tiistai 17. joulukuuta 2019

Osui ja upposi


Netistä löytyy kaikenlaista nasevaa, kuten tämä:

"Jihadistien noutoasiassa tulee mieleen sellainen uutuus, että siinä ei enää puhuta Suomen työvoimatarpeesta. Ei ole kehdattu sanoa, että näitä tarvitaan kantasuomalaisten vanhusten pyllyjen pyyhintään. Sen sijaan nyt pidetään hyvänä tuloksena sitä, että jihadistit saataisiin kymmenien miljoonien eurojen kustannuksella muutettua tavallisiksi sosiaalituella eläjiksi. Siis sellaisiksi, jotka kovan uudelleenkoulutuksen aikana saadaan ****ttamaan, että he eivät ole terroristeja. Näinhän sanoi äsken Lontoon puukottaja Usman Khan, kunnes tappoi kaksi 'meillä on unelma' -kouluttajaansa ja sohi monia muita sairaalakuntoon."

No, virkamiehillä riittää pohtimista näissäkin yksittäistapauksissa vielä pitkään ja me muut pannaan sillä välin ropoja pottiin, että maassa olisi rauha ja hyvä tahto ihmisten kesken. Mitä sitä ei tehtäisi turvallisuuden eteen, ja pitäähän lapsilla vanhemmat olla. Eiköhän tärkeintä ole nyt aluksi huolehtia vaikka siitä, etteivät äidit räjäytä itseään tai leikkaa vääräuskoisten kurkkuja auki tai hanki autoa oudoissa tarkoituksissa. Kyllä se siitä. Terapiaa ja poisoppimista. Ihmisyys velvoittaa!

PS. Minulla ei ole yhtään naista, miestä, muunsukupuolista tai muutakaan vastaan mitään periaatteellista, ja minulle on aivan sama mikä on ihmisen kulttuuri, etninen tausta tai uskonto sekä miten edellä mainitut risteävät, kunhan ihminen elää asiallisesti. Sen sijaan pidän tässä esiin nousseessa tapauksessa turvallisuusuhkana syntyperäisiä Suomen kansalaisia sekä Suomen kansalaisuuden saaneita ihmisiä, jotka ovat matkanneet sotatoimialueelle aikeenaan mistä hyvänsä syystä tukea terrorismia tai muita ideologisia sotatoimia, aivan yksinkertaisesti näin. Aivan sama miten he perustelevat ajattelunsa itselleen. Sanottakoon, että en kannata myöskään länsimaiden tai Venäjän sotatoimiläsnäoloa ja provosointia noilla alueilla sen paremmin kuin kenenkään muidenkaan rähinöintiä. Islamistisesta kalifaatista haaveilevat ovat mielestäni kuitenkin tyyppejä, jotka ovat yksinkertaisesti vakava riski suhteellisen normaalille yhteiskunnalle, jollaisena suomalaistakin yhteiskuntaa kaikkine puutteineen pidän. En nyt puhu tästä tämän enempää, kun se ei varmastikaan ole sivistynyttä. Ihmettelen vaan, mihin ihmisten perusvaistot ovat kadonneet. Tuntuu, että ne korvautuvat hyvin usein abstrakteilla käsitteellisillä malleilla, jotka lähinnä sotkeutuvat omaan relativismiinsa - todellisuus on kyllin vaikea ja ristiriitainen ilman niitäkin, mutta sitä on liki mahdoton nähdä järkevästi ideologioiden takaa, koska mittasuhteet ja asioiden tapa olla vääristyy aivan joksikin muuksi kuin mistä on kyse. Terrorismin keskeinen päämäärä on luoda epävarmuutta, päättämättömyyttä ja tilanteita, joista kukaan ei tule ulos puhtain paperein. Aktiivinen pahuus toisia kohtaan, kuten rasistisen kalifaatin perustaminen ja sen tukeminen ja lapsien käyttäminen oman aseman suojaamisessa, on mielestäni terrorismia, joskin sitä on moni muukin asia. Terroristit ja islamistit eivät minua kylläkään ihmetytä, mutta länsimaiset suvaitsevaiset ihmiset ihmetyttävät, niin moneen mittaan venyvät keinot ratkaista asioita ja todentaa jotain omaa hyvyydeksi ajateltua uhritoimintaa.
12 kommenttia:

 1. Nämä eivät menneet jihadistien poisopettamiseen, mutta menivät kankkulan kaivoon kuitenkin: https://www.hs.fi/kaupunki/vantaa/art-2000006345067.html

  Tuo poisopettamisen käsite ja tekniikat. Niin. Näyttöähän on saatu...

