsä kohdistuvia tappouhkauksia...
  Tämä maailma kun on vain toisenlainen paikka kuin mitä se kirjoituspöydältä (tai superhumanistin studiosohvalta kts. yllä) näyttää.

  Mutta oli miten oli, nyt mie lähen mettään vaimon ja koiran kanssa aamuksi...ehkä nähdään taas peuroja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. (Olen metsässäkin aina farkut yllä. En ole valitettavasti mikään eräjorma, lainkaan. Tuli aikoinaan vietettyä liian kauan aikaa baareissa jne. Otan nyt takaisin, polku kerrallaan.)

   Poista
  2. Joo, me mennään katsomaan millaisia sieniä on metsässä. On sadellut viime päivät, niin varmasti löytyy kaikenlaista. Puolukoitakin ajattelin kerätä. Mökillä on mukava olla iänikuisissa rönttivehkeissä.

   Poista
 5. Superhumanoidien jutut lähinnä naurattaisi, mutta kun näkee mikä on yhteiskunnan kehityssuunta, niin tulee surullinen olo. Ihmisten suurin puute on tällä hetkellä mittasuhteiden puute, suoranainen tajuttomuus suhteessa niihin.

  VastaaPoista
 6. Hyvin epätodennäköistä, mutta nähtiin kuin nähtiinkin taas, hieman laajemmassa Keskuspuiston kuusikossa kaksi tämän kesän peuran poikasta. Koira ulisi hulluna niiden perään.
  Vaimo löysi yhden(!)herkkutatin samasta maastosta, joka sitten paistettiin kotona blinipannulla voissa. Mutta kannatti.

  Mittasuhteiden taju on kadonnut siinä kuin sellaisten lukuarvojen ymmärtäminen joissa on vähän enemmän nollia (jos rumasti sanon).
  Tuo taju on korvattu kauniilla arvoilla ja hyvillä ajatuksilla. Niillä maksetaan kaikki.

  Viime aikoina joissakin twitter-jutuissa törmännyt kritiikkiin niitä ihmisiä kohtaan, jotka alleviivaavat olevansa realisteja. Voi kritiikki osuakin. Onko kritiikkiin sitten laajemmalti syytä vai onko se vain kyllästymistä siihen että jotkut edelleen ehkä tunnistavat ja erottavat mikä on realismin vastakohta: utopia. Ja kaikkihan me tiedämme mihin utopismi johtaa.

  Natsismi ei ollut sosialismia (joka oli tuhoisa utopia sekin), mutta aika suurella varmuudella aatehistorian kautta voidaan päätellä että ilman sosialismia ei olisi syntynyt natsismiakaan.
  Realismiin mahtuu kyllä mukaan oikea määrä idealismiakin (kyllähän maailmaa parantamaan pitää pyrkiä), kunhan mittasuhteet ovat kunnossa ja taju siitä mikä on mahdollista ja mikä ei.

  Superhumanoidit eettiset ihmisrobotit taitavat olla tosiaan tulossa siinä kuin joka kodin teslatkin. Ehkä ihmisen hengen akku ladataan joskus vielä vain sillä aineistolla, joka toteuttaa suurta ylintä hyvää. Siten kuten ohjelmoijat haluavatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 1920-1980 -lukujen sosialidemokratiasta, sosialismista irti villiintyneestä konkretiasta, kyllä olen hyvin kiitollinen niin kauan kuin pihisen. Tuloksena olivat hyvät ja turvalliset pohjoismaat ja pääsääntöisesti hyvät kansankodit työläisille. Juuri luvussa ruotsalainen kirja jossa tämä tunnustetaan ja 50 - 70 -luvut mainitaan työväen kulta-ajaksi. Niissä yhteiskunnissa pärjäsi kuka tahansa mistä lähtökohdista tahansa jos vain jaksoi työpäivänsä tehdä.

