maanantai 21. joulukuuta 2020

Ulos tahtovan tiedotustilaisuus


Hallintoalamaisen tiedonanto tänään

kun todellisuus on kuin verenkatkuinen pieru, joka tahtoisi olla hirveän hyvä

tänään häpeän pelkoani olla rehellinen, häpeän kätkeytymistäni   en häpeä ketään toista, häpeän ainoastaan omaa itseäni, päätöstäni olla hiljaa, ripustautumista pienen minän valheellisiin turvallisuudentunteisiin

on parasta vetää kengät jalkaan, solmia nauhat, nostaa kaulukset pystyyn

ja kävellä pimeään iltaan

(Ehkä hallituskin on päättänyt: virkamiehet jatkavat siitä,

missä näytelmän perustelut ja rohkeus loppuvat, paetaan iltaan.)


tänään häpeän pelkoani olla rehellinen, häpeän kätkeytymistäni   en häpeä ketään toista, häpeän ainoastaan omaa itseäni, päätöstäni olla hiljaa, ripustautumista pienen minän valheellisiin turvallisuudentunteisiin


Siitä mistä ei voi puhua on vaiettava, vaikken usko että Wittgenstein ihan tätä tarkoitti


Jos itsenäinen valtio on koskaan ollut lähellä kallistua Spedelandiaksi,

aletaan kohta olla lähellä kippauspistettä


joo kyllä minua hävettää aivan helvetisti myös kollektiivisesti, se on sitä, kun kaikkien pitää olla hiljaa ja valehdella pitääkseen kulisseja pystyssä, mutta erityisen häpeällistä se on silloin, kun mitään integriteettiä ei ole ja kuitenkin on jokin poliittinen vouhotus jota on puolustettava vailla mitään järkisyitä ja argumentteja ja seuraukset pelottavat aivan kuin tiedossa olisi jokin ryhmäraiskaus jossa kukaan ei tahtoisi olla mukana ja kuitenkin pitää ja toisinaan sitä kutsutaan edustukselliseksi demokratiaksi ellei sitä tahdo kutsua jonkinlaiseksi Saatanan pellekouluksi jossa mitään ei taatusti opiskella eikä opita


Menen ulos ja ajattelen joulun lapsia ja joulun äitejä ja joulun lahjoja meille kaikille

ja joulun satuja joita riittää silloinkin kun mitään sanottavaa ei enää ole


51 kommenttia:

 1. Luulen että näistä pimenevään iltaan kävelemään lähtemisestä ja itsesensuurin häpeästä hämärillä kävelyteillä tulee, tai on jo tullut, 2020-luvun merkittävä kollektiivinen ilmiö.
  Merkityksetön sivuajatus, mutta ehkä näistä asioista kirjoitetaan 2030-luvulla vielä romaaneita. Häpeän poistamiseksi, itsepetoksen poispesemiseksi. Onnea kuitenkin tässä ajassa omassa näkökulmassaan varmoille ja vahvoille. Teillehän sana on täysin vapaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomi on pelleyttänyt itsensä. Ja vieläpä hyvin vakavissa asioissa: itsemääräämisoikeudessa, taloudessa, myös moraalisissa standardeissa, joiden tulisi olla samat kaikille, joilla on syystä tai toisesta Suomen passi. Olemme aivan vitun pellevaltio, edustuksellisesti demokraattinen vitun pellevaltio. Tässä maassa ei välitetä pätkääkään mistään vastuista, se on tullut erittäin selväksi viimeisten kuukausien aikana, ellei kyseessä ole keuhkoihin tunkeva kulkutauti. Nyt lähden oikeasti kävelemään tai saan halvauksen.

   Poista
  2. Täällä on niin uskomattoman epäselvät standardit sillä mikä on totta ja oikein, että ainoa keino selvitä kuivin jaloin on hankkia valtaa ja pysyä vallassa. Siltä minusta näyttää.

   Poista
  3. Tai kuulua sopivaan uhriryhmään.

   Poista
  4. On myös kaikki on okei, meillä on maailman paras hallinto, älä mies vauhkoo -jengiä ja sitten porukka jota ei vois vähemmän kiinnostaa. Molempien mielestä antaa Sannan ja kumppanien hoitaa asiat, avaa mieluummin vaikka netflix tai lue sitä kirjaasi sohvallasi, saat siinä olla kunhan käyttäydyt etkä ala yhtään toksisemmaksi kuin mitä susta syntymässäsi jo täällä pohjolassa tuli.

