torstai 12. joulukuuta 2019

Al-Hol: problem solvedIhmeellistä tämä al-Hol-keskustelu Suomessa ja muualla Euroopassa. Heti kun uskalsin mennä lukemaan Martin Scheininin twiittejä, tajusin, että mitään ongelmaa ei ole alkujankaan ollut. Kaikki oli pelkkää poliittista semantiikkaa.

Arvoisa ihmisoikeusjuristi twiittaa 12.12.2019 näin: "Äitejä on 10. Matkustaminen kriisialueelle ei ole rikos. Osallistuminen laillisin keinoin aseelliseen konfliktiin ei ole rikos. Laittomat sodan keinot ovat ensisijassa sotarikos, ei terrorismia. ISIS-sympatia tai ISIS-miehen mukaan lähteminen ei ole terroristista toimintaa."

Hyvä, nyt ollaan asian ytimessä. Tervetuloa takaisin, rakkaat äidit!

Olette osoittaneet sympatiaa ja rohkeutta vaikeissa oloissa. Ei ole mitään syytä epäillä teitä. Juuri tätä on suomalaisten äitien arki on ollut vuosikymmenet: leipomista, kokkaamista ja lapsista huolehtimista. Isät ovat iloisia, kun pääsevät kotiin tullessaan ravitsevaan pöytään ja illalla oman kullan viereen. Sitä jaksaa kun on hyvä emäntä rinnalla. Hevin ei kolmisäikeinen lanka katkea.

Ei enää syytä perua VIP-loungea, soittokunta paikalle ja Paleface riimittelemään. Hallitus unohtakaa kriisimieliala, oppositio unohtakaa välikysymys, äidit jatkavat tästä.
55 kommenttia:

 1. Vesa, kai sinä tiedät kuka tämä MS on.
  Hän on ns. "demokraattinen" lakimies. Demlan miehiä siis.
  Itse ottaisin hänet yhtä vakavasti näissäja tämän tapaisissa kysymyksissä kuin Teuvo Hakkaraisen EU-asiantuntijana.

  Tämä MS on tyyppiesimerkki siitä, miten tämä asia saadaan läpipoliittiseksi.

  Muutenkin tässä Holi-jutussa tuntuu isommat kuviot kulminoituvat.
  Itse käsittelen tähän liittyvää järjetöntäkin kommentti- ja uutisvirtaa akselilla relativismi-realismi.
  Relativismi on niin helppoa ja nämä äidit lapsilleen ainoita oikeita hyviä äitejä, jotka pitää "pelastaa."
  MS:n hengenheimolaisten mukaan ilmeisesti myös ihmisoikeus- ja sotarikostutkinnalta.
  Paskat Haagista. Se on vain serbejä varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on ennakkotapauksen merkit ilmassa. Siksi määrästä huolimatta tärkeä. Jos edes Isiksen kanssa avoimesti ja julkisesti toimiminen ei ole rajallamme pysäyttävä asia, ei ole sitten varmaan mikään muukaan.

   Mielestäni ainoa ratkaisu on pitkä ja perusteellinen kansainvälinen rikostutkinta ennen kuin äidit vapautetaan kansansa keskuuteen ja lastensa luokse.
   Lakimiehet, tutkiva poliisi, syyttäjät, puolustajat voisivat sitten kyllä olla ihan oikeita ammattilaisia joita eivät ohjaa "arvot" eikä politiikka vaan pelkät tosiasiat.

   Poista
 2. Jope,

  minulle MS on täydellisen hyvyyden lähettiläs. Hänen postmodernit koanit saavat tajunnan räjähtämään: mikä parasta niistä jää aina hyvä mieli. Ne pääsevät sinne mihin et uskonut kenenkään pääsevän.

  Ajattelen näin: MS on varmasti vähän kuin Jeesus nykysuvaitsevaiselle oikeustaistelijalle: tyynnyttää myrskyn kuin myrskyn vetämällä pari lakipykälää hihasta. Jos paha maailma tai yhteiskunnallinen dilemma ahdistaa, lukee vain MS-twiitin ja usko hyvyyteen on palautunut, maisema on tyyni ja mieli rauhoitettu ja turvallinen. Voi jälleen uskoa, jokainen ristiriita osoittautuu näennäiseksi, maailma on hyvä ja mieli täyttyy puhtaalla tietoisuudella: ei ole mitään rajaa sinun ja maailman välillä ja kaikki ovat hyviä, jopa ne jotka ehkä tappavat sinut.

