tiistai 26. marraskuuta 2019

Erään puolueen nimiViimeaikaisia yhteiskunnallisia tapahtumia seuratessa tulee mieleen, että erään puolueen uusi nimi voisi olla valeh... ei kun siis vaihtoehtoisten totuuksien puhujien klubi, jolla taitaa olla myös ihan oma vaihtoehtotodellisuutensa, joskaan he eivät näytä ottavan itsekään selvää mikä se on...

Osin SDP alkaa merkitä sosialistidementikkojen puoluetta, vai pitäisikö olla reilusti DSP eli dementoituneitten sosialistien puolue...

Pieni puhdistuksen paikka vaan mistä puhdistajat ja uudet johtajat ilman vallan menetystä?

Tämä puolue jätti monia asioita kertomatta eduskuntavaalien alla ja on nyt ainakin osin sen vuoksi pääministeripuolue...

No, kyllä ne todelliset nykykarvat alkoivat pikku hiljaa paljastua: tällaista on valta ja siinä kiinni riippuminen vaikka hallinta todellisuudesta on hukattu hyvin monella tasolla...

En tosin usko, että yksikään muukaan toimija on immuuni vastaaville vehkeilyille, kunhan riittävästi sokaistuu omasta vallastaan ja uudistuneista aatteistaan, mutta SDP näyttää ajavan itseään todella pahasti rotkoon sillä yhteisellä bussillaan.

Oikeusvaltion ja hyvyyden puolesta ja sillä tavalla...

Kepulipuolue Kepu saa todellisen haastajan vasemmalta laidalta... Kummallakin sama (kannatus)suunta... Äänestäjiä siirtyy luultavasti jonkin verran Vasemmistoliiton kyytiin, mutta ehkä enemmän Vihreiden ja Persujen kyytiin. Osa varmaan jatkaa matkaa Antin kanssa rotkoon.

Vasemmistoliiton tulevaisuuden poliittinen vaikutuskyky on melko lailla kiinni SDP:ssä ja Vihreissä. Li on suosittu, mutta puolue ei, eikä tuolla asemalla tarjota vaihtoehtoja tai edes päästä vaikuttaman varsinkin jos SDP floppaa. Vihreät kyllä porskuttaa ja vie osansa vasemmistosta, ja Persut porskuttaa, siltä tämä nyt näyttää.

43 kommenttia:

 1. SAK:n ei siis kun Sdp:n ihan hyvä muisto nousee aina välillä mieleen, vaikka näitä puolueen kompuroinnin merkkejä tulee koko ajan esiin.

  Lähetän ison kiitoksen mahdollisimman mahdollisen tasa-arvoisen maamme luomisesta yhdessä fiksuimpien työnantajien kanssa Siltasaareen aina kun menen siitä ohitse.

  Nyt on taso ollut pitkään rotkahtanut, kun selvään tehtävään alkoi sekaantua ideologisia aineksia Frankfurtin sylttytehtaalta uudenlaiseksi libreaaleja ajan tuulia haistetelavksi piilotetuksi identiteettipolitiikaksi muuntautuneena.
  Mutta eikö sama ole tapahtunut parissa muussakin puolueessa, yliopistoissa, osassa mediaa, osassa kulttuurielämää, somessa...?

  Ko. porukka voisi olla edelleen kova sana politiikassa, jos olisi pysynyt häpeilemättä selkeänä työväenpuolueena.
  Nyt niiden pitää julistautua mukaan kaikkeen hyvään ja haalia ehdokkaita ja jäseniä kenestä tahansa, jonka tehtävänä on todistaa, että joo, moniarvoisia ja monikulttuurisia ollaan, olemme sekä martinluthrerking, gretathunberg, mahatmagandhi, rosaluxemburg että akselikoskela.
  Se viimeinen olisi riittänyt.

  Jokainen ihminen joka on hankittu todistamaan jotain itsessään, oman identiteettinsä kautta, pettää enemmin tai myöhemmin, koska sellaisia me olemme. Me mokaamme minkä tahansa ryhmän, jos sellaista edustamme.
  Siitä on nyt demareista saatu urakalla näyttöä.