   Ylärakenteen korruptio on siitä ovelaa sitten, että se kyllä tunnistetaan jos vaihdon välineenä käytetään rahaa ja suoria palveluksia, mutta jos käydään motiivien ja moraalin kauppaa, niin ei oikein millään.

   Poista
  5. Näinkin kyllä. Mutta myös taloudellisesti Suomi on hyvin heikossa hapessa kun tullaan ulos koronakriisistä. Mitään olennaista ei ole tehty.

   Sitten tämä laillisuutta koskeva
   moraalikato on huomattavaa: saat olla fasistisen ihmisiä kiduttavan, häpäisevän ja telottavan valtiohankkeen puuhanainen tai -mies ja sinut palkitaan ikuisella ylläpidolla ja hankkeesi tutkitaan omaehtoisen ilmoitusluonteisesti, mutta jos sanot jotain mikä ei ole jonkun mukaan poliittisesti korrektia, menetät käytännössä kaiken siihenastisen. Kukaan ei enää tiedä missä menee raja tai totta kai harrastaa itsesensuuria jopa tosiasioita puhuessaan. Tämä on niin perverssi tilanne kuin olla ja voi.

   Pitää olla oikeassa ryhmässä ja sekään ei välttämättä riitä oikeuden saamiseksi ja maineen säilyttämiseksi. Menemme alaspäin huimaa vauhtia.

   Poista
  6. Lisäksi ilman kunnon mandaattia meitä ollaan sitomassa velka- ja takaussuhteeseen, joka hävittää budjettisuvereeniteettiämme ja josta emme oikein mitenkään pääse irti. Samat elvyttävät mekanismit oltaisiin voitu toteuttaa asiallisesti mutta ei kiinnosta vallanpitäjien vaan pitää toimia mahdollisimman vahingollisesti vain miellyttävyyssyistä. Järkeä minä tähän touhuun kaipaan, en mitään muuta. Klassista järkeä enkä jotain kätyröintiä ja vouhotusta.

   Poista
  7. Tarkoitan, että Suomen politiikka alkaa muistuttaa yhä enemmän alistumispolitiikkaa: aivan liian helpolla annamme pois tärkeät asiat tai altistamme itsemme asioille, jotka helposti johtavat siihen. Taloudellisen itsemääräämisoikeuden riskeeraaminen, sanan ja ilmaisuvapauden riskeeraaminen, moraalisen tasa-arvoisuuden ja tasa-arvoisuuden lain edessä jne. Aina löytyy joku joka osaa vaatia, ja sille alistutaan, vaikka se ei hyödyttäisi, ja vaikka toisinkin ja reilusti ja rehellisesti voisi toimia. Tätä tarkoitan.

   Tästä al-Holista. Miettikääpä miten helposti ihminen joutuu Suomessa rikosoikeudelliseen vastuuseen. Juuri siksi on niin kummaa, että selkeästi terroristisissa piireissä vuosia pyörineitä ihmisiä ei vangita selvityksiä varten, vaan heille tarjotaan ohituskaistoja. Minun on hyvin vaikea keksiä muita ryhmiä kuin kyseinen al-Hol-äitien ryhmä, jota ei olisi vangittu.

   Jos joku suomalainen eläisi ulkomailla uusnatsiyhteisössä, joka paitsi kiihottaisi kansanryhmiä vastaan myös suoraan tappaisi, kiduttaisi, raiskaisi ja muutoin häpäisisi ja psyykkisesti murtaisi vangitsemiaan ihmisiä, niin on hyvin vaikea ajatella, että heidät haettaisiin Suomeen lentokoneella ja kutsuttaisiin isiksi ja äideiksi ja päästettäisiin elämään vapaasti "omissa asunnoissaan". En vain voi kuvitella tällaista.

