perjantai 30. lokakuuta 2020

Tuotekuvaus

 

Aitoon moderniin monikulttuurisuuteen tuo rauhanomainen mutta särmikäs ääriaines eksoottista potkua niin kuin chili jäätelöön tai suklaaseen. Se saa veren kiertämään ja virittää makunystyrät uuteen vastaanottavuuteen. Tykkäät tai et, kuuluu reseptiin. Tarvitseeko tätä edes sanoa: Ei sävyjä ymmärtämättömille, turvallisuusalueella pysyville junteille.
72 kommenttia:

 1. Ääriaines kuuluu ihmisyyteen, sitä on aina ollut ja aina tulee olemaan, ei siitä eroon päästä. Ajankohtainen ääriaines tietysti tuottaa ajankohtaisia ongelmia ja siksi vituttaa. No onko tässä joku pointti? Ehkä se työläs kysymys, että miten voisi asennoitua, suhtautua... ääripositioihin ja -liikkeisiin ja -eleisiin, kun niitä kuitenkin on ollut, on nyt ja tulee olemaan. Tietenkään, jos naapurin pihassa on puukkotappelu, sinne ei tee mieli eikä kannattakaan mennä rauhoittelemaan. Poliisin kai kutsuu. Mutta mikä on se poliisi mikä kutsutaan yhteiskunnallisten ääriliikkeiden kohdalla - aika tyypillisesti se on se toinen ääri... ???

  VastaaPoista
 2. Poliisi on minusta lähtökohtaisesti, omalta osaltaan, yhteiskunnan rauhan takaaja. Toki poliisilla ja armeijalla on myös väkivaltamonopoli, tai sanotaanko voimankäytön laillinen valta, jossa pitää noudattaa tilanneharkintaa. Poliisikin voi käyttää valtaansa väärin, ja näin on tapahtunut Suomessakin.

  Hyvän kuvan poliisin ja armeijan merkityksestä saa vierailemalla Pariisissa. He ovat katukuvassa, koska heitä tarvitaan siellä ennaltaehkäisemään tapahtumia ja suojaamaan ihmisiä.

  Meillä on monenlaisia ääriaineksia yhteiskunnassa. Henkilökohtaisesti olen ihan samaa mieltä kanssasi siitä, että väkivaltaa on aina ja tulee olemaan. Se kuuluu ihmisiin sisäsyntyisesti. Kuka hyvänsä voi toteuttaa äärimmilleen joutuessaan väkivallanteon. Mutta en kyllä pidä lainkaan siitä, että meillä on tuontitavarana äärimmäistä väkivaltaa. Se on yksinkertaisesti jotain hirvittävän typerää. Ja jos siitä ei edes haluta kunnolla puhua, se on syvätyperää.

  Islamismi on tällä hetkellä todellinen uhka Euroopassa. Tuo uhka nähdäkseni tulee kasvamaan. Äärioikeistolainen väkivallan uhka, samoin kuin äärivasemmistolainen väkivallan uhka ovat paljon epätodennäköisempiä yleisesti ottaen, jos vain yhteiskuntajärjestys pysyy, eivätkä ne useinkaan viime vuosikymmeninä ole yltäneet tuohon mittaan kuin nyt nähdyt päänirrotukset. Joku Breivik on tosin iso poikkeus tässä kyllä. Lisäksi poliisi estää vuosittain varmasti satoja erilaisia kehittymässä olevia iskuja Euroopan tasolla - pääosin islamistisia.

  Euroopan valtioiden kotoperäisille äärioikeistolaisille ja -vasemmistolaisille porukoille voidaan tehdä tehokkaasti paljonkin. Ne eivät pääse myöskään lukumääräisesti lähellekään sitä, mitä potentiaaliset islamistit (paitsi ehkä joissakin yksittäisissä paikoissa, kuten Itä-Euroopassa äärioikeistolaiset).

  Islamismille ei ole yhtä helppoa kaavaa, koska se pukeutuu myös uhrin rooliin. Näin ajattelen. Sen kasvualusta on niin Euroopan ulkopuolella kuin sen sisällä, kuten nyt on nähty Ranskassa.

  Typerät poliittiset päätökset - myös kansainvälisellä tasolla - ovat pelkästään Suomessa vähintään mahdollistaneet viimeisten vuosien aikana satoja raiskauksia, pahoinpitelyjä ja muutamia, pikemminkin kymmeniä kuin yksittäisiä, tappoja ja raakoja rasistisia murhia, joita ei olisi Suomessa toteutunut, jos niitä tehneitä ihmisiä ei olisi alunperinkään päästetty tänne (ja usein ei olisi ollut mitään syytä päästää). Täytyy alkaa pikku hiljaa kysyä, autetaanko niitä, jotka todella tarvitsevat apua, vai puuhataanko silmät puoliummessa jotain aivan muuta.

  Toki väkivaltaan liittyvät myös erinäiset mielenterveysongelmat kulttuurista riippumatta. Ranskan iskuissa ei ole ymmärtääkseni kyse sellaisesta, vaan puhtaasti maailmankuvan motivoimasta väkivallasta - rinnastuu Breivikin toimintaan monella tapaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis me voimme kutsua terroristeja hulluiksi, mutta ei hulluus heidän tekojaan motivoi ensisijaisesti vaan maailmankuva, joka on yhtä aikaa legitimoitu ja vinksallaan. Islamisteilla on myös globaalisti ja usein paikallisestikin huomattavasti laajempi tuki "pyhälle" ja "kunniaa palauttavalle" väkivallalleen kuin äärioikeistolaisilla tai -vasemmistolaisilla - heillä väkivalta toimii maailmankuvan säätelijänä aivan luontevasti - he eivät ajattele tekevänsä jotain poikkeuksellista, niin kuin taatusti ajattelee jokainen äärioikeistolainen ja -vasemmistolainen, joka tiedostaa osana maailmankuvaansa länsimaiset arvot - jälkimmäiset korkeintaan oikeuttavat väkivallan jollakin tapaa, islamisteille väkivallan oikeutus on osa heidän maailmankuvaansa ja sille on heidän tulkinnassaan kirjoitettu perusta, jolla on jumalallinen alkuperä.