  VastaaPoista
 2. ...se hyvä Suomi luotiin siis kyllä muuallekin kuin Siltasaareen, heh. Viitaussuhteet menevät persiilleen vauhdissa.
  Ihan sama kuin muutenkin, kaikessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tällä korjauksella.

   Poista
  2. Kyllä ehdottomasti tarvitaan Suomeen yksi työväen puolue. Vasemmisto ja vihreät hoitaa identiteettipuolen.

   Poista
  3. Tietenkin on niin että jos perinteinen "työläisten työ" liputetaan Suomesta ulos ideologisin perustein, jää vain identiteettien puolustaminen - toki työntekijän identiteetti ei ole siinä ensimmäisenä vaan esimerkiksi erilaiset vähemmistöidentiteetit tai uudelleen kansallisvaltion jälkeen määrittyvät identiteetit, myös Suomen identiteetti jonain uuden monikulttuurisuuskansainvälisyyden tilana. Huom! En sinänsä vastusta mitään uutta mutta jos se on jonkun omaan hölmöyteensä uppoavan ideologian tuotetta, niin ei kiitos.

   Poista
 3. Nyt on käyty keskustelua kuin uutena mahtavana oivalluksena, että luokkajako ei ole sittenkään mihinkään kadonnut eikä koko maa olekaan yhtä keskiluokkaa. Asian on käynyt toteamassa monet tutkijat oikein kun sitä ei muuten tiedetty. Tämä on kuin suurena löytönä tutkijoiden taholta ilmoitettu. Häh?

  En tiedä missä ovat olleet tutkijat ja toimittajat ja someparhaimmisto, kun tuo on ollut koko ajan nähtävissä.

  Tähän vielä liittyy edellä mainituilla ihmetys että tässkö nyt onkin se syy miksi he eivät ajattele niin (oikein) kuin me ajattelemme.

  Otetaan esimerkiksi kaupunginosa jossa olen itse asunut kokonaisen vuosikymmenen. Käpylä. Monet ajattelevat että siellä asuu vihreä keskiluokka, joka resonoi keskenään samaan suuntaan elämän ja maailman asioista yhteiden keskiluokkaisen pöydän ("hyvää puuta") ääressä, kollektiivisesti, yhteisöllisesti (ja mitä niitä vielä on).

  Voin sanoa että täytyy olla läpisokea jos ei näe senkin kaupunginosan työväenluokkaa, valkoista roskaväkeä (niiden termi), "keskustelusta" syrjäytyneitä tai syrjäytettyjä, vähävaraisia, populismiin tukeutujia jne. Eli miehiä naisia lapsia jotka eivät kuulu siihen kuviteltuun luokattomaan yhteiskuntaan.

  Sama pätee koko maassa.

  Työväenpuolueelle olisi siis tilausta koska työväkeä on koko ajan ollut, se on tiedetty tutkimattakin, ja luoja tietää ettei siihen tarvita välttämättä lainkaan punaista väriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Luultavasti "valkea roskaväki" on äänestänyt viime vuosiin saakka Kokoomusta, mutta nyt Persut keräilevät sieltä ääniä, koska Kokoomus on oppositiossa ollessaankin osa nk. Järjestelmäpuoluetta. Saapa nähdä mitä tästä seuraa. Se oletettu (tai ainakin nykykriteerein keskiluokaksi nimitetty) keskiluokkakin murenee näillä näkymillä ennen pitkään, jos ei maa pysy liikkeessä.

   Poista
  3. Tarkoitin tässä siis, että vasemmiston lisäksi osa valkeasta roskaväestä ("alempi" "keskiluokka") on äänestänyt kokoomusta. Monet "duunarit" ovat taloudellisilla mittareilla keskiluokkaisempia kuin korkeammalle koulutetut (no, ainakin humanisteista ja yhteiskuntatieteilijöistä näitä löytyy ja terveydenhoidon alalta, osin kaupalliseltakin alalta).