   Kun sitten joku suomalainen Suomessa siteeraa Raamattua tai käyttää (vaikka sitten tyhmästi) puheoikeuttaan ja sananvapauttaan, hän on toistuvasti kuulusteluissa ja siitä uutisoidaan ja kerrotaan, miksi näin tapahtuu. Ja taatusti tämä ihminen ei uhkaa kenenkään terveyttä, henkeä tai edes suunnittele sellaista tai kiihota ketään käymään kenenkään kimppuun - vaikkakin saattaa toimia vakaumuksensa ilmaistessaan varomattomasti ja typerästi ja aiheuttaa mielipahaa ihmisille, joista typerästi jotain lausuu. Sitten taas toiseen uskonnolliseen ryhmään kuuluva merkkihenkilö saa sanoa, että seksuaalisesta teosta tavattava sukupuolivähemmistöön kuuluva ihminen on aivan oikein hänen uskonnollisen lakinsa perusteella tappaa - se on siis moraalisesti oikein - eikä tästä seuraa mitään eikä myöskään tiettyyn ryhmään kuuluvan kansanedustajan rasistisista ja homofoobisista ja -vihamielisistä kirjoituksista.

   Mutta railot ovat tällaisia. On erityisryhmiä, joita suojellaan, koska luultavasti pelätään väkivaltaisia reaktioita. En osaa tätä muutoin selittää. Kuuliaisia tavallisia kansalaisia ei suojella samalla mitalla.

   Tämä on jotain mitä minun on hyvin vaikea käsittää.

   En tiedä, käsittävätkö kaikki muut asiat jotenkin helpommin. Tätä on esimerkiksi yhdenvertaisuuden pelleyttäminen ja standardien alentaminen ja ennen kaikkea hämärtäminen.

   Parasta tietenkin olisi, jos ihmiset eivät pyrkisi tuhoamaan ja loukkaamaan toisiaan.

   Poista
  8. Tanskan sosiaalidemokraattisella pääministerillä on sentään järki päässä kun hän sanoo: "He ovat vastoin suosituksiamme, vastoin kaikkea järkeä, demokratian ideoita, ajatuksenvapautta ja ihanteita matkustaneet Syyriaan ja osallistuneet islamilaisen valtion ja kalifaatin tukemiseen. Äideillä ei ole mitään asiaa palata Tanskaan."

   Miettikää miten kirkaana tässä loistaa ihmisen järki. On vielä jokin taju asioiden hoitamisesta.

   Ihmisiä on turha rangaista turhan vuoksi. Ihmisoikeudet pitää olla. Mutta on myös vastuu omista teoista. Niitä ei voi ulkoistaa, eikä hallinnon tule hämärtää vastuita.

   Poista
  9. Tanskan pm:n puheet ja varmasti myös teot antavat toivoa. Tanskalaisille. Kenen meille?

   Olet oikeassa moraalikadosta. Ilmassa on paljon erilaista epämääräisyyttä.
   Tuossa pidemmässä kommentissasi se on pitkälle myös sanottu.
   Äärimmäisimmät kannat ja outoudet ovat yllättäen mainstreamia.

   Ja entä tämä: "Kukaan ei enää tiedä missä menee raja tai totta kai harrastaa itsesensuuria jopa tosiasioita puhuessaan. Tämä on niin perverssi tilanne kuin olla ja voi."

   Olen huomannut itse alkaneeni harrastaa jo itsesensuuria jopa silloin kun olisi varmat faktat pöydässä. Ainoastaan kasvoista kasvoihin keskustellessa voi puhua kaiken.
   Siksi samaistuin tuolla aiemmin häpeämiseen.

   Voi olla että tietynlaiset varmat ihmiset eivät näistä kommenteista ymmärrä edes sitä, mistä tässä on kyse - maailmahan on ihan selkeä, katson sen lehdestä, kännykän ruudulta ja televisiosta, mitä tämä kryptisyys edes muka on....

   Poista
  10. Maailman ihmisoikeuksista ei julistuksista huolimatta ole olemassa vielä edes aloituspistettä: kaikkea rasismia maailmassa ei nimitetä rasismiksi, kaikkea naisen alistamista ja häiritsemistä ei kutsuta alistamiseksi ja häiritsemiseksi eikä kaikki fasismi fasismia.

   Tuota jos alkaa tosissaan ajatella on pian pimeässä paikassa omassa mielessään. Siksi on avattava reippaasti se netflix.
   Ja luettava uutuuskirja. Oltava kansalainen joka uskoo tiedotustilaisuuksiin.

   Poista
  11. On myös loputtomasti tahoja jotka kuvittelevat heti että edes näiden kysyminen olisi politiikkaa. Jotakin persuilua.
   Ei ole.
   Kysymys on, paradoksaalista kyllä, juuri heidän kielellään siitä, että onko se ihmisarvo todellakin jakamaton vai eikö ole.

