tiistai 2. kesäkuuta 2020

Vielä maskeistaVielä noista maskeista.

Suomen hallitus / STM tilaa juuri sellaisen selvityksen kuin sen kykyyn hankkia maskeja sopii.

Jokaiselle tervejärkiselle ihmisille on ollut ajat sitten selvää, että jos 7 miljardia ihmistä on ohjeistettu toisin, ei Suomi tee poikkeusta, vaikka asian toteaisi kuinka hyvännäköinen pääministeri tahansa.

Kyse on ainoastaan siitä, että kun maskeja ei ole saatu hankittua riittävästi, ei niiden käyttöä voi suosittaa.

Tätä on, kun tieteeseen luottamus on politisoitu ja sen tarkoitus on lähinnä peitellä omaa mokailua.

Pitäkää ne maskit päässä kun liikutte kylillä. Tämän verran voi nokittaa tieteellisiä tilaustutkimuksia.

Onneksi ollaan harvaanasutussa Suomessa. Onneksi ihmiset ovat pääosin ajattelevia ja ovat tehneet omia ratkaisujaan. Vaimo opetti  vastoin hallituksen ohjeita kaksi viikkoa maski päässä riskiryhmässä kun oli, vaikka ei virallisesti ollutkaan...

Toivottavasti hallitus saa tehtyä oman osuutensa maskien hankkimiseksi syksyyn mennessä. Syksyllä on nimittäin oltava esimerkiksi kouluilla tarjota suojavälineet henkilökunnalle, jos Lancet-tason tutkimukseen luotetaan. Ja turvavälisuositukset ovat pari metriä.


34 kommenttia:

 1. IS tänään yhteenvetona Lancetissa julkaistusta ja tänään laajasti uutisoidusta yli sadan tutkimuksen kannasta maskien tehokkuudesta:

  "Tutkijat kehottavat yleiseen kasvomaskien käyttöön. Maskit suojaavat niin tavallisia ihmisiä kuin hoitohenkilökuntaa.Yksinkertainenkin kasvomaski yhdistettynä turvaväleihin vähentää tartuntoja alueilla, joissa on koronaa.
  Lancetin tutkijat tulivat päinvastaiseen tulokseen kuin Suomen sosiaali- ja terveysministeriö STM. Ministeriön mukaan kasvomaskien hyödyt ovat vähäisiä. STM pohjaa arvionsa teettämäänsä konsulttiselvitykseen."

  Mites se oli: "uskon tieteeseen" STM?

  Itse asian kieltämisen perustelufarsseihin tutustuin yhden mainostelevision (valtamedia) toimittajan yksityisajattelun kautta.
  Suomessa
  -uskon tieteeseen
  -nojaan viranomaisten ja asiantuntijoiden kantaan...
  on saanut kovan kolauksen.
  Usko tieteeseen on toki kovaa maamme asiantuntijapiireissä ja kurissa ja nuhteessa pysyvissä kansalaisissa, kunhan tutkimustulokset eivät ole kansainvälisiä tai vastakkaisia omille.
  Itselle tullut ( ihan luvatta) mieleen, että jospa tämä koskee myös muita asioita. Ei kai nyt kuitenkaan sentään...

  VastaaPoista
 2. Sellainen ajan ilmiö tullut myös havaituksi, pienessä piiristä havaittuna tosin, että jos alkaa vähänkin puhua hallituksesta jotakin negatiivista (vaikkapa tuo kaunis pääministeri...) tai sellaiseksi tulkittavaa, voikin käydä niin, että tulet tulkituksi sedäksi joka kokee patoutunutta piilo(vai oliko se nyt mini-)aggressiota tätä kaikkien lasikattojen täysläpäisyä kohtaan.
  Niin tietenkin vaikket kokisikaan...