   Mutta nyt kuvitelma ettei kunnollista työväenpuoluetta enää tarvita. Mieluummin ideologiaa ideologian päälle. Ja yhteiskunnan läpipolitisoimista. Itsellä edelleen vahvat kontaktit nykyiseen työväenluokkaan, johon kyllä kuulun itsekin. Tämä em. tajutaan siellä todella hyvin ja tarkasti. Eivät tarvitse analysoijaa ja asioiden selittäjää puolestaan.
   Koko sosialistinen ajatus, että on jokin "edelläkävijöiden" luokka joka tiedostaa muidenkin puolesta on täysin p-seestä tässäkin ajassa ja kaikkien vahingoksi tullut takaisin.

   K-marketista ostettiin siitakesieniä illaksi. Nekin paistetaan blinipannulla, jäi nimittäin tatista himo. Huomenna metsään ja uusi yritys.

   Poista
  2. (Ja huolestuneille: ei me sitä maastoa pannulla paistettu. Olisi ollut paljon sammalta, kantoja ja kuusia, toki myös pähkinäpensas:)

   Poista
  3. Etujoukkojen sosialismi on aivan tuubaa. Mitään muuta ei saada aikaan kuin kertaluonteisia eriä jonnekin hevonperseeseen, hyvin tarkoituksin kannetaan vettä eikä edes yritetä kaivoa. Olen korviani myöten täynnä tätä löperöä mukatekemistä, jossa kuvitellaan, että käsitteitä pyörittämällä elämä muuttuu muuksi ja paremmaksi.

   Poista
  4. Täytyy sanoa että kaikenlainen poliittinen paskanjauhaminen suuntauksesta riippumatta näyttää minulle lähinnä sen, että kone on rikki ja sitä on vaikea korjata. Sosialistit eivät edes yritä. Mutta ei Suomen monista ongelmista voi syyttää ollenkaan yksinomaan istuvaa hallitusta. Jo pitkään on mennyt kehnosti.

   Poista
  5. Sienet on hyviä. Tein parin viime viikon aikana sienipiirakkaa. Täällä on herkkutatteja mutta ovat jo vähän menneet huonoon kuntoon, suppilovahveroita ja voitatteja löytyy.

   Poista
 7. Luin nyt tuon automatka-lisäyksen. Kyllä, tuollaista näkee mielestäni enemmän kuin ennen. Kaupunkiliikenteen valoissa näkeen kuinka kännykät on kädessä todella monella.
  Meidän kehillä täällä nyt on Isis-liput liehuneet.
  Joku voi naureskella, mutta en itse viitsisi hirveästi kun Supokin raportoinut että mahdollisia ekstremistejä pk-seudulla ehkä sadoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuitenkin: väsymys huoliin, tai siihen mitä voisi tapahtua tai mitä tapahtuu jossakin.
   Kun yksityisen kanssa yleensä hauskaa, mutta ulkoisen kanssa työlästä, niin yksinkertaisesti vain: yksityisessä pysyttely?
   (Joku voisi toki ottaa toisen näkökulman, että sitä yksityistä minääsihän tässä pitäisi surra ja kritisoida eikä ulkoistaa pahaa ja paskaa, mutta kyllä tuo tulee automaattisesti ihmiselle kuin ihmiselle muutenkin ellei ole ihan turta.)

   Poista
  2. Vihreiden Ohisalo puhui juuri hakaristilipuista, isis-lipuista ei puhunut ja tuskin puhukaan, kun vihreät näitä suomalaisia veteraaneja kotouttavat tälläkin hetkellä muiden Pohjoismaiden kanssa vaikka ei siitä juuri uutisoida. Kurdit ovat alkaneet tyhjentää leirejä ja näitä suomalaisia nyt sitten tuodaan kotiin ja kotiutetaan. Näiden lipuista ei varmaan ole syytä puhua.

   Normaalissa yhteiskunnassa näistäkin puhuttaisiin ja taistelijat ohjattaisiin esimerkiksi Somaliaan ja muualle mistä ovat pääasiassa tulleetkin.