  MS:llä on twitterissä profiilikuva, jossa hän on käynyt kalassa. Hän roikuttaa komeaa haukea niskasta lempeä ilme kasvoillaan. Voisin lähteä Martinin kanssa kalaan. Vaikka meri raivoaisi, en pelkäisi.

  Kun sitten olisimme soutaneet myrskyn silmään pienellä kumiveneellä ja joutuneet onnettomuudeksemme veden varaan ja olisimme hukkumaisillamme, Martin sanoisi: Päästä irti, vedä reippaasti vettä henkeen, sen kerrotaan tuntuvan uskomattoman hyvältä. Niihin sanoihin olisi hyvä luottaa ja niiden myötä jättää rauhaisat hyvästit tälle maailmalle - poistua harmoniassa ja sovussa kaiken olevaisen kanssa.

  En välitä vaikka ahdasmieliset ihmiset kutsuvat MS:ia demlaosaston mieheksi. Mies jolla on näin uskomattomia twiittejä, saa olla vaikka Putinin kätyri, minä en välitä.

  Hän tuo rauhan sieluuni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut irvileuat väittävät, että suvaitsevaisten maailmankuva perustuu ylimittaisilla yleiskäsitteillä "moraalisesti" luotuun hyvään ja oikeaan "ihmiskuvaan" - se on kuva ylihistoriallisesta, ylikulttuurisesta, ylikansallisesta ja yliyhteisöllisestä yli-ihmisestä, jolle kuuluvat ihanteelliset "ihmisarvot ja -oikeudet".

   He myös toteavat, että tällaisesta ihmiskuvasta seuraa luontevasti ymmärryksen noituminen yleiskäsitteillä, joilla ei ole juuri mitään vastinetta todellisuudessa.

   No, ehkä näin onkin, ehkä nämä irvileuat ovat kovinkin lähellä totuutta sosiologisesti ja filosofisesti ajatellen ja heillä on myös esittää hyvät psykologiset perustelut ajatuksilleen, mutta sitten, kuitenkin on sitten on sellaisia ihmisiä kuin arvoisat oikeusoppineet ja -professorit, jotka todella ovat itse muuttuneet näiksi yli-ihmismäisiksi abstraktioiksi, ja se on ihmeellistä!

   Katson, että tällaisten yli-inhimillisten ihmisten olemassaolo on taattava ja että myös heidänlaisensa kuuluvat olennaisesti yhteiskuntiimme, jotta ymmärtäisimme mitä sananvapaus kaikessa laajuudessaan voi tarkoittaa.

   He tarjoavat mielipiteitä, jopa perusteltuja mielipiteitä, joilla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa, ja nämä mielipiteet luovat taistelutahtoa, lieventävät ahdistusta, loihtivat vapautuneen hymyn kasvoille ja vakaumuksen rintaan - liikuttavat kokonaisia sankarijoukkoja.

   Poista
 3. Siellä on toinenkin vastaava Vuorisaarna meets lakipykälät -lähettiläs. En saa nyt nimeä mieleeni.

  Tuo kuvaus veden vetämisestä henkeen ja poistuminen ihmiskunnan tarinasta hyvää ja läntistä hyvyyttä tuntien on aika osuva metafora muutenkin.
  Ehkä pohjimmiltaan kaikessa tämän sukuisessa on kysymys nimenomaan siitä.
  Läntinen "demokraattinen laki" toteutuu kun läntinen/pohjoinen ihminen alistuu, poistuu, avaa portit ja lähtiessään vielä sylkäisee omiin raunioihinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain alitajuista ja suurempaa tässä tapauksessa on kuin tuo yksi vajaa lentokonelastillinen Isis-hengettäriä.

   Osa ihmisistä tuntee alitajuista vastenmielisyyttä maamme pitkän tarinan ja Isiksen tarinan yhdistämiseen luonnollisena humaanina asiana.

   Osa ajattelee että sellainen maailma nyt vain vuonna 2019 on, kaikki pelastaminen on tärkeämpää.

   Poista
  2. Tämä toinen professori on esiintynyt telkkarissa useaan otteeseen. Jutut menevät niin överiksi, että ei voi kuin katsoa ja huokaista. Ymmärrän mekanismit. Se entinen ihana maailma, jota odotettiin saapuvaksi, ei sitten toteutunutkaan, mutta nyt on taas mahdollisuus. Tämä kaikki vaatisi huolellista psykologista ja filosofista ja sosiologista analyysia.

   Poista
 4. Eräs hyvin relevantti kannanotto: "Jos lapsi on päivittäisessä hengenvaarassa, jokainen vanhempi toimii niin, että antaa lapsensa turvaan, vaikka ei itse pääsisi. Jos ei anna, herää kysymys, miksi."

