torstai 8. lokakuuta 2020

Mitä minä sanoin...

Asia oli päivänselvä jo keväällä: maskin pitäminen kannattaa. Hallituksella vain oli maskitrauma, kun munattiin homma ja maskeja ei ollut. Siksi hallitus ei myöskään suositellut maskeja. Asian naamiointioperaation myötä edes tiede ei keväällä suositellut maskinkäyttöä... Jossain vaiheessa maskista oli lähinnä haittaa... Ja sitten piti kuitenkin toisaalta tilata selvitys, jonka ainoa tarkoitus oli ostaa hallitukselle aikaa, kun ei ollut älytty tilata ajoissa maskeja kansalle... 

Nyt Sannakin sen myöntää:

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006663372.html

Joka tapauksessa: toivotaan nyt parasta. Koronan yli meneminen on yksi tärkeimmistä asioista, joissa hallituksella on jonkinlainen mahdollisuus onnistua. Toivottavasti tämä onnistuu.


23 kommenttia:

 1. Pm oli siis ajassa tyypillisesti mukana: kuviteltiin ihmisille ajatuksia, tunteita ja asenteita heidän puolestaan.

  Mites jos olis vaan sanottu niinkuin asiat ovat.
  Nythän tuli siinä samalla signaali että ei se kovin vaarallista voi olla kun maskiakaan ei tarvita.

  Mutta nyt tuli harmillinen ajatus mieleen...
  Missä muissa asioissa meille kuvitellaan tunteita, ajatuksia ja asenteita joita emme kykene hallitsemaan (toivotulla tavalla) ja päätetään olla enemmälti hiljaa??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi EU:n koronapaketti on paska ja läpimätä. Senkin Marin et co. meille valehtelee niin että korvat heiluu. Miksi ei kaadeta tuota, koska edestä sekin löytyy.

   Poista
 2. https://www.is.fi/politiikka/art-2000006663491.html

  Aika moni passiivisen kaulasta kuljetettavan osan kuitenkin hyväksyy.
  Muistan hyvin kevään ja vakuutukset joissa kyseenalaistamatonta uskollisuutta THL:lle ja hallitukselle vakuutettiin, ja jos joku kyseli (aiheellisesti) muuta, niin oli kuin isänmaanpetturi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa täsmälleen sama asetelma on nyt (ja paljon suuremmassa mittakaavassa) EU-"tukipaketin" kanssa.

   Poista
  2. Onko vasemmiston helmasynti tosiaan kuvitella kansalaisten päihin sellaista mitä siellä ei ole? Varmaan. Eikö juuri siellä tiedetä mikä ihmisille on parasta silloinkin kun he eivät itse sitä tiedä.

   Poista
 3. Se kevään uskollisuus oli huvittavaa. Ei ollut hyväksyttävää ajatella itse, koska ei ollut asiantuntija.

  Aluksi hallitus sekoilu, sitten kaikeksi onneksi hoiti homman jokseenkin hyvin (ehkä koulujen avaaminen oli vähän siinä ja siinä) ja ennen kaikkea suomalaiset itse olivat valppaana.

  Voi sanoa, että hallituksen toimet - sitten kun ne saatiin käyntiin - olivat hyvää tasoa, pääasiassa. Pahemminkin olisi voinut käydä.

  Nyt pitäisi ihmisten tajuta, että homma räjähtää pahemman kerran käsiin, jos ei olla tarkkoja. Hallitus voi tehdä osansa, hyvin ja selkeästi, ja me sitten yritetään tehdä parhaamme. Mutta jos ei pidetä asioita asoissa, ei hyvä heilu.

  EU-tukipaketti on ehkä hirveintä roskaa mitä suomalaisten niskaan on kaadettu. Toki on tulossa monia muitakin vastaavia hankkeita, taloudellisia ja muita velvotteita, joista ei seuraa kansalaisten kannalta mitään hyvää. Ei hyvältä näytä.

  Mutta aikansa sitä vaan kestää, tätä elämää. Ja unionia. Sitten rytisee. Euro hajoaa 10 vuodessa melko saletisti, ellei ihmeitä tapahdu. Voi tulla hankalaa jo 5 vuodessa. Mutta miten käy Suomen, sitä on todella vaikea sanoa.