   Poista
  3. En minä näitä jaksa hirveästi ajatella, mutta kun yhteiskunnassa on esimerkiksi puolue, joka hyyssää terroristisissa järjestöissä pyörineitä tyyppejä, niin onhan se aivan perseestä ja osoittaa täydellistä arvostelukyvyttömyyttä. Eivät nämä tyypit meidän yhteiskuntaamme rakenna, kuormittavat entisestään, mutta kun moraalikoodit ovat tällaisia niin sitten ovat. Vituttaa veronmaksajana osallistua rikollisten hyyssäämiseen.

   Poista
  4. Suomalaisille mummoille ja papoille ja nuorille ja mielenterveyskuntoutujille nämä rahat kuuluisivat. Isis-porukkaa ja muita täällä ei tarvita.

   Poista
 8. Ei natseja Turkuun -tyypit voisivat lisätä saman tien lauluunsa Isiksen ja muut terroristit. Ketään heistä ei kaivata Suomeen, ja kansainvälisten lakien tulisi olla sellaisia, että terrorihommiin lähteneet kaksoiskansalaiset menettäisivät kansalaisuuden, jonka ovat viimeksi saaneet, yleensä jostain länsimaasta. Ei muuta kuin takaisin kotiin vaan harjoittelemaan elämää. Suomesta ei tule koskaan islamilaista valtiota, monet niistä maista joista tyypit ovat lähteneet, ovat sitä jo. Sinne vaan politikoimaan ja maata rakentamaan oman ideologian näköiseksi.

  VastaaPoista
 9. Ei kai tuosta voi kukaan eri mieltä. Paitsi on. Sillä tavalla ettei ota koko asiaa puheeksi. Puhkeaa hyräilemään. Unnuttaa.
  Mitä tulee ääri-islamistien sijoittautumiseen maapallon pinnalla, niin minunkin mielestäni nimenomaan sinne, missä on jo "oikea uskonto" valmiina.
  Postkristillisessä, relativistisessa, liberaalissa lännessä ei oikein kannata. Täällä on kaikilla täydet ihmisoikeudet ja tuskinpa ketään kiinnostaa antaa niistä piiruakaan minkäänlaisen teokraattisen ajattelun kavennettaviksi.
  Tai sitten ääriliikkeet vaistoavat sittenkin heikon kohdan lännessä. Relativistisen heikkouden. Mahdollisuuden kiristää voimalla ja pelolla.
  Vrt. sanaton sopimus Ruotsissa äänestämisen ja tulonsiirtojen välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä onko Ohisalo ehtinyt myöhemmin sanoa mitään, paikata, mutta totta kai hänen sisäministerinä olisi pitänyt tiukasti irtisanoa Suomi myös nykyaikaisten ja uusien uskonnollis-fasististen äärijärjestöjen lippujen levittelystä ja antaa ymmärtää ettei niille ole eikä tule täällä koskaan aikaa eikä paikkaa.
   Kannatan hyvin laajaa sanan- ja ilmaisunvapautta, mutta kansainvälisen oikeuden tuomitsemiin rikoksiin ja kansanmurhaan syyllistyneiden järjestöjen ilmaisuvapautta sen ei pitäisi sisältää.

   Poista
  2. Joo, juuri ajattelin, että ihminen joka on ripustanut Isiksen lipun 11.9 tahtoo manifestoida sillä, että olemme myös täällä... Mitä pitäisi ajatella tällaisen ihmisen tai ihmisten "kotiutumisesta"? On todella törkeää, aivan kuten natsilippujen heiluttelu.

   Poista
  3. Länsi on arvoistaan huolimatta juuri arvoissaan heikko. Tällaiseen ymmärtäväiseen ja jopa idioottimaisen suojelevaan maaperään on hyvä tulla kylvämään.

   Poista
 10. Tuolla aikaisemmin sanoin että isisterroristeja kotoutetaan. Täsmennys: ukkojen kotiutusta on suunniteltu tai siis Ruotsi, Norja ja Suomi (ulkoministeriöt) ovat neuvotelleet, Tanska on irtisanoutunut hommasta. Isisnaisia, pääosin somalitaustaisia, on tulossa muistaakseni 5 Suomeen. Ruotsissa näitä tulleita tutkitaan kansanmurhasta, Suomen käytäntöä en tiedä. Kurdien hallinnoimilla leireillä on todelliset tekijät jäljellä. On ymmärrettävää, että tahtovat näistä eroon. Tulevat tänne yhteiskunnan riesaksi ja turvallisuusriskiksi.