  Kommentti erään toimittajan jonka työn häiritseminen somessa, twitterissä jne. ei ole toimittajan työn häiritsemistä koskaan. Töissä MTV:llä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, myös MS pelasi itsensä täydellisesti nurkkaan ja kaatoi vielä maalipurkin päähänsä tässä jokin aika sitten twiittaillessaan maalittamisesta.

   Minä ymmärrän esimerkiksi maalittamisen virkamiehiä kohtaan joissain tapauksissa isoksi ongelmaksi ja erittäin vahingolliseksi toiminnaksi mutta kyseinen twiitti koski Ilta-Sanomien toimittajaa, joka esitti kriittisessä hengessä tosiasioita.

   No, en tahdo itse mitään vastakkainasettelua lisätä. Sanonpa vaan, että nyt on maailma sellaisessa myllytyksessä, että mustasta saadaan valkoista ja valkoisesta mustaa vähän joka paikassa. Lahjoja riittää vähän joka suuntaan näin joulun alla.

   Poista
  2. Sanon suoraan, etten käytä mielelläni näiden ihmisten nimiä, koska en tahdo kuulla, että maalitan jotain esittäessäni kritiikkiä ilmiöistä, jotka näen vaarallisina. Näitä vaarallisia ilmiöitä on vasemmalla, oikealla ja keskellä. Joskus on pakko käyttää nimiä, koska nimillä varustetut ihmiset puhuvat ja kirjoittavat, mutta tarkoitukseni ei ole maalittaa.

   Poista
  3. Mä kävin aika kovan painin pysyäkseni jotenkin keskellä, mutta en ole enää vähään aikaan pystynyt. Jos maa on kahtia, olen yksityisenä ihmisenä kyllä sitten varmasti vastarannalla.
   Tosin en tiedä mitä se poliittisesti on, koska se ei ole kiinnostavaa.
   Mahdollinen maailma on mun kiintopiste. Kaaoksen hidastamisen puolustaminen.
   Se voi olla poliittisesti milloin mitäkin, tosiasioista riippuen.
   En ole kuitenkaan ihan niin tyhmä etten hahmottaisi itse sitä että laitan samalla tietenkin tosiasiat tärkeysjärjestykseen.
   Mitä suorempana ja mitä pienemmässä aallokossa Suomi-laiva kulkee, sitä parempi.
   Olen turvallisuushakuinen ihminen, joka elää pientä elämäänsä aika pienesti. Siis tyypillinen antivallankumouksellinen. Vallankumoukset = muutoskiihdytykset (useimmiten päin persettä) ovat herrojen hommia olleet yleensä aina.
   Niin tämä nykyinenkin muutoskiihdytys.

   Poista
  4. Vielä tuosta sitaatistasi: nämä vanhemmat eivät näe toiminnassaan mitään väärää, he ovat oikealla asialla, eivätkä he siis näe tarvetta saattaa lapsiaan turvaan.

   Toinen selitys on, että he pitävät lapsia ihmiskilpinä ja kauppatavarana, mutta tämä olisi aika kyynistä, mikäli olisi koko totuus - ja uskon ettei ole, vaikka voikin olla alitajuinne motiivi omassa selviytymiskamppailussa.

   On varmasti myös lamaantuneita vanhempia, jotka eivät osaa toimia suuntaan tai toiseen, kun unelma islamistisesta kalifaatista hajosi.

   Poista
  5. Minä maalitan muutaman puolueen kuitenkin kun Holi-kiista on hyvin puoluepolittinen.
   Edellä tarkoitetussa mielessä, ja laajemmin muissa samanlaisissa kysymyksissä sekä vasemmisto että vihreistö edustavat mulle elämän nykyisiä herroja.
   Ja somessa herra toista herraa puolustaa.
   Joskus mediassa.

   Mutta ne muutamat toimittajat joiden häiritseminen ei olekaan toimittajan työn häiritsemistä, kiitos teille, hyvää journalismia lisää!

   Poista
  6. Olen sitä mieltä, että planetaarisessa kuvassa vallitsee tällä hetkellä niin suuri sokeus, että se on katastrofaalista. Tämä nyt nähtävä näytelmä on vain pieni pyörre sen pinnalla.

   Poista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään lehdessä koottiin puolueiden kannat. Näytti kirjoa olevan varsin paljon vastauksissa kotouttamisista. Lasten saaminen Suomeen riippuu myös äitien vastauksista. Kaikki eivät välttämättä edes tahdo Suomeen. Minusta tuntuu siltä, että koko konkkaronkka tänne ja lapset suojaan ja äidit tutkintaan. Parempi tällainen könttäpäätös kuin se että päätöstä ei ollenkaan.

