keskiviikko 31. maaliskuuta 2021

Elvytyspaketin saaga jatkuu...

 


ranskalaiseen ja italialaiseen tapaan:

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007891632.html

tässäpä kattaus ei-populistista vastuullisempaa politiikkaa

kertaluonteisesti oikea-aikaisesti ja oikeasuhteisesti

ja mitä näitä nyt on... tarkkarajaisesti... niin, sehän oli

avainsana vielä muutama kuukausi sitten


11 kommenttia:

 1. Täsmälleen siis on menossa miten jokainen vähänkin ajatteleva tajusi heti jo pakettia sisään ajettaessa. "Elvytyspaketista" eli tulojen-, verojen ja velkojensiirrosta on tulossa uuden EU:n normaali toimintatapa. Liittovaltion liima.

  Suomikin sitoutunut siis jo siirtämään suuren osan omasta kansantuotostaan muihin maihin. Hyvän sopimuksen neuvotteli Marin, tiukka ja täpäkkä johtaja. UEU kiittää. Olisivatpa kaikki noin mutkattomia ja joustavia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopas muuta. Tämä paska haisi jo alkumetreillä. Minulle on ainoastaan epäselvää, olivatko suomalaiset neuvottelijat yksinkertaisesti ymmärtämättömiä vai huijasivatko he kansalaisia puheillaan kertaluonteisuudesta jne. Ihan sama ja juttu erikseen, mitä kaikkea tästä seuraa, mutta huonosti, erittäin huonosti hoidettu.

   Poista
  2. Saa nähdä, mitä kaikesta on jäljellä, kun näin vastuullisesti meidät sidotaan ties mihin velkajärjestelyihin ja rahan pumppaamisiin. Todellisuus kertoo sitten.

   Poista
 2. Nykyaika koettelee perusluottamusta hallintoon, mikä maassamme ja itsellänikin ollut korkealla. Elvytyspaketin taustat on vielä perkaamatta, mutta viittaan tällä myös Valtion tarkistusvirasto-caseen.
  Jää kysymys kuinka paljon näitä huonon hallinnon käytänteitä valtion ja kunnan hallinnossa onkaan?

  Nykyäänhän somessa on ollut pitkään uskontunnustushokema: Minä uskon viranomaisiin. Tuolla "fiksut" ilmoittavat etteivät ainakaan kuulu persuihin tms. ikäviä kyseleviin ihmisiin vaan tuki hallitukselle on särötön.
  Uskontunnustus ei juuri horju vaikka ne viranomaiset puhuvat koko ajan ristiriitaisuuksia kuten vaikkapa maskiasiassa.
  Onneksi media ei myötäile samaan tapaan vaan joissakin asioissa on mielestäni rohkaistumaan päin, niin kuin pitääkin.
  Vallan vahtikoiran (typerä ilmaisu) asema pitää hankkia tuomalla esiin uutta tietoa eikä opettamalla kansalaisille oikeita asenteita. Tosiasiat kestävät, aikalaisuus on ohimenevää.

  Tämä uusi tapaus kertoo noista uskonkohteista, "maailman luotettavimmista viranomaisista" jotakin merkittävää jonka pitäisi laittaa nämä uskonasiat kriittisempään mietintään.

  Tietenkin luottamus viranomaistoimintaan pitää olla lähtökohtaisesti hyvä, mutta se ei saa olla uskon - tai politiikan asia, vaan tosiasioiden.

  Elvytys-/tulonsiirto/veronsiirto/velansiirtopaketin kertaluonteisuuteen ei usko enää kukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. (En tietenkään tarkoita jotakin yksittäistä kampaamokäyntiä vaan sitä että valtion tilintarkistustoiminta on ajettu mediatietojen mukaan alas ja hampaattomaksi ja ihan virkamiesten- ja naisten varsinaisilla päätöksillä. )

   Poista
  2. Itse olen joskus viitannut mitä uskomattomimpiin projekti-juttuihin joissa pyörii mielestäni miljoonia mutta joiden vaikuttavuus tai merkitys ylipäätään millekään on olematon. Itse en ole kuitenkaan tilin- enkä vaikuttavuustarkastaja. Sitä varten maassa on/pitäisi olla ammattivirkamiehet joita ei voi huijata esimerkiksi komeilla suunnitelmilla ja abstrakteilla työnkuvilla.

   Poista
  3. Jokainen voi laskea että jos valtion tai kunnanprojektiin tai työtehtävään x menee vain(!) miljoona veroeuroa ns. hukkaan, niin kuinka monen sanokaamme nyt esimerkiksi rakennussiivoojan
   kaikki veroeurot tulee hukattua.
   Näillä on merkitystä. Ja ei puhuta vain miljoonista.

   Myös näistä em. syistä en osaa varsinkaan inhimillisesti enkä älyllisestikään ottaen kannattaa mitään muuta kuin laskevan verotuksen yhteiskuntaa.

   Poista
  4. En tiedä uskoiko kertaluonteisuuteen kukaan alunperinkään, minun on vaikea ajatella, että olisi uskonut.

   Juuri siksi on suoraan sanottuna vituttanut tämä hallintoalamaisten ja -uskovaisten asenne: he uskovat senkin, että heille valehdellaan päin naamaa vain siksi että heidän mielestään valehtelijoilla on hyvät arvot. En tiedä oikeastaan mitään typerämpää.

   No, sitten alettiin vedota konsensukseen ja siihen, että pahaa seuraisi, jos oltaisiin rehellisiä ja upotettaisiin paketti, vaikka samalla ikään kuin myönnettiin, että siinä ei ole kyse siitä mistä sanottiin alunperin olevan...

   Nyt mennään ilmeisesti pelkällä pelolla ja konsensuksella, ei tahdota olla rehellisiä. Kokoomus luultavasti siunaa paketin Suomessa, jos meillä ylipäätään on ollut edes mitään aitoa mahdollisuutta torpata juttu.

   Katastrofaalisia skenaarioita seuraa siitä, että toisaalla meille valehdellaan tai meillä politikoidaan häikäilemättömästi ja toisaalla sitten aletaan valvoa yhä enemmän, ettei kukaan sano mitään mikä on "väärin" vaikka se olisi totta. (Näkyy hyvin esimerkiksi tässä elvytyspaketissa mutta myös muualla, oikeastaan kaikkialla missä ajetaan sinänsä tavalla tai toisella tärkeitä asioita nyky-EU:n vinkkelistä.)

   Toivotaan, että ihmiset heräävät.

   Poista
  5. Se että meillä on elvyttävä mutta tarkan euron hallitus on aivan eri seikka kuin että meillä on leväperäisesti rahoja jakeleva ja huonosti kohdistava ja velkaa surutta ottava hallitus.

   Poista
  6. Tällaiset viikaroivat Yli-Henkilöt tulisi pudottaa maan pinnalle ja mieluusti korvata joillakin asiat kuivan tarkasti hoitavilla.

   Poista
 3. https://twitter.com/i/status/1377156608346574849

  Jokainen voi miettiä, mitä noiden sanojen takana tapahtuu, mitä Marin on tekemässä ja mitä mahdollisuuksia hänellä on vaikuttaa siihen, millaisia sanoja hän puhuu.

  tuossa tiiviisti kertaluonteisuus ja tarkkarajaisuus, josta vielä kuullaan, kunhan paketti nyt sitten saadaan joskus aikaiseksi...

  VastaaPoista