  Lastentarhanopettajista on kova pula. Olisiko tässä nyt uudelleen koulutuksen paikka? Joku päiväkoti vaikkapa jossakin Helsingin omenapuukylissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän tuollainen toipuva jihadisti toisi mukavaa kulttuurista värinää johonkin hyvin johdettuun eliittipäiväkotiin, ilman muuta.

   Poista
 2. Tuo P.s. lisäys täyttä asiaa.

  "Ihmettelen vaan, mihin ihmisten perusvaistot ovat kadonneet. Tuntuu, että ne korvautuvat hyvin usein abstrakteilla käsitteellisillä malleilla, jotka lähinnä sotkeutuvat omaan relativismiinsa - todellisuus on kyllin vaikea ja ristiriitainen ilman niitäkin, mutta sitä on liki mahdoton nähdä järkevästi ideologioiden takaa, koska mittasuhteet ja asioiden tapa olla vääristyy aivan joksikin muuksi kuin mistä on kyse."


  Olen juuri katsellut eduskunnan välikysymyskeskustelua.
  Tuo tulee juuri siellä esiin. Ohipuhuminen/ohipäättäminen aivan eri lähtökohdista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on nolo näytelmä, joka paljastaa - rehellisesti kylläkin - että ihmisten todellisuudet ja käsitykset todellisuudesta ovat jakautuneet. En nyt osaa sanoa mitään muuta.

   En henkilökohtaisesti edes lähtökohdiltaan usko siihen, että on järkeä alkaa terapoida aikuisia ihmisiä, jotka ovat valinneet terrorismin tukemisen. En usko mihinkään vesitettyihin oikeuksiin ja vesitettyihin rangaistuksiin. Elämä on paljon kuumempi juttu. Mistä syntyy tämä luottamus roistoihin ja tappajiin? Minulla ei ole aavistustakaan. Ymmärrän kyllä toisen mahdollisuuden ajatuksen, mutta sitä on vaikea soveltaa tähän. Palaan ajatukseen terrorismista: juuri se synnyttää tällaisia kammottavia tilanteita. Ihmisten tappaminen on väärin. Mutta yhtä perverssiä on tämä vesitetty oikeus, anteeksianto ja katumus - en usko että sillä on paskaakaan merkitystä täältä lähteneiden naisten elämässä, heille itselleen. Heidän päämääränsä ovat, näin aidosti ja yrittämättä demonisoida, aivan muualla. Minusta heidän tulisi myös pysyä aivan muualla. He tulevat tuottamaan vahinkoa lopun elämänsä itselleen, lapsilleen ja toisille ihmisille. Minun on hyvin vaikea nähdä asiaa toisin. He ovat pitäneet maamme tarjoamaa apua ja suojaa mitättömänä. En näe tilanteen korjaamisyrityksessä mitään moraalista. Lapsia pitää auttaa, mutta jos se käy mahdottomaksi äitien vuoksi, niin silloin äideistä on tullut lastensa kohtalo. Autettavia riittää kyllä.

   Poista
  2. Tiedän, että tämä auttaminen ei lopu koskaan jos se on valittu tie. Se voidaan valita, mutta sitten voidaan myös kysyä, mikä tie se on ja mihin se johtaa. Jos Suomella on tällaisia päämääriä, niin ei se minua haittaa, lakien mukaan täällä on elettävä, mutta jollakin eksistentiaalisella tasolla tässä on jotain väärää, epäaitoa ja irvikuvan kaltaista. Maailma ei tule menestymään näin että terrori saa sanella ehdot. Ihmisten tulisi ennen kaikkea sitoutua valitsemiinsa kohtaloihin. Siitä voi seurata pahimmassa tapauksessa myös ääretöntä kärsimystä. Minulle on aivan absurdi idea näiden valintansa tehneiden parantaminen. Metafyysisellä tasolla ymmärrän erilaisia mahdollisuuksia kuin yhteiskunnassa, mutta näin ei luoda turvallista yhteiskuntaa. Siihen kuuluvat jonkinlaiset rajat: ei ole oikein lähteä tappamaan ja tukemaan tappamista ja palata toisten ylläpidettäväksi yhteiskuntaan, jonka arvoja on halveksinut.

