keskiviikko 9. syyskuuta 2020

Teko

 


Voisin suunnitella Sortuva linnoitus -pinssin ja pistää sen rintapieleeni ja näin ilmaista poliittista vakaumustani siitä, miten näen maailman ja rakkaan Suomemme tilan. Mutta olisihan se aika pessimististä.


2 kommenttia:

 1. Vahva myönteinen suositus: äsken päättynyt A-studio, jossa puheenjohtajat Andersson, Halla-aho, Orpo ja Saarikko argumentoivat maamme taloustilanteesta ja EU:n tukipaketista.
  Jospa someagitaattorit ja vittuilevien somemeemien linkittäjät ja muut oman poliittisen vihansa tilittäjät ja ottaisivat heistä mallia!
  Pj:t kuuntelivat toisiaan, vastasivat toistensa argumentteihin, arvostivat selvästi toisiaan, eivät huutaneet, mesonneet, tylyttäneet, yrittäneet olla vain oikeassa, sekoittaneet mielikuvia ja politiikkaa. Esimerkillistä hetkittäin.
  Mitkään stereotypiat eivät tuossa keskustelussa päteneet. Toisin kuin monien noiden puolueiden kannattajien tai sen yhden puolueen vihaajien keskuudessa koko ajan. Keskustelusta heräsi jopa ihan pieni toivo jostakin. Jos tuota tulee lisää, tätä maata on vaikea jakaa keinotekoisesti kahtia tai vain "yhteen ääripäähän."
  Kiitos pj:t (kerrankin).

  VastaaPoista
 2. Minulle tuli kanssa mieleen, että nyt ollaan sen verran vakavien asioiden äärellä, että kuona palaa pois.

  Saarikko yllätti minut tosi positiivisesti. Ehkä pahimpana pidän sitä, että pm-puolue oli pois. SDP ei ole kuosissa. Marin ajoi tämän paketin läpi, eikä ketään tuuraamassa.

  Olen kuunnellut Marinin, Tuppuraisen, Kiljusen ja Urpilaisen selitykset paketista - perustelut ovat olleet surkeita, älyllisesti ala-arvoisia. Huolestuttaa suoraan sanoen tuo.

  Olen sitä mieltä, että hallituksella ei ole taloustilanteessamme kovin vahvaa kättä - kaikki neuvot, jopa opposition ja Kokoomuksen ehdotukset täytyy ottaa huomioon, muuten ei käy kovin kummoisesti.

  Mutta siis paras keskustelu aikoihin. Tukipaketti ei kuitenkaan kaadu. KD ja PS ovat vastaan, mutta Kokoomus hyväksyy jotenkin sen, vain ehkä Liike Nyt ja osa Kepusta saattaa olla opposition kannalla.

  Kepu Saarikon johdolla sopisi pidemmällä aikavälillä paremmin yhteen Kokoomuksen ja PS:n ja KD:n kanssa kuin vasemmistopuolueiden. Tämä on iso uhkatekijä SDP:lle. Saattaa olla, että jos Kepu jossain vaiheessa loikkaa, se merkitsee myös sille uutta nousua.

  VastaaPoista