   Talouspuolen juttuihin liittyy taas kyse mihin asti hallituksen ei-parlamentarinen valta ulottuu. Ulottuuko se todellakin pidemmälle kuin lait Euroopan unionista.
   Ja tämäkään ei ole politiikkaa. Ei populismia.
   Aihe on demokraattinen. Onko sen tulkinta enää sama kuin ennen.

   Poista
  12. Muutama maassamme isosti luettu someauktoriteetti ennätti jo kuvittelemaan tietyille luokittelemilleen ihmisryhmille tunteita ja asenteita liittyen viime päivien tapahtumiin.
   Entä jos kukin vastaisi tunteistaan ja asenteistaan itse?

   Jos faktojen julkaisua halutaan jo kontrolloida, ulottuuko se seuraavaksi vääränlaisten tunteiden tuntemiseen. Ja jopa siten että ne ovat väärin ennen kuin objektit ehtivät niitä tuntea, mutta ne ehditään niille kyllä kuvitella.

   Mistä ihmeestä tämä maanrakoon nuijimisen varmuus oikein kumpuaa, tiedetäänkö edes aina mitä tehdään ja mitä edustetaan.

   No, kommentit ja puheet ovat lillukanvarsi itse asioiden ja ihmisten varsinaisen arvon rinnalla, mutta toteanpa nyt vielä tämänkin.

   Poista
  13. Niin, en todellakaan koe mitenkään persuilevani vaan ajattelevani järjellä, ja sitä paitsi persut ja muutamat muut ovat - maamme johtamisen kannalta hiukan huolestuttavaa sanoa näin - osoittautuneet monessa suhteessa ajattelevaisemmiksi kuin hallitus monissa asioissa.

   Täytyy sanoa, että olen hyvin pettynyt etenkin pääministeripuolueen ajattelukykyyn. Se tuntuu kadonneen monessa kohtaa.

   Poista
  14. En tietenkään väitä, että persut olisivat olleet esimerkiksi parempi pääministeripuolue tai mitään tällaista, mutta sanon - vaikeista ajoista huolimatta - että minusta on nähtävissä se, että sdp on aidon eteenpäinkatsomisen ja johtamisen sijaan valinnut alistumisen ja peesailun. Minusta he eivät edusta hyvällä tavalla suomalaisia isoissa kysymyksissä. Joskaan kaikkea ei voida pistää yhden puolueen piikkiin.

   Poista
  15. (Itse äänestäisin tässä tilanteessa tilannearvion perusteella nyt ps:ää. Jos se jotakin häiritsee niin voi kertoa että en silti suostu olemaan kenellekään "persu". Pitäköön tulkitsija silti vaan pokkansa, ellei halua olla oman elämänsä juneslokkansa.)

   Poista
  16. Mieluusti ja mieluumminkin äänestäisin kyllä suomalaista työväenpuoluetta, jos meillä sellainen vain pitkästä aikaa taas olisi!

   Poista
  17. Noin kuutta suomalaista puoluetta äärivasemmalta alkaen äänestäneenä, en kylläkään muista milloin meidän parlamentarismi olisi ollut näin heikoilla jäillä ja milloin hallitus näin kaukana realistisesta tilannekuvasta näin monessa asiassa samaan aikaan.

   Poista

  18. Itse sanon, että nähdyn perusteella en valitettavasti voi äänestää yhtäkään hallituspuoluetta seuraavissa kuntavaaleissa enkä myöskään eduskuntavaaleissa.

   Olen liikkuva äänestäjä.

   Suomalaista työväenpuoluetta ja ahkerien ihmisten puoluetta äänestäisin heti, jos sellainen olisi.

   Jännittää kyllä mitä maassamme tapahtuu lähiaikoina. Paitsi politiikassa niin myös muutoin.

   Voi olla, että äänestämisellä ei ole pian juurikaan merkitystä, jos meidät, siis maamme, sidotaan pysyvästi EU:n velka- ja tulonsiirtomekanismeihin. Esimerkiksi taloudellisen budjettisuvereeniteetin menettäminen olisi valtava isku myös demokratialle ja toisaalta todella demoralisoiva kaiken kaikkiaan.