  VastaaPoista
 11. Lippudialogihan menee somessa vain hieman kärjistettynä näin:

  -Natsiliput ja kaikki natsitunnukset pitää kieltää heti.
  -Entä sitten sirppi ja vasara -liput?
  -Ei ole hei kyllä ihan sama asia.
  -Enpä tiedä, mutta entä sitten esimerkiksi Isis-lippu?
  - (hiljaisuus)

  Tuota en kirjoittanut ilkeilläkseni.
  Natsisymbolit voi minun mielestäni kieltää ihan hyvin, varsinkin tilanteissa ja tilaisuuksissa, joissa joku joukko oikeasti edustaa sitä ideologiaa.
  Ymmärrän kuitenkin myös tuon vastakysymyksen Neuvostoliiton lipusta, kuin myös vastauksen ettei se ole ihan sama asia. Neuvostoliiton historia ei ollut Leninin ja Stalinin irrationaalia hirmuvaltaa koko olemassaolonsa ajan. Pahimmillaan toki natsivaltaan täysin verrattavissa.

  Nuo somen kysymykset ja vastaukset ovat relevantteja omalla tasollaan kaikki. Mutta tuota hiljaisuutta en ymmärrä. Vai onko se hiljaisuus hämmennystä?
  Vai jo pelkoa sellaisen ideologian edessä, ja sellaisen joka vaikuttaa todellisesti tässä ajassa, ja joka on valmis tekemään mitä tahansa Jumalan valtuuttamana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa on natseja muutamia satoja korkeintaan. Käsittääkseni suuri osa heistä on elämän sivuteille joutuneita nuoria miehiä. Suomen laillisia oloja heistä ei ole horjuttamaan, mutta ajattelen silti että heidän ideologiansa suhteen yhteiskunnan tulee olla nollatolerantti. Tässä asiassa taidan olla vihapuhe- tms. lainsäädännön kannalla vahvasti.

   Kuinka paljon maassamme on sitten sharia-myönteisiä ihmisiä on toinen kysymys ? Eurooppalaisten tutkimusten mukaan prosenttiosuus tietyissä ryhmissä on yllättävän korkea. Euroopan tasolla puhutaan vähintään miljoonista sharia-myönteisistä ihmisistä. En vertaa natseihin, tässä on kyse erilaisesta fanaattisuudesta, mutta tuo on määrä joka voi jo todellisesti olla horjuttamassa ihmisoikeuksiamme. Englannissa on jo joitakin alueellisia kompromisseja tehtykin. Käsittääkseni myös Ruotsissa avioero-oikeudenkäyntien suhteen.
   Saattaa olla helppo ja käytännöllinen ratkaisu, mutta eipä taida olla tukemassa sitten niitä arvoja joita länsi sanoo tinkimättä edustavansa.

   Poista
  2. Eihän sharia istu mitenkään länsimaiseen oikeuskäsitykseen paitsi sitten ehkä näiden uusien ymmärtämisen muotojen kautta ehkä yllättäen istuu, vaikenemisen, tulkinnallisen saivartelun ja valkopesun kautta. Tietenkin jos ihmisten enemmistö sulattaa tällaisen taantumisen ja poliitikot sen hyvyydessään siunaavat, niin minkä teet. Varmasti löytyy jokin sellainen shariatulkinta, että se on tiedostaville ihmisille puolustamisen arvoinen asia.

   Poista
 12. Jotkut natsit ja uusnatsit on niin naurettava juttu, että ihmettelen miten sitä edes vakavasti nostetaan esiin uhkatekijänä. Toki joku häiriintynyt yksilö voi tehdä jotain, vakavaakin, kun tarpeeksi sekoaa.