   Poista
 4. Ajattelen itse että tälle työväenluokalle parasta kaikissa oloissa ja yhteiskunnissa on taata sellaisen työn tekemisen mahdollisuus, jonka tekemisen jälkeen ei tarvita erilaisia tukia ja tulonsiirtoja eikä niitä pidetä ratkaisuna.
  Nykyvasemmiston leväperäinen suhtautuminen kansainväliseen työnjakoon on duunarin vihollinen siinä kuin työnantajapuolen halu teettää puoli-ilmaista työtä.
  Ne ovatkin sama asia.

  Myös asuminen on tärkeä. Sen ei välttämättä tarvitse olla omistusasumista mutta ei myöskään sellaista että on luukutettu olo niin ettei itse voi juurikaan vaikuttaa.
  Kun koti ja työ on kunnossa ja jotenkin omissa käsissä, ei ihminen tarvitse sen enempää oikeaa kuin vasenta vaan on siinä mitassa vapaa kun voi olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on hyvin sanottu. Tässä mielessä monet eurooppalaiset vasemmistopuolueet ovat paljon enemmän duunarin asialla kuin nämä kotimaiset. Minusta sellainen perinteinen vasemmisto on hyvä. Tämä uusi ideologinen vasemmisto on sellainen, että sille tulee vähän liian iso lasku käteen ennen pitkään. Tavalliset tallaajat eivät sitä ymmärrä, koska koti ja työ merkitsevät.

   Poista
  2. Perinteinen vasemmisto ja perinteinen oikeisto tekisi pelin selväksi.
   Entä persut sitten?
   Omasta mielestäni heidän parhaimmat oivalluksensa kuuluisivat ilman muuta molempien em. ryhmien politiikkaan kuten realismin pitäisi aina kuuluakin.

   Sama kuvio kuin vihreillä ajatuksilla. Nekin voivat olla osa sekä oikeistoa tai vasemmistoa. Niin kuin ovatkin.

   No, koska ps ei jaa "suurta ideaa" uudesta yhteiskunta- ja Eruooppa-konseksusta, tuo on mahdoton ajatus ainakin toistaiseksi.

   Monissa Euroopan maissa tuuli tässä blokkausjutussa alkaa kääntyä.

   Poista
  3. Tai ehkä vaaleissa pitäisi olla se kaikkein rehellisin asetelma: Konsensus-koalitio vs. systeemikriitikot.

   Poista
  4. Systeemikriitikoiksi ilmoittautujia olisi varmaan jo tuon nimen vuoksi monta, mutta voi voi: toisinajattelijaksi ei pääse jos ajattelee samoin vaikka kuinka kuvittelisi olevansa rebel eikä jos puolustaa päällimmäisintä hegemoniaa.
   Konsensus-puolueen johdon voisi ottaa Ohisalo.

   Poista
  5. Jotkuthan sanovat suoraan näin Järjestelmäpuolue vs. persut. No, ensi vaalien jälkeen asetelma ei ole yhtä selvä, jos persut saatetaan vastuuseen. Minusta se olisi hyvä. Paljon parempi kuin se, että heidät jälleen blokataan oppositioon. Ihmisille pitää antaa vastuuta ja näytön paikka, koska muuten emme ole ihan rehellisiä. Luulen, että ensi vaalien jälkeen monilla ihmisillä on vaikeaa, tosin eri syistä. Toisten on kannettava vastuuta ja tehtävä kompromisseja, ja toiset ovat kuolla vitutukseen, kun valta mureni käsistä (luulen, että tämän hallituksen paukut ovat melko heikot tässä maailmantilanteessa, mutta eipä asetelma olisi ollut muillekaan helppo).

   Poista
  6. Ilman muuta näin. Halla-aho olisi ja on ihan pakko nähdä pm:nä.
   Sitten vasta tiedetään.
   Nythän mielikuvat vain pelkkien sanojen eikä tekojen perusteella. Myös ne äärimmäisen negatiiviset.

   En kuitenkaan usko että se jaksaa kolmea vuotta vielä painaa.
   No, ei siellä ole silloin Orpo eikä ainakaan Rinne.