   Jos todellinen päätöksenteko siirtyy yhä kauemmas kansalaisista, äänestämisestä tulee jonkinlainen kansalaiselle kuuluva kulttuurinen tapa, jolla ei ole käytännön merkitystä, mutta jota pidetään yllä viimeisenä perinteenä, joka muistuttaa jostain menneiden aikojen hyvästä.

   Voi olla, että moni ajattelee näin jo nyt.

   Poista
  19. Ja mitä hemmettiä tavallisten ihmisten tulevat ja menevät "puoluekannat" edelleen kenellekään edes kuuluvat, en osaa niistä olla "huolissani" mutta sen sijaan puolueiden toiminta vallankahvassa on keskeistä.
   KD:llä, kokoomuksella ja persuilla ei ole tällä hetkellä lainkaan valtaa.
   Miten kukaan voi niiden vallasta olla "huolissaan" tai kasvusta tms.
   Valta on Marinin hallituksella. Kaikki realistinen ja kriittinen katse kiinnittyy sinne, ei tyhjä panttina istuvaan oppositioon.

   Poista
  20. Niin, ihmiset ovat huolissaan (siis jotkut), koska jo nyt alkaa hahmottua, että joku oppositiopuolueista saa valtavan äänivyöryn. Vihreät ja vasemmisto eivät luultavasti saa, ja sdpkin menettää taatusti kannatustaan, kun rumat talousluvut paljastuvat ja alkaa keväinen konkurssiaalto.

   Hallituksen esitys on ollut, korona on tässä poikkeus, pääosin melko surkea. Varsinkin kyvyttömyydestä luoda Suomeen mahdollisuuksia, joita kipeästi tarvittaisiin, jää syvä jälki.

   Ehkä on kuitenkin niin, että esimerkiksi sdp saa jatkaa ja saa seurakseen kokoomuksen, kepu ja vihreät. Tämä tarkoittaisi todennäköisen vaalivoittajan eli ps:n syrjäyttämistä.

   Tai yhtä lailla voi olla, että ps (todennäköisesti suurimpana, ellei hallituksen ylimääräinen mutta todellisuudessa veronalaisten persnahasta revittävä voitelumiljardi kunnille kanna myös seuraaviin eduskuntavaaleihin), kokoomus ja kepu + kd ja liike nyt muodostavat hallituksen.

   Minusta sdp:n osaaminen on ollut huonoa ja hallituksen työskentely sekavaa, vaikka Sanna Marin hilasikin puolueen kannatusta ylös. Ei selvästi ole osaamista aivan perusasioissa monessa suhteessa. Tämä on erittäin valitettavaa, mutta muuhun ei voi päätyä, kun kuuntelee ja seuraa - olen kuunnellut erittäin herkällä korvalla ja seurannut - ministereiden asioidenhoitoa ja puhetta.

   Poista
 2. Mitä tulee sitten Al-Holin asioihin niin moni saattaa varmaan luulla, että nyt hallitus toimii "normaalisti" ja "maltillisesti" kuten kansainvälisten sopimusten mukaan pitääkin kuulua.

  Ei ole niin.
  Olemme läntisissä Euroopan maissa poikkeus:

  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007697644.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelen, että yksi syy länsimaiden vaihtelevassa suhtautumisessa isis-ihmisiin on siinä, miten paljon kyseinen maa on saanut kokea tätä rikkautta ja millaiset voimavarat sitoutuvat tavallisten ihmisten suojeluun sen jälkeen jos isis-ihmiset saavat olla vapaasti yhteiskunnassa.

   Jotkut maat jotka eivät ole kylliksi saaneet vielä tätä mannaa maistaa tai ovat muuten vain johtavan ideologiansa vuoksi moraalisesti omassa luokassaan, omalla korkealla tasollaan, toimivat niin kuin toimivat.

   Maailmassa vallitsee valinnan vapaus. Lait joustavat sen mukaan miten niitä tulkitaan.

   Itse en pidä hyvänä ja eettisenä, että osallistutaan esimerkiksi jesidien rääkkääjien suojeluun tai muista sotarikoksista oikeutetusti epäiltävien suojeluun.

   Poista
  2. Kukin maa toki toimii viranomaisten kokonaisharkinnan pohjalta. Ei pitäisi elvistellä suuntaan tai toiseen, mutta isoja riskejä tässä on.