   Poista
  2. Toki esimerkiksi Pohjois-Irlannin tapahtumilla voi nähdä uskonnollisen perustelun joiltakin osin, ja Euroopassa on käyty vuosisatojen ajan uskonsotia. Islamilainen maailma elää maailmankuvassaan, tai osana sitä, vielä osin ihan toisessa ajassa. En toki silti ylpeilisi eurooppalaisella rauhanomaisuudella, mutta en myöskään tahtoisi vesittää tätä erittäin rajua väkivaltaa, joka vääjäämättömästi kuuluu islamistisella aineksella terästettyyn monikulttuurisuuteen: tulemme joka vuosi näkemään useita järjettömiä veritekoja, joilla ei ole minkäänlaista kiinnikettä yhtään missään inhimilliseksi ajateltavassa perustelussa - kyse on rasistisesta terrorista, jossa vääräuskoisia, uskostaan luopuneita ja vähempiarvoisia olentoja, kuten kristittyjä tai maallistuneita tai sellaisiksi oletettuja naisia, voidaan häpäistä ja murhata vain siksi että he ovat mitä ovat.

   Poista
  3. Tarkoitan, että nytkin Notre Dame -kirkko oli valittu näyttämöksi veriteolle.

   Nämä eivät ole yksittäistapauksia, sillä arvioiden mukaan noin 200 miljoonaa kristittyä (vähemmistöjä maissaan) joutuu globaalisti vuosittain pääasiassa islamilaisten vainoamiksi (ehkä tuosta määrästä voidaan vähentää 50 miljoonaa muiden vainon kohteeksi joutuville). Vääräuskoisten vainoamisella on todella laaja kannatuspohja, ja vainoaminen ei tarkoita esimerkiksi sitä, että ei annettaisi lupaa tulla maahan vaan kyse on maan asukkaista.

   Poista
  4. Eurooppa tulee muutenkin menemään vuoden parin sisällä poliittisesti sekaisin romahtavan taloutensa vuoksi. Vähän uumoilen, että tästäkin syntyy monenlaisia voimakkaita jännitteitä. Siksi en tahtoisi, että maanosaan kohdistuu niin valtavia repiviä voimia joka taholta.

   Koko maailman tilanne on erittäin hankala. Mutta raakaa väkivaltaa käyttäviä ihmishirviöitä on väärin selittää pois millään verukkeella tai osaselityksellä.

   Poista
  5. Ihminen on rakentunut ja rakentanut itsensä niin, että ihmishirviöitä, ideologiahirviöitä ja terrorismia (Ranskan tapauksissa on kyse myös äärimmäisestä rasismista) todellakin yritetään selittää, vaikkei legitimoida.
   WTC-iskujen ymmärtäjiä ilmaantui muutamassa tunnissa iskujen jälkeen, vaikka ottivat sitten sanojaan myöhemmin takaisin epäselvin sanankääntein.
   Neuvostofasismia selitettiin pitkän poliittisella sadulla, että Stalin pilasi Leninin hyvät tarkoitukset, jne. Vaatimatonkin historiantuntemus ja tietää että tappaja oli Leninkin. Vallankaappauksesta saa kyllä vallankumouksen kun alkaa nimittää sitä niin.

   Tarve selittää yksinkertaisimpiakin yleisinhimillisiä perusarvoja ja ihmisyyden minimejäkin nihiloiva toiminta, esim. terrori, tai terroristinen rasismi uhrikategorioilla on edelleen suuri. Toki tässä hieman vaikuttaa mistä ja keiden tekemistä teoista puhutaan.
   Valikoivuuutta on paljon.
   Voi myös olla, että puhdas pelko alkaa vaikuttaa ja äkkiäkös ihminen löytää pelolle alistumiselleen humaanilta vaikuttavat perusteet.

   Itse olen vuosikausia kirjoittannut odottavani sitä päivää kun kaikkea rasismia todellakin aletaan nimittää rasismiksi ja aletaan toimia sen mukaan.
   Suomen keskustelua viime päivinä seuranneena on todettava, että sitä päivää ei ole tullut ainakaan tässä maassa.
   Euroopan viime viikon ykkösuutinen kaikissa sen valtamedioissa ei ole ollut meillä vaikuttajien piirissä esillä paljoakaan, jos ollenkaan.
   Mistä se kertoo, en uskalla edes ajatella.

   Monesti kritisoimani eurojohtaja Macron sen sijaan on alaisineen toiminut esimerkillisemmin kuin olisin osannut odottaa.

   Tässä on nyt kuitenkin tärkeintä se, miten viranomaiset ja politiikot toimivat. Ei se mitä sanotaan. Somen vaikutusyrityskuplat voivat huutaa tai huutaa olemalla hiljaa, mutta viranomaisilla on valtava todellinen vastuu.
   Toki mediallakin on. Ja se vastuu tiedon jakamisesta pitäisi myös ottaa.
   Arvostan esim. tätä blogia jossa tämä aivan keskeinen eurooppalainen turvallisuusuhka on esillä. Näistä kirjoittaminen on rasisminvastaista työtä.

