torstai 22. lokakuuta 2020

Jännäksi menee


STT:n mukaan Tero Ala-Tuuhosta ei enää epäillä Pekka Katajan murhayrityksestä.

Kukahan siellä on astalon kanssa heilunut Torssosen lisäksi, vai meneekö juttu aivan uusiksi? Parhaan arvauksen mukaan kyseessä on yhä joku Torssosen kaveri, ellei Kataja ole sekavaksi hakattuna antanut aivan virheellistä tietoa.

Se tietenkin on otettava huomioon, että ihminen, joka on hakattu henkitoreisiin ja aivovammaan saakka, ei ole kaikkein luotettavin lausunnonantaja. Havainnot voivat olla  sekavia. Niihin on voinut sekoittua pelkoja, muistoja ja muita mielen luomuksia.

Pahoittelen, että käytin Ala-Tuuhosta yhtenä hahmona runossa Katajan pahoinpitelystä. Vaikka ihminen edustaisi miten hyvänsä vastenmielistä aatetta, ei hänen nimeään pidä käyttää väärässä paikassa. Menin lankaan, joskin toimin laajasti uutisoitujen mediatietojen varassa. 


2 kommenttia:

 1. Mielestäni journalistit voisivat mennä itseensä ja pohtia uhrin suojelua. Väkivallanteon uhri ei välttämättä ole parhaassa kuosissa antamaan lausuntoja. Raaka väkivalta on traumaattinen tapahtuma.

  Tässä pitäisi antaa uhrille toipumisaikaa. Uhri ei välttämättä osaa hetkittäin toimia omaksi parhaakseen ja se on siis ymmärrettävää.

  Nyt en ota asiaan kantaa nimenomaan Katajan tapauksessa vaan yleisemmin.

  Lukeva ja katsova yleisö voisi sekin suorastaan vaatia uhrin suojelua mediaan tulevana henkilönä.

  Väkivaltainen yllätyshyökkäys on järkyttävä tapahtuma ja se voi vaikuttaa mieleen monin tavoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asia on juuri noin. Katajan tapauksesta uutisoitiin varmasti siksi, että Suomessa poliittisesti (en ole varma enää tästä tapauksesta) motivoituneet murhanyritykset ovat harvinaisia.

   Poista