keskiviikko 27. tammikuuta 2021

Ylistyslaulu solidaarisuudelle

 

Toivotaan ja tyydytään,

taivutaan ja ryydytään,

taas toivotaan ja hyydytään,

se solidaarista on!


Jatketaan ja maksetaan,

lasketaan ja jaksetaan

ja päälle vielä juksataan,

niin ihanaa se on!


Onnutaan ja elvytään,

ohutaan ja hellytään,

kuohutaan ja kylvetään,

niin helppoa se on!


On aika

Euroopan maiden

ojentua, kohentua!



PS. Aamulla tuli mieleen J. Karjalaisen kappele "Juonitaan ja jeesustellaan", siinähän on aika samanlainen sanoma kuin omassa runossani ja teksti kuvaa hyvin nykypolitiikan meininkiä:

https://youtu.be/ftN51CqxzUY







8 kommenttia:

 1. Vasemmistolaisesti ja yleisoikeistolaisesti orientoituneet talousihmiset (ja heidän seuraajansa) hymyilevät muille kuin vähän tyhmille retoroidessaan, että eihän tämä nyt välttämättä tarkoita, että niitä EU-yhteisvelkoja olisi nyt jotenkin välttämättä maksettava edes takaisin.
  Ok.
  Jos noin on, siitä vaan.

  Mutta en ole vielä kenenkään päättäjän sanoneen selvästi ja asianlaadun varmana todeten: - Kyllä, näitä velkoja ei koskaan makseta takaisin. Tai: - Näistä veloista on sovittu lainanantajan kanssa siten, että takaisinmaksua ei vaadita. Ei ainakaan parin seuraavan sukupolven aikana.

  En siis ole velanottoa vastaan sinänsä (tässäkään minulla ei ole ideologiaa), mutta poliittiset ja yhteiskunnalliset seuraukset mietityttävät paljon.
  On selvää että tämä velka on muutakin kuin velkaa.
  Se on liittovaltiolupaus. Liittovaltiotavoitetta nimitetään nyt toistaiseksi solidaarisuudeksi.
  Liittovaltio/solidaarisuus tarkoittaa taas Keskusvaltaa ja vahvaa ylikansallista ylivaltaa, jolle luulisi jokaisen ajattelevan ihmisen olevan vähintään allerginen.
  (EU on eri asia. Tässä ei ole enää kyse ihan siitä.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kun ihan oikeassa aikuisten maailmassa se takaisinmaksu kuitenkin alkaa, on niitä maksajia noin puolet Suomen väestöstä ja yritykset.

   Poista
  2. Ei minullakaan ole mitään velkaa vastaan. Ilman velkaa en olisi voinut ostaa asuntoa, autoa, oikeastaan mitään. Mutta on kuitenkin ollut vapaaehtoista tämä velanotto, ja olen saanut maksukykyisenä ihmisenä siitä hyötyä: olen maksanut asuntoa, joka on kymmenisen vuoden päästä oma (koputetaan puuta).

   Tämä elvytyshomma on tehty tahallaan niin monitulkintaiseksi ja aukkoiseksi, että kukaan ei siitä ota selvää. Voisin sanoa suoraan, että tuskin Marin on tajunnut mitä on mennyt sopimaan. Homma venyy ja vanuu, joka viikko tulee uusia tulkintoja rahoitussummista ja saanneista, mutta nimi on papereissa. Tämä on tällaista jatkuvaa ja epämääräistä keplottelua. Tavallisiin velka- ja takaussopimuksiin tällainen tuskin pätisi.

   EU on ok, mutta eihän sekään saa tarkoittaa mitä hyvänsä ja maksaa mitä hyvänsä.

   Mittasuhteet ovat kadoksissa. Tämäkään elvytyspaketti ei poista sitä tosiasiaa, että vähintään Italia on konkurssikypsä. Ei tilanne ole muuttunut mihinkään ja tuskin muuttuukaan. Ostettiin vain lisäaikaa.

   Poista
  3. Huom! Yhä epämääräisemmäksi asian tekee se, että mitään julkisia (ei ehkä muitakaan) vaikutusarvioita ei ole. On vain epämääräistä höttöpuhetta, joka ei kestä tarkastelua. Hyvänä esimerkkinä SDP:n kärkipoliitikot: Tuppurainen (Eurooppa-ministeri) ja Marin (pääministeri) - ovat jatkuvasti solmussa ja näkee suoraan, etteivät ymmärrä hölkäsen pölähtävää koko asiasta, vaikka luulisi että he jos jotkut jotain järkevää osaavat asiasta lausua. Tämä aivan heidän omien ulostulojensa perusteella pääteltynä. Marin suorastaan välttelee tilanteita, joissa joutuisi asiasta puhumaan. Kertonee ainakin siitä, että projektiin osallistuvat eivät tarkalleen tiedä, mitä on meneillään. En tarkoita mitään salaliittoa vaan sitä, että homma on kiireellä pistetty kasaan eikä kestä lähempää tarkastelua ja siksi puheet yhteisestä Euroopasta, solidaarisuudesta ja oikeudenmukaisuudesta, kun ne ovat niitä kivoja sanoja, joita kukaan kunnon ihminen ei edes ajattele vastustavansa.

   Poista
  4. Toisin sanottuna: on valittu halu uskoa uuteen EU:hun, joka on pakko luoda siksi, että aiemmilla reiluilla säännöillä homma oli vaarassa hajota (vrt. Italian ylivelkaantuminen jne.).

   Poista
  5. Tuo lienee selitys. Koronan aiheuttama talouslama, joka varsinaisesti on vielä edessä on uhka EU:n yhtenäisyydelle.

   Tilannetta kurotaan kiinni EU:n omalla hommafoorumilla ,johon suomalaispolitiikoista iso osa kuuluu, koko hallituksen ydinryhmä ainakin, talouspäätöksillä joilla valtiot sidotaan toisiinsa ja luodaan yhteisiä umpisolmuja tosiasiallista liittovaltiota varten.
   Ei tämä muulla selity.

   Vihreää miljardien kohdentamista on sitten kuorrutteeksi kaikelle tälle.

   Poista
  6. Tuo on minusta yksisilmäistä ja törkeääkin toimintaa, sikäli kuin olemme yhä demokratioita.

   Poista
  7. Siis ei tietenkään ole törkeää yrittää pelastaa Eurooppaa, mutta se pitäisi tehdä rehellisesti eikä sellaisia poliittisia hankkeita ajaen, joita ei todellisuudessa edellytetä asioiden hoitamiseksi. Tässä on taas se, että hyvää kriisiä ei pidä jättää käyttämättä hyväksi. Jos lopputulos on EU-sosialistinen liittovaltio, niin on niin paska idea, että en huonompaa juuri keksi.

   Poista