sunnuntai 6. joulukuuta 2020

Vielä Vilja Eerika


Tätä alla olevaa juttua kun lukee, toivoo, että kuolemantuomio olisi Suomessa mahdollinen (en kannata kovin helpoisin perustein kuolemantuomiota, mutta joskus tuo vaihtoehto tulee mieleen, myönnän sen).

On niin järkyttävää tekstiä, että itku tulee.

En suosittele herkimmille.

Myönnän, että mikään lukemani tragedia ei ole mennyt yhtä pahasti ihon alle kuin Vilja Eerikan tapaus.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/vilja-eerikan-viimeisina-elinkuukausina-huoli-lapsesta-oli-kova-rehtori-kertoo-uutuuskirjassa-viimeisesta-tapaamisesta-tyton-kanssa-juuri-ennen-murhaa/8000544

On saatananmoinen vääryys, että tällaista tapahtuu. Niin pienestä oli kiinni tämän pikku tytön elämän jatkuminen. Virheitä ja pahuutta ja kaikki yhden tytön kohdalle.

Jotain on väärin siinäkin, miten byrokraattisesti ihmisen pelastaminen yhteiskunnassamme on suunniteltu.

Toisaalta yhteiskunta ei ole valmistautunut sellaiseen pahuuteen, jota Vilja Eerikan mielipuolivanhemmat ruumiillistivat.

Pidetään kaikki silmämme auki ja puututaan asioihin, jos havaitsemme jotakin ympäristössämme.

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille ja toista adventtia.5 kommenttia:

 1. Luin. Pitää jaksaa lukea myös nuo linkit.Toivon että tuo prinsessa on nyt oikeassa kodissaan, ja varmaan onkin. Missä ovat tekijät? Pelkäänpä pahoin että vapaina. Kaikki muu kuin lapsista ja nuorista oikeasti huolta pitäminen vaikuttaa kevyeltä tämän tapauksen jälkeen. Tuota on todellisuus monelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, on toivoa että lapsia ja nuoria voi auttaa, muun suhteen olen huomattavasti pessimistisempi.

   Poista
 2. En lue enkä aio lukea näitä juttuja, koska säästän kestokykyäni. Mutta tuli vain mieleen semmoinen epäselvällä tavalla merkityksellinen asia, että kaunis tytönnimi, jolla vanhempiensa tuhoama lapsi ja hänen traaginen tarinansa tunnetaan, on samojen vanhempien antama.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonimatti, ei kannata lukea. Tulee vain järkytys. Luulen, että Vilja Eerikan äiti on antanut nämä nimet. Hänet oli pistetty sivuun, toki tyttö sai vierailla silloin tällöin äitinsä luona. Äitipuoli oli paha niin kuin sadussa, ja isäkin läpimätä.

   Poista
  2. Sori, Jonimatti, kirjoitin vahingossa väärän nimen kun olin juuri kirjoittanut edelliseen kommenttiin toiselle henkilölle.

   Poista