   Ranskalaisille, ja tietenkin myös siellä eläville tavallisille miljoonille muslimeille, toivon voimia ja viisautta ja turvallisuudentunnetta.
   Suomen ja monien vaikuttajien puolesta hiukan hävettää, toistaiseksi ainakin, mutta ehkä tilanne korjautuu. Uskon että presidentti Niinistö tulee ottamaan asiaan kunnolla kantaa.

   Poista
  6. (Tämä sama keskustelu käytiin tänään työpaikan taukotilassa, kyllä tämä ihmisiä puhuttaa ja mietityttää; kukaan ei sanonut sanaakaan joistakin ison rapakon takaisista vaaleista, kun todellinen tilanne on noinkin lähellä. )

   Poista
  7. Siinä Jonimatti olet täysin oikeassa etteivät ääri-ihmiset tule tästä maailmasta katoamaan. Se on ihmisessä. Toki käydään myös poliittista nimitys- ja osoituskisaa kuka ja mikä on "ääri" ja kuka ja mikä ei ole, mutta Ranskan tapauksissa, ei näissä eikä kymmenissä aiemmissa siitä ole lainkaan epäselvyyttä.

   Poista
  8. Vääräuskoisuus on sana. Sananvapauden nimissä sitä voidaan käyttää. Ja varmaan uskonnonvapaudenkin.

   Mutta kuten Vesa toit tuolla esiin ei ko. sanan varaan rakennettua toimintaa, rasismia, syrjimistä, väkivaltaa voi minkäänlaisena toimintana sallia.
   Mieleeni nousee näissä aina kuva YK:sta. Se loistava julistus. Ja se miten se käytännössä ohitetaan.
   En tiedä mitä pitäisi tehdä.
   Ellei "vääräuskoisten" vaino ole rasismia, mitä sitten?
   de facto hyväksyttyä uskonnollista toimintaa?

   Poista
  9. Onko facebookissa muuten nyt sellainen Je suis...-ilmiö menossa kuin oli Hebdon aikana? Luulen ettei ole. Jos ei ole, mistä se kertoo? Sietokynnyksen kasvusta, näiden tekojen normalisoitumisesta mielissämme ? Ihmisyyden hintaa tässä maksellaan... harvoja oheistappioita... loppujen lopuksi yksittäistapauksia... ilmansaasteet tappavat enemmän...???

   Poista
  10. Vai onko postpostmodernille länsimaiselle kulttuuri-ihmiselle pilapiirtäjän tappo yhteiskuntaopin opettajan tai hiljaisen kristitityn tappoa vakavampi loukkaus?

   Poista
  11. Minulla ei ole mitään käsitystä mikä oikeutus näillä terroristeilla on olla Euroopassa ja miksi he tulevat tänne jos tämä on noin hirveä paikka. Luulisi että heidän ihanteidensa mukaisia valtioita on maailmassa riittämiin. No, toki tulevat levittämään aatettaan ja hölmöjen elätettäviksi ja parempaa materiaalista elämää etsimään. Mutta eivät he mitään hädänalaisia ja pakolaisia ole. Paskan marjat.

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jari, kuulostaa hyvältä synopsikselta!

   Poista
  2. Ns. parempi väki on ideologiansa vuoksi täysin munatonta. Vai liekö niitä edes kiinnostaa muu kuin ilmastonmuutos. Ei niitä ihmisten turvallisuus ainakaan kiinnosta. Vitun säälittävää porukkaa näissä asioissa.

   Poista
  3. Pahoittelut muuten kiroilusta. Näyttää menevän tunteisiin nämä jutut.

   Poista
 4. Nykyisin Charlie Hebdo ja Salman Rushdie eivät todennäköisesti saisi yhtä varauksetonta tukea kuin kumpikin aikoinaan. Liian vaikeaa poliittisesti korrekteille aivoille. Uhrikategoriaan kuuluvat tappajat... Kirjailijan sananvapauden ja pilapiirtäjän ilmaisuvapauden perässä... Aivot menevät solmuun ja tapailevat vihapuheen ja rakenteellisen rasismin kaltaisia käsitteitä ja puristautuvat narsistisesti uhrien ymmärtäjän rooliin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. (Tuon kommentin kahdella viimeisellä rivillä oli RHK:n eräs keskeinen temaattinen ydin ilmaistuna täsmälleen. Pulkkinen käytti esimerkkien tekstin sisäänkirjoittamiseen noin 300 sivua koko teoksesta. )

   Poista
  2. Totta, konteksti vähän toinen mutta yhäkin olemassa oleva!

   Poista
 5. Parempien ihmisten paremmuus on rapistumaan päin.

  Monen ideologiaan tai arvopuhejargoniin ripustautumisen takana on yllättävän laaja perinteinen tietämättömyys.

  Huvittaaa esimerkiksi fake news-naureskelu (sinänsä aiheellinen ) mutta jos ei tiedä mitä edes omassa maanosassa tapahtuu tai ei jaksa ottaa selvää enempää kuin mitä kotimaan pikkujutuista selviää, ei taida erota nauramastaan kansasilaisesta perusjuntista mitenkään.

  Poliittisen moraalipuheen valikoivuus vie sitten viimeistään uskottavuuden tuhkatkin pesästä.

  Täytyy nyt vain uskoa että esimerkiksi ranskalaisilla (myös muilla) päättäjillä on paikallaan sekä sydän että ne munat.

  Jos kansalaisten suojeleminen ei kiinnosta valtaapitäviä (Ranskassa näyttää että on alkanut todella kiinnostamaan) se suojelu alkaa kiinnostaa kansalaisia itseään, eikä siitä välttämättä mitään hyvää seuraa.

