lauantai 21. joulukuuta 2019

Orpolasten (vanhempien) seikkailut


IS julkaisi tänään erittäin mielenkiintoisen jutun kahden Suomeen pelastettavan al-Hol-orvon taustoista. Toivon lapsille kaikkea hyvää, varjelusta ja siunausta ja uutta mahdollisuutta elämään.

Samalla toivon, etteivät he joutuisi enää mihinkään tekemisiin dawlajihadistien kanssa, olivatpa nämä keitä tahansa, sukulaisia tai muita.

Kannattaa lukea tuo artikkeli ja miettiä vähän, kuinka abstraktia on puhua näissä tapauksissa pelkästään äideistä ja lapsista ja tietenkin painotetusti suomalaisäideistä ja -lapsista. 

Puhe orpolasten vanhemmista ja ylipäätään pelastettavista tulee kiinnittää konkreettiseen taustaan, josta selviävät vanhempien toimintamallit, yhteiskunnalliset ja aatteelliset tarkoitusperät, ihanteet ja teot.

Jo tuo juttu kertoo, kuinka tyhjinä kolisevat yleiskäsitteet, ellei niitä täytetä konkretialla.

Minulla ei ole epäilystäkään siitä, kumpaan haluan nojata ajatteluni, saatavilla oleviin tosiasioihin vai abstrakteihin yleiskäsitteisiin, joita liimataan yhteen täysin reflektoimattomilla tunnereaktioilla ja vailla käsitystä yksilöiden vastuusta.

Lainsäädäntö on tietenkin mitä on, ja sen puitteissa mennään. Toivottavasti virkamiehet saavat hoitaa asiansa niin että kokonaisharkinta on perusteltua eikä heitä ohjata poliittisesti suuntaan tai toiseen. En kyllä todellakaan haluaisi alkaa kuulla jossain vaiheessa puheita perheenyhdistämisen tärkeydestä ja oikeudesta. Rajansa kaikella.

PS. Näin kirjoitti Paula, yksi al-Hol-äideistä, suomenkieliselle muslimien keskustelupalstalle vielä kun oli hengissä ja toivo kalifaatista eli. Missä on näiden sanojen kytkös suomalaisuuteen? 


”Suomessa ja ympari maailmaa kaikki muslimit on haaveilleet asuvansa sharian ja khilafan alla. Nyt Allah, Armollisin om avannut meille taman mahdollisuuden. Joten tervetuloa asumaan islamilaisen khilafan ja sharian alla. Ainoat maat mihin saa tehda hijran on syyria ja iraq koska vain naissa maissa om nyt sharia.”

Suomessa vaimot harvemmin auttavat miehiään vankien raiskaamisessa tai kiduttavat orjia kuoliaaksi. Kalifaatissa tämä on ollut aivan normaalia toimintaa.

7 kommenttia:

 1. "Toivon lapsille kaikkea hyvää, varjelusta ja siunausta ja uutta mahdollisuutta elämään."

  Totta kai. Muuta tuskin on kukaan tässä maassa toivonutkaan viimeisten viikkojen aikana, vaikka asiaa on toisenlaiseksi yrittää vääntää. Tervetuloa heille Suomeen, turvaan siltä maailmalta johon heidät on pakotettu.

  "Jo tuo juttu kertoo, kuinka tyhjinä kolisevat yleiskäsitteet, ellei niitä täytetä konkretialla."

  Tämä on toinen puoli ja myös juuri noin kuten kirjoitat.
  Onko näidenkin lasten onni, että he saavat uudet todelliset vanhemmat nyt jo jihadismiinsa (joka on aktiivisisista aktiivisinta rasismia) kuolleiden ja sitoutuneiden tilalle? Onko joku eri mieltä?

  Tuolla tietyllä suunnalla on kuitenkin samaan aikaan edelleen kymmenissä tuhansissa ihmisten määrä, jotka eivät epäröi käyttää missä ja milloin tahansa mitä tahansa väkivallan muotoa edistääkseen mustaa maailmankuvaansa. Satoja heistä on Euroopassa. Sen ovat julkituoneet monien maiden turvallisuuspalvelut ja viranomaiset, niin myös Suomen.

  SE on se asia, mistä tässä Al-Hol -jutussa on yritetty keskustella ja muodostaa turvallisinta mahdollista näkemystä oikeiden päätösten pohjaksi. Eivät lapset joiden palauttaminen on mahdollista ja josta toimintapana tuskin kukaan on eri mieltä.
  Ideologia ja politiikka on kuitenkin nostanut lapsen syliinsä kameralle. Tuttuun tyylinsä. Konkretia lasten ympärillä on nimittäin ilmeisesti sellainen että ideologialle on parempi ettei keskustella siitä.

  Ja ei ole kysymys pelkästään Isiksestä. Vastaavaa yli-ihmisajattelua ja rasismia löytyy muistakin samoja asioita ajavista järjestöistä tuolla.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ideologit harvoin jaksavat keskustella siitä mistä on kyse, koska silloin joutuu usein kohtaamaan joukon ikäviä tosiasioita. Niin kauan kuin puhe pidetään abstraktina ja tunteilu paikkaamassa ajattelua, niin lopputulos on yhtä vastuutonta sotkua, jonka muut maksavat.

   Poista
 2. Oikeita päätöksiä luulisi syntyvän eikä minkään asian jäävän ainakaan huonon valmistelun vuoksi jalkoihin:
  "Hallituksen ministereillä on 13 valtiosihteeriä ja 69 erityisavustajaa."

  Olemme varmastikin suurvalta: https://www.is.fi/politiikka/art-2000006351564.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eiköhän tuolla joukolla ala syntyä oikeusvaltiolle sopivia päätöksiä.

   Poista
 3. Isien vastuu... Ja jotakin minkä tulon voi aistia...

  Provosoivasta otsikosta huolimatta kannattaa lukea, hitaasti. Jos on eri mieltä, silti voi lukea. Liittyy myös suoraan blogistin otsikkkoon.

  https://alkonkassalla.blogspot.com/2019/12/absoluuttinen-isis-hallitus.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Hekin voivat puhua "vanhemmista" puhumatta vanhemmista."

   Poista
  2. Jope, mitäpä tuohon voi sanoa: totuus löytyy Alkon kassalta, valitettavasti!

   Poista