perjantai 11. syyskuuta 2020

Pekka Kataja eli Jämsänkosken miltei-miehensurma* (pohdiskelua lisätty klo 19.25, 12.9.20 ja 13.9. aamulla)


T. K. Torssonen ja T. O. Ala-Tuuhonen,

kavereiden kesken Teemu sekä Tero,

aikoi murhata tuon vanhan persusen,

oli tullut Torssoselle puolueesta ero.


Hiippailivat asunnolle Pekka Katajan

miehet pahat aikeet mielessänsä.

Teemu otti esiin vasaran, 

Tero kyttäs ovenpielessänsä.


Kova oli kallo Pekka Katajan,

vaikka kylkiluita ryskyi poikki.

Viimein muussattuna ukon näki, verivatajan,

yli mustaks lyödyn raadon jätkät loikki.


"Lopullinen oli tämä ratkaisu,

ei auttanut kuin aivokurjen katkaisu,

on Suomi nuori, vapautunut jälleen",

näin sanoi Torssos-Teemu ystävälleen.


On siinä meillä isänmaamme toivot,

soturi of Odin sekä Tepi-intellektuelli - -

käy medialle hyvin nämä roistot,

nimet, naamat esille kuin karamelli. 


Poliittista väkivaltaa, mitäs muuta,

rundiin jätkät pitää heti saada.

Aivovaurio? "Ei rauta sulje suuta",

Pekka sanoo, "Mua ei iskut kaada."


Nyt motiivia odottamaan jäämme,

mitä kaiken takaa esiin väikkyy.

Jämsänkosken natseja me tuskin enää näämme,

vankisellin kusisaavi nurkassa vain läikkyy.

 

*Tällä hetkellä teko näyttää äärioikeiston viharikokselta persuja kohtaan. Tai sitten on kyse sairaaksi paisuneesta henkilökohtaisesta kaunasta. Luultavasti enemmän tuota jälkimmäistä. En kyllä tajua, miten tuollaista voi tehdä vanhalle miehelle, vaikka tämä olisi ollut erottamassa puolueesta. Torssonen on luultavasti jonkin sortin psykopaatti, vaikea tekoa on muuten tulkita. Suunnitelmallisuutta on mukana, Odinin soturi on saatu apuun ja ties mitä tästä vielä paljastuu. Täytyy kuitenkin olla idiootti, kun lähtee tuollaista yrittämään. Miten vanhan Pekka Katajan kuolema olisi muuttanut Torssosen elämässä mitään? Vai tietääkö Kataja jotain muutakin Torssosen touhuista? On kyllä mielenkiintoinen tapaus.

On hyvä, että persut erottaa ääriaineksen, niin kuin oli käynyt näiden kahden kohdalla, tai siis Ala-Tuuhonen ei ollut edes päässyt jäseneksi.

Sitten jää toki yhteiskunnalle kysymys, miten nämä ääriainekset ylipäätään saadaan osaksi normaalia yhteiskuntaa. Ei siihen ole mitään temppuja, olipa kyseessä oikeiston, vasemmiston tai maahanmuuttajien ääriainekset. Ihmisessä itsessään pitää tapahtua muutos, ei siihen ole oikein muuta keinoa. Mitään vahvistusta ei pidä antaa toiminnalle, ei missään tapauksessa eikä myöskään pidä alkaa vesittää tai selittää pois väkivaltaa - ei oikeuttamalla sitä "isänmaallisuudella" eikä vähättelemään sitä rasisminvastustelun tai antifasismin näkökulmin. Väkivalta on väkivaltaa, ja nämä tyypit ovat yksinkertaisesti henkistä pohjasakkaa, tulivatpa mistä hyvänsä viiteryhmästä. Onneksi ääriaineksia on kuitenkin melko vähän Suomessa. Yksikin väkivaltaan turvautuva äärihemmo on liikaa.