  VastaaPoista
 6. Tämä on erittäin tärkeä havainto: munaton tai valikoidusti toimiva hallinto promoaa teoillaan ja asenteillaan kaikenlaisten ääriainesten kukoistusta ja siirtää maltillisempiakin ihmisiä levelille, jossa tunteet kuohuvat. Totta kai hallinnon idiootit tarjoavat turvaksi sitten keskushallintoa, oikeuksien kaventamista / viemistä kansalaisilta ja sananvapauden kaventamista - siten saadaan aikaan hallintoalamaisten joukko, joka ei reagoi mihinkään, koska pään päälle on asetettu ukaasi toisen luokan kansalaisuudesta ja toimintaedellytysten menettämisestä.

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asia on Jari juuri näin kuten kuvaat. Voi olla myös niin että ajautuminen on strateginen keino luoda sellainen järjestys jota halutaan ajautuvien höyrypäiden keskuudessa, puhun siis tässä psykoottisen humanismin järjestäytyneemmästä osastosta, jolla kuitenkin on tavoitteita vähän paremmasta maailmasta 2.0.

   Poista
  2. Kun ensin riittävästi ajaudutaan ja romutetaan toimivat rakenteet on äkkiä tarve järjestäytyä mutta tietenkin toisin kuin ennen ajautumisvaihetta.

   Poista
 9. Kaappaava totalitaarinen voima on näillä näkymin Euroopassa pikemminkin neososialistinen kuin äärioikeistolainen. Eli tiedossa on psykoottista humanismia tuutin täydeltä, jos oikein kärjistäen sanotaan. Toisaalta se kyllä sitten myös tuhoaa tuntemamme Euroopan melko nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä ole yhtään sen parempi kuin äärioikeistolainen Eurooppa, onpahan vain hiukan toisenlainen. Ja sellainen että ei selviä taatusti tulevaisuuden haasteissa, joissa vastassa on Kiina ja Afrikan väestönkasvu. Ellei sitten asiat mene sovinnollisemmin keskemmälle ja ilman utopioita ja demareille ominaista jalka pedaalilla rotkoon saakka -asennetta. Itse tietenkin toivon parempaa kuin äärioikeiston tai sosialistien hallitsemaan psyko-Eurooppaa.

   Poista
  2. Itse odotan ihan jotain uudenlaista vapaasti mutta tärkeimmissä asioissa yhteen hengittävää Eurooppaa, joka arvostaaa itseään jälleen, turvaa olemisensa ja perustuu yhteiskuntasuunnittelulle eikä riemukkaalle matkalle rotkoon.

   Poista
  3. Se on myös teknologisten innovaatioiden Eurooppa ja koulutettu mutta viisas Eurooppa eikä mikään höynäytettävä idiootti.

   Poista
 10. Jari ja Vesa, tuossa linjassa se kehitys on, tai voi olla, jota on jotenkin tapaillut pitkään, hakenut muotoa sille, mitä voi tapahtua. Josta jo nyt erikokoisia signaaleja tulee. Haetaan jotakin isoa yhteistä ratkaisua ja jota vaikkapa nuo neososialistit/ekososialistit yhdessä relativistisimpien (vale)liberaalien kanssa tavoittelet.
  Uusi digitaalinen keskushallintoinen liittovaltio voisi olla tuolle kaikelle vaikka se käyttöliittymä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä mahdollinen mahdollinen on itse asiassa monien eri toimijoiden nyt ääneen ilmaisema. Ei ufo-ajattelua. Toki hajanaista vielä.
   Ilmastonmuutos on yksi jolla perustellaan klassisten eurooppalaisten perusoikeuksien ja ihanteidenkin rajoittamista.
   Väistämättömät ja välttämättömät (?) väestöliikehdinnät toinen.

   Poista
  2. Toki toisinajattelijuutta ja suoranaista tottelemattomuutta (hyvä!) on ehkä Euroopassa liikaa, jotta voisi tuo hitaasti hiipivä ei-demokraattinen utopia-dystopia toteutua.

   Ehkä jo EU:n omat lait estävät tuon kaiken toteutumisen. Ja aiemmin jo tapahtunut laajentuminen joka nyt osuu EU:n omaan nilkkaan.

   Ja mikä tahansa milloin tahansa voi muuttaa koko pelikentän toiseksi.

   Poista
 11. "Uusi digitaalinen keskushallintoinen liittovaltio voisi olla tuolle kaikelle vaikka se käyttöliittymä." Tuo ja sähköistetty yhteiskunta, joka on hiilineutraali. Se olisi taivas maan päällä, jonka eteen voisi hiukan kaventaa aika monenkin ihmisen oikeuksia ja hiukan lisätä toisten oikeuksia...

  VastaaPoista
 12. Toki hiilineutraali hyvinvointiyhteiskunta minuakin kiinnostaa, mutta sitä ei saada tuossa suunnassa.

  VastaaPoista
 13. "Electric Federation of Europe", hah ha...
  Siru vielä ranteeseen ja siinä sitä ollaan.

  Sitä kautta se lähtee jos on lähteäkseen. Luulen että itäisen Euroopan rebelit tulevat pistämään kovasti hanttiin.
  Tai sitten ei: kaikki on ostettavissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siru olisi mukava plussa... Sähköbemari, sähkömersu, jopa Volvon sähköauto kelpaa...

   Poista
 14. Jos joku ajaa parkkiruutuuni ilmaisen sähköisen BMW:n vm. 21 ja antaa avaimet käteen sanoen, Meillä on yhteinen hiilineutraali matka, ole hyvä, niin mitähän tekisin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tiedän. Koska sähkö ei mulle ole status, vaan verkkovirtaa, niin sanoisin sittenkin saksan kielellä frankly, I don´t give a damn.

