tiistai 16. maaliskuuta 2021

Elvytäänkö?

 

Eihän tässä tiedä, itkeäkö vaiko nauraa... Vaikka vitsi vanheni oikeastaan

ennen kuin se lopullisen muotonsa sai, niin tässä vielä kerran Mikko Koskisen

sanoin ja tilastodataa hyödyntäen:

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/3762a95b-2154-4908-a485-fcdf5ca3ea4a


Sama asia Hesarissa Teemu Muhosen sanoittamana:

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000007862386.html


Ei jaksaisi enää päätään näillä vaivata. 

Nyt jo VM:kin myöntää, että paketti ei juuri elvytä, 2026 Suomi on

omalla urallaan ilman elvytyspakettiakin, mutta jos elvytysvälineeseen

mennään mukaan, velat (6,6 miljardia plus takuut) siitä jäävät.

Tällaista tämä elvyttäminen ja pelastaminen sitten on. 


Oma toiveeni on tietenkin, että Suomi elpyy, toivottavasti mahdollisimman

pienin tappioin ja mahdollisimman järkiperäisesti. Suomi kuuluu Eurooppaan

ja järkevästi hoidettuun Unioniin, mutta nyt neuvoteltu soppari on sysipaska.


Kokoomus on hyvin suuressa roolissa siinä, miten paketille eduskunnassa käy.

Nyt ei vielä tiedetä, millä ääniosuudella paketti menee läpi.

Perustuslakivaliokunta selvittää. Jos tarvitaan 2/3 enemmistö,

veikkaan, että Kokoomus asettuu puolustamaan pakettia,

varsinkin jos äänestetään ryhmäkurissa. Toki se saattaa tarkoittaa sitä,

että kuntavaalien voitto menee Kokoomukselta sivu suun,

mutta hallituspuolueiden (lähinnä demarien) suuntaan sillä saa

luottamuspääomaa, jolle voi olla tarvetta jatkossa. 


Homma on kuitenkin auki toistaiseksi.


PS. Jan Hurrilta vielä samanlainen kaupan päälle:

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007864025.html

6 kommenttia:

 1. Sysipaskuus on ollut selviö jo pitkään ja asia on entisestään vahvistunut. Todisteet, kansantaloudelliset matemaattiset faktat ovat kiistämättömiä.
  Voi tietenkin valita ajatuksensa toisinkin ja turvautua mukaviin arvomielikuviin, joihin mm. Eurooppa-ministerimme turvautuu jatkuvasti (ei yllätys) ja suureksi ihmetykseksi myös valtionvarainmnisteri.
  Toki on selvää ettei niihin silmänkääntötemppuihin kukaan taida oikeasti uskoa. Eurooppa-ministeristä en kyllä ole varma tässäkään asiassa...

  Oma huvitukseni on enää seurata ketkä poliitikot edelleen ovat tämän illuusiopaketin takana,
  leikkiikö media, ja mikä media, tässä jotenkin puolueetonta vaikka kyllä se on mahdottomaksi tehty, jos kerta tosiasioihin on sitouduttu - ja sitten vielä niiden paljon esillä olevien julkisten vaikuttajien (mm. some) huomaaminen keitä tämä asia ei edes kannanottojen verran jaksa kiinnostaa (näkemiin reaalimaailma!)
  tai jotka tajuttuaan ilmiselvän pitävät radiohiljaisuuden, kun maassa sattuu olemaan nyt oma lempihallitus, joka on normikritiikinkin ulkopuolelle heidän toimestaan asetettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kai tilanne on sitä ikävämpi, mitä enemmän faktoista aletaan puhua. Olen iloinen, että on ollut henkilökohtaisesti niin paljon muuta tekemistä, ettei ole ehtinyt tätä jatkuvasti miettiä. No, kylläpä sen sitten taas nahoissaan tuntee tulevinakin vuosina, jos typerä päätös pitää: verollemaksun päivä tulee ja kaikki kerätään takaisin raskaimman jälkeen, niin lainojen osalta kuin myös siltä osalta, mihin nämä elvytykset ja uudistukset kohdentuvat... Luultavasti myös niin.

   Poista
  2. Poliitikot ovat toki kautta vuosikymmenien tehneet myös paskoja ja haitallisia päätöksiä (siinä ei sinänsä mitään uutta), mutta tässä on merkittävää asian kokoluokka ja myös tuo mielikuvamaailma, jota ihan tosissaan tarjotaan faktojen korvikkeena kansalaisille. Onneksi lukemattomat eivät ole ihan kädestä talutettavia.

   Muistelin hetken taakse päin ja huomasin, nyt yllätyksekseni, että vaikkapa kasarilta tähän päivään on ollut aika vähän(!) hallituksiemme hankkeita, jotka ovat herättäneet minussa edes useampia päiviä kestävää harmitusta (jälkiviisautta ei lasketa).
   Aika moni juttu eri hallituksilta on minun suhteeni ainakin mennyt ns. sukkana sisään.
   Tämä ei mene.

   Tässä muutetaan sekä hyvin epädemokraattisella tavalla EU:n perusdiiliä että heitetään massiivinen määrä massia menemään.
   Tietenkin voisi ottaa sellaisen nykysomen peruspassiivisuuden asiaan että no joo mutta on meillä nyt ainakin uudentyyppinen hallitus ja ei näitä hei kaikkia ole tarkotuskaan maksaa takas (asiantuntija sano just niin tv:ssä).

   Poista
  3. On myös muistettava Time-lehden kansi.

   Poista
 2. Ei voi päätyä muuhun lopputulokseen kuin että sitä, joka ei tiedä, huijataan ihan joka tasolla. Harmillista on, että johtajat eivät tiedä ja tajua. Minusta on aika selvää, että diili on huono, kun jopa HS ja muut siitä kirjoittavat sellaisena. Mutta mielikuvat, mielikuvat...

  Ärsyttää hiukan... Nimenomaan siksi, että tämä jättää yhä vähemmän konkreettista pelivaraa esimerkiksi niille omille euroille, joita on vuosi vuodelta yhä työläämpi ansaita. Eihän diili ole joka tapauksessa millään tasolla hyvä, jos miljardeja heitetään menemään vain mielikuvien vuoksi.

  Tulee mieleen, että se ABC:n arkijärkimainos, mikä tulee radiossa, ei ole oikeastaan yhtään hullumpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis vaikka nyt ajattelin tätä lähinnä omaa napaa tuijottavan esimerkin kautta, niin totta kai se tarkoittaa kaikille samaa... Lisää verotusta ja niukkuutta, jota ei tarvitsisi tieten tahtoen luoda, kun sitä muutenkin on ihan asiallisissa asioissa tiedossa.

   Poista