perjantai 6. joulukuuta 2019

Hallituksen kvanttimekaniikkaa ja armon teologiaaAntti on superpositiossa: yhtä aikaa vailla luottamusta ja luottamuksen arvoinen.

Pekka noudattaa samaa logiikkaa, mutta kristillisemmin: suuri armo peittää paljotkin synnit.

Niinpä Pekka pyrkii aktiivisesti parannuksentekijän superpositioon, jossa armo ja anteeksiantamus tekevät oikeuden toissijaiseksi. Pekka on kuin kuka hyvänsä kristitty: yhtä aikaa puhdas ja syntinen.

Jopa itse hallitus-Jumala on ristinyt kätensä, jotta tämä superpositio pitäisi. Se toivoo, että Pekka kävisi kamppailun totuudesta yksin omantuntonsa kanssa ja että UM:ssa ymmärrettäisiin nyt vihdoin pitää suu kiinni.

Myös Maria rukoilee.

Oppositio ulvoo kuin demonilauma.

Hommia on junailtu luottamuksellisesti pienessä virkamiespiirissä.

Ulkoministeriön konsulipäällikkö puhuu suunsa puhtaaksi:

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006333612.html

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006333669.html

Oikeusvaltiossa ministerin itsensä vapahtaminen vertautuu kristillisessä katsannossa omavanhurskauteen. Minusta tämä al-Hol-gate on selvitettävä pohja myöten. Retoriikan ja tunteisiin vetoamisen aika on ohi. En usko, että konsulipäällikkö tulee julkisuuteen turhan vuoksi.

Minusta Haavisto on vaikuttanut aina hyvältä tyypiltä, mutta näyttää että hän on ottanut nyt vähän liikaa toimivaltaa itselleen ja puhuu asioita parhain päin. Mutta tämä asia tulee selvittää puolueettomasti ja rehellisesti. Olennaista on se, mitä Haavisto on tehnyt ja onko hän toiminut hyvän johtamisen sääntöjen mukaan. Jälkimmäisen kohdalla näyttää pahalta.

Tämä Haavisto - al-Hol -tapaus osoittaa suoraan poliittisen kiistan ytimeen siitä, mikä on Suomen rooli nykymaailmassa. Pelkään että kiista ei laannu, olipa ratkaisu Haaviston kohdalla mikä hyvänsä. Ei ole helpot ajat edessä Suomessa, ei sisäpolitiikassa eikä ulkopolitiikassa. Näyttää pahasti siltä, että kansalaisten mielipiteet ja poliittiset kannat ajautuvat kauas toisistaan. Erittäin huolestuttavaa.

Olennaista on kuitenkin, että tämä asia ratkaistaan totuuden mukaan, ei poliittisena päätöksenä.
21 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Viimeisen viikon politiikka on ollut hämmentävää.
  Rinteen pyristely.
  Keskustan anteeksipyytely, kun tönäisy onnistuikin.
  Rinteen yllättävä jatko kaikesta em. huolimatta.
  Pekan "itsevarmuus."
  Tarkoitukset jotka pyhittävät keinot.
  Ja tietenkin itse asia.

  Samaan aikaan somet jotka jauhavat jo kolmatta vuotta suuren rapakon takaisen kaukaisen maan sisäpolitiikkaa kuin omaa henkilökohtaista asiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa porukasta on jopa sitä mieltä, että Haaviston toimien tutkiminen pitäisi lopettaa, koska Pekka on niin hyvä ja fiksu ihminen. Mutta ei taida mennä nyt ihan näin. Toivottavasti.

   Ei tämä hallituksen sekoilu silti ole mukavaa seurattavaa. Erittäin huolestuttavaa nähdä, miten tämä porukka on itsessään noin eripurainen. Pahinta on, että totuus on jotain muuta kuin se näytelmä mitä julkisuuteen näytellään. Luottamus kepun, sdpn ja vihreiden toimiin ja yhteistyöhön alkaa ainakin minulla olla nolla.

   Poista
 3. Tuosta HS:n jutusta vielä, että pahalta näyttää Haaviston kannalta. Jos tosiaan tunteilla ja sorryttelyllä yrittää mennä tuosta yli niin aika epeli.
  Pakko todeta että ei yllätä, jos on tutustunut vihreisiin toimintapoihin aiemminkin.

  Pitäisi tajuta lähteä ennen välikysymystä.
  Kyllä vihreistä tilalle löytyy vaihteeksi joku naishenkilö vahvistamaan entisestään hallituksen kolmikymmpisten valtanaisten verkostoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä tulee valtava poliittinen valtakamppailu. En oleta mitään etukäteen, mutta sen sanon että tuo Konsulipäällikön kohtelu on ihan perseestä. Onko tämä sitten oikea tapa johtaa kulisseissa?

   Poista
 4. Ai niin, unohtui, kantaa ottava nykytapa, nyt kerrankin minäkin: hyvää journalismia HS ja IS. Kiitos!

  VastaaPoista
 5. Isis-naiset ovat myös ihan oikeasti Isis-naisia.
  Kysymys ei ole vain jollakin leirillä vaikeissa oloissa jumissa olevista yksinhuoltajaperheistä.

  En edelleenkään ymmärrä miten on edes voitu suunnitella palautusta ilman tai ennnen sotarikos/ihmisoikeusrikos-tutkintaa.