   Poista
  2. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006341874.html

   Nyt on tietoa, että naisten lähtöhalut hiipuneet, monet sitoutuneet ISIKSEEN. Vaikeuttaa olennaisesti lasten pelastamista. Pitäisi tehdä rynnäkkö leiriin ja viedä lapset turvaan näiltä tyypeiltä. Hankaluudet ovat siis tuossakin suunnassa, eivät ainoastaan suomalaispolitiikoissa.

   Poista
  3. Artikkelista: "Omaiset voivat olla säännöllisesti yhteydessä leirillä oleviin naisiin. Saatujen viestien perusteella näyttää, ettei jutun alussa mainittu nainen eikä moni muukaan leirillä olevista välttämättä enää halua palata Suomeen. Mahdollisia halukkaita palaajia olisi ehkä enää vain muutama."

   Poista
  4. Tutkija Juha Saarinen analysoi artikkelissa:

   "Merkittävä osa naisista on yhä sitoutuneita Isisiin, Saarinen arvioi.

   Hänen mukaansa Isis puhuttelee tällä hetkellä propagandassaan kannattajiaan eri keinoin.

   – On kalifaatin kukistamiseen liittyvä propagandatarina, jossa Isisin kannattajat ovat palaamassa koettelemuksen aikaan, jossa kannattajien uskoa koetellaan vastoinkäymisillä. Siinä erotetaan tosiuskovaiset niistä, joiden usko on "heikkoa".

   Lisäksi rinnalla elää pienempiä narratiiveja, joista yksi on se, että Isis on siirtymässä globaalin vastarintaan.

   – Nyt yritetään saada aikaan kansainvälisten iskujen aaltoa. Isis on hyvin dynaaminen ja opportunistinen toimija. Se ei ole jäänyt odottamaan tuhoaan, vaan reagoi tapahtumiin toimintaympäristössään aktiivisesti, Saarinen muistuttaa."

   Poista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Niin, jos suurin osa äideistä kannattaa Isis-ideologiaa niin vaikeaksi menee lasten auttaminen. Tuolla olleet nuoret ovat jo vakava riski äitien tapaan. Ideologia on hitsannut porukkaa yhteen. Toisaalta on vaikea tietää äitien aitoa mielipidettä, koska se lausutaan noissa oloissa. Varmasti osa kätkee todelliset ajatuksensa, ettei joudu Isis-fanaatikkojen pahoinpitelemäksi / tappamaksi.

  VastaaPoista
 8. Itse taas toistan ja toistan ja ihmettelen julkista autismia tässä asiassa sen suhteen, että al-Holissa on kysymys ISIKSESTÄ ei lapsista.

  Kaikki päättäjät ovat toivoneet lasten auttamista j o s se on mahdollista. Persu ei tässä juuri eroa vasemmiston äärilaidasta.
  Siitä ei siis käydä edes keskustelua.
  Mutta silti siitä käydään niin kuin muuta ei olisikaan kuin nuo lapset.
  Koska lapsi sopii paremmin politiikan teon välineeksi kuin isisläinen äiti.

  Samalla on totta, että maailmassa on tällä hetkellä varmaan miljoonia lapsia jotka suomalaisen lainsäädännön mukaan olisivat välittömästi huostaanotettavia äideiltään ja isiltään. Lapsisotilaita on kymmenissä tuhansissa. Kaikki tietävät missä.
  Aviolittoon pakotettuja lapsia on miljoonissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä tässä keskustelussa häivytetään hyvin monia asioita ja käydään lapsilla poliittista kauppaa monella tasolla, vaikka olen lukenut monesta hyvien ihmisten paikasta viestejä, joiden mukaan tämä Suomen nihkeä tilanne ottaa vastaan al-holilaiset olisi lähinnä persujen vika ja syy. Tilanne on kuitenkin se, että koko oppositio sekä hallituksen sisältä kepu ja osin muutkin, demarit varsinkin, näkevät muitakin kerroksia. Tämä on sekä vasemmalta että oikealta läpeensä politisoitunutta.

   Silti itse näkisin, että kansainvälinen yhteistyö lasten pelastamiseksi olisi tarpeen.

   Poista
  2. Linkkaamassasi jutussa:

   "Ulkoministeri Haavisto on toistuvasti todennut, että lapsien ja äitien erottaminen toisistaan olisi äärimmäisen hankalaa. Leiriä pyörittävät kurdit eivät tätä lähtökohtaisesti halua.