  Samaan aikaan pääkaupunkiseudulla aivan viime viikkoina monietniset jengit ryöstävät ihmisiä puukoilla ja muilla uhaten. Näitä esimerkiksi meidän lähellä Havukoski / Koivukylä. Myös meidän lähi-Lidlin edessä. Aivan perseestä. Espoossa myös näitä. Alkaa olla ihan ruotsalaisten pikkunilkkien meininkiä. Näistä uutisoidaan todella niukasti, eikä joku Ohisalo mainitse näitä kuin pakotettuna epäsuorasti. Nilkkimäinen arkinen väkivalta ja rauhattomuus lisääntyvät.

  VastaaPoista
 13. Se on kyllä odotettavissa, että jos Suomessa tietynlainen tuontiväkivalta / islamistinen propaganda nousee, löytyy myös kannatusta äärioikeistolaisille mielipiteille ja toimille.

  Myös sen näen kyseenalaisena, että lisääntyneestä epäsosiaalisesta perseilystä ja häiriköinnistä ja muusta vakavammasta ei uutisoida ihan avoimesti. Se koventaa ihmisten asenteita, tekee heistä kyynisiä ja muuttaa myös isommin suhtautumista kokonaisiin ihmisryhmiin. Sensuuri kääntyy aina jossain vaiheessa itseään vastaan. Ihmiset tietävät ja puhuvat, keskenään ja esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Rikosten peittely lisää polarisoitumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tietoinen tuosta mitä tapahtuu. Suorien kontaktien kautta mm. Ihmettelen myös miksi media ei uutisoi näitä. Suuri osa ihmisistä elää ehkä sen vuoksi pikkusievässä maailmassa, jossa suurin "uhka" on se mitä joku sanoi jostakin jossakin somessa. Ja siitä seurannut epämukava olo.

   Poista
  2. Miten herttainen onkaan "keskustelu" "arvopohjasta" oman tilin kautta oman ryhmänsä sisäpiirissä.
   Kauhisteltavien tai omaa maailmankuvaa todistelevien klippien linkkailu.
   Mielestäni median tehtäviin kuuluu niiden asioiden esiintuominen mitkä ovat selvästi menossa huonompaan suuntaan turvallisuuden suhteen kaduilla, liikennevälineissä, kouluissa, nykyään jopa lukioissakin.

   Suurimmalla osalla pk-seudun 15-20 -vuotiaista nuorista on selkeämpi käsitys siitä mitä tapahtuu kuin televisiostudion keskusteluryhmällä, jotka keskustelevat mitä milloin mitkäkin sanat tarkoittavat.
   Tietenkin jos elää samassa herrankukkarossa kuin nuo studioasiantuntijat niin vajaaksi jää nuorenkin tieto.

   Poliiseja kannattaisi kuunnella myös.
   Tosin on selvää että tv-lampun valossa hekään eivät kerro aina mitä kaduilla todella tapahtuu. Konkretia esitetään yläkäsitteiden kautta, varmuuden vuoksi.

   Poista
  3. Nykyäänhän on muotia se "etuoikeutettu"-aspekti.
   Ryhdynpä nyt siihen minäkin:
   Jos haluaa todistaa liberaalietuoikeutettujen hyvän mielen ja oikean asenteen kahvikuppikeskustelua maailman o h i, niin muutama Ylen aamutelevision ohjelma kannattaa tsekata ihan camp-hengessä.
   Jokainen heistä on tietorikas, analyyttinen ja älykäs ihminen.
   Mutta miten he tekevätkään itsestään koulupoikia siinä sohvalla. Vastaus ja analyysiyritys on aina...oikeanlainen.

   Itse kuuntelen mieluummin vaikkapa 18-vuotiasta kundia joka liikkuu tuolla ja tietää mitä tapahtuu.

   Poista
  4. Samaa mieltä. On kuin kuuntelisi hahmoja, jotka on kiedottu pakkausmuoviin tai sellofaniin. Sellaista. Saa nähdä, miten kauan pakkaus kestää. Ehkä siellä sisällä toivotaan, että maailma muuttuisi omien hyvien ajatusten mukaiseksi.