  Koska rasismi on tässä maassa ehdottomasti ei-hyväksyttävissä oleva asia, on myös tämän rasistisen sodan osapuolien hirmutekojen tasolla toteutunut rasismi tutkittava tarkasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä tietenkään ovatko nuo naiset syyllisiä edellä mainittuun. Sitä ei taida tietää Suomessa kukaan. Koska Isis-naisista sadat on jo todettu sotaan osalliksi, on siksi juuri asia tutkittava myös näiden naisten osalta.

   Miksi juuri nyt ei niistä "kansainvälisistä sopimuksista" pidetäkään tässä asiassa ääntä joihin muissa yhteyksissä sitten aina vedotaan.
   Tästä pitäisi myös Haaviston avautua.
   Onko syyttömyys varmistettu?

   Poista
  2. Tässä sotkussa kaikki johtaa jonnekin ytimeen, kollektiiviseen poliittiseen kiistaan siitä, mikä on Suomen rooli nykymaailmassa. Siksi tämä herättää intohimoja. Olipa ratkaisu Haaviston kohdalla mikä hyvänsä, en usko että kiista laantuu. Todellisuus pitää sitä yllä. Suomen sisäinen jakautuminen eri leireihin taitaa olla pysyvä ilmiö.

   Poista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Jari, tuo lapsen edun puolustaminen on oikein. Tästä pitäisi tehdä päätös ja todella kartoittaa mikä on tilanne.

  En silti pidä sitä hyvänä, että vihreä ministeri toimii asiassa vastoin sitä mikä on oikeutettu toiminta. Ministeri ei voi olla yhteisten päätösten yläpuolella ja toimia siinä mielessä poliittisesti omassa suunnassaan. Varsinkin jos hankitaan vaikeuksia asioita hoitaville virkamiehille ja tuodaan kaiken lisäksi pahimmassa tapauksessa isisnaiset Suomeen.

  Asiasta on ollut hyvin monenlaista tiedotusta, ja luulen että kulisseissa on ollut vihreää toimintaa.

  Olen silti sitä mieltä, että suomalaislapset on hyvä tuoda maahan tavalla tai toisella tai mikäli heidän edun kannalta on hyvä, heidät voidaan saattaa sellaisiin oloihin että he ovat turvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu myös lasten iästä missä kuosissa he ovat. Osa on voitu aivopestä islamistiseen terroriaatteeseen. Joka tapauksessa he tarvitsevat todennäköisesti sitä, että heidät erotetaan biologisista vanhemmistaan. Nuo isiksen joukkoihin vapaaehtoisesti lähteneet aikuiset ihmiset eivät ole minusta tervetulleita Suomeen. He ovat valtava riski, ja heidän huolehtimisestaan on järkyttävät kulut yhteiskunnalle ja se on jostakin pois. Minusta he ovat tiensä valinneet. Tiedän että mielipiteeni ei kaikkia miellytä.

   Poista
  2. Olisi myös hyvä tietää, paljonko kyseisissä naisissa on kaksoiskansalaisia. Olisissäädettävä laki, jonka nojalla tällaisilta tyypeiltä Suomen kansalaisuus pois, mikäli ovat osallistuneet terroritekoihin tai niiden tukemiseen.

   Poista
  3. Tiedän, että tällaiset toimet tuskin olisivat Suomen nykyisen hallituksen agendalla. No, ongelma on melko marginaalinen vielä, mutta tulevaisuudessa tällainen laki voisi olla tarpeen.

   Poista
 9. Hyviä näkemyksiä. On täysin selvää että jos Suomessa joku äiti olisi altistanut lapsensa pieneenkin osaan siihen, mihin nämä Isis-äidit, olisi lapsi otettu ilman muuta huostaan.
  Tässä taas tarkoitus nimenonmaan että pysyvät yhdessä.

  Ihmettelen juuri tätä minäkin minkä Jari sanoit hyvin:

  "Olen erittäin pettynyt siihen, että tässä tuntuisivat lastensuojelun ammattilaiset vetäytyvän mielipidevastuusta ja asioiden kirkastamisvastuusta.

  Median toimittajat eivät ole ammattilaisia siinä valtavan paineistetussa työssä mitä merkitsee käytännön lastensuojelu."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse kannatan myös sitä, että jos Isis-toimintaan osallistuneilla naisilla on kaksoiskansalaisuus, otetaan Suomen kansalaisuus pois.

   En nyt muista mikä mutta joku läntisen Euroopan maista toimii jo nyt juuri näin.

   Poista
  2. Terroristisen toiminnan suunnittelu on maassamme vakava rikos.

   Jos rasistisessa terrorisodassa mukana olo, sen tukeminen, sen kannattaminen ei ole rikos, josta kansalaisuus lähtee...en tiedä mikä on maamme hallituksen linja, terrorismin maahantuonti?

   Poista
  3. Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille! Lähdetään tästä saunaan ja sitten syttyy kaksi kynttilää ikkunalle.

   Poista
 10. No, nämä palautukset/palauttamattomuudet ovat sotien, rasismin/fanatismin seurauksia ja ikäviä sivupolkuja,
  määrällisesti kuitenkin pieniä -
  iso asia on sitten tuo iso (Afrikan) kuva, joka edellisen päivityksen alussa.

  Sen asian pitäisi johtaa hallituskriiseihin, hyvään journalismiin (heh) ja Greta-ilmiöihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hyvin marginaalisista asioista puhutaan verrattuna isoon kuvaan. Mutta hyvin noikin pitää hoitaa.

   Poista