perjantai 11. syyskuuta 2020

Montako sähköautoa hallitus olisi voinut lahjoittaa kansalaisille EU-tukipaketin hinnalla?

Seuraava populistisena vinkkinä SDP:lle, jos elvytyspaketti ei mene lävitse ja ylimääräistä rahaa vapautuu käyttöön tai saadaan kaivettua jostain saman verran.

Tämän jälkeen ei tarvitse käyttää 6 tunnin työaikakikkaakaan hetkeen. Eiköhän tällä seuraavalla manööverillä nimittäin saada sementoitua puolueen valta ainakin Suomessa ikuisiksi ajoiksi, jos isoissa EU-piireissä ei kävisi flaksi...

Jos otetaan valtion suora lahjaraha + takausvastuut EU:n elvytysvälineessä eli 13 000 000 000 euroa ja jaetaan se sähköauton oletetulla hinnalla 50 000 euroa, niin valtio olisi voinut lahjoittaa 260 000 suomalaiselle tai suomalaistaloudelle sähköauton. Aika hienon sähköauton itse asiassa.

Jos otetaan niitä hiukan edullisempia malleja, joita alkaa saada uutena hyvinkin 25 000 eurolla, olisi valtio voinut lahjoittaa 520 000 sähköautoa suomalaisiin kotitalouksiin.

Valtio olisi saattanut voida jopa vaikuttaa siihen, missä noita sähköautoja aletaan valmistaa, kun kuitenkin on tiedossa melkoinen tilauserä. Sillä olisi saattanut olla vaikutusta työllisyyteen ja moneen muuhun kertautuvaan seikkaan taloudellisessa toimintaympäristössä.

Tällaisiakin hassuja asioita tulee mieleen. En pidä tätä yhtään typerämpänä ajatuksena kuin 6 tunnin työaikaa.

Olipahan taas melkoista populismia multa...

PS. Suomessa on liikennekäytössä noin 2,7 miljoonaa henkilöautoa. Seuraavien vuosien EU-pakettien suuruisilla tukisummilla noita pääasiassa polttomoottorikäyttöisiä autoja sitten sähköisillä korvaamaan. Siinäpä vaihtoehtoinen skenaario.

3 kommenttia:

 1. Ihan nappi populismi oli...

  Eli no niin, hallitus siis valitsi sähköautojen sijaan "fossiili-kapitalismin" de facto tukemisen hah ha...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, siinähän sitä tuli oikein kertaheitolla. Tuo sun kommentti myös täysi nappi: isänmaallinen sähköautoilu vai EU-virka Marinille ja muutamalle muulle + mahdollisesti fossiilikapitalismin tukeminen.

   Poista
 2. Hallitus vastaa: Suunnitelmissamme on alentaa teollisuuden sähköveron hintaa... Ja sitä paitsi olemme osa eurooppalaista arvoyhteisöä.

  VastaaPoista