Se minua suoraan sanottuna ihmetyttää, että Kataja ei heti muistanut tai tunnistanut Torssosta, jonka kanssa oli ollut aiemmin tekemisissä, myös ikävissä yhteyksissä. Oliko Torssonen itse hakkaamassa vai oliko siinä joku muu Odinin soturi Ala-Tuuhosen kanssa - odottiko Torssonen jossain lähistöllä, ja siksi hänet tunnistettiin? Oliko Kataja sokissa antaessaan lausuntoaan? Jos Torssonen oli paikalla, ehtikö hän paukauttaa oven takaa kuolleesta kulmasta vasaralla tai vastaavalla Katajaa niin ettei tämä ehtinyt huomata häntä? Vai olisiko Kataja ollut pienessä sievässä? Tässä on mielestäni jotain todella epämääräistä. Entä jos miehet olivat jo asunnossa jollakin asialla, kun väkivalta alkoi? Onko Katajaa peloteltu ja uhkailtu pitämään suunsa kiinni tai olemaan tunnistamatta pahoinpitelijöitä?

Kaikki asiat eivät täsmää. No, poliisi selvittää. Sinänsä minulle ei ole syytä epäillä Torssosen ja Ala-Tuuhosen osuutta, mutta mitä todella tapahtui? Onko jotain olennaista jäänyt Katajalta kertomatta omasta osuudestaan eli ihan tapahtumien alusta?

Tämä keissi on todella outo eikä mitenkään taputeltu. Voi paljastua mitä tahansa. En tarkoita mitään salaliittoja tai sen sellaista. Tapaus on vaan niin ristiriitainen nyt saadun tiedon valossa, etenkin Pekka Katajan kertomuksen valossa.6 kommenttia:

 1. Pahoittelen, että pistin tuonne tuon Soldiers of Odinin. Järjestö on kieltänyt, että Ala-Tuuhonen ja Torssonen olisivat sen jäseniä. Tiedot ovat kuitenkin mediasta, joten menin halpaan.

  Katsotaan, mitä tästä vielä paljastuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En siis missään nimessä kannata ko. järjestöä ja sen kaltaisia äärijärjestöjä, mutta jos asia pitää paikkansa, niin meille on uutisoitu tästä asiasta väärin.

   Poista
  2. Ylipäätään koko juttu on melkoinen sotku. Kun eri puolueet ja media ovat lähteneet kommentoimaan ja uutisoimaan eikä tutkinta ole vielä läheskään valmis. Minulla on tästä joka tapauksessa todella outo kutina, lähtien siitä kertooko Kataja nyt ihan kaikkea. Hän on väkivallan uhri, se on selvä, mutta emme välttämättä tiedä ihan kaikkea. Jutussa olevat ristiriidat ovat minusta ohittamattomia. Toivottavasti poliisi saa selville.

   Poista
  3. Ovat ilmeisesti kuitenkin jossain vaiheessa olleet, kolme vuotta sitten tms. Sekavaa on.

   Poista
 2. Poliittisen ja patologisen väkivallan ero on käsitteellinen, käytännössä teot ovat yhtä. Ja tämä yhteys jatkuu suurempiinkin mittakaavoihin - näennäisoikeutetut sodat ovat patologista poliittista väkivaltaa siinä missä murhat, kouluampumiset ynnä muut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin samaa mieltä, Jonimatti! Näennäisoikeutetut sodat toimivat tuolla logiikalla. Muistuu mieleen muutamakin Yhdysvaltojen aloitteesta syntynyt sota. Eri asia on se, että valtiolla on oltava jokin instanssi, joka huolehtii turvallisuudesta ja on valmis, jos tulee uhka joko sisältä tai ulkoa - tässä mielessä olen laillisen voimakoneiston kannattaja, mutta siinä täytyy olla jotkin periaatteet. Paras tietenkin olisi, ettei väkivaltaa esiintyisi, mutta se taitaa olla ihmiselle lajityypillinen juttu.

   Poista