   Poista
 14. En kauhistele tätä, mutta totean vain, että jossakin kohtaa se sammakko pääsee jokaisesta ulos: https://www.is.fi/politiikka/art-2000008258674.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen seurannut sivusta lenkeilläni puoliavointa pilvikauppaa jo pidemmän aikaa.

   Nyt Vihreät ovat sitten ajan ytimessä ja edelläkävijöitä. Tärkeimmät asiat ensin...(hymiö) - ja koko kylähän tarvitaan kasvattamaan kidsejä! Hyvien ihmisten kylä. Hieman makeahkon tuoksuinen...

   Poista
  2. Ja onhan tämä siitä hyvä että päästään taas askeleen lähemmäksi nykyihmisen henkistä kotimaata, Brooklyniä. Yep.

   Poista
  3. Sopii sitä paitsi jo aiemminkin erilaisia pilvilinnoja rakennelleen puolueen uudeksi agendaksi. Pilvestähän tulee sitä paitsi kuulemma kiva olo. Ei ehkä jaksa enää silleen öyhöttää ja välittää, kun pajarilla saa iisimmän mielen...
   (Saattaa osoittautua tuo kanta kompastuskiveksi vielä vihreille. Aika näyttää. Mutta ihmisluonto on sellainen että se aina paljastaa itsensä. Niin käy kollektiiveissakin.)

   Poista
  4. Sorry tämä blogisi rääkkäys, mutta vielä tämä(kin):

   Isis-lippu Helsingissä 11.9
   ja Vihreiden kannatus pilven laillistamiselle.
   Mikä ajankuva! Yhden viikonlopun aikana.
   Mustaa, vihreää - ja ruskeaa.

   Poista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 15. Vihreiden ehdotus on aivan perseestä. Tv. asioita läheltä seurannut. Hakivatko äänestäjiä vai helpotusta poliisin resurssipulaan sen jälkeen kun poliisin resursseja pienennetään.

  VastaaPoista
 16. Vihreiden puoluekokouksessa eräs kansanedustaja kuittasi kepun pj:n kritiikin vihreitä kohtaan sanomalla, että näin (liittyi metsiensuojeluun) tehdään, jotta Maria Ohisalon (ja meidän muidenkin) lapsi voisi kuulla hömötiaisen metsässä tulevaisuudessa.

  No, nyt vihreät päättivät haluta taata tulevaisuuden lapsille, omille ja meidän muidenkin, mahdollisuuden käyttää, ostaa ja myydä kannabista.

  Tässä asiassa vihreillä kova luottamus ihmisten vapaaseen valintaan ja vastuullisuuteen.
  Todella monissa muissa asioissa taas todellakaan ei.

  (Vakavasti sairaiden lääkekannabiksen käyttö, mielestäni hyväksyttävä, on ihan eri juttu.)

  VastaaPoista
 17. Lääkekannabiksen ymmärrän. Jännä juttu tosiaan että muuten kannatetaan suunnilleen kaiken mahdollisen kyttäämistä mutta huumeet on ok. No, jos tarkoitus on että ihmiset ovat kodeissaan vegetatiivisessa tilassa eivätkä kuormita ympäristöä juurikaan tai siis mahdollisimman vähän, niin ehkä se sitten kannabispäissään on mukavampaa ja tuo vaihtelua viinan kittaamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäksi tosiaan kun katsoo kannabiksen tyypillisiä jakelijoita, niin voi olla vihreille eduksi, että aine on ok ja ettei siitä synny asiaa poliisin suuntaan. En nyt tiedä kannattivatko mitä kaikkea kannabiksen suhteen, mutta minusta olisi hyvä jos yhteiskunta voisi tarjota jotain muuta ihmisille kuin kannabiksen vapautuksen.

   Poista
  2. Mitenkähän Maria Ohisalon lapsen ikäluokka ehtii metsään kuuntelemaan hömötiaisen ääntä, kun pakertavat maksaakseen Ohisalon ja kumppaneiden haaliman valtionvelan. Ja löytyykö hömötiaisia kaupunkimetsistä, joiden lähellä vihreät elävät...