   Poista
 3. Muutamissa paikoissa olen törmännyt hyvien ja kauniiden hyvään ja kauniiseen psykologis-tekniseen optimismiin näiden isisaikuisten suhteen: heidät täällä.... termi on ollut tämä, uskokaa tai älkää,
  p o i s k y t k e t ä ä n.
  Niin lähtee fundamentalismi, jihadismi, rasismi jne.

  Toinen pointti. Tuo aikuisosaston määrä, kymmenkunta on pieni, kyllä sellainen aina Helsinkiin ja Vantaalle uppoaa.
  Mutta samalla on kysymys myös ennakkotapauksesta. Myös taannenhtivasta sellaisesta, vaikka jo tehdyille väärille päätöksille tuskin voidaan mitään.
  Eivät nämä äidit ole ainoita. On myös muita naisia, miehiä, osallisia, syyllisiä ja muitakin uskonnollisrasistisia järjestöjä.
  Täytyyhän olla niin että kansainvälinen oikeus on jonkinlainen tekijä tässä maailmassa eikä sitä voida noin vain ohittaa.

  Entinen kurdiministeri on vaatinut että nämä terroristit tutkitaan ja tuomitaan paikan päällä ennnen mitään kotiin(?)päästöjä.

  VastaaPoista
 4. "Tuo aikuisosaston määrä, kymmenkunta on pieni, kyllä sellainen aina Helsinkiin ja Vantaalle uppoaa."

  En tarkoita että pitäisi tulla, parasta jos pysyvät poissa, mutta tuhansissa liikkuu jo nyt täällä erilaisten voimaa kotimaissaan käyttäneiden sotilas/poliisi/järjestöaktiivien määrä näillä pysäkeillä.

  VastaaPoista
 5. Jos tässä maassa uskotaan todellakin jihadismin perään ja mukaan lähteneiden ihmisten poiskytkentään, kunhan päästään pohjoismaisista arvoista puhumaan ja niillä terapoimaan, niin paljon on ihmisestä löydetty...

  VastaaPoista
 6. En usko mihinkään aitoon poiskytkentään. Kyse on lähinnä lahjomisesta. Näille ihmisille maksetaan elatus ja heitä ylläpidetään niin että ei olisi tarvetta toteuttaa liian radikaalisti ideologiaansa.

  VastaaPoista
 7. Elinkaari-miljoona on todellakin se poiskytkentä.

  Asunto, toimeentulotuki, asumistuki, psykiatrinen sairaanhoitaja, lastensuojelun työntekijä, perhetyöntekijä, terapeutti ainakin aluksi.

  Kun kunniakkaat demarit Tage Erlander Ruotsissa ja Väinö Tanner Suomessa alkoivat luoda pohjoismaista tasa-arvoista hyvinvointivaltiota sosialismiin radikalisoitumista vastaan, luulen että he eivät ihan tätä osanneet kuvitella ja tarkoittaa.

  VastaaPoista
 8. Ihmistä tulee auttaa tuolla kirjoittamallani tukilistalla aina kun se on tarpeen,
  mutta en oikein koe että tuo hyvä oikeus on voimassa automaattisen luonnollisesti ihmisten kanssa, jotka eivät tunnusta tasa-arvoa, ihmisoikeuksia, ruumiin ja mielen koskemattomuutta, jokaisen oikeutta elää ja uskonnonvapautta, ja ovat vielä lähteneet synnyttämään tuollasiin antiarvoihin perustuvaa uskontovaltiota.

  VastaaPoista
 9. Joo, on tämä aivan uskomatonta touhua. Jos tämä kaikki vielä suhteutetaan maailmassa vallitsevaan raadollisuuteen ja häikäilemättömyyteen ja suomalaiseen sinisilmäisyyteen, niin Herra armahda. Toivon sydämestäni, että emme näe Suomessa jatkossa terroritekoja. Jo tuo lahjusten maksaminen on kyllin paksua. Tosiasia on, että tuskin kukaan luottaa aidosti noihin naisiin ja miksipä luottaisi. On turha luoda vihaa ja eroja ihmisryhmien välille, mutta on turha myöskään ottaa turhia riskejä.

  VastaaPoista