   Itse olen nopeasti liikkuva äänestäjä enkä sitoudu mihinkään poliittisesti pysyvästi. Täälläkin kymmenesti esittämiini, lähinnä demografisiin huoliin ja demografisiin seurauksiin sitoudun kyllä ajattelun tasolla pysyvästi koska ne eivät mihinkään katoa. Poliittisesti olen siis siellä, missä niitä ajatellaan ja käsittellään, edes jotenkin.

   Poista
  7. Noiden demogf. juttujen kai luonnollisin paikka käsitellä olisi vihreä ja jokin vasemmistopuolue, mutta siellähän niitä käsitellään tuskin ollenkaan. Tämä eräänlainen Fermin paradoksi on aikamme suurimpia ihmeitä.

   Poista
  8. Joo, jänniä aikoja eletään lähitulevaisuudessa. Persuilla saattaa olla Purra johdossa jossain vaiheessa. Nais-pm ja persu? Kuka näistä tietää. Voihan Halla-aho olla joskus presidentinvaaleissakin ehdokkaana, kuka tietää. Ääniä keräisi ainakin niin että olisi kärkikolmikossa. Olisipa ainakin häslinkiä ja tulisi vähän säpinää poliittiseen elämään.

   Poista
  9. Huom, en minä odota mitään persulandiaa, mutta sitä odotan, että ihmisiä kuunneltaisiin - näin naiiveja ovat toiveeni. Ja että maailmankirjat saataisiin vähän parempaan järjestykseen. Että olisi vähän vähemmän jakautuneisuutta ja enemmän realismia, etenkin noissa demografisissa asioissa ja myös kannattavaa työtä mahdollisimman monelle.

   Poista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PDS: Pidetään demokratia sossuilla, Parempien-Demonstroijien-Seura jne jne. Ja sitten hirveä poliittis-dramaattinen sekasotku. Alkaa olla jo nyt uskottavuus melko heikkoa.

   Tuo mitä sanot, Jari, vastamediapuolueesta tai sellaisesta tuesta, varmasti nousee. Mutta kyllä sitten myös luodaan yhteisönormeja ja sensuurikoneisto, joka yrittää sen lakaista. Voin sanoa, että jotain tällaista on edessä. Onko tuolla Vastamediapuolueella ikinä voimia siihen, että jotain järkevää ja yhtenäistä syntyy, en tiedä, mutta ainakin protestia tulee.

   Poista
 6. Ei kukaan halua persulandiaa sen enempää kuin vassarilandiaa tai viherlandiaa jne.
  On selvää vain, että jos on tasa-arvo, on tasa-arvo joka kuuluu kaikille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin. Enkä minä halua edes vihervassarilandiaa. Pohjan pitää olla isompi.

   Poista
 7. Jos Jari tuo kuvaamasi nainen tulee vaikkapa Ukrainasta tai Venäjältä niin voi olla että hän jo pitkän kulttuurihistoriansa kautta on se joka sen kielikylvyn sinulle järjestää, etkä sinä.

  Maahanmuuttokriitikkoja, jos ovat miehiä, epäillään virheellisesti että niillä on aina takana salattu motiivi että "ne" "vie" "meidän" naiset.
  Ei ole.
  Eivätkä edes vie. Kun niin harvalle kelpaavat. Harmi. On aina hyvä jos mies löytää naisen ja saa rauhaa.

  Joskus voi myös leikitellä ajatuksella, että miten olisi ja miten menisi jos vaikkapa 50 000 ukrainatarta ja venätärtä tulisi maahamme yksin ilman perheitään, sukulaisiaan jne. esim. sisällisotaa karkuun.
  Luulen että kelpaisivat, jos vain Suomi kelpaisi heille.

  VastaaPoista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Jari, googlekääntäjän mukaan naisen rinta on venäjäksi женская грудь

  VastaaPoista
 10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 11. Tässä on hiukan venäläiset fiilikset. Olen ostanut pari kertaa syksyn aikana kalatiskiltä alesta kokonaisen lohen (toisella kerralla kirjolohen) ja olen pistänyt niistä rangat ja päät pakkaseen. Keittelin nyt päistä ja ruodoista kunnon tymäkän liemen kalakeittoa varten. Niistä tuli lihaakin hyvin. Lisäksi oli yksi melkein kokonainen kirjolohifileen puolikas pakkasessa, ja sen paloittelin keittoon. Mukaan vielä yksi iso punasipuli, kuusi porkkanaa viipaleina, viisitoista pientä perunaa pilkottuina, kermaa, maitoa, tilliä, sitruunaa, meri- ja vuorisuolaa ja mausteita monenlaisia sekä pari nokaretta voita. Tulipa hyvää. Tällä mennään pari päivää koko poppoo. Torstaina keitän illalla riisipuuroa punaiseen maitoon. Sekin on hyvää ja herkullista arkiruokaa.