   – Lasten osalta tunnen surua. Jos naisiin saataisiin yhteys ilman valvontaa, ja he vilpittömästi haluavat uuden mahdollisuuden, sellaisen antaminen olisi mielestäni suomalaisten arvojen mukaista. Se on kuitenkin heistä itsestään kiinni. Kaikki eivät sitä halua,STT:n haastattelema henkilö sanoo.

   – En usko, että hän (jutun alussa mainittu nainen) päästäisi pelkästään lapsensa Suomeen. Hän mahdollisesti uskoo yhä siihen, että voi tehdä lapsistaan uudelleen nousevan kalifaatin rakentajia."

   Lapset ovat omassa jugend-koulutuksessaan olleet ja osa ilmeisesti vielä tälläkin hetkellä.

   Samaan aikaan meillä puhutaan yleisesti lapsista eikä tosiasioista, jotka näihin littyvät.
   Tämä ei ole huoltajuuskiista.

   Miltä kannalta asiaa katsookin, äiti ei ole tässä tapauksessa näiden lasten etu.
   Kuten se ei ole miljoonissa muissakaan tapauksissa pitkin maailmaa.

   Poista
 9. "Lapsisotilaita on kymmenissä tuhansissa. Kaikki tietävät missä.
  Aviolittoon pakotettuja lapsia on miljoonissa."

  Missä on jatkuva lastensuojelullinen ja poliittinen kriisitilanne noiden planeetan lasten suhteen? Eipä valitettavasti missään.
  Koska se on normaalitila aika monelle jo. Kas, koska sellaisia jotkut alueet maailmassa vain ovat... Koska relativismi antaa valikoinnille mahdollisuuden...

  VastaaPoista
 10. Alan aika isosti kyllästyä tähän al-Holin kaikkea muuta kuin holistiseen mediailmiöön.

  Ajatellaan, että kaikki leirin äidit ja lapset tuodaan Suomeen ja kaikki menee hyvin. Sopii minulle, tietenkin, j o s se vain on mahdollista.
  Mutta olemmeko sitten well done?
  Ja tyytyväisiä kaikki?

  Maailmalla vastaavia ihmisiä, fundamentalismilla tai ilman sitä, uskonnollisella rasismilla tai ilman sitä, valmiudella käyttää terroria tai ilman sitä, halulla ja kyvyllä aloittaa uudessa maassa uudella pohjalla tai ilman sitä halua....on loputon jono.

  Tulijat, kriisialueilta, lähinnä uskonnollisten ja rasististen sisällissotien alueilta, eivät lopu mihinkään poliittiseen päätökseen. Eivät kielteiseene eivätkä myönteiseen.

  Tämän tajuamisen ja toimintamallien miettimisen pitäisi olla yhtä isosti koko ajan esillä kuin tuo joukon, jonka lasten palauttaminen on perustelua mutta isis-sitoutuneiden aikuisten ei.
  Ja joka kiihottaa ihmiset paljastumaan aika syvästi kuka minkäkinlaisen peilin edessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse laittaisin selvän ja totaalisen Stop-merkin jo Euroopan ulkorajoille jokaiselle terrorismiin/rasismiin/fanatismiin osallistuneelle, sitoutuneelle tai sellaista tukeneelle ilman sen suurempia problematisointeja.
   Kansalaisuutta ei siinä kysyttäisi eikä sellainen olisi kuin joku diplomaattipassi tehdä muualla mitä tahansa ja palata leikkimään eurooppalaista kaikkine satoine "oikeuksineen."

   Poista
  2. Koko tästä show'sta näkee, miten meille käy jos joskus saamme todistaa isoja ongelmatilanteita, esimerkiksi jonkinlaisia kansainvaelluksia, edes kymmenien tai satojen tuhansien (eikä vielä edes miljoonien) ihmisten luokassa olevia virtauksia - päätökseteko jumiutuu. Riippuu toki jonkin verran vallassa olevista hallituksista ja aatevirtauksista Euroopassa pysymmekö jotenkin kuosissa sisäisesti vai murenevatko yhteiskunnat ensin päättämättömyyteen ja sitten isojen ihmismäärien ollessa kyseessä sekasortoon. No, tämä oli ehkä hiukan nopea hyppäys liian isoon kuvioon, joka kuitenkin on ihan mahdollinen tulevaisuudessa. Katsotaan ja odotetaan. Voihan olla myös, että syntyy erilaisia ryhtiliikkeitä.

   Poista
  3. Britanniassa nyt ehkä jonkin verran kiristyy sisääntulo, mutta sielläkin vain jonkin verran.