   Fossiilittomuus sopii mullekin, hoitakoot "ne" sen ihan vapaasti, mutta kun se ei ratkaise kuin muutaman maailman kipeistä jättiongelmista. Siksi en ole valmis myymään sieluani eli perusvapauksiani jollekin megasysteemille ainakaan sähkäauton hinnalla.

   Poista
  2. Joo, ilmastoasia on vain yksi asia, joskin tärkeä, mutta ei siitä taivas aukene miljarditolkulla kasvavassa ihmiskunnassa jolla ei ole riittävästi muita resursseja ja jäsentyneitä yhteiskuntia ja jota riivaavat erilaiset päättömät ideologiat ja uskonnot ja loputon vallanhalu.

   Poista
 15. Nyt alan lopetella ylivuotoani eli lähteä iltakävelylle ja pitkälle. Lopuksi enää se, että tulisipa nyt pian todelliset eurovaalit jotta pääsisi ottamaan kantaaa ihan tuolta alusta saakka esitettyihin asioihin. Haluaisin olla tukemassa "realismin ja kansalaisrauhan nousua" tukee sitä mikä puolue tahansa. Vaikka vasemmisto voisi saada ääneni jos tuota haluaisi edustaa.
  Realismin nousu on varmasti kamala asia jonkun mielestä, mutta gabba gabba hey, vielä vapaa maa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Realismia ja suhteellisuudentajua peliin, ei rauhanuskomuksia ja rauhanaatoksia, sillä se on nähty mitä tarkoittaa kun suurin joukoin huudetaan Rauha, rauha...

   Poista
 16. Olen pahoillani etten ehdi edes lukea keskusteluanne. Niinpä vastaukseni on Mitron. Mutta Ranskan tilanteesta on tässä vassarijulkaisussa tärkeä huomautus: Ranska on käynyt sotaa muslimimaita vastaan aika systemaattisesti. Valtioterrorismi. https://dissidentvoice.org/2020/10/terrorism-and-french-values/

  VastaaPoista
 17. Valtiot ovat harrastaneet hyvin monipuolisesti terroria niin sisäisesti kuin muita kohtaan. En ihan äkkiä kuitenkaan vetäisi tästä tunisialaisnuorukaisen päänirrotuksesta yhteyttä Ranskan valtioterroriin. Tämä on vasemmiston tyypillinen reaktio aina kun länsimaissa joku islamisti murhaa siviilin: valtion / sananvastuun välttelyn / rakenteellisen rasismin / kolonialismin / mikroaggressioiden vika. Täytyy sanoa, että olen usein pettynyt vasemmiston analyysikykyyn tietyissä asioissa, vaikka monia vasemmistoajattelijoita myös symppaan. Pitää lukea juttu, vaikka myönnän että näiden terroritekojen kohdalla hiukan selityksiin suhtaudun defensiivisesti. Rasistinen kusipää mulkku teurasti kolme ihmistä on lähempänä totuutta kuin joku juttu joka ymmärtää ja oikeuttaa kierosti väkivallan. Totta kai sen ymmärrän että valtiollinen väkivalta on myös väkivaltaa ja tuomittavaa. Näinä aikoina tarvitsemme kuitenkin vahvaa valtiota ja toimivaa poliisia. Islamistiset rasistit eivät ole tervetulleita Eurooppaan on yksiselitteinen viestini. Sitä parempi mitä vähemmän olemme ylipäätään tekemisissä näiden ihmisten kanssa, niin ei synny kontakteja ja väärinkäsityksiä. Siellähän elävät omissa teokratioissaan ja koettavat pärjätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En todellakaan pidä Eurooppaa minään puhtaana pulmusena. Muslimimaiden hirvittävät piirteet kuten teokratia, sikäli kuin sitä ilmenee, olemattomat ihmisoikeudet jne, eivät kuitenkaan yksiselitteisesti ja läheskään aina johdu Euroopasta vaan niillä on myös juurensa maiden omissa kulttuureissa ja historiassa. Miksi helvetissä porukka pyrkisi noista maista pois jos niissä on niin mahtavaa ja Eurooppa on niin paha? Ei kaikissa maissa ole esimerkiksi sotaa tai jos on, se ei ole eurooppalaisten aiheuttamaa. On myös aidosti sairasta pahuutta, jonka alkuperä ei ole Euroopassa, vaikka vasemmisto ei tätä tosiasiaa kovin usein tahdo ottaa esiin.

   Poista
  2. Voi olla että (meidän) länkkäreiden pää ei kestä sitä, että on olemassa jotakin sellaista kuin tuossa kuvasit - täytyy olla jotakin joka selittää kaikkein irrationaaleimmankin pahan.
   Mutta jos ei ole? Se on kestettävä kuin aikuinen ja siitä on vedettävä johtopäätöksiä. Jumalvaltio-fantasioita ei pidä hyväksyä, jos ne pyrkivät väkivallalla toteutumaan ja vaativat rauhallisten sivullisten hengen.

   On oikein että pyritään ymmärtämään toisia. Euroopan miljoonien eriuskoisten ihmisten ymmärtämisessä, hyväksymisessä ja toveruudessa heidän kanssaan ei olekaan ongelmaa.
   Teokraattinen fanaattisuus sen sijaan ei voi kuulua luonnollisen ja yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen piiriin.

   Poista
  3. "Miksi helvetissä porukka pyrkisi noista maista pois jos niissä on niin mahtavaa ja Eurooppa on niin paha?"