  Mutta näitä kuviteltuja tunteita kuulee aika paljon tulevan kuvitelluiksi meille munaihmisille jopa maamme parhaan median tuuteista. Ohjelmissa joissa mikki on ns. vapaa, siis taas niille sananvaltaisimmille.

  Jos jollakin on piilo(vai oliko se nyt se mini-)aggressio niin eikö sellainen saa sitten kokea mitään sellaista ilman että tulee sellaisen tuntemisesta jo kuvitelluksi ennen kuin on ehtinyt mitään tunteakaan?
  Ihmeellinen maa...tai siis sen tiedostavin mediaosa, sananvaltaisimmat.
  Aletaan kontrolloida mielenliikkeitä jo silloin kun ne ovat vasta mielenliikkeiden kuvittelijoiden päissä.

  Ei kai tällä hallituksella ole nyt jonkinlaista poliittis-sukupuolellista "suojamaskia" tavanomaisen arvosteltún suhteen?

  (Minusta Sanna on todella kaunis, kuin filmitähti, mutta silmät joskus etäännyttävät. Saisi myös painaa enemmän. Katri on reippaan kaunis, lämmin. Muut ministerit eivät ole minun makuuni. Tuossa ei sitten ollut miniaggressiota. Ihan naisiin päin kallellaan olevana kesäpuhuin.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. (Olisi aika karmeaa sellainen ilmapiiri jossa kaunista naista ei voi sanoa kauniiksi ja sitä pidettäisiin "miehisen katseen alla olemiseksi", mutta samalla miesten ulkonäköä ja sukupuolta voi morkata mielin määrin ja jopa niin, että miehet siihen itse alistuvat niin kuin se olisi eri asia.
   Mitä naisten kauneuteen tulee niin ajattelen että kaikki ovat kauniita aina jollekin. Ihmisillä on mieltymyksiä. Naiset saavat tietenkin olla halutessaan tikunlaihoja kuten kaunotar Sanna, mutta tiedän että monien mielestä verevämpi vartalo on naisilla vähintään yhtä hyvä. Tätä naiset eivät millään tunnu uskovan. Naisten ja miesten fyysinen vetovoima on aina mysteeri, ja hieno asia. En osaa itseäni muuttaa aineettomaksi niin, että kun viisikko marssii tiedotustilaisuuteen niin katson tietenkin sillä silmällä kenestä minun mielestäni joku onnenpekka saa tai on jo saanut vetävän elämänkumppanin. Siksi mainitsin nuo kaksi koska minun selkäytimeni toimii niin. Elämän pieniä viattomia iloja.)

   Huh hu, olipa tämäkin nyt kommentti....

   Poista
  2. Lyhyesti ja ulkonäkömielessä: Sanna ja Katri on parhaat. Muu osasto ihan asiallisia virkanaisia.

   Vakavasti: en minä ajattele sukupuolta tai ulkonäköä, kun arvostelen tai kehun hallituksen toimia, ei niillä ole asiakysymyksissä merkitystä.

   Tästä maskijutusta on tullut hallitukselle riesa. En odota muuta että kuin hankkivat riittävästi maskeja ja edistävät tuontia ja kotimaan tuotantoa niin että voidaan myös puheiden ja suositusten tasolla pysyä faktoissa ja totuuden hengessä. Eniten on ärsyttänyt kun yritetään vesittää ja esittää jotain muuta kuin mitä ihan arkijärjellä ymmärtää: jos ihmiset käyttävät julkisissa tiloissa maskeja, tartuntojen todennäköisyys putoaa huimasti aivan satavarmasti. Jos pidetään vielä turvavälit, niin viruksen leviäminen hankaloituu entisestään. Jos tämä juttu ei ole syksyyn mennessä selvä hallitukselle, niin sitten se on surkeista surkein kansalaisten opastaja. No, toinen juttu on taloudenpito, mutta ei nyt mennä siihen, vaan pysytään tässä ihan yksinkertaisessa asiassa.

   Se mitä sanoit tieteellisyydestä pätee moneen asiaan, joissa ei ole järjen hiventä ja joita silti perustellaan puolittain ainakin tieteellä.

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Mitä pidämme ahmintakulttuurina on myös keskeinen asia.

  Tähän tilanteeseen on tullut nyt paljon erilaisia tahtojia. "Fossiilikapitalismin" (heidän oma terminsä) tuhoa toivovien muun muassa. Toivotaan että maailma pysähtyy. Toivotaan ettei normaalina pidettyyn ole paluuta. Toivotaan että "jotain" nyt tapahtuu ja että vaikka koronakriisi sen käynnistää.

  Ymmärrän toiveet kyllä, ja joiltakin osin ne jaankin, mutta pääsääntönä en.

  En tietenkään kannata elämysten ja materian ahmintaa, mutta samalla on niin, että jotta pohjoismainen yhteiskuntatyyppi voisi jatkaa, tarvitaan paljon toimivia yrityksiä, tarvitaan kulutusta (mieluummin laadukasta ympäristön kannalta) jotta todellinen veropohja syntyy.
  Vasemmiston imaginäärisen rahan, esimerkiksi jatkuvan velanoton, tai pakkokeinojen käytön (nettoveroa tuottavien verotaakan kasvattamisen) myötä sitä ei synny, ei kestävästi.

  En valitettavasti osaa kuvitella elintasollisesti paluuta jonnekin 1950-luvun tasolle, käytännössä sosiaaliturvattomaan Suomeen. Se ei ole realistista. 99 prosenttia nykysuomalaisista ei siihen pystyisi. Olemme niin monella tasolla kyvyttömiä.

  Sen sijaan toivon kyllä yhteiskunnan osuuden vähentämistä ihmisten elämästä. Myös lukemattomat ja lisääntyneet subjektiiviset oikeudet ovat ahmintaa. Eräänlainen yhteiskuntasosialismi on fossiilikapitalismin elimellinen osa.
  Sen huomaa vaikka suuressa ostarissa jossa ahmintaa harrastavat pelkillä tulonsiirroilla elävät ja ahmintansa itse kustantavien joukko. Kuvaavaa onkin että fossiilikapitalismin romahdus tarkoittaisi jollakin viiveellä myös väistämättä yhteiskuntasosialismin romahdusta. En tarkoita sinua Jari, mutta monet eivät näytä tajuvan yhteyttä.

  Korona ei tule pysäyttämään maailman väestönkasvua. Kirjoittelin Juhan blogiin siitä juuri.
  Jos se hidastaa kulutuksen kasvua ja se mielettömimpiä muotoja niin hyvä. Jos se leikkaa yhteiskunnan tarpeettomimpia palveluja niin sekin hyvä.

  Mutta tämä ei ole vielä Se.

  Siinä mielessä ymmärrän ihmisten halun suojautua täysin tarpeetonta kuolemaa vastaan. Ja hallitusten tehtävä on tietenkin maksimoida kansalaistensa mahdollisuudet suojautua.

  VastaaPoista
 5. (Tuota mitä sanoit Marinista ymmärrän, ehkä, jotakin tuota tarkoitin sillä katseen kuvauksella. Myös sisäministeri antaa kuvaamasi "lumotun" vaikutelman. Itse olen selittänyt tuon etäisyyden itselleni sillä, että koska olen jo 50 ja monta plussaa, se syntyy siitä, että he tulevat toisesta maailmasta. Maailmasta jossa asiaosaaminen vaikuttaa olevan todella hanskassa, mutta kytköksessä jonkinlaisen ennenkokemattoman päämäärätietoisuuden kanssa. Maailman äänet ovat nykyään nuorempien keskuudessa jotenkin tavattoman vakavia, ehdottomia. Kun lukee somea niin hengitys salpautuu siitä asenteiden ja arvojen alleviivaaamisesta. Kaikki niin fundamenttia, ideologista, hyvät ja pahat eroteltu kuin saduissa.)

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tämä korona ei ole viimeinen virus, joka tulee, mutta maskeja käyttämällä ja turvaetäisyydet pitämällä sen siirtyminen ihmisestä toiseen voitaisiin lopettaa käytännössä melko lyhyessä ajassa. Tämä on vaan fakta. Kyllä tällainen sopimus voitaisiin tehdä. Aika käytännöllinen tapa lähestyä virusta, johon kuuluu toki paljon syvällisempiä ja pysäyttävämpiä ajatuskulkuja ja arvojen tarkastuksia.

   Maskista on minusta tullut yksi kuva hallituksemme koronalinjasta - siihen kiteytyy monta poliittista ja tiedollista näkökulmaa, eikä asia ole niin banaali kuin äkkiseltään voisi kuvitella.

   Sanna Marinista tulee mieleen uutistenlukija, joka ei ole ihan paikalla lähetyksessä. Sannan kauneutta tämä ei vähennä kuin syvyydessä, persoonassa. En ole kiinnostunut koko naisesta enkä tämän persoonasta. Epäilen että se on demarin persoona asetuksineen.

   Maria Ohisalon intensiteetti on ideologiasta, hän vaikuttaa täysin jonkin minulle käytännössä käsittämättömän ideologian etäpäätteeltä. Sanna on Mariaan nähden mielestäni kuitenkin lähempänä jonkinlaista reaalimaailmaa.

   En tahdo sinänsä pahaa sanaa sanoa Ohisalosta, mutta kyllä tuo nykyvihreiden touhu on minusta kaikkinensa, ilman joitakin yksityiskohtia, aivan uskomatonta. Mutta on huomattava, että taustalla ovat suomalaiset äänestäjät.

   Minua kiinnostaa tällä hetkellä vain käytännöllinen järki, josta on sulkeistettu rodut, sukupuolet ja muu vastaava. Nyt pitäisi ratkoa vielä olennaisempia ongelmia, jotka liittyvät selviytymiseen, niin ihmiskunnan kuin yhteiskuntien.

   Poista
  2. Korostan että mielikuvani Sanna Marinista ovat lähinnä hallituksen tiedotustilaisuuksista. Ne eivät voi olla kovin syvällisiä. Voihan olla että hän esimerkiksi jännittää. Mutta se miten hallituksen ministereitä arvioidaan sukupuolen ja osin iän mukaan ei mene minulle jakeluun. Olennaisempaa on toiminta ja oman roolin vastuullinen täyttäminen. Minusta Marin on kuitenkin hallituksen porukasta jollakin tavalla maan pinnalla, so. hän tajuaa poliittisen pelin realiteetteja toisin kuin esimerkiksi Ohisalo joka menee enemmän ideologisella paatoksella, luultavasti itse täyttä autenttisuutta tuntien.

   Nämä sanat eivät olleet kritiikkiä vaan lähinnä kuvailua. Toivon ministereille kaikkea parasta hankalassa tilanteessa ja toki myös sitä, että emme lopulta ole aivan mahdottomassa taloudellisessa ja aatteellisessa suossa, jossa on vaikea olla.

   Poista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Jari, jos tilanne on ensi vuonna tuo, niin veikkaan että Kiinan laboratorioilla on näppinsä pelissä ja tapauksella on vahva kytkös valtapolitiikkaan Kiinan alueiden ulkopuolella. Tämä vain yksi veikkaus, jos kyseessä on päivitetty koronavirus. Sellainen voitaisiin levittää haluttuihin strategisiin paikkoihin. Kuulostaa ehkä kaukaa haetulta, vähän salaliittoteorialta, mutta en enää ihmettele mitään. Toinen realistisempi vaihtoehto on, että on rokote ja tilannetta aletaan saada vähitellen hallintaan. On ollut ennenkin pahoja paikkoja ja niistä on selvitty.

  VastaaPoista
 9. Yleisistä suurimmista linjoista samaa mieltä, mutta lisään sen, että maskista tullut kuin eräänlainen symboli meille, samoin kuten Ruotsille tappavasta koronalinjasta.

  Äsken juuri Kiuru kertoi, ettei mitään yleistä maskilinjausta maassa tehdä. Saa ja voi käyttää jos haluaa. Hah. Niin kuin siihen joku lupa olisi tarvittu. Ministerit siis antavat suomalaisille lupia pukeutua kuten he itse haluavat?

  Mutta periksi eivät voi antaa. Pitää vastustaa edelleen vaikka käytännössä koko muu Eurooppa toisella linjalla. No, Ruotsi ei tietenkään.

  Samoin Tegnell vahvisti, että hän sittenkin edelleen pitää Ruotsin linjaa oikeana. Vanhuksen jakamaton ihmisarvo Ruotsissa on niin olematon.

  Tässä jää miettimään jotakin psykologista yhdistävää tekijää (jota ei varmaan ole) näissä yhteiskunnissa. Ensimmäisenä tulee mieleen jokin viranomaiskultti, kun väärissä päätöksissä halutaan roikkua.

  Signaali siihen suuntaan oli vahva koronan alkaessakin, kun kaikki parhaat ja vastuulliset kansalaiset kiirehtivät ilmoittamaan etteivät tule yhtään ajattelemaan itse vaan ajattelemaan vain kuten viranomaiset antavat ymmärtää tai ymmärtävät olla antamatta mitään ymmärrettävää.

  Muiden maiden viranomaisia ei pitänyt uskoa.

  -

  Itsekään en ole kyllä maskia vielä käyttänyt vaikka syytä olisi ollut. Joitakin kontakteja oli vielä viikko sitten, joissa oli epäilyksiä. Meidän työpaikalla oli myös ihmisiä karanteeneisssa jo aiemmin.

  Helsingissä koronaturvallisuus ei enää juuri paina. Parin km:n päässä oli juuri 3000 ihmisen kokoontuminen. Hyvällä asialla varmasti, en tiedä mikä oli tarkkaan ottaen meininki, mutta poliisi puuttui asiaan vasta kun tilaisuus oli jonkin aikaa jatkunut.

  Kyllä Jari omiin ajatuksiini koronasta vaikuttaa myös se, etten halua sitä itse saada, en itseeni enkä perheeseeni. En osaa ajatella sitä siis luonnon tänne lähettämänä koepallona tai varotusmerkkinä. Haluan inhimillisenä että se pitää saada tukahtumaan. Ettei siihen saa kuolla kukaan.
  Varotusmerkki sen sijaan on ollut seurauksineen (!) luettavissa jo pitkään jokaisen vähänkin lukutaitoisen ja ympäristöään havainnoivan:
  Maailman kasvava, ja jo nyt väestöräjähtänyt väkiluku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi toki olla että kun jo pitkään luettavissa olleet varoitusmerkit eivät ole riittäneet, alkaa tulla merkkejä joita ei enää lueta ja uskota tai ei-uskota, vaan jotka menevät itse suoraan asiaan.

   Poista
  2. Vähän naurattavat nämä hallintouskovaiset, joita samalla ikään kuin nauretaan, koska hallinnolla itsellään on asian ytimessä sanomaton asia, suurmunaustabu, niin kuin nyt näissä maskeissa. Kuuntelin Yleltä tänään yhden sairaanhoitajan haastattelun, ja kyllä alalla on pihistelty varusteissa ja myös pelätty mennä töihin.

   Poista
 10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Ei koronavirus ole luonnoton ilmiö! Ihmistsunami on luonnoton ilmiö! Niinhän se menee. Pekka Kuusi luotti siihen, että ihminen älyllisenä olentona sen käsittää."

   Voiko tuota paremmin ilmaista. Ja miten traagisesti Kuusi oli sekä oikeassa kasvun määrän suhteen että väärässä (tuossa luottamuksessaan käsittämisestä).


   Poista
 11. Nyt vaikeat paikat edessä keskustelussamme mainitulla Katrilla.
  Itseni pidän hänestä, nimenomaan ulosannistaan. Katseestaan. Kuvittelemastani kytköksestä konkreettiseen maahan.

  Koska kaikkien ihmisten mielet ovat niin täynnä sympatioita ja antipatioita politiikkoja kohtaan, jopa vihaa, ja koska sen vuoksi tekoja tulee arvioiduksi lähes pelkästään ihmisten perusteella, tuli mieleen, että eräänlaiselle Tietämättömyyden Verholle olisi politiikassa käyttöä.

  Ajatusleikki. Vaalien jälkeen valitut edustajat saisivat jonkun tunnuksen, vaikka BH7 olisi vaikkapa Elina Lepomäki. Tunnus ei olisi yhdistettävissä enää henkilöön.
  Politiikasta raportoitaisiin avoimesti mutta ajatukset, kannanotot, teot, päätökset jne. eivät olisi vaalikauden aikana yhdistettävissä henkilöön eikä puolueeseenkaan. Korkeintaan hallitus-oppositio- asetelma olisi.
  Vaalikauden loputtua vasta Verho aukeisi. Vain reaalinen olisi nähtävissä.
  Eivät mielikuvamme ja kuvitelmamme muista asioiden ohi.

  Ano Turtiainen olisi buuattu pois areenalta häpeämään koodilla AK9 yhtä hyvin.
  Joku toinen olisi tullut kuulluksi puoluetaustastaan huolimatta.
  Jne.


  Jóku kirjoitti tätä mukaellen somesta, että jos se mitä sanotaan on tärkeämpää kuin se kuka on sanoja (emmekö kaikki ajattele niin?), niin tällä logiikallahan kaikkien pitäisi olla anonyymejä.

  Ihminen on myös sosiaalinen peto. Meillä on lemmikkimme joille annamme anteeksi mitä tahansa (kuten minä antaisin nyt Katrille) ja meillä on inhokkimme joilta kaikki kuulemamme on muka mölinää (mulla esim. Paavo Arhinmäki, sorry). Arhis on varmasti fiksumpi kuin minä, mutta toivoo osittain vain eri asioita.

  Jos osaisimme ajatella vain asioiden perusteella, demokratia olisi toimivampi mutta ihmiset demonittavat kukin mielensä mukaan ja argumentit, jotka olisivat ilman henkilöllistämistäkin toimivia, jäävät toisisijaisiksi, jos siksikään.

  Ehkä tässä kokeellisessa ajatusleikissäni korostuu salainen toiveeni jonkinlaisesta täysin ei-poliittisesta virkamieshallituksesta, jota odotan tulemaan ja ottamaan todellisen tilanteen haltuun todellisten edellytysten perusteella.
  Harmi vain, että tässä lapsenuskoni on murentunut. Virkamiehetkään eivät toimi tyhjiössä, vaan ovat vahvasti osallisia motiiveistaan ja subjektiivisuukistaan.

  Onneksi olemme vielä kaukana USA:n monitasoisesta hulluudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatusleikissäni äänenpainot, ilmeet, eleet, heikko tai "sujuva tiedottaminen" pitäisi poistaa vaikuttamasta. Vain teksti ikään kuin ratkaisisi. Emme voisi ihastua ulkokuoriin ja vaikutelmiin ja niistä muodostuviin kuvitelmiimme (tai käänteisesti inhoomme), vaan pelkkä todellisuuden tekstuuri olisi esillä.

   Meillä yksityishenkilöillä se voisi olla jotakin sitä että hemmettiin kaikki alleviivaat statuspäivitykset ja lukkoonlyödyt ja turvalliset olemiset keskusteluissa.

   Asia ja päivä kerrallaan, ikuisena liikkuvana vapaana äänestäjänä.
   (jälkimmäinen olen ollutkin, eduskunnassa taitaa olla yksi puolue jota en ole koskaan äänestänyt, jos lasken kaikki vaalit mukaann)

   Poista
  2. Jope, erittäin hyvä sokkotesti-idea jos joskus saataisiin aikaan. Joku sanoi, että nyt ammuttiin alas ensimmäinen Suomen hävittäjistä. Tällaisia ovat arvostelmamme. Katri oli jotenkin rehdin maalaistytön oloinen, mutta kepu eli sydämessä, ikävää että näin kävi. Toisaalta moni muu poliitikko on monin verroin haitallisempi Suomelle kuin viidenkymmenen tonnin Katri, mutta tämä on pelin henki - ei jäänyt vaihtoehtoja kun Kepu taas petti.

   Poista
 12. Katri Kulmuni - Pekka Haavisto.

  Eri toimintatavat.

  VastaaPoista
 13. Pekan toimia emme edes lopulta tiedä. Sen kyllä voi arvata, että samassa sopassa on koko vihreiden johto. Liian kova juttu, jos Pekka olisi tunnistanut suhmurointinsa ja eronnut. Ideologia oikeuttaa toiminnan sanoisin vihreistä. Ei tarvitse vetää johtopäätöksiä kovin herkästi, kun ollaan niin hyvällä asialla, että terroriin osallistuneistakin tulee uhreja ja ensisijaisesti traumatisoituneita perheenäitejä.

  VastaaPoista
 14. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 15. Voi olla että Jari näet taas oikein. Kirjan nimihän voisi olla (en tiedä onko tämä nyt mautonta...) Miestä ei voi raiskata.

  Kyseisen todellisen kirjan nimi on mua hieman ärsyttänyt aina. Maailmalla raiskataan poikia ja miehiä koko ajan. Erityisesti sotatantereilla.

  Juuri näinä viikkoina mitataan suomalaisen oikeusjärjestelmän uskottavuus siinä miten tutkinta etenee näiden tulleiden suhteen.
  Jos päädytään tutkimatta jättämiseen ja mahdollinen osallisuus äärirasistisessa kansanmurhassa sivuutetaan, on signaali äärimmäisen vaarallinen. Jakamaton ihmisarvo on sitten jaettu murusiksi.

  - -

  Maailma on kummallinen paikka varsinkin kesällä. Kaikki tämä luonnon kohina, mikä lumoaa ihan täysin, kaikki ajatukset ja vapauden ajatukset jotka nousevat mieleen tälläisenä aikana... ja jotakin tiiraa kalastamassa voisi seurata loputtomasti ilman ensimmäistäkään muuta ajatusta.
  Mutta sitten on samalla tämä maailman paskavirta joka virtaa samaan aikaan myös.
  Ei voi ihan autistiksi ryhtyä ja sulkea sitäkään mielestä pois vaikka sellainen olisi kaikkein mukavinta eikä häiritsi itseä, muita eikä omaa napaa ja omaa hyvää.
  Pitää vain löytää oikea suhde, mihin aivojaan ja sydäntään ajassa käyttää.
  Kesällä se suhde voisi olla 90-10 kesän ja luonnon, maan ja veden hyväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukaan suomalainen pilapiirtäjä, eduskunnassa huutava nationalisti, vastaan huutava vasemmistolainen, blogisti, somekommentoija, toimittaja, kansalaisjärjestö, tolkun ihminen, mulkun ihminen, uunipankoperäkammarinpoika, politiikko, ulkoministeriön virkamies...ei päätä eikä saa vaikuttaa siihen miten Isis-palaajat tulee nähdä vastuullisina teoistaan.

   Koska tiedetään mistä he tulevat ja miksi he ovat lähteneet sinne omien sanojensakin perusteella, vain poliisi ja vain oikeuslaitos ratkaisevat, mistä he ovat vastuussa ja mihin mahdollisesti syyllisiä.
   Siksi tutkinta on välttämätön.
   Muuten on turha puhua ihmisoikeuksien puolesta tässä maassa.

   Kurdihallinto siinä haluaa avustaa.

   Jos ovat syyttömiä rasistiseen kansanmurhaan, ja se varmasti tiedetään, sehän on hyvä, paras tulos.
   Jos ovat olleet siinä mukana, oikea paikka oikeudenkäynnille olisi Haag.

   Poista
  2. Minun nähdäkseni on hyvin vaikea Suomesta käsin ja suomalaisen oikeuslaitoksen voimin selvittää al-Holin naisten tekoja tai trkemättömyyksiä. Maksaa myös tuhottomasti. Harmittaa lähinnä, että nämä akat ovat täällä yhteiskunnan riesana. Olisivat pysyneet poissa, lapset on syytä ottaa vastaan. Se että itse terrorijärjestö on saattanut auttaa naiset leiriltä antaa naisten täällä ololle yhä ikävämmän ja kohtalokkaamman sävyn. Näistä Pekka ei tiedä mitään. Eipä tietenkään.

   Poista
  3. Haag olisi oikea osoite, mutta Jarin skenaario voi hyvin toteutua. Joillekin al-Hol-ämmät on varmasti sankareita kun ovat uhrikategoriassa, ja heitä pitää päästä terapoimaan. Minusta tämä on kokolailla turhaa ja etenkin turhauttavaa.

   Poista
  4. Siis Haag, jos on syytä. Eniten ihmettelen näitä kantasuomalaisia. Täytyy olla lähtökohtaisesti erittäin pöljiä, kun lähtevät rakentamaan elämäänsä tuohon suuntaan.

   Poista
 16. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 17. En oikeestaan halua osallistua corona-aiheisiin keskusteluihin, mutta "tervejärkisyyden" määritelmään kuuluu mielestäni suhteellisuudentajuisuus yhtenä tekijänä. Ymmärrän että turvallisuutta hakeva, uhkia näkevä perspektiivi voi kärjistää torjuakseen uhkia - mutta en tiedä onko se - provosoidaan nyt vähän - tervejärkistä. Hyvähän täältä Pirkanmaalta on huudella. Mutta en oikeastaan laitan tätä kommenttia olemattomien mielipiteitteni vuoksi vaan linkatakseni tähän kriittiseen kulmaan:

  BBC:n toimittaja, joka maskien perusteita on tonkinut, toteaa:
  "We had been told by various sources WHO committee reviewing the evidence had not backed masks but they recommended them due to political lobbying. This point was put to WHO who did not deny

  We said some people think we should not wait for RCTs before putting policies in place "

  https://threadreaderapp.com/thread/1282244768257499136.html


  Parahin terveisin, j

  VastaaPoista
 18. https://yle.fi/uutiset/3-11468225
  Vaikka kyllähän tän muutkin löytäisi, mainitsen vaan että ko jutun mukaan suomalainen lääkärikunta valtaosaltaan ei näe maskien yleiseen käyttöön syytä eikä sellaista päätöstä tukevan riittävän tieteellisen näytön.

  VastaaPoista
 19. Jatka täällä tätä yksinpuheluani linkkien äärellä. WHO on palkannut saman pr-firman koronatiedotuksen levittämiseen kuin mitä tupakkateollisuus pitkään käytti ja millä saatiin yleisö Irakin sodan taakse. Ihan ottamatta kantaa WHO-tiedotuksen sisältöihin, tiedotusstrategia haisee.

  https://twitter.com/robinmonotti/status/1295304846438998016

  VastaaPoista
 20. Ja edellinen perustuu siis tähän

  https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2020/08/15/world-health-organization-endorsements.aspx

  VastaaPoista