keskiviikko 21. huhtikuuta 2021

Koirakaverit

 

Tässä on nykyinen työ- ja lenkkikaverini Bobby. Hän on 9-vuotias cairnterrieri, jonka edellinen isäntä kuoli. 


Bobby ja hänen poikansa Riku ovat nyt sitten meillä. Rikun äidistä ei ole tietoa, mutta ainakaan terrieri hän ei ole ollut, luultavasti on papillon, koska Rikun korvat ja häntä ovat aivan papillonin, samoin karva, jos se on saanut kasvaa pitkäksi. Riku on luultavasti vajaa parivuotias.

Pojat ovat mukavia ja reippaita. Aamuisin käymme lenkillä, sitten syömme aamupalaa, teemme töitä, ja joskus kahdentoista ja yhden välillä lähdemme taas ulos ja palattuamme syömme ja jatkamme hommia.

Sitten tulevat koululaiset kotiin, ja joku heistä käy lenkittämässä. Lopulta vaimokin saapuu ja hetken aikaa lepäiltyään käy hänkin pihalla koirien kanssa. Minä sitten vielä illalla. Eli kyllä tulee ulkoiltua ja selkä tykkää, kun ei ole jatkuvasti kyyryssä koneella.

Tässä on luettu Eeva-Liisa Mannerin proosaa väsymykseen asti. Nukkumapaikaksi on valikoitunut siis mun työtilan matto:Tässä kaverit hiukan virkeämmässä tilassa:


Bobby


Riku11 kommenttia:

 1. Wau! Mahtava kuvasto! Ottaisin itsekin koiran, jos minulla olisi vaimo.

  VastaaPoista
 2. Hah hah... Kyllä se koira sopisi varmasti itsekseenkin asuvalle miehelle. Meillä taisi mennä niin, että vaimo ajatteli: Mulla on mies, otan kaksi koiraa...

  Nämä kaksi olivat olleet miehellä, joka sitten kuoli. Olivat olleet melkoisen eläinporukan kanssa vainajan tiluksella jonkin päivän... Onneksi saivat hyvää hoitoa pari kuukautta ja pääsivät nyt sitten meille. Reippaita ovat, tässä vielä vähän tutustutaan. Sanoin kyllä vaimolle, että minulle riittää sitten eläimet, kun näistä aika jättää. En millään pahalla tarkoittanut vaan ihan realistisesti vain.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kai huolta pidetään aina. Bobby meinasi joutua piikille siinä vaiheessa, kun hänet oli löydetty. Hyvä eläinhoitaja oli saanut hänet kuntoon parissa kuukaudessa. Lääkäri ei ollut uskonut, että on sama koira. Eiköhän tässä pärjätä. On tietenkin melkoista stressiä eläimillekin, että ovat joutuneet nyt jo toiseen kotiin. Tähän saakka eli vajaan viikon aikana ovat kuitenkin tykästyneet meihin, ja hiukan jo tässä hahmottaa, millaisia kavereita ovat. Aika mutkattomiahan nuo koirat ovat ja odottavat niitä rapsutuksia, silittelyjä, metsässä juoksentelua, vettä ja naksuja - niitä olisivat kerjäämässä jatkuvasti. Bobby-cairn on jääräpäinen ja omaehtoinen, Riku taas hönttää minkä jaloista pääsee.

   Poista
  2. Hienoa! Muista kertoa miten elämä sujuu... ristinmerkin tehden.

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Kiitos, Jari. Tultiin juuri ulkoa. Tästä se päivä lähtee taas käyntiin.

  VastaaPoista
 6. Ovat kyllä upeita nappisilmiä!
  Koira on hieno eläin, avoin ja vilpitön, ja haukkuu ja murisee laskelmoimatta jo näkee ongelmia koiranäkökulmastaan vaikka ulkoillessa, pitää ruoasta, unesta ja yhdessäolosta - ja nuo otukset vielä Eeva-Liisa Mannerista.
  Malli ihmisen hyvään elämään monessa asiassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. (Sulle käy Vesa vielä niin kuin minullekin että tutustut vähitellen lukuisiin koirantaluttajiin todella hyvin. Miten paljon tietoa ja kokemuksia ihmisten elämistä sitä onkaan saanut. Lähes jokaiseen henkilökohtaisesti kohdattaessa täysillä luottavana hölösuuna sitä on itsekin kertonut ja kerrannut vaikka mitä.)

   Poista
  2. Joo, kyllä ihmisiä kohtaa ja näkee ja heidän koiriaan todella paljon. Tuossa yhden kadun varrella on harva se päivä jonkinlaiset kokoontumisajot. Tuosta koiraihmisten kanssa juttelemisesta onkin tässä jo kertynyt parin vuoden ajalta kokemusta, mutta varmasti syvenee nyt kun on oma koira mukana.

   Eläimet eivät juuri laskelmoi, paitsi tietenkin optimoivat sen että saavat herkkuja... Siinä saa olla tarkkana, kun kuitenkin se hyväkuntoinen koira on paras koira ja terveys on hyväksi eläimelle itselleenkin. Aistit niillä on tarkat, ja huomaavat heti kun jotain poikkeavaa on maisemassa.

   Poista