   Poista
  3. Terrorismi on sitä että normaaleille ihmisille ei jätetä reilua valinnanvaraa. Riskit siirtyvät eteenpäin ja se kuuluu terrorismin epäsymmetriseen logiikkaan: tarkoitus on aiheuttaa kauhua ja pelkoa.

   Poista
  4. Tsemppiä vaan Suomen poliisivoimille kun yrittävät tulkkien ja muiden erikoisosaajien kanssa selvittää sotkua. Kuinka monta tuhatta nepalilaista lasta olisi koulutettu tämänkin paskan hinnalla. Käykääpä tutustumassa vaikka sprrän sivuilla. Useampi tuhat olisi saanut täyden koulutuksen.

   Poista
  5. Tulee niin turvallisuuden, sosiaalimenojen kuin moraalin kannalta kalliiksi osallistuminen näihin kalifaatin rakentamisiin. Lasten auttaminen on hiukan toisenlaista hommaa. Mutta näillä mennään, kun ei muuten osata ajatella.

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokainen ymmärtää miten vaikeaa on deradikalisoituminen jostain omaksutusta maailmankuvasta. Vaatisi suunnilleen jotain uskoontulon kokoista kokemusta ja tuskin silloinkaan persoonallisuuden systeemi muuttuisi. Kaikkea pitää yrittää, mutta maailmankuvan voi muuttaa vain ihminen itse jos tuntee siihen pakottavaa tarvetta. Siihen tarvitaan herääminen, joka ei ole manipuloitavissa, saati että tulisi jonkin konsultaatioon myötä. Nämä ihmiset tietävät pääosin hyvin tarkkaan mihin ovat lähteneet, vaikka poikkeuksia voi olla.

   Poista
  2. Kun Isiksen filmaamat videot olivat vielä Tubessa ja koin velvollisuudeksi ne katsoa, tuli helposti käsitykseen ettei kysymys ollut oikeustaistelusta, vaan teoista, joiden väkivaltaisuuden mielikuvituksellisuuteen en kyennyt kenenkään maailmassa yltävän. Se oli tappamista ja kiduttamista tappamisen ja kiduttamisen voimassa.

   Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 4. "Kuinka monta tuhatta nepalilaista lasta olisi koulutettu tämänkin paskan hinnalla. Käykääpä tutustumassa vaikka sprrän sivuilla. Useampi tuhat olisi saanut täyden koulutuksen."

  Tuo on hyvä ja oikea näkökulma! Nepal on maa jota voidaan todella auttaa ja joka on siihen valmis ja maassamme asuvat nepalilaiset ovat hyvä esimerkki siitä, miten kotoutuminen onnistuu ilman että esimerkiksi uskonto kampittaa.

  Tässä ajassa ovat ääri ja maltti vaihtaneet paikkaa. Ääri-sitä-ääri-tätä -hokevat tahot eivät tunnista omaa äärimmäiseksi liukunutta ajatteluaan, ideologiansa petosta itsessään.
  Harmi että sillä on konkreettisia seurauksia sivulliselle eikä se jää vain joksikin älyllisesti epäonnistuneeksi kielipeliksi.

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on aivan helvetin idealistinen ja vaarallinen näytelmä, mutta mitä muuta voisi odottaa? Ei tule minkäänlaisena yllätyksenä. Korostan, että lapsia tahtoo jokainen auttaa. Toki tuotakin taikasanaa on syytä käsitellä kriittisesti.

   Poista
  2. Haluan korostaa, että minua ei juurikaan kiinnosta isis-äidit. Enemmän kiinnostaa oikeuden saaminen jesideille ja kurdeille. He ovat uhreja ja vainottuja.

   Poista
  3. Oman kantani tiivistäisin siten, että koska on olemassa ne kansainväliset sopimukset joihin aina viitataan niin olisi hyvä, jos niistä nyt myös pidettäisiin kiinni siltä osinkin mitä tulee kansamurhiin, rasismiin, etnisiin puhdistuksiin, orjuuttamiseen ja yleiseen kansainväliseen rikosoikeuteen.

   En väitä mitään, en tiedä mitään, mutta olisi hyvä tietää että kansainväliset ja kansalliset viranomaistoimijat, poliisi mm. tutkii asiat perinpohjaisesti ja että ulko-ja sisäministeriö tuo tämän selvästi ja läpinäkyvästi esiin.

