torstai 29. lokakuuta 2020

Nizza ja Avignon

 


Ranska taistelee sananvapauden puolesta islamistista terroria vastaan:

- Liika on liikaa. Ranskan on aika vapauttaa itsensä rauhan laeista ja pyyhkiä islamistinen fasismi mailtamme, sanoo Nizzan pormestari Christian Estrosi.

Toisesta näkökulmasta Ranska edistää anti-islamistista agendaa, niin on tulkittu muutamissa muslimimaissa.

Päivän tapahtumat:

Nizza: https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/43dac130-d8f6-4aa1-902b-9deaa5ff5229

Avignon ja Ranskan konsulaatti Saudi-Arabiassa: https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/4779d1cd-1cfc-4bd2-b69d-3dd602b9a788

En usko, että iskut jäävät tähän.

Nizzan iskussa naiselta irrotettiin pää. Teko tapahtui paikallisessa Notre Dame -kirkossa tai sen välittömässä läheisyydessä. Teolla on selvä symbolinen arvo, se osoittaa syvää halveksuntaa naisia ja kristinuskoa kohtaan.

Tätä tarkoittaa äärimmillään se, että kulttuurit ja uskonnot ovat kovia kognitiivisia tosiasioita, kokonaisia maailmanjärjestyksiä, joita on liki mahdoton sovittaa yhteen - parhaimmassa tapauksessa ne voivat elävät rinnan pakotetussa vaikenemisessa, pahimmillaan ne eivät voi muuta kuin yrittää tuhota toisensa.

Teokratia ja vapaa demokratia eivät koskaan tule saavuttamaan sopua samassa yhteiskunnassa, ne hylkivät toisiaan. Tämä on valtava koetinkivi Euroopalle.
7 kommenttia:

 1. Tämä jatkuu ja jatkuu. Ennustajaa eikä analyytikkoja ei tarvita.

  Hyvin surullista. Herättää myös painokelvottomia ajatuksia.
  Niin kuin pitääkin!
  Kuka on näiden tapahtumien todistajana cool...jääköön sanomatta.
  Miten ihmisten, organisaatioiden ja valtioiden suhtautuminen sitten niiden läpi paljastuu kammottavalla tavalla.

  Hei, huomenna me lennetään!

  Hei, tiistaina on jenkeissä pressanvaali!

  VastaaPoista
 2. Oikestaan oma reagointi on tässä yhdentekevä, oma tai muiden. Kyse on vain siitä miten valtioiden viranomaiset suojelevat ja kykenevät suojelemaan kansalaisia tätä rasismia(!) vastaan.

  Politisoituneet ihmiset välittävät paskan vertaa.
  Minulle ei ole ihmisten ja käsitysten- ja mielenpiteenilmaisijoiden sydämestä minkäänlaisia harhakuvitelmia. Tietenkin täysi valikoiva kylmyys on myös yksi inhimillinen tekijä.

  Toivottavasti kuitenkin vastuun muista saaneet ihmiset, viranomaiset ja päättäjät, kantavat vastuunsa.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006704424.html

   "”Ranskassa on paljon ihmisiä, jotka jo ennalta suhtautuvat hyvin vihamielisesti yhteiskuntaan. Siellä jihadistit voi löytää suhteellisen vapaan toimintaympäristön ja myötämielisen kohdeyleisön", valotti tutkija.

   Joku tyhmä (vaikka mä) voisi kysyä, miksi viettää elämänsä harvat päivät maassa ja yhteiskunnassa jota vihaa.

   Poista
  2. Paradoksi myös mulle: ihmisoikeusloukkuja, totaalista kärsimystä monille. Ja sitten nämä vittumaisimmat tyypit lähtevät länteen sen sijaan että heikommassa asemassa olevat pääsisivät. No, kyllähän moni on radikalisoitunut lännessäkin, ei siinä.

   Poista
 4. Kun esim. Suomessa jokin mikrokokoinen natsiryhmä syrjii rasistisesti maahanmuuttajia, ottaa valtaväestö ja media tilanteen haltuunsa niin kuin pitää, tehdään selvä pesäero, tulee laillisia seuraamuksia, kukaan ei halua olla noiden tyyppien kanssa tekemisissä ja munapäille näytetään yhteisön hyljeksintä mikä on aivan oikein.

  Täytyy toivoa että Ranskan monimiljoonainen muslimiväestö uskaltaa toimia samoin suhteessa tuohon rasistiseen terroriin.
  Tiedämme ja tunnemme heitä ja he eivät hyväksy tätä, eivät tietenkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämä on surullista ja katastrofi joka jatkuu. En tiedä, mitkä ovat Ranskan keinot. Ei näitä iskuja voi lopettaa oikein mitenkään. Mitä kovat puheet tarkoittavat. Pariisi on jo nyt ollut vuosien ajan poliisien ja sotilaiden vartioima, metallinpaljastimet, Allahu akbar -huudot, jatkuva säpsähtely ja varuillaanolo. Kontilleenkaan ei voi mennä. Toivon, että sama kehitys ei jatku täällä ja muualla.

   Poista