  VastaaPoista
 4. "Se kevään uskollisuus oli huvittavaa. Ei ollut hyväksyttävää ajatella itse, koska ei ollut asiantuntija."

  Mikä on todella huvittavaa oli se että sadat asiantuntijat ja kansainväliset terveysjärjestöt olivat maskien puolesta, mutta kun ne eivät olleet suomalaisia. Siksi ajattelu ei ollut sallittu ja uskollisuuden valat oli annettava.
  Yllättävää rajaavaa asiantuntija-nationalismia.

  No, antaa olla. Kohti uusia seikkailuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on tämä #eri asia, joka toimii ikään kuin kaikki etumerkit tarpeen mukaan vaihtaen: on hyvää ja huonoa nationalismia, on hyvää ja huonoa protektionismia, on hyvää ja huonoa ihmisryhmien erottelua vähän sen mukaan kuka asioita esittää.

   Mutta ei jäädä menneeseen, edessä odottavat vielä paljon kovemmat koettelemukset.

   Poista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minullekin tuottaa hiukan hankaluuksia silmälasien ja maskin yhdistelmä - lasit huurtuvat ja on kuin kävelisi pienessä sumussa. En tiedä, vaikuttaako tähän esimerkiksi se, että nyt on ulkona viileämpää ja kun menee viileästä lämpimämpään kauppaan, tapahtuu huurustumista ja maski vielä sitten edesauttaa asiaa.

   No, parempi näinkin kuin suojaamatta. Mutta kieltämättä on hiukan epämukavaa.

   Poista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti voi, suodatus on ainakin tehokasta. En tiedä tosin miten nopeasti kahvi tulee läpi - kannattaa kokeilla pienellä vesimäärällä, etteivät kahvit tulvi yli suodatintötteröstä.

   Mutta aika kallista olisi käyttää maskeja tuohon tarkoitukseen.

   Kannattaa pitää kaapissa varmuuden varalta kuivakahvia eli tätä murukahvia tai miksi sitä sitten kutsuukaan. Siitä keittää hyvät kahvit, vaikka olisi suodattimet loppuneet.

   Kesällä mökillä on alettu juoda murukahvia. Aiemmin oli aina käytössä pressopannu. En jaksanut enää tiskailla jatkuvasti pannua. En kyllä nyt osaa arvioida onko murukahvi kovin ekologista, mutta kätevää ja maittavaa se on, jos ostaa esimerkiksi luomukahvina. Esimerkiksi Lidlin Fairglobe Highland Freeze-Dried Instant Coffee on vahvaa ja hyvää!

   Poista
  2. Toki se itsejauhettu pressokahvi on omassa luokassaan.

   Poista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tuo mainitsemani kahvi on todella hyvää. Ainakin kun on kiehauttanut kaasuhellalla veden ja lisää pari lusikallista kahvia, sekoittaa ja lisää luomumaitoa päälle.

   Vesa (työskentelen toisella tilillä nyt enkä jaksa vaihtaa tiliini)

   Poista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 12. Jari, kiitos ehdotuksesta! Kyllä minulla olisi elämänmateriaalia tuollaisen romaanin kirjoittamiseen.

  Se voisi jatkaa Karhunkivi-romaanistani. Kaikkea on sattunut ja tapahtunut. Osa asioista liian lähellä toki.

  VastaaPoista
 13. Jari, sinun ehdotuksesi ovat ihan varteenotettavia, mutta voin reagoida niihin tietyllä aikataululla. Juuri nyt en ehdi kirjoittaa tuota tekstiä paitsi ehkä paloissa. Mökkikirja olisi kuitenkin erittäin luonteva lähtökohta ja arvostan ehdotustasi.

  VastaaPoista
 14. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älähän sano, ei kirjoittajan tarvitse paljastaa todellista nimeään. Voit kirjoittaa ja julkaista myös salanimellä. Se on ihan mahdollista. Mitään paljastumista ei tarvitse pelätä, jos ei tahdo tulla julkisuuteen. Tärkeintä on, että kirja tulee.

   Poista