lauantai 25. huhtikuuta 2020

Alittaja ja rimanalittajat -palkintoTuli mieleen, että tämän majuri-Alin valekuolema -keissin perustalta tekisi mieli perustaa vuosittain jaettava palkinto, joka kantaa nimeä Vuoden alittaja ja Vuoden rimanalittajat.

Palkinto jaetaan parhaiten viranomaisia kusettaneelle sankarille sekä keskeisille poliitikoille, toimittajille ja yksityisihmisille, jotka ovat olleet rimanalittajina huseeraamassa tapauksen tiimoilla joko viestinnällisesti, poliittisesti tai muutoin. Totta kai yksi kategoria tulee perustaa myös kusetuksen paljastajalle.

Kyseisen majuri-Ali-keissin ehdokaslista on joka tapauksessa kova. Julkistan sen parin viikon sisällä, kunhan perehdyn ehdokkaisiin ja laadin perusteet.

Ajattelin, että palkinto olisi arvoltaan 1 euro per kategoria,  mutta jos eurojen lähettäminen osoittautuu ongelmalliseksi, palkitut saavat ainakin juhlarunoni joissakin muodossa juuri heille omistettuna ja kustomoituna.

Ali itse on luonnollisesti kovin ehdokas Vuoden alittajaksi. Saa nähdä, mihin ja minkänimiselle ihmiselle euro lähetetään. Veikkaan, että Ali (tai kuka hän nykyisin onkaan) saattaa löytyä huomattavasti lähempää kuin Irakista, esimerkiksi Saksasta tai Ruotsista.

Myös yleisö saa tehdä ehdotuksia vuoden kovimmaksi alittajaksi sekä rimanalittajiksi.

Ehkä tänä vuonna voisi perustaa myös palkinnon oman erikoisalan eli Korona-sarjan.
4 kommenttia:

 1. Hah ha. Loistava.

  Minä voisin alkaa jakaa vuoden alastomin mediateko-palkintoa. Nyt se olisi menossa pariinkiin toimitukseen, jossa toistaista johtopaikkaa edustaa Trumpin idiotismin maksimaalinen ja jatkuva uutisointi jättiotsikoin ja lähetysasjoin samaan aikaan kun 50 000 tavallista amerikkalaista kuolee ja siitä selvitään vain sivulauseella.
  Mutta arvailen ettei tämä jää tähän.
  Parempaa on tulossa. Eli kova kilpailu edessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä ymmärrän, että vituttaa rankasti, kun Trumpista tuli presidentti ja saattaa tulla toisenkin kerran. En pidä Trumpista mutta ei minulla myöskään ole häneen noin henkilökohtaisen oloista suhdetta. Voi olla, että meno on entistä kiivaampaa, jos Trump jatkaa seuraavan kauden. Katsotaan miten korona sekoittaa pasmat.

   Poista
 2. Voisin kuvitella että Trumpin typerryttävyyksien lähes pakkomielteinen iso uutisointi varsinaisten tapahtumien kustannuksella voitaisiin perustella sillä, että ihmisten on saatava tietää millainen pressa se on.

  Sanoisin siihen, että eiköhän tuo ole tullut jo kaikille hyvin selväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että joillekin on kehittynyt Trump-addiktio. Oma elämä tuntuu joka päivä hiukan paremmalta kun saa sanoa jotain nasevaa Yhdysvaltain presidentistä. Aika hyvä diili.

   Poista