maanantai 23. elokuuta 2021

Tänään

 

Taas aamu

lähempänä


Päivien nivel

vääntyy


Jossain tuuli paiskaa

oven kiinni
10 kommenttia:

 1. "Taas aamu

  lähempänä"


  Äidilläni oli musta huumorintaju. Usein kun hän tuli töistä kotiin, sairaala-apulaisen töistään varuskuntasairaalasta, hän lausahti positiivisen ajattelun kaikkien periaatteiden mukaisesti (heh): taas päivä lähempänä kuolemaa.
  Kannattaa kokeilla kotona:)

  VastaaPoista
 2. Äidilläsi oli hyvä huumorintaju: en kuitenkaan ehkä viitsi kotona käyttää kovin monena aamuna peräkkäin. Ei varsinaisesti motivoi siippaa lähtemään opetustöihin... Ensin on elämä opetusviraston hommissa, sitten koittaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ainakin vapahduksen hetki... Muuten, joskus selailin Opettaja-lehden sitä osastoa, missä kollegat muistelevat tästä ajasta pois siirtyneitä ihmisiä. Näppituntuma eläköityneistä ja sitten kuolleista: Aika moni tunnollinen naisope oli kuollut pitkän uran päätteeksi juuri eläkkeelle jäätyään ja vielä kesäkuussa...

   Poista
  2. Totta kaikilla elämänurilla tai mitä nyt sitten tekeekin tuo. Tunnollisuutta sekä arvostan, mutta se voi olla myös sananmukaisesti tappavan latistavuuden tie.
   Itse osaan olla leväperäinen tarpeen vaatiessa.

   Mutta hommat niin firmassa kuin kotona, jotka hahmottuvat oikeasti merkityksellisiksi konkretian tasolla saattavat viedä yöunet liiankin usein.
   Mutta ei kaikki naurettava sälä.
   Jonain vuonna yritin laittaa "firman" pääkallopaikan sähköpostit roskapostilistalle, mutta ohjelma (työkone) ei hyväksynyt sitä.

   Meillä oli eräs viisas kaveri töissä pitkään joka kaikissa yhteyksissä puhui kiireettömyyden puolesta. Ei pitäisi olla mihinkään hätä. Täysin oikeassa, työt eivät tekemällä lopu.
   Mitä siihen duunipostiin tulee niin itse pidän sitä sivuseikkana. Suurin osa menee roskiin koskaan lukematta. Mitä "korkeammalta" tulee sitä varmemmin. Keskittyminen perusjuttuihin taitaa olla hyvä juttu melkein kaikessa.

   MYös työn mielekkyys joskus kyseenalaistuu. Eikä siinä auta puheet "tärkeästä työstä" (jollaisia muuten on satoja). Joidenkin tuttujen vakavat sairastumiset pistävät miettimään.

   Poista
  3. Työ mielekästä ja sitä pitää tehdä, se on yhteiskunnassa elämisen välttämätön osa melkein kaikille. Mutta mieleen tulee kaikenlaista, kun on jotakin ja kaikenlaista duunia jo tehnyt yli 30 vuotta.

   Poista
  4. Itse en ole ehtinyt olla kokopäiväisessä duunissa kuin sellaiset 25 vuotta. Toki jo opintojen ohessa tein töitä. Pidän työstäni. Toisaalta en usko, että saan sillä määräänsä enempää merkitystä elämääni. Työ on tärkeä pohjarakenne, mutta ei enempää. Jos joku sanoisi, että voisin huomenna alkaa pelkästään kirjoittamaan ja selviäisin sillä taloudellisesti, niin hyppäisin välittömästi. Mutta en oikein usko,että tällaiselle olisi katetta.

   On tosiaan hyvä myös työssä suodattaa saapuvaa informaatiota. Kaikessa työssä mieluisinta on se, kun saa olla asian ytimessä.

   Poista
 3. Runosi saisi hieman erikoisen soinnin yhdellä lisäkirjaimella: Taas haamu lähempänä... lukija miettisi, että mikä haamu...

  VastaaPoista
 4. Näinhän se on. Itse asiassa runossa pitäisi valita sanat niin että niissä resonoi äänteellisesti lähellä olevat sanat, varsinkin jos kokonaisuuden saa vahvistamaan tulkintaa (aamu - haamu). Ei ainoastaan se mitä sanotaan suoraan vaan myös se mikä jää väreilemään rajalle, se mikä melkein sanotaan.

  VastaaPoista
 5. Tämä nyt ei liity taas mihinkään, mutta mulla on usein näitä kommentteja lukiessa vahva kokemus, että Vesa on hyvä jätkä. Teidän jutustelua on ylipäätään hauska seurailla ihan jo siksi, kun tulette keskenänne niin hyvin juttuun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Laitos, ystävällisistä sanoistasi!

   Poista