   Eurooppalaisten oleskeluun ei tule varsinaisia muutoksia sinnekään, eikä tarvitsekaan (vaikka peloteltu mitä hassuimmilla ulosheitto-skenaarioilla ennen vaaleja).

   Tulemme näkemään sen, että miten hallituksemme reagoivat kun tuohon al-Holin 30 määrään lisätään yksi, kaksi, kolme, neljä nollaa lisää.
   Todennäköisesti päättämättömyys ja asioiden voimaton antaminen tapahtua on toimintamalli.

   Poista
  4. Tämä on ehkä tarpeetonta sanoakin, mutta taitaa olla tämä ja edeltävä viikko kun menetin uskostani suomalaiseen parlamentarismiin noin 80 prosenttia. Rippeille täytyy nyt rakentaa.

   Enkä tarkoita sitä, että toteutuivatko minun toiveeni vai eivät, vaan se miten asioita hoidettiin, tiedotettiin, suhmuroitiin, peiteltiin, miten asiantuntijat ja viranomaiset ohitettiin ja miten asiat maalitettiin täysin ideologisiksi vaikka tosiasioiden kanssa olisi pitänyt työskennellä.

   Poista
  5. Olikos niin että opposition välikysymys esitetään keskiviikkona? Siihen mennessä saadaan myös hallituksen poliittinen kanta moniin nyt esitettyihin kysymyksiin.

   En jotenkin jaksa uskoa, että tästä seuraa mitään kovin dramaattista. Että esimerkiksi Haavisto vetäisi johtopäätöksiä toimistaan. Eiköhän hyvä tarkoitus siloittele mahdolliset mokat ja epäjohdonmukaiset puheet ja suoranaiset valheet. Hallitus peesaa. Toki Kepusta ei koskaan tiedä, kun linja rakoilee sen sisällä, joten pieni yllätysmomentti säilyy.

   Ehkä kaikkein hankalimman tilanteesta tekee isisnaisten haluttomuus yhteistyöhön lasten luovutuksessa. Ja toki heidän oma asemansa, johon nyt näyttää yhä kuuluvan halu pitää kiinni omasta umpirasistisesta vakaumuksesta (miten muutenkaan tuota ääri-islamilaisista ajattelua voi sanoittaa).

   Poista
 11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teoreettisen jeesustelun pitäisikin muuttua ehdottomaksi STOP-merkiksi (=turvamerkiksi) Euroopan ulkorajalle kaikelle sille mikä liittyy Isikseen ja vastaavaan fanatismiin.
   (enkä nyt sano mitään lapsista, koska se keskustelu on jo maassa käyty...)

   Poista
  2. Jari, olet oikeassa siinä että lapsille maailma voi olla ja onkin monilla eri tavoilla ja missä päin maailmaa vain helvetillinen paikka.
   Jos haluaa pikamasennuksen voi alkaa miettiä sitä mitä tiedetään lasten asemasta menneinä vuosisatoina- ja tuhansina.
   Karmeampaa tiedostettavaa ei olekaan.

   Samat asiat jatkuvat monella tavoin edelleenkin. Lapset avioliitto/seksiorjina on yksi karmea esimerkki.

   Myös länsimaissa alkoholi, vanhempien läsnäolemattomuus tai ylisuuret odotukset toisilleen, itselleen, seksuaalinen "vapautuminen", monenlainen väkivalta, digitaalinen lume, aikuisten ihmisten keskenkasvaneisuus, riitely....mitä näitä saatanan mahdollisuuksia tuhota perhettä nyt onkin, pilaavat jouluja ja lasten elämää.

   Ihan sama vaikka kuulostan tuossa kristillisen puolueen tiukkapipolta, mutta noin on.

   Huostaanottajia ei varmaan ole riittävää määrää. Lasten toivo on pelastaa itsensä.
   Voi olla että en ole ollut syytön itsekään. Mokia on tullut tehtyä ja olen tullut antaneeksi pahalle valtaa monta kertaa.

   Poista
  3. Siellä missä perheelle pieni elämä riittää pienten asioiden parissa ja jossa hiljainen tapahtumaton hetki ei ole jotain mikä pitää heti muuttaa jollakin keinolla loppumattomaksi ilotulitukseksi, paha (ja saatana, lainausmerkeillä ja ilman) ei saa lainkaan niin hyviä mahdollisuuksia pistää ihmisten elämiä palasiksi.
   Toki sitä voi tapahtua silti.

