maanantai 24. elokuuta 2020

Jos SDP

 

Jos SDP:n touhu ei ole populismia, niin mikä sitten on? Ainoa kysymys: Mistä löytyy kyllin tyhmä kansa, joka uskoo, että vappusatanen nokitetaan lyhyemmäksi työpäiväksi täydellä palkalla? Jos SDP taikoi vappusatasen velkatonniksi, niin kuinka käy 20 prosentin palkankorotuksen? Tämän on ihan pakko olla parodiaa.

8 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on näin, että SDP yrittää noitua ihmiset sellaisilla lupauksilla ja haaveilla, että yhä harvempi niihin uskoo. Ihanko vilpittömästi ajattelevat, että velkarahalla ostavat itsensä valtaan? Väyrynen on melkoinen venkula mutta hän ei sentään ole tyhmä, se on sanottava hänen kunniakseen. Ehkä hänen ei tarvitse olla enää myöskään kiero pelimies, se ominaisuus on jäänyt nuoremmille kepulaisille, elleivät sitten ole punamultaidealisteja. SDP oli joskus ihan asiallinen puolue, mutta nyt se laskettelee bussillaan kohti rotkoa Suomi kyydissään. Rahaa on helppo jakaa, mutta miten sitä tehdään, siinäpä ikuisuuskysymys, johon sosiaalidemokraatit eivät osaa vastata.

   Poista
  2. Pitääpä katsoa Väyrysen haastattelu jossain vaiheessa - se siis löytyy youtubesta? Menen jossain vaiheessa etsimään.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väyrynen on fiksu ja monissa liemissä keitetty poliitikko. Ehkä hänen suurin tragediansa oli pitkään että hän ei olisi tahtonut luopua vallasta. Mutta sen tavallaan ymmärtää, kun katsoo hänen poliittisen historiansa. Tämä ei tietenkään himmennä sitä, että varmasti Väyrynen näkee vuosikymmenten perspektiivistä mihin on tultu.

   Poista
  2. Hyvinhän Väyrynen vastaili, siitä en vain tiedä, olisiko nykyään "hätätilahallituksesta" mihinkään, kun puolueet ovat niin riidoissa keskenään.

   Tuntuu kliseeltä sanoa, että vasemmiston iso ongelma on talous. Tällaisessa tilanteessa, jossa ei eletä yltäkylläisiä aikoja, jolloin on hurjasti jakovaraa, ongelma tulee esiin. Elvytystä osataan harrastaa, mutta seuraava askel eli talouden parantaminen kestävämmälle uralle on se hankala juttu. Euron tarjoama kehys ja työmarkkinakehys ovat niin hankalia, että taitaa jäädä monelta muultakin puolitiehen.

   Poista
 3. Nyt tuli Marinilta esitys palkkojen tosiasiallisesta 20 prosentin korotuksesta. Siis jos työaika pudotetaan kuuteen tuntiin palkkatasoa madaltamatta, vaikute on tuota luokkaa.
  Oli vasta keskustelun avaus, mutta kuitenkin.
  Populismi kukkii siis tässäkin.

  Totta kai varmasti kenelle tahansa sopisi vähemmän työtä samalla liksalla. Mulle ainakin. Mutta ei tuo inhimillinen fiilis tarkoita sitä, että tuossa olisi realismin, mahdollisen maailman, eväät nyt mukana lainkaan, eli naurattaa tämä leikillisyys. Vaiko vastuuttomuus?
  Nyt kun Marin lähtee linjalle jossa luvataan vähän skoijallen melkein mitä tahansa, niin siinä käy heikosti vielä. Toki iso osa mahdollisista äänestäjistä uskoo kai senkin, että tuo on mahdollista.

  Tai no, voihan työaikaa pudottaa kuuteen tuntiin, tai vaikka neljään. Onhan se mahdollista, mutta seuraukset yhteiskunnan rahoituspohjalle ovat täystuhon luokkaa.
  Luulen että esitys tulee saamaan kannatusta myös niiltä, jotka jo nyt voivat päättää itse kuinka paljon duunia heidän on tehtävä ilman että on huolenhäivää omasta taloudesta. Shampanja-sosialismi oli vuosisadan alun hassutus. Nykyään se on sosiaalidemokraattinen-populismi. Samaa sukua.

  (Itse en ole työpuritaani. Jos mahdollisuus tulisi, alkaisin tehdä vaikka puolipäivätyötä. Mutta en odota että demarit tai kukaan tai valtio sen mulle järjestää. )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama mulla, jos ei tarvitsisi omasta taloudesta huolehtia, niin tekisin tosiaan vähän työtä. Mutta en ikinä, en ikinä voisi kuvitella (ellen sairastu, vammaudu tms.), että joku muu porukka minut elättää tai että sellaista vaatisin tai että siinä olisi jotain hienoa.

   Poista