  VastaaPoista
 12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 13. Jari, katsoin äsken noita Alejandro Arandan esiintymisiä. Uskomattoman hienoja vetoja. Kaikki klassikkopop-kappaleet ja Coldplayn "Yellow" kitaralla säestettynä, sekin oli aivan uskomaton veto!

  Mun kokkailu on omannäköistä, voisin siinä samalla tietenkin jutella kirjallisuudesta. Voisi olla aika hauska juttu, jos sellaiselle olisi aikaa. Välillä voitaisiin kokata Helmi 9 v:n kanssa.

  VastaaPoista
 14. Vielä tuonne aiempaan: minä ymmärrän täysin, mitä työväenluokkaisuus ja luokkataistelu olivat aiemmilla vuosikymmenillä, koska se oli rehtiä ja selvää toimintaa tietyssä yhteydessä. Nyt en enää ole varma siitä, mitä vasemmisto on tekemässä ja hahmottaako se itsekään tätä globaalia tilannetta paitsi pyrkimällä tekemään jotain kapitalismille. Ymmärrän tämän ison päämäärän. Sitten tulee paljon sellaista, mistä en ole enää ollenkaan varma, koska maailma on niin rikki. Tuntuu, että tietty poliittinen kamppailu, sen momentum, on hukattu aika päiviä sitten. Vasemmiston olisi pitänyt tehdä se mitä heidän pitää tehdä aika päiviä sitten. Kommunismi sellaisena kuin sitä toteutettiin 1900-luku ryssi mahdollisuudet, se pilasi uskottavuuden, ja nyt maailma on siinä pisteessä, että pitää keksiä ihan uudet ideologiat. Ei auta enää huutaa: Kapitalismi pois ja kaikkea kivaa tilalle!

  VastaaPoista
 15. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 16. Tähän pitäisi kaikilla ollaa pokkaa hyväksyä ko. ihminen edes omassa keittiössään, ihmisenä (tyttärensä kanssa):
  https://www.youtube.com/watch?v=-audfGqOu8k

  VastaaPoista
 17. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 18. Enpä muistanutkaan katsoneeni tätä, mutta katsonpa nyt jos tulisi vaikka vinkkiä:) Ihan hyvältä kuulostaa. Taisihan tästä olla vaalien aikoihin puhetta lehdissä. Kyllä minä tuohon samaan pystyn - eilen jo mainitsin tyttärelleni asiasta, mutta oli kuulemma noloo... No, katsotaanpa!

  VastaaPoista
 19. (Resepti ei ole kummoinen, mutta tiedän ko. videon olleen kova pala kurkussa katsoa monille, kun tuo ihmisdemoni on tuollainen tuossa.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskomatonta että joku jaksaa, paitsi niin - olivathan natsitkin hyviä perheenisiä jne. Vihakeitto ja ahtaat kanalat tulevat ekana mieleen ja tietysti saksalainen valkoviini, siinä täytyy olla jotain symboliikkaa, he he... Vihan normalisointia...

   Poista
 20. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jari, lupaan käyttää vain luonnollisen kuoleman kokeneita kaloja, jotka ovat alkaneet siirtää olomuotoaan hajoamisen prosessiin. Valikoin tarkoin parhaat aromit evän alta pyyhkäisemällä... Keittiön täyttää hapansilakan kaltainen aromi mutta kyse ei suinkaan ole hapattamisesta vaan mädättämisestä. Mätiä voin lypsää elävästä kalasta, sillä sukusolujen nauttiminen on eettisesti esikuvallista näinä väestötsunamin aikoina.

   Poista
 21. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista