lauantai 9. toukokuuta 2020

Homma hanskassa?


Miten suojavarusteasia on vieläkin näin, vaikka kaikkea piti olla vaikka kuinka... Ai niin, muutama ministeri unohti hommansa. Missä määrin asiat on saatu nyt kuntoon tai ovat hoidossa?

Ja onko tämä oikea paikka säästää, kun muuten on kukkaro levällään joka suuntaan ja nyt vieläpä on odotettavissa lisää sairastuneita, kun rajoituksia puretaan...

En saa tolkkua hallituksen hommista, jos ihan suoraan sanon mitä ajattelen. Eikö tällä varautumistasolla ja näillä hoitoon käytettävissä olevilla materiaaleilla, joita konkreettisesti on, pitäisi varmistaa, että tartuntoja tulee mahdollisimman vähän?

Eli jos vene vuotaa, niin ei sitä kannata tupata väkeä täyteen ja ainakaan pahimpaan myräkkään lähettää. Näinhän sitä luulisi, mutta ei.

Juttua kysymysteni ja ihmettelyni taustaksi:

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006502065.html

Tässä olisi yksi paikka mihin hallitus voisi pistää seuraavan miljardin, kun tuntuu oikein anteliaalta - kotimainen rokote:

https://yle.fi/uutiset/3-11335406?

Aika sairasta meininkiä, jos ei vieläkään kotimainen tuotanto ja innovaatiot kiinnosta, edes tällaisessa asiassa ja tilanteessa. Toivottavasti todella tehdään kaikki, että rokote saadaan mahdollisimman nopeasti testaukseen vai odotetaanko tässä jotain EU-tason päätöstä, ja toimintaa koordinoidaan jostakin aivan muualta, joltakin ylikansalliselta tasolta, bisneselämästä, ja tärkeä työ menee hukkaan.


7 kommenttia:

 1. Käsittämätöntä tunarointia tuo oman roketuotannon (mm. sen, senkin) alasajo.

  Globalismia on perusteltu sillä että maailmanlaajuisella työnjaolla ja erikoistumisella on vaurastuttu paljon enemmän kuin muussa tapauksessa oltaiin ja köyhemmätkin ovat saaneet käyttöönsä tavaraa (halvemmalla) ja krääsää mihin muuten ei olisi ollut varaa.

  Monella mittarilla tuo em. ei mennyt putkeen aiemminkaan, vaikka tavaraa ja krääsää kyllä saatiin kaupan. Koronan jälkeen on kai viimeistään selvää(??) että jokaisella valtiolla tulee olla monipuolinen kansallinen tuotanto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se näin on, ja sitä Jarin peräänkuuluttamaa turvallisuuskulttuuria. Siis ihan myös kotimaisin voimin tuotettuna, joskin myös kansainvälinen yhteistyö on tarpeen.

   Poista
  2. Alasajo ei tietenkään ole tämän hallituksen vika vaan pidempään valittu linja. Hyvä muistutus siitä, miksi tietyt asiat kannattaa säilyttää omissa käsissä. Vaikea on tosin kaikkea ennakoida.

   Poista
  3. Juuri noin. Ei voi tätä ei edellistä hallitusta syyttää, tämä globaali työnjakosysteemi on niin iso ilmiö, että hallitukset ovat siihen megatrendiin verrattuna lastuja laineilla.
   Toki oman terveys-ja lääkeomavaraisuuden kukin hallitus voi päättää valita nyt ihan vapaasti milloin tahansa, kun virhe on huomattu.

   Poista
  4. Nyt olisi hyvä sauma tukea tärkeää kotimaan tuotantoa ja innovatiivista tutkimusta, josta olisi hyötyä koko yhteiskunnalle.

   Tytön koulussa koronatartunta jo noilla pienillä oppilasmäärillä, mitä etäopetuksen aikana ollut. Kartoitettu altistuneet. Samanlaisia tapauksia muuallakin Vantaalla. Taitaa tulla rekseille aika tavalla loma-anomuksia.

   Poista
  5. Pian alkaa, tai oikeastaan on alkanut jo, syyllistäminen jos vanhempi ei laita lasta kouluun. Kahden viikon lomapoissaolot ok, mutta nyt on kuin velvollisuus todistaa ettei koronaa säikytä. Siis hallinnon taholta.

   Itse toivon että vanhemmilla on kansalaisrohkeutta tehdä kuten itse parhaaksi kokevat. Jos joku koko kouluun paluun oikeaksi, se on hyvä, jos joku sieltä poissaolon, se on yhtä hyvä. Ei näistä mikään valtiohallinto voi päättää. Monelta puuttuu aito kokemus, että se ajattelee nyt ensisijaisesti terveyttä juuri nyt.

   Hesarin postinumerokartan perusteella itse työskentelen lähes maamme punaisimmalla koronalueella. Olisin idiootti jos ajattelisin että ihan sama, tulee jos tulee, ja sittenpähän olsi immuniteetti veressä.

   Onko aikuistartuntoja siellä?

   Poista
  6. Ei ole kerrottu, kenellä on tartunta. Luulen, että aika monet hakevat lomaa, ja lomia on myös myönnetty eli koulun taholta fiksua toimintaa, ettei lähdetä näissä kiistelemään, jos vanhemmat katsovat parhaaksi pitää lapsen kotona.

   Helsingissä itä on punainen ja Vantaallakin on idässä tietyillä alueilla punaista koronakarttaa.

   Syksyllä tilanne on taas vähän vastaava luultavasti eli epidemia voi jyllätä, mutta itse lähdemme siitä, että kaikki keinot käytetään, jotta kesällä oltaisiin terveitä.

   Poista