   Poista
  3. Luonnonsuojelu on tärkeää, ei siitä kahta sanaa. Kannabis ei ole tärkeää, mutta totta kai poliitikoille on hyvä, jos porukka on kritiikitöntä ja pöllyssä.

   Poista
 18. Tuo minkä Jari nosti esiin eli kannabiksen yhteys psykoosiin on tärkeä juttu. Tiedän ihmisiä, joille polttelu on laukaissut psykoosin. Valitettavasti psykoosista parantuminen on hankalampaa kuin sanoa ei kannabikselle. Tiedän myös että osa hoitaa psyykettään pilvellä. Kallista eikä hoidu, toki olo on rento pilvessä, mutta ei siitä mitään muuta hyvää seuraa.

  VastaaPoista
 19. Se kannabiksessa on kai viinaa parempi, että ei ole samanlainen rähinäaine. No, voihan sitä ottaa kumpaakin, ja niin moni varmaan tekee, vaikka luultavasti on myös vannoutuneita pössyttelijöitä, jotka eivät juo lainkaan.

  VastaaPoista
 20. Kannabis sopii hyvin maailmaan ja yhteiskuntaan, jossa ei ole merkityksiä ja päämääriä ja mahdollisuuksia, on vain olotiloja, fiiliksiä ja niiden kiihdyttämistä ja demppaamista.

  VastaaPoista
 21. Jos kannabis on ok vihreiden mielestä, niin eikö sitten esimerkiksi kokaiinikin? Sitäkin ovat monet vetäneet, myös Suomessa, vuosikausia menemättä rappiolle. Vai onko kokaiinilla väärä imago, jupit ja rikkaat yms. Kun näitä käyttäjien menestyskertomuksia pudotellaan perusteina, niin niitä ovat aina kertomassa monin tavoin onnekkaat.
  Itse en pidä edes jaottelusta koviin ja muihin aineisiin. Ehkä ns. porttiteoria on vanhentunut, mutta käytännössä pilvellä on aloittanut jokainen muidenkin huumeiden käyttäjä. Psykoosiin putoajia on ollut jo muutamista käyttökerroista. Ei ehkä paljon mutta kuitenkin.

  En tiedä miksi poliisiministeripuolue haluaa ampua nyt jopa laillistamiseen pyrkivällä kannabismyönteisyydellä itseään jalkaan.
  Uskottavuus mennee sisäministeriltä aika pian.
  Tai sitten ei mene, ja minä ole väärässä, Suomi on jo muuttunut jenkkiläksi tässä asiassa.

  Vastaavia vapauksia ja vastuita vihreät eivät ole harmi kyllä antamassa muissa asioissa. Yksityinen on poliittista -ajattelu on voimakasta. Mielenkiintoinen ristiriita puolueessa.
  Kyllä se tästä nyt pilvipuolueen leiman saa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Velkapuolue, pilvipuolue, maakuntapuolue, auringonlaskun puolue ja ikuinen kielipuolue.

   Persupuolue, orpopuolue (monessa mielessä), riskitön
   ristipuolue.

   Ja Hjallis.

   Siinä puoluekenttä 2021.

   Poista
  2. Aika hyvin kiteytty! Liberaalipuolue vielä ainoana mukaan omalla nimellään, niin se on siinä!

   Poista
  3. Olen alkanut tulla yhä enemmän siihen johtopäätökseen, että päihdyttävät aineet eivät ylipäätään ole kovin hyviä ihmiselle, ainakaanitselleni. Jonkin oluen juon itsekin silloin tällöin tai lasin konjakkia, mutta en pidä humaltumisesta enkä alkoholista seuraavasta väsymyksestä. Monien alkoholituotteiden maku on miellyttävä ja lievä vaikutus ok. Mutta kun pitää tehdä jotain, esimerkiksi töitä tai kirjoittaa, niin on syytä olla skarppina. Siksi alkoholi ei käy meikäläiselle juuri koskaan eikä isoissa määrin ollenkaan.

   Poista