   Poista
 12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 13. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 14. Jari, luulisi suomalaisen pukkiperinteen sopivan islamistillekin. Hyvä idea ja hieno toteutus jo itsessään tuo kommenttisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huumorin puolelle on menny reippaasti viime viikkojen hallitus- ja hallintohölmöilykin. Paaterointi ensin, sitten marinointi, ja nyt vielä odotamme loppuhuipennusta, pekkalointia.

   Poista
  2. Kun olen joskus yli 10 vuoden päästä eläkkeellä, jälkikasvu elää onnellisena Uudessa-Seelannissa, lupaan muuttaa välillä pateettisen tyylini reippaasti hekottelevampaan suuntaan. Mun nopeilla geeneillä ei kyllä pääse havukka-ahon ajattelijaksi, mutta itkun ja naurun yhdistelmään kylläkin.

   Poista
  3. Jope, Uusi-Seelanti tai Yhdysvaltojen pohjoisosa / Kanada ovat paikkoja, joihin toivon lasteni jossain vaiheessa siirtyvän. Yhdysvalloissa olisi jo sukua. Toinen tytär varmaan lähteekin. Nuorimmasta en tiedä, kun on vielä niin nuori. Pojasta on vaikea sanoa. Itse jään mieluusti katsomaan miten käy rakkaan kotimaan. Ei ole välttämättä kaunista katseltavaa, vaikka jonkinlainen toivo elää.

   Poista
  4. Kaikki nuo paikat ovat muuten erittäin monikulttuurisia, myös Uusi-Seelanti, jossa paljon itäaasialaista väestöä. Hienoa.

   Monikulttuurisuuden voikin toteuttaa monella eri tavalla. Kuten läntinen Eurooppa (Belgia, Ranska, Saksa, Ruotsi...) tai sitten kuten Australia, Kanada, Uusi-Seelanti.

   Hyvä esimerkki siitä, että hoetut "arvot" eivät ratkaise mitään itsessään, vaan miten ne arvot käytännössä laitetaan toteen. Onko vallalla yhteiskunnallinen realismi (vaikka monikulttuurisuuden suhteen) vai antaa kaiken tapahtua kun me emme enää tiedä kumpi käsi on oikea kumpi vasen -relativismi.


   Poista
  5. Eniten harmittaa kulttuurirelativismissa "antaa mennä"- ja "se vain tapahtui"-meininki ja mukahyveellinen kaksinaismoralismi, josta yhtenä esimerkkinä Haaviston kieroilu: mies tietää taatusti paljon enemmän kuin puhuu ja toisessa suunnassa kuin minne puheet johdattaa. Pekka on täysin falski viimeisten näyttöjen pohjalta. Osaa kyllä esiintyä, se on sanottava hänen kunniakseen.

   Poista
  6. Li pitää suunsa fiksusti kiinni niin ei tule valehdelleeksi, Ohisalo on samoissa kärryissä Pekan kanssa, mutta hänkin pidättelee sanojaan. Kaikki tietävät tasan tarkkaan missä mennään. En ihmettelisi vaikka Suomen isisläiset olisi jo roudattu johonkin välietappiin.

   Poista
  7. Supon mukaan Isis-kollaboraattoreja on Suomessa ollut jo pitkään.
   Eikä tässä tule vain Isikseen keskittyä. Vastaavia järjestöjä on muitakin. Ja sotilaskoulutettuja tulijoita.

   Vai kumpi tässä nyt määrittää mikä on todellisuutta? Pekka Haavisto vai suojeluviranomaiset.
   Ai niin, politiikka tietenkin. Viranomaisilla on politiikkaan verrattuna se ikävä homma, että he työskentelevät tosiasioiden parissa. Ne on monessa asiassa epämieluisia.

   Poista
  8. Luultavasti kulisseissa tapahtuu vaikka mitä. Falskilla tarkoitan sitä miten hommaa pyöritetään ja miten ei voida rehellisesti sanoa miten asiat ovat. Minusta tämän asian totaalista romahtamista, samoin kuin Haaviston oman aseman romahtamista, estää vain se, että niin moni vallassa oleva on sotkettu mukaan, ettei ole varaa alkaa purkaa rehellisesti juttua. Lisäksi uhripositio pelastaa Haavisto-mielisten näkökulmasta ihan kaiken, olipa kyse terroristien tukemisesta tai mistä hyvänsä. Kaikki katoaa lässytykseen ihmisoikeuksista eikä mitään lopulta tehdä asioille, paitsi että suojataan epäilyttävät tyypit.

