sunnuntai 20. joulukuuta 2020

Sosiaalidemokraattinen tulevaisuus


Suomalaisten osuus maapallon väestöstä on noin 0,7 promillea (0,7/1000). Suomalaisten suhteellinen osuus oli vuonna 2015 puolittunut vuoteen 1950 nähden. Mikä on suomalaisten osuus sadan tai kahden sadan vuoden päästä, ja moniko silloin puhuu suomea? Millaiset ovat elinolosuhteet ja lait, onko Suomea valtiona?

On vahingollista ajatella omaa kansaa ensin, sanoo ministeri, sosiaalidemokraatti, suomeksi, ihmisille, äänestäjilleen, silmät kiiluen.

Ajatelkaapa, miten vahingollista olisikaan jos kaikkien maiden johtajat keskittyivät hoitamaan omien kansojensa asiat kuntoon ensin? Mikä katastrofi siitä seuraisikaan ihmisille ja planeetalle ja yhteiskuntien tasapainolle ja kantokyvylle.24 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Joo, en kommentoi tämän enempää näitä asioita. Täytyy vain sanoa, että helvetin sekaisin ovat, jos eivät ymmärrä riskejä.

  VastaaPoista
 4. Sodiaalidemokraattinen suhteellisuudentajuttomuus on minulle aito paradoksi. Vihreiden hankkeet ovat näissä ihmisoikeusasioissa huidelleet aivan omalle tasolleen. Yhdessä he saavat aikaan melkoisia tapahtumia. Jäädään seuraamaan jännityksellä. Vituttaa flirttailu rikollisuudella, turvattomuudella ja laintulkinnoilla, jotka eivät kestä päivänvaloa. Pyhäkouluprojektit suuntautuvat hyvin erikoisiin hankkeisiin. Lasten auttamisen hyväksyn ja siihen kannustan. Muutoin voitaisiin seurata kansainvälisiä käytäntöjä terroristeihin tai terroriepäiltyihin suhtautumisessa.

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Viimeisimmässä al-Hol-operaatiossa hallitus saa vähän vastinetta Haavistolle osoittamastaan luottamuksesta. Veronmaksajat / kansalaiset maksaa laskun ja kantaa mahdollisen riskin. Jokainen voi vetää johtopäätöksiä näistä toimista. Ilman muuta on selvää, että Suomessa aiheutetaan jatkuvia tietoisia poliittisia turvallisuusriskejä, vaikka laajempien riskiarvioiden tekemiseen ei enää äly riitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis poliittisesti tehdään tietoisia riskinottoja vaikka millä sektoreilla. Ei pienintäkään väliä miten isossa kuvassa maalle käy. Vaikka Venäjä ei meitä ikinä miehittäisi, niin olot saadaan muutenkin huonoiksi monin tavoin, ei tosin ehkä tyystin, mutta monin osin. Ei tarvitse muuta kuin katsella ilmiöitä ympärillään ja lähiympäristössä. Miten ovat asiat muuttuneet paremmiksi? Mitä on kokemus turvallisuudesta ja elämisen vapaudesta sanotaan 10 vuoden päästä?

   Poista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Henkilökohtaisesti ajattelen, että Venäjän suunnalta kohdistuva uhka voi olla myös se, mitä tapahtuu Putinin jälkeen. Jos maa jälleen kerran romahtaa / joutuu sekasortoon, voi myös sieltä lähteä ihmisiä liikkeelle. Sotilasuhkaa en pidä kovin suurena, vaikka toki Venäjällä on näppinsä pelissä nytkin monessa paikassa.

   Kiina voi olla Venäjälle ja Euroopalle isompikin uhka muutaman vuosikymmenen säteellä.

   Poista
 9. Euroholismista samaa mieltä, Jari. Totta kai sekoileva Eurooppa antaa Venäjällekin uusia liikkumamahdollisuuksia. En ihmettelisi, vaikka jotkin Euroopan maat olisivat sisällissodan kaltaisessa tilanteessa 2040-2050-luvuilla. Ruotsi ja Ranska esimerkiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti Eurooppa käyttää olemassaolevat resurssinsa järkevästi esimerkiksi rajavalvontaan, mielekkäästi toteutettaviin ilmastoasioihin, sisämarkkinan tervehdyttämiseen jne jne ja antaa valtioiden olla valtioita.

   Poista
  2. Hirveintä on jos Euroopasta tulee utopistinen velkarysä, jossa kaikkien asiat sotketaan yhdeksi mössöksi eikä kukaan voi oikeasti vaikuttaa omiin asioihinsa.

