torstai 8. lokakuuta 2020

Empaattisia ajatuksia


Löysin tällaisen blogin Epäempaattisia ajatuksia, jota kirjoittaa nimimerkki Musta Susimeri. Blogi on tuore, syyskuussa avattu.  En tiedä yhtään kuka kirjoittaja on, mutta jutut, ne pari kolme jotka olen lukenut, ovat mielenkiintoisia. Kas tässä, selkeällä suomella aikamme hulluudesta:

https://eiempatiaa.blogspot.com/2020/09/suomen-vientiteollisuuden-tragikoominen.html?m=1

https://eiempatiaa.blogspot.com/2020/09/mita-ihmeen-demokratiaa.html?m=1

Saapa nähdä, miten näissä kuvioissa vielä käy. Jotenkin tällainen asiallinen pessimismi sopii omaan mielentilaani juuri nyt.

8 kommenttia:

 1. "Euroopan tilanne on yhtä mielenkiintoinen. EU kasvattaa valtaansa jokaisessa kriisissä, mutta populistipuolueiden EU-kritiikistä huolimatta tilanne on vielä suhteellisen rauhallinen. On kuitenkin täysin kestämätön tilanne, jos jokaisessa kriisissä (eli 5 vuoden välein) keskushallinnon täytyy kasvattaa valtaansa, jottei kaikki romahtaisi."

  Mm. tuo. Nappiin.

  Kun aina ja varmasti tulevia mullistuksia pyritään kiinteyttämällä ja tiivistämällä entisestään Suurta Systeemiä hallitsemaan, on janan loppupäässä varmasti mullistus jota ei enää kyetä hallitsemaan. Euroopan liittovaltioon ei kannata mennä, katsokaa USA:n hourulaa.

  Mulla vielä mietinnässä aina vaan sekin paradoksi, että miksi humaanit ja suvaitsevat ja kaikinpuolin pehmeitä arvoja kannattavat ihmiset antavat niin mielellään tukensa teräksenkovalle maanosankokoiselle liittovaltio-ajattelulle, joka pyrkii yhdenmukaisuteen. (EU on ok, mutta sen järjestelmätiivistyminen ei. Ei ainakaan kun sille ei ole demokratian keinoin mitenkään kysytty EU-kansalaisilta lupaa. )

  VastaaPoista
 2. Joo, täytyy kummastella. Varmasti taustalla on kuitenkin usein ajatus ison yksikön tuomasta turvasta ja vakaudesta sekä kyvystä tarttua ongelmiin, joita ei muutoin ole mahdollista hallita. Asia voisi olla näin, jos yksikön toimintaperiaatteet olisivat fiksut eivätkä monin puolin asioita huonontavat. EU:sta tulee tällä menolla katastrofi. En ole varma toipuuko Eurooppa siitä sitten ikinä, varsinkin kun muu maailma otetaan huomioon. USA on sekaisin, ihan hirveää katsoa.

  VastaaPoista
 3. Luin nyt tuon ylemmän vientiteollisuus-jutun. Sanaton. Noinhan se on kuten tuossa kuvataan muttei järki voi tajuta. Menee uskoo aikuisiin. Onko tämä kaikki joku vitsi? Ihmiskoe? Kun mikä tahansa käy...

  Ja kuin samaan kasaan: Tulin töistä pari tuntia sitten kotiin, romahdin olohuoneen matolle, nojasin sohvaan ja avasin telkun. Pitää ensin vähän hengähtää. Menossa uusintana A-studio. Kolme asiantuntijaa.
  Aihe: USA:n (!) talousahdinko.

  Mitä ihmettä tässä maassa tapahtuu??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuten: kyllä se USA:n talousahdinko iskee vielä meillekin jonkinlaisena aaltovaikutuksina, kun globaalissa maailmassa elämme. Eli siltä kannalta relevantti varmaan...

   Mutta se on ihan käsittämätöntä, mitä täällä tapahtuu. Meillä on aivan jossain satutodellisuudessa elävät päättäjät, jotka ovat ilmeisesti päättäneet olla tajuamatta talouden ja yhteiskunnan suhteista mitään. Sen sijaan kaikkeen muuhun riittää tajuamista... No, siellä rotkon pohjalla bussi kuitenkin lopulta on, tulipa telkkarista mitä ohjelmaa hyvänsä.

   Poista
 4. Minulla on kansalaisaloite. Äänestys kansalaisuudesta.

  Suomalaisella tulisi olla oikeus subjektiivisena oikeutena valita joko Suomen tai USA:n kansalaisuus. Ne joille USA:n sisäpolitiikka on pakkomielle ja jotka muutenkin miettivät koko ajan enemmän USA:n tilanteita enemmän kuin Suomen tai organisaatioiden joihin Suomi kuuluu, ja jotka muutenkin ovat henkisiä brooklynläisiä, tulisi mahdollistaa USA:n kansalaisuuden saaminen.
  Voisivat edelleen asua Suomessa halutessaan mutta saisivat äänioikeuden USA:n vaaleissa kotimaan vaalien sijasta ja tietenkin siirtyisivät samalla Obamacaren turviin.
  Verorahoista heille tilattaisiin myös joko ilmainen CNN- tai FOXNews-kanava oman valinnan mukaan.
  USA:n kaukokansalaisuuden he ilmaisisivat julkisessa keskustelussa joko aasi tai norsu-merkillä.

  VastaaPoista
 5. Ja vielä tosissaankin: lukekaa tuo Vesan linkkaama juttu maamme vientiteollisuuden realismista ja velkatukipakettitempusta.

  (Ja kyllä: en toivo kapitalismin kaatuvan, kannatan talouskasvua
  korkeintaan lisätyllä humaanisuudella ja realistisella
  ekologisuudella korjattuna. Siksi mielikuviin ja ideologiaan
  perustuva monimiljardilahjoittaminen ei ole minustakaan hyvä ajatus
  millään logiikalla.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo juttu osoittaa niin arkijärkisesti kuin ikinä voi, mikä kusetus on menossa. Mutta varmasti se on vääränlaista ajattelua. Ajattelija on ainakin luultavasti väärä tai vähintään epäilyttävä, koska meillähän menee hyvin ja saamme 3 miljardia...

   Poista