perjantai 21. elokuuta 2020

Paskapuheen geneettinen tunnistaminen

 


Olen miettinyt viime aikoina, pitäisikö alkaa tehdä sukututkimusta. Se voisi ainakin osittain selittää ne täysin ruumiilliset tuntemukset ja varoitusäänet, jotka heräävät kun huomaan miten hallintoalamaisille syötetään paskapuhetta, oikeaa sakeaa paskapuuroa.

Tämä tunne heräili taas solidaaristen elvytysvälineuutisten myötä: ehkä paskapuheen tunnistamisen pohjalla on jopa jokin geneettinen koodi... Millaisia kohtaloita esi-isilläni ja -äideilläni on ollut hartioillaan...

Tosin riittää pelkkä maalaisjärkikin tajuamaan, että nyt huijataan, kun johtava ministeri kertoo, että reilusta kuuden miljardin panoksesta saa muutaman sata miljoonaa takaisin ruskeassa kirjekuoressa. Sitä hän ei mainitse, että ralli jatkuu, ja jatkossakin saadaan varmasti näitä kansallisia kuoria, kunhan ensin lapioidaan kymmenkertaiset summat rahaa ja takauksia muualle.

Tässä historialliseen näkökulmaan liittyy Keskisarjan kolumni Älvborgin lunnaat. Varmasti joku selittää senkin populismiksi, kun juttu kertoo hallitsijoista ja rahvaasta ja on oletettavasti myös suunnattu kansalaisille, joita kohta taas koijataan aivan huolella, niin kuin on tehty satojen vuosien ajan erilaisten isäntien toimesta.


*

Taloustieteilijä Tuomas Malinen muuten sanoi aika hyvin, jotenkin näin: Miksei Suomi vain kirjoita avoimia sekkejä maille, joihin sen vienti kohdistuu, jos se kerran elvyttää talouttamme niin hyvin? Esimerkiksi Yhdysvalloissa on nyt todella paha talouskriisi, ja maa on meidän vientiteollisuutemme tärkeä kohde. Lähetetään siis sinne avoin sekki...

Tällaista sosialistista logiikkaa meidän johtavat ministerimme ja muut euroihmiset SDP:ssä ihan kirkkain silmin kannattavat. Suurimmalle osalle kansalaisia toimisi kuitenkin paremmin se, että kerrottaisiin aivan reilusti, mistä on kyse ja mitkä ovat Eurooppa-pelin säännöt.

Tässä suhteessa pidän jopa italialaisia populisteja älykkäämpinä kuin meidän demareita, joskin sekin älykkyys on lyhytnäköistä. Mutta ne osaavat sentään kiristää etuuksia kannattajilleen, kun taas sosialisti ei osaa edes sitä. Sen sijaan sosialisti kiristää kannattajiensa verotusta, jotta voi heittää tulot kannattajiensa kannalta Kankkulan kaivoon ja huonontaa heidän asemaansa entisestään. Tärkeintä on olla mieliksi keskusjohdolle.

Toisaalta jos EU:n ja SDP:n keino peittää paskatouhunsa on kertoa Ursula von der Leyen ja komissaari Jutta Urpilaisen suulla, että Suomen vientiteollisuus ja Lapin matkailu kuolevat, mikäli espanjalaiset ja  italialaiset eivät saa ylimääräistä tuhatlappustaan, niin mikäpäs siinä... Näistä asioistahan voi sitten aika ajoin äänestää, jos kiinnostaa riittävästi. Kunhan nyt pääsee äänestämään juuri näistä asioista.

PS. Kyllä minusta tuntuu siltä, että sosialistipopulistit tekevät oikein hartiavoimin töitä saadakseen aivan toisenlaisen populismin nousuun. Siinä vaiheessa peli alkaa olla menetetty eurososialistien leirissä, kun nämä toiset populistit saavat vielä faktat kohdilleen ja itsensä jotenkin organisoitua ja ennen kaikkea edustuskelpoisiksi. Persujenkin noususta puuttuu enää tämä edustuskelpoisuus ja toimenpiteinä toteutettavat ideat (ne valitettavasti puuttuvat hiukan kaikilta puolueilta, joten pienikin panos yhteiseksi hyväksi riittää). Kannattaisi varmasti panostaa näihin, koska sosialistit petaavat momentumia ihan huolella. Vakavin juttu: jos tilanne on näin surkea, että nämä ovat hallitsevilta puolueilta parhaita heittoja, niin onhan tilanne silloin todella surkea ja ennen kaikkea huolestuttava - tarkoitan nyt tässä esimerkiksi  Euroopan ja Suomen  talouden kestävyyden suuntaa ja euroa.
3 kommenttia:

 1. Aivan kuin tätä päivää tuolloin:

  "Esim. nuijasodan ja Laurin hallavuoden jälkeiseen elvytykseen ei tippunut Tukholmasta penninkiäkään. Raha, elävä voima ja tarvikkeet valuivat aina Saksan, Baltian ja Skoonen arvokkaammille tantereille. Palautuksina tihkui Suomeen aatelin sotasaalista ja verovapauksia. Rahvas nöyrtyi brutto- ja nettomaksajan kohtaloonsa. Vain vähemmistö verotuskohteista äänesti jaloillaan erämaahan tai autioitui maksukyvyttömiksi.

  Vuodesta 1809 alkaen suomalaiset saivat ratkaista, rahoitammeko Sevastopolia vai Saimaan kanavaa. Sitä itsemääräämisoikeutta on 2020-luvun ministerien syytä kadehtia. "

  Porukka ei jaksa miettiä. Tästä on tehty hahmotonta. Tahaton tai tahallinen taktiikka, mutta toimii. Aina tulee jotakin muuta jonne huomio kiinnittyy, vaikka tulonsiirto-liittoon mukaan täysillä ja innokkaana meneminen on ehkä suurin juttu vuosikymmeniin tässä maassa. Nyt ei tulla lyömään päätä Karjalan mäntyyn, mutta johonkin se osuu taas.

  VastaaPoista
 2. Luin vasta nyt Jutan ja Ursulan ihan uskomattomat perustelut eli iskulauseet. Sanaton.
  Mikä tahansa menee läpi.
  Miten tämä menee edes läpi?

  Ollaanko täällä niin alamaisia?
  Tai ehkä vain on niin etteivät ihmiset välitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä todella huolestuttavaa, että nämä ihmiset vastaavat Euroopasta ja Afrikka-suhteista...

   Nyt lähden ajamaan mökille.

   Poista