   Tähän teokraattiset fanaatikot ovat itse vastanneet jo lukuisia kertoja. Tänne tullaan aloittamaan kalifaatin levitystyö.

   Selvää on ettei se tule tapahtumaan, ko. joukko on kuitenkin pieni, mutta se on selvää että jos sananmukaista miekkalähetystyötä tullaan tekemään niin tulee uhreja ja pelko leviää. Ranskan kaupungit ovat olleet jo vuosia tuhansien raskaasti aseistettujen poliisien partioimia päivittäin, vuoden ympäri. Sama mm. Belgiassa. Ja syystä.

   Katukuva on täysin toinen kuin mitä esim. meillä Helsingissä. On kuviteltava rynnäkkökivääreillä aseistautuneita ja luotiliiveillä varustautuneita kymmeniä poliiseja lauantaiaamuna kiertämään jatkuvasti Espaa, Senaatintoria, Kolmen sepän aukiota, Steissiä, Forumia ja Kamppia ja Porthanian edustaa, että tajuamme, että siellä on todella kyse elämästä.

   Meillä on kyse siitä ainakin vielä mitä mahtavaa olemme viimeksi katsoneet telkusta ja sen lisäpalveluiden sovelluksista.

   Poista
  4. (...Tai siitä mikä on viimeisin vasemmistolainen teoria rakenteista jolla tätä kaikkea voidaan selittää loukkaamatta ketään ja mitään - paitsi fanatismin uhrien osaa ja niitä jotka eivät koe olevansa turvassa läpipolitisoiduissa uusissa ja ohuissa turvallisuuskäsityksissä.)

   Poista
  5. Mutta eipä anneta pelolle valtaa. Ranskassa viranomaiset ainakin nyt toimivat. Ja olen varma että he saavat hyvin erilaisten ja eritaustaisten ranskalaisten tuen. Rasismille perustuva teokratia tuskin houkuttaa kuin äärimmäisiä harvoja.

   Poista
  6. Tosiaan, vaimoni ja tyttäreni kävivät toissa syksynä Pariisissa. Juuri armeijan ja poliisin läsnäolo, metallinpaljastimet kaikkialla, pommiryhmät, jännite asemilla, tyhjennettävillä asemilla ja kadunpätkillä, allahuakbarit, joita kuuli varsinkin tietyillä alueilla... Jos monikulttuurisuus on tätä niin kalliiksi tulee, kaikin tavoin.

   Poista
  7. Kuka haluaa että hienot kaupungit kuten Pariisi ja Lontoo muuttuvat tällaisiksi? Toki voidaan sanoa: tässä näette sen väkivallan joille nämäkin kaupungit on rakennettu, ette pääse unohtamaan. Ok. Ehkä se on sitten hienoa ja rehellistä ja joltakin ateistilta, taiteilijalta, kristityltä, juutalaisesta leikataan kerran pari vuodessa pää irti tai muuta kohottavaa. Paraneeko maailma näin?

   Poista
  8. Minun on hyvin vaikea ymmärtää minkään ideologisen tai uskonnollisen ääriliikkeen väkivaltaa. Se on tuollaista sairasta ja demonista paskaa, joten miksi väittää sitä muuksi.

   Poista
  9. Minua ihan aidosti ihmetyttää toimittajat, jotka terroritekojen kohdalla alkavat selittää mustaa valkeaksi ja osoittavat eri tavoin ymmärrystä ja jopa empatiaa unohtaen uhrit. Totta kai tekijä on lähtökohtaisesti mielenkiintoisin. Mutta varsinkin joidenkin naistoimittajien tai tutkijoiden puheista paistaa outo viehtymys ja ymmärrys väkivaltakulttuurien edustajiin, siis jos nämä tulevat oman kulttuurin ulkopuolelta. Siinä unohtuvat toksiset maskuliinisuudet ja patriarkaalisuus. Alkaa kaikenlainen selitys ja lässytys siitä, miten tämäkin nuori mies olisi aivan toinen jos olisi saanut ekstrahalin, jos häntä olisi ymmärretty, jos ei olisi ollut peiteltyä rasismia, jos ei olisi ollut mikroaggressioita tai jos länsimaissa naiset peitteisivät päänsä. En tiedä ovatko nämä toimittajat ja tutkijat päästään vialla vai mikä heitä vaivaa: onko kyse narsismista vai samasta ilmiöstä jolla jotkut kokevat pelastavansa epätoivoisia tyyppejä rakkaudellaan ja välittämisellään. Nämä suhteet ovat outoja siksi että ne ovat parasosiaalisia ja toivottoman ideologisia. Totta kai näkökulma on vapaa, mutta ihmetyttää.

   Ei sillä, kyllä minustakin monet terroristit, nuoret miehet, vaikuttavat epätoivoisilta reppanoilta ja herättävät sääliä, kun näen heidän kuvansa ja vaikkapa pidätysvideot. Mutta kun ajattelee mitä he ovat tehneet, niin surkea mystisyys häviää banaaliksi mielettömyydeksi ja jumalallinen väkivallan ase näyttää petetyltä reppanalta, jolla kuitenkin on vastuu teostaan, ei hän ole ensisijainen uhri.

   Poista
  10. En halua tuossa edellisessä lähtökohtaisesti moittia nimenomaan naisia, totean vain että naistoimittajien näppäimistöistä on lähtenyt niitä ymmärrys- ja uhriuttamistekstejä.

   Poista
  11. Siis useimmiten. On miehiäkin joukossa. Sananvapautta tämäkin.

