lauantai 8. elokuuta 2020

Kysymys

 

Paradigma vai paradogma?3 kommenttia:

 1. Erittäin hyvä kysymys. - Jos ajatellaan paradigmaa tieteellisenä päättelysäännöstönä niin silloin koronaviruspandemia on väistämätön eläintieteellinen tapahtuma missä ihmiseläimen tsunamimainen kasvu rajoitetaan ja tämä rajoittaminen kuuluu luonnon normaaliin.

  Paradogma taas ehkäpä viittaa uskonnollisiin dogmeihin. Silloin niiden mukaan koronaviruspandemia kuuluu lopun ajan tapahtumiin minkä jälkeen Jeesus tulee pian. Tubesta löytyy jo paradogmaattista selittelyä ja odotan sen enentyvän kun pandemian aallot kasvavat.

  Toivottavasti käsitin kysymyksen suurin piirtein oikein ja kiitos kun et ole vielä antanut minulle porttikieltoa blogiisi.

  VastaaPoista
 2. Jari, en minä ketään blokkaa sen takia että olemme ihmisiä - aina voi toki miettiä mitä sanoo. Ajatuksesi merkinnästäni ovat hyviä, pitäisi seurata itsekin noita paradogmaattisia videoita. Olen katsellut jonkin verran erinäisiä videoita uskonnollisista ääri-ilmiöistä yhdysvaltalaisen karismaattisuuden sisällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ideologinen paradigma voi olla myös näennäistieteellistä dogmatiikkaa. Jokainen voi itse keksiä esimerkkejä. Sellaisella voidaan korvata esimerkiksi aito sosiologinen tieto ja tutkimus. Ei tarvitse kaivella kovin kaukaa esimerkkiä.

   Poista