   Nyt saamme lehdistä lukea kahdenlaisia (sekavia) viranomais- ja politiikkolausuntoja (enkä tarkoita nyt tässä opposition lausumia). Toisten mielestä pahoja on tapahtunut ja turvallisuusuhkaa on, toisten mielestä ei ehkä tai ei varmasti.

   Juuri tämän vuoksi ilma on sakeanaan erilaisia motiiveja ja lausuntoja. Viranomaisten tulisi olla selvästi ja läpinäkyvästi asioiden jäljillä ja tiedottaa tästä koko ajan avoimesti, koska tähän operaatioon on ylipäätään meillä (vrt. monet muut läntiset maat) ryhdytty.

   Poista
  4. Asia on juuri noin. Nyt ainakin minulla se mielikuva, että hallituksella taas yksi unelmaprojekti (jos täysin rehellisesti sanon) ja oppositio vastustaa ja penää rotia tähän idealistiseen hyvistelyyn. Lapsista kaikki samaa mieltä. Siis jos ja sikäli kuin kyse lapsista.

   Poista
  5. Sitäkään ei tiedä ilman dnatestejä, keitä tuolta tulee. Mutta varmaan viranomaiset hoitaa.

   Poista
  6. Ei ole sattumaa että hallitus puhuu äideistä. Miettikää mitä mielikuvan muokkausta jo lähtökohtaisesti.

   Et kai sinä kieltäydy auttamasta hädässä olevaa äitiä? Millainen ihminen oikein olet?

   Tällä tasolla kaikki onkin helppoa.

   Takana on muutakin ja jos ei ymmärretä että on, niin onpahan aivan helvetin tyhmää.

   Poista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tuolla on muutama satuilija jo verrannut isis-äitejä Mariaan ja lapsia Jeesukseen, kun nämä pakenivat Egyptiin vainoa. Joosefista tässä vertailussa ei puhuta mitään ja muutenkaan koko vertailu ei kestä tarkempaa tutkimista, mutta olennaisinta on syyllistää normaaleja ihmisiä, joita vituttaa, kun terroristisiin ryhmiin kuuluneita tuodaan aiheuttamaan tänne kaikenlaisia harmeja.

   Poista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Varmasti väkivaltaiset ihmiset saavat syyn käyttää väkivaltaa syyllä millä hyvänsä.

   Siksi heidät tulisikin pitää maan rajojen ulkopuolella tai lukittuna jonnekin. Tai voisivat elellä omassa kalifaatissaan, tai jossain myötämielisessä muslimimaassa, joka on heidän tavoitteenaan muutenkin.

   Suomessa turvallisuusviranomaiset arvioivat näitä asioita. Hallitukseen ei ole sen kummempaa syytä toivoaan panna. Viranomaiset hoitaa niin kuin parhaiten pystyvät.

   Poista
  2. Hienoa tietenkin olisi jos ihmiset ymmärtäisivät kääntyä pahoilta tieltään ja elää ihmisiksi. Mikään uskonto ei sinänsä ole paha, kunhan sen kannattajat kykenevät elämään väkivallattomasti ja edistävät yhteiskuntarauhaa.

   Poista
  3. Jari,

   peräänkuuluutit taiteilijoiden vastuuta joulukertomuksista. Hovimuusikko Ilkka täyttää osin toiveesi:

   https://www.supla.fi/audio/3754801

   Poista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ehdotus, Jari! Kirjoitin itse jo yhden hieman hapokkaan joulukappaleen, mutta taidan jättää sen julkaisematta. Joulu on kuitenkin sellainen juhla, että se pitäisi viettää arvokkuudella ja toisia tölvimättä. Toisaalta onhan sellaisiakin riemukkaita joululauluja kuin Juicen Sika ja Leevi and the Leavingsin Jouluaattona kännissä.

   Poista
  2. Tämä laulu, vaikka huumorilla onkin vedetty, on karu totuus monessa perheessä: https://www.youtube.com/watch?v=UEHC7xcVp3s

   Poista
 10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tuo pohjavire on itselläkin, hiljaisuus.

   Tosin perhe ympärillä ei aina ole kovin hiljaa. No, ollaan niin rauhassa kun tällä porukalla pystyy.

   Ennen kaikkea levätään syksyn jälkeen.

   Vaimo ja lapset eivät onneksi saaneet koronaa vaikka joutuivat kouluissa olemaankin isoissa luokissa.

   Poista