   Poista
  12. Varmaan näitä minunkin ajatuksiani joku paheksuu. Pitäisi pitää suu supussa ja olla vaan kuin mitään ei olisi tapahtunut. Silloin kaikki paha olisi pois. Mitä näitä ikäviä asioita mälvimään. Jotain positiivista tilalle. No, kun olen tällainen ihminen kuin olen, niin tällaiset yhteiskunnan muutosta kuvastavat väkivallanteot kiinnostavat ja kiinnittävät huomiota.

   Poista
 18. Sen haluan vielä sanoa, että yli 90 prossaa islamismin eriasteisista uhreista on muslimeja. Nämä iskut joista nyt puhun ovat pikkupiiperrystä koko islamismin vastaisessa taistelussa. Islamin maallistuminen ja islamismin hävittäminen ovat olennaisia globaaleja prosesseja, joita kannattaa tukea. Maallistuminen ei tarkoita uskonnon häviämistä vaan sen yhteiskuntasuhteen muuttumista. Tosin islamin kohdalla tämä on hankalaa, koska se kietoutuu yhteiskunnan järjestykseen lähtökohtaisesti toisin kuin kristinusko, joka ei pyri olemaan yhteiskunnallinen järjestys, siis opillisesti.

  VastaaPoista
 19. Siis ovat pikkupiiperrystä islamismin ilmiökentässä. Toki näkyvät voimakkaasti, koska tällainen väkivalta ei ole normaalia länsimaissa, vaikka muuta väkivaltaa esiintyykin.

  VastaaPoista
 20. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 21. Tärkeä tuo fakta siitä, että islamismin uhreista suurin osa on muslimeja. Tavallisia muslimeja. He tarvitsevat siis apua myös.

  Mitä tulee tuohon muuhun kirjoittamaasi, siihen valikoivuuteen jota ei voi olla havaitsematta (tai ehkä voi -oman lauman sisältä), niin sille ei voi mitään. Juuri se sanan- ja mielipiteenvapaus. Ja juuri siinä (ääri)päässä jossa sananvapauden rajoittamista ei ehdoteta.

  Itse en enää edes odota ihmisiltä näissä asioissa oikein mitään.

  Vuosia sitten huomasin ettei kaikkea rasismia nimitetä rasismiksi.
  Se tuntui ja tuntuu äärimmäisen epäreilulta ja epähumaanilta.

  Tulin myös siihen tulokseen ettei arvojen valikoiva nihilointi voi olla noin laajasti tahatonta, se voi kyllä olla opetettua, mutta normaaleilla hoksottimilla varustettu ihminen kyllä ajan mittaan ymmärtää että kaikki syrjiminen, uskonnollinen ja/tai ideologinen rasismi on rasismia.

  Näistä tapahtumista hiljaa oleminen tai passiivinen suhtautuminen niihin on rasismin rakenteiden tukemista. Jos tätä joku ei ymmärrä, niin hän ei ymmärrä vaikka rautalangasta vääntäisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, noin se on. Lähinnä säälittävä ihmisten typeryys ja neuvokkuus selittää asiat aivan nurinkurin. Tietenkin on fiksumpaa olla hiljaa jos ei voi oman ideologiansa vuoksi kuin paskaa puhua. Jarilla hyvä ajatus ihmishävikistä. Se on juuri noin, harvoin sitä kuitenkaan ääneen myönnetään, että tämä meidän hyväntekeväisyys on nyt muuten sitten sellaista, että tulee satoja siviiliuhreja vuodessa, kun otetaan huomioon tapetit, raiskatut ja murhatut. No mutta eihän sitä noin voi... Eivät kaikki... No ei tietenkään kaikki, mutta voisi hiukan opetella lukemaan tilastoja ja olemaan tuomatta esimerkiksi isis-matskua maahan oikein operatiivisina hankkeina...

   Poista
  2. Kun tätä ihmismielen kylmää valikoivuutta alkaa miettiä niin siinä päätyy helposti ihmisvihaajaksi.
   Joutuu erikseen työstämään oikein ettei sinne joutuisi. Välillä, esimerkiksi tälläisten tapahtumien jälkeen (ja uusien edessä?) joutuu.

   Etsimään naisia ja miehiä, kristittyjä, muslimeja, ateisteja, vasemmistolaisia, oikeistolaisia, outsidereita, joiden ajatuksista heijastuu järki, mahdollisimman suuri valikoimattomuus faktojen suhteen ja aito humanismi ja vanha kunnon liberali suhtautuminen maailmaan ja muihin.

   Relativistit, itsensä uhriteorioilla ja poliittisilla narrattiiveilla ylivirittäneet ihmiset ja muut utopia-ideologistit pitää vaan kiertää kaukaa.

   Toki käyn itse hakemassa liian usein päiväannokseni epätoivoa ja pessimismiä noidenkin ihmisten jutuista.

   Mutta sillä ei ole merkitystä. Tärkeintä on mitä päättäjät ja viranomaiset tekevät. Se on minun suuri lohtuni nykyään. Mielipiteet samantekeviä ja se kuka sanoi ja mitä sanoi.

   Toki tällöin päättäjinä ja viranomaisina pitää olla kyvykkäimmät henkilöt.
   Minulle se tarkoittaa mahdollisimman matalaa ideologista olemusta.

   Poista
  3. Viimeinen kappale tiivistää olennaisen!

   Poista
 22. "En tiedä ovatko nämä toimittajat ja tutkijat päästään vialla vai mikä heitä vaivaa: onko kyse narsismista vai samasta ilmiöstä jolla jotkut kokevat pelastavansa epätoivoisia tyyppejä rakkaudellaan ja välittämisellään. Nämä suhteet ovat outoja siksi että ne ovat parasosiaalisia ja toivottoman ideologisia. Totta kai näkökulma on vapaa, mutta ihmetyttää."