   Poista
 10. Tuo pieni joukko lapsia ei ole turvauhka. Jos he ovat kansalaisiamme niin tänne sitten vaan.
  Tässä olette täysin oikeassa.
  Jos on yritettävä auttaa lapsia ja nuoria väkivallan keskellä kotimaissa esim. heidän kotonaan, niin kyllä sitten myös noita, jos peruste on.

  Isis-toimintaan osallisten aikuisten suhteen sitten täysi kansanmurhan rikostutkinta päälle.
  Ja nyt nimenomaan niiden kuuluisten "kansainvälisten sopimusten" mukaan sitten, kerrankin.

  Minua sen sijaan naurattaa kuinka tänäänkin viranomaiset vuoronperään eri tavalla ja eri suuntaan toteavat turvauhasta.

  Suomi ei tähän kotiutukseen kaadu mutta jos suurempi lähitulevaisuuden kuva on se, että kaikki Lähi-idän rasististen sotien kentiltä haavojaan nuolevat kuskataan tänne, en tiedä mitä sitten tapahtuu.

  Enemmin nyt on kyse toimintatavasta.

  Mielestäni nyt sekä Haaviston että Ohisalon pitäisi pitää tiedotustilaisuus, jossa he kertovat poliittisella vastuulla taustat, suunnitelmat, kustannukset sekä sen kuinka aikuisten rikostutkinta hoidetaan.

  Yhä enemmin tässä "maailman vähiten korruptoituneemmassa" maassa asioita vain tapahtuu,
  valmistellaan salassa ja toteutetaan salassa
  ja lopulta mennään vielä salatun tiedon taakse tiedottamisessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Al-Holin leireiltä palaavat aikuiset ovat suojelupoliisin mukaan turvallisuusuhka Suomelle. Hallituksella on vastuu siitä, että rikoksia tehneet ja terroristiseen toimintaan osallistuneet ihmiset joutuvat vastaamaan teoistaan, eikä suomalaisten turvallisuus vaarannu."

   Tuo kommentti Orpon eli eipä (taaskaan) kanta ollut millään tavalla "ääri".

   Poista
  2. Tuollaista tiedotustilaisuutta emme tule ikinä näkemään. Ei kuulu vihreiden toimintatapoihin.

   Poista
  3. Vihreiden maailmanparannuksen ainoa seuraus on turvallisuusriskien lisääntyminen, sosiaalimenojen lisäys, resurssien väheneminen ja persujen kannatuksen nousu sekä kasvava polarisaatio.

   Poista
  4. Plus tietenkin se, että muutama alaikäinen on pelastettu tai tuotu parempiin oloihin. Olen aika kyyninen suhteessa heidän tekojensa "hyvyyteen".

   Poista
  5. Kun mukaan lasketaan kaikki vaikutukset.

   Poista
  6. En usko, että vihreitä kiinnostaa näiden ihmisten rikosoikeudellisten vastuiden / tekojen kartoittaminen. Jos jokin kartoitus tehdään, se tapahtuu vain koska on pakko. Vihreät ovat mestareita pelaamaan uhrirooleilla ja muulla tällaisella. Miksi sanon näin? Koska en ole heiltä tavannut juurikaan järjen käyttöä, siis isoissa asioissa, poislukien jotkin ilmastokysymykset. Sori tästäkin.

   Poista
 11. Kansa saadaan epävarmaksi tällä sumuisella tiedottamisella ja hyvepolitikoinnilla, jonka perusteita ja reaalisia seurauksia ei kuitenkaan avata. Puhutaan vain hämärästi arvoista.

  Seurauksena kansa kiinnostuu persuista. Ja sitten ollaan huolissaan tästä itseaiheutetusta "populismin noususta."

  VastaaPoista
 12. Näin on, juuri tätä tarkoitin. Kohta aletaankin kampanjoida persuja vastaan, kun ensin itse aiheutetaan vaikka mitä epävarmuustekijöitä. Olen melko varma, että näkyy talven aikana gallupeissa.

  Nämä touhut ovat sellaisia, ettei persujen oikeasti tarvitse edes tehdä mitään, kun kannatus nousee. Ei tarvitse tarjota mitään vaihtoehtoja edes. Riittää kun tiedottaa tästä sekoilusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti olisi parempi kun ei sanoisi yhtään mitään näistäkään asioista. Tämä on niin ihmeellistä peliä, että en enää edes tajua, mitä tekemistä tällä on kaikin puolin normaalin yhteisten asioiden hoitamisen kanssa, kun niitä tärkeimpiä yhteisiä asioita ei hoideta kunnolla, vuosikausiin. Ei koske vain tätä hallitusta.

   Poista