   Poista
 15. Haaviston moraali muistuttaa pitkälti shiiamuslimien käsitystä totuuden ja valheen suhteesta: vääräuskoisille on luvallista pragmaattisista syistä kieltää todellinen vakaumuksensa - esim. oma uskonsa vaarallisessa tilanteessa - kun se suojaa itseä ja siten edistää oman uskonnon päämääriä eli uskonnon edustajan selviytymistä. Tässä mielessä meillä on aito taqyyiaministeri.

  VastaaPoista
 16. Tarkoitan niitä puheita, joissa Haavisto on kieltänyt tietävänsä palautussuunnitelmista. Voihan toki olla, että hän on laatinut tarkat toimintaohjeet virkamiehille ja sanonut, että hoitakaa homma mutta en tahdo kuulla asiasta mitään ennen kuin keikka on hoidettu, sitten voitte informoida. Tämä on tietysti tilanteen vaatimaa kieroilua, jota hyvä päämäärä perustelee.

  VastaaPoista
 17. Hyvä analyysi. Jos Haavisto antaisi periksi, ja myöntäisi totuuden, siinä uppoaisi mukana myös muut mukana olleet.

  Myös tuo kuinka meidänkin hallinto on nyt pävittänyt itsensä vaihtoehtoisten totuuksien aikaan kieltämällä moneen kertaan tosiasiat, jotka ovat jo tiedossa.

  Ja jos alkaisikin tuntua että ei tämä meille härmään näin sovi, niin aina on tuo, koska lapset....

  Lapset, siis ne jotka sieltä on saatavissa, voitaisiin hakea sieltä valehtelemattakin.

  VastaaPoista
 18. https://www.is.fi/politiikka/art-2000006343627.html

  Ei tiedä pressakaan mitä ne puuhastelee. Aika veli- ja siskokultia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onks tää nyt ihan enää muuten demokratiaa siinä mielessä kun olemme Kekkosen jälkeen sitä opetelleet?

   Mulle tulee jopa Trumpin hallinto mieleen sekä al-Holi että halllituskuvio hoidosta mielikuvan tasolla ainakin.

   Poista
  2. Olisi vaan hallitus toiminut rehellisesti ja selkärankaisesti ja kannatuslukujaan ajattelematta niin ei koko paskanpuhumisen ja salailun vyyhtiä olisi syntynyt.

   Toki varmasti isisnaisten haluttomuus tulla pelastetuksi (ja mahdollisesti tuomituksi) hankaloitti kotoutuskuviota. Suomessa asiaa hankaloitti tieto opposition toimista, opposition kannatusnoususta ja oman kannatuksen laskemisesta sekä kepun arvaamattomista reaktioista.

   Poista
  3. Minusta alkaa yhä isommin tuntua, että al-Hol-porukka on jo ihan jossain muualla, tässä vaan hämätään ja kusetetaan kaikkia kansaa ja presidenttiä myöten ja nyt mietitään keinoja miten kusetuksesta tullaan ulos kaikkein vähimmin vahingoin. Voin olla väärässä, mutta nähtäväksi jää miksi homma on näin outoa.

   Poista
 19. HS:

  Al-Holin leirillä lapsista tulee uusi sukupolvi Isisin terroristeja, sanoo Koillis-Syyrian ”ulkoministeri” HS:lle – ja kertoo kolme vaihtoehtoa, miten Suomi voi kotiuttaa kansalaisiaan
  Suomen kanssa neuvotteleva kurdijohtaja Abdulkarim Omar arvioi HS:lle, että al-Holin leirille jäävistä lapsista uhkaa tulla uusi sukupolvi Isis-terroristeja. ”Toivon, että lähiaikoina meillä on uutisia Suomen kanssa”, Koillis-Syyrian ”ulkoministeri” sanoi HS:lle keskiviikkona.


  - Tässä nyt sitten syy tuoda kotiin. Syyriassa heistä tulee tuon kokemusasiantuntijan mukaan terroristeja.

  -Onko nyt sitten varmaa, ettei tule myös Suomessa, jos äidit otetaan mukaan?

  -En ole silti sitä mieltä ettei lapsia pitäisi auttaa, mutta tuokin kommentti ihmiseltä joka tuon tilanteen tuntee (samoin kuin Supo ja UM ja toisin kuin maamme hallitus ja Pekka Haavisto), kertoo siitä miksi kaikki eivät ole vain ja pelkästään ongelmattomassa hei, näin hyviä me ollaan -fiiliksissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä enemmän tietoa saadaan, sitä enemmän tilanne suorastaan huutaa lasten eristämistä (pelastamista) kalifaatti-äideistään, tarvittaessa vuosikausiksi.

   Poista