  Itsensä näennäisesti neutraloiva esim. tutkija voi olla tuollaisenkin peruspsykologian vanki. Totta.

  Jos on etsittävä lohtua (taas) on muistettava että meidän maassamme tutkijoita ja toimittajia on molempia kymmeniätuhansia. Heillä täyttäisi helposti stadioineita määrällisesti. Totta kai joukkoon mahtuu näissäkin asioissa äärimmäisyysihmisiä sekä omista että ideologisista syistään.

  Mutta on minulle itsellenkin, ja minulle varsinkin, vaikea ohittaa kaikkea sitä semanttista huminaa ja huuhaata mitä silmien eteen osuu, vaikka pitäisi keskittyä vain tapahtumiin, kehityslinjoihin ja faktoihin joita ei ole kuoliaaksi tulkittu. Ne toimittajat ja tutkijat jotka pysyttelevät selkeässä tapahtumien havainnoinnissa ja jäljittämisessä jättäen arvailun mahdollisimman vähälle, ovat kullanarvoisia. He lisäävät tietämystä eivätkä tiedollista kaaosta ja huminaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti olla: Meidän maanosassamme on kymmeniätuhansia...maassamme tuhansia.

   Poista
  2. Joo, eivät suinkaan kaikki toimittajat ja tutkijat toimi niin kuin kuvasin. Yleisesti ottaen luotan heidän toimintaansa. Mutta kyllä joskus agenda paistaa niin ikävästi läpi tietyissä tilanteissa. Tähänkin on oikeus, mutta toki lukijallakin sitten on oikeus huomata ohjailu ja siitä myös näkemyksensä ilmoittaa. Minusta tuntuu, että nyt on paketti hieman monipuolisempi verrattuna esimerkiksi viiden vuoden takaiseen. Tavallaan sellainen normaalijärkinen uutisointi lisääntyy. Tässä näkyy sosiaalisen median ja esimerkiksi todella hyvien YouTubesta löytyvien puheohjelmien vaikutus. Ehkä.

   Poista
 23. https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006772665.html

  Kuin loppukirjoitus asialle, jolle ei ole luvassa loppua.
  Koruton tilannekuvaus. Ja vaikea keksiä enää ulospääsyä.

  VastaaPoista
 24. Minun ajatukseni on, että niin kauan kuin läntisessä yhteiskunnissa on poliittis-uskonnolliseen väkivaltaan valmiita ihmisiä, se vaikuttaa siihen mitä ja miten sanotaan eli mistä voi puhua. Ajattelen esimerkiksi kouluja. Moni opettaja on sanonut, että on oltava todella tarkka ja että mieluummin on puhumatta joistakin asioista kuin puhuu niistä. Ei hyvältä näytä.

  Wienissä viimeinen tapaus eikä jää tähän. Euroopan pitäisi olla nyt yhtenäinen ja fiksu. Tilannetta on huomattavasti vaikeampi korjata esimerkiksi 10 vuoden päästä, jos sama meno jatkuu.

  Ekstremismille on tultava loppu. Valitettavasti sille on kannatusta. Aina löytyy ihmisiä, jotka jatkavat ja ovat valmiita toimimaan radikaalisti pyhien asioiden puolesta.

  Tässä huomataan, mikä ero on sekularismin ja syvästi arvonsa elävän uskonnollisuuden välillä. Toki kyse on myös politiikasta ja oman identiteetin suojelusta, myös islamisteilla.

  Pahalta vaikuttavat ne radikaalimuslimijohtajien videot, joissa he suoraan kehottavat jopa väkivaltaan ja sanovat, että Eurooppa alistetaan vielä oikealle uskolle ja että Rooma ja Pariisi vallataan vielä islamille ja siellä vallitsee profeetta Muhammedin kunnia. Kuinka isosta määrästä muslimeja nämä ajatukset jakaa, on sitten toinen asia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis kuinka iso joukko muslimeja... Kännykkä korjailee sanoja miten sattuu.

   Poista
 25. Juuri tuo radikaalimuslimien fantasia islamisoidusta Euroopasta on uhkatekijä. Ja se on ollut julkista jo pitkän aikaa. Tuossa hesarissa tuli esiin, että radikaaleja ei ole kourallinen, Saksassakin yli kymmenentuhatta. Poliisi ja monet viranomaiset ovat tästä avoimesti puhuneet pitkään.

  Itse käyttäysin mieluiten niin natsisympatia-liikkeistä kuin näistä äärimmäisestä uskonnollisista liikkeistä yhteisnimitystä rasismi. Koska sitä ne tavoitteet julistavat väkivallan oikeutuspuheella erilaisuutta vastaan ja totaalisilla teokratia-tavoitteillaan.

  Kun kaikesta rasismista aletaan puhua rasismina, vasta sitten voidaan alkaa puhua rasisminvastaisuudesta ja rasismin vastaisesta eurooppalaisesta eetoksesta. On täysin kestämätön tilanne että nimityksillä kikkaillaan.

  Sananvapauden nimissä ihminen saa kyllä sitten minun puolestani harjoitaa vaikka kuinka radikaalia uskonnollisuuttaan, mutta yksityisesti, ketään alistamatta, ketään tuputtamatta, ketään ja mitään uhkailematta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kyllähän tuossa on kyse väkivaltaisesta rasismista, ei mistään muusta. Se on tietenkin tällaista reaktiorasismia enimmäkseen mutta varmasti myös hiljaista mahdollisuuksien etsimistä ja valmistelua. Rikollista toimintaa.

   Poista