keskiviikko 18. maaliskuuta 2020

KoronadecameroneTuli mieleen tällainen kirjaidea. Se olisi kertomuskokoelma, jossa on sata tarinaa.

Kun Decameronessa aikoinaan nuorisojoukko pakeni Firenzestä maaseudulle mustaa surmaa pakoon, tässä Koronadecameronessa viisihenkinen perhe olisi talossa neljän seinän sisällä eristyksissä koronan vuoksi.

Molemmissa kerrotaan tarinoita, tavalla tai toisella. Nykytarinat voisivat ottaa uusia muotoja. Niitä voitaisiin kertoa kasvotusten tai ne voisivat olla netissä tai muutoin jaettuja juttuja, blogeja, instajulkaisuja, twiittejä, facepäivityksiä.

Kehyskertomuksessa voisi tapahtua sairastumisia ja parantumisia. Naapurustosta, kavereista ja suvusta tulisi tietoa.

Tällaisesta kirjasta voisi tulla vaikka mitä.
10 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä olisi hyvä idea, vielä kun ehtisi toteuttaa...

   Tällä viikolla alkoi etätyö. Tarkoittaa, että on kokki, auttaa lapsia läksyissä ja yrittää pitää päiväjärjestystä (tosin yksi heistä enää tällaista tarvitsee ja nyt vaimokin tuli onneksi kotiin) ja yrittää hoitaa omat työhommansa etänä, jolloin tulee paljon sähköpostia ja homma repaloituu täysin.

   Luultavasti omalle kirjoittamiselle jää tänä keväänä aikaa noin 5 min. per päivä. Mutta ehtiihän siinäkin katkelmia!

   Poista
  2. Olettaen ettei itse sairastu tai joku läheinen sairastu pahemmin.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Meillä tuli tänään itkuunpurskaus kun oli selvää ettei pääse nyt kavereita tapaamaan. Alkupirteys alkaa kadota, kun maailma ympärillä sulkeutuu.
  Miten kauan tämä kestää, jää nähtäväksi.

  Itse työskentelen etänä nyt myös. Kerran viikossa joutuu duunipaikkaan fyysisesti menemään.
  Kotona sinänsä oleminen ei mua haittaa. En kaipaa ylim. lisävirikkeitä.
  Mutta ymmärrän niitä jotka kaipaavat.

  Vaimo käy päivittäin duunissa. Asumme suunnalla jossa tartuntoja arvion mukaan paljon. Olen jo ajatellut että kyllä se meidänkin perheen löytää. Myönnän hieman pelkääväni. Pitää nöyränä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. (Siis itkupurskaaja oli tyttäreni, en minä. On mullakin kavereita mutta en mä niitä oikeastaan koskaan tapaa.)

   Poista
  2. Tilanne näyttää sekä maailmalla että meillä huononevan entisestään, vaikka Kiinassa helpottaa. Uusin ennuste on että meillä toukokuulle menee tartuntahuippu. Sinne on pitkä aika. Ja siitä eteenpäin. Eli vasta keskikesälläkö helpottaa?

   Poista
  3. Meillä kilahti tänään 10-vuotias, koska on niin sosiaalinen. Tekisi kuulemma mieli lähteä kavereiden luokse. Itselläni ei ole tarvetta mennä mihinkään paitsi kesällä mökille. Kyllähän maailma muuttui hetkessä. Taisivat mennä monella utopiat ja menosuunnitelmat hukkaan hetkeksi. Täytyy edetä hitaasti, tilanteen mukaan. Kyllä tässä myös oppii varmasti kaikkea uutta.

   Poista
  4. Jos ei ollut utopiaa eikä menosuunnitelmaa, ei mennyt mitään.

   Toivottavasti terveys ei mene. Hesarissa tietoa just että teholla
   myös hyvin paljon työikäisiä.

   Poista
  5. Tartuntaketjut voi olla tällaisia.

   Vaimo oli eilisen töissä kollegansa kanssa koko päivän kahdestaan suunnittelemassa etäopetusta. Tuli tieto, että tämän kollegan puoliso oli altistunut jossain yhtiökokouksessa koronalle, koska siellä ollut mies, joka oli kätellyt kaikkia ja yskinyt koko kokouksen ajan, on nyt todettu positiiviseksi. Näitä ketjuja on lukuisia mahdollisia. Jos virus pääsee etenemään, ihan hyvin meidän perhe voi olla seuraavaksi alttiina. Että näin. Toivotaan, ettei mennyt ihan sitten kerrasta sisään.

   Poista