perjantai 9. elokuuta 2019

Vantaalaisuuteni
Vielä muutamia vuosia sitten kun minulta kysyttiin mistä olen kotoisin, sanoin etten ole oikein mistään kotoisin, sillä olen asunut niin monessa paikassa ympäri Suomen. Tänään tunnustan vantaalaisuuteni. Itse asiassa olen tunnustanut sen jokaisessa teoksessani hieman eri tavoin jo vuodesta 2007. Mutta yhtä hyvin voin tunnustaa sen myös tämän laulun sanoin.


6 kommenttia:

 1. Mun sukujuuret on rajanpinnassa ja sen takanakin, mutta ihminen minusta tuli täällä: https://www.youtube.com/watch?v=lXlpQY9Asto

  Rautatieläisten vuokrakolhooseissa oli identiteettiä muokkaavaa reiluutta, joista muuten 8 ensimmäistä vuotta eivät olleet "kaikkea kivaa betonista", vaan puuta se talo oli.

  VastaaPoista
 2. Hauska tuo Kouvolakin tällä esittelyllä - vähintäänkin Vantaan veroinen paikka ponnistaa. Minulle Vantaa on tosin loppusijoituspaikka. Tai toivoisin kuitenkin ettei. Ehkä se on mökki jossakin metsän keskellä. Suhteeni Kouvolaan on jäänyt paikaksi, jossa junan kulkusuunta muuttuu.

  VastaaPoista
 3. Olen käynyt syntymässä Jyväskylässä ja olen muutenkin jyväskyläläisrunoilija, joten tämä kolahti ja kovaa: https://www.youtube.com/watch?v=HsCXvMRTVVk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsuuteni ensi ajat vietin Keuruulla pikku mökissä lammen rannalla ja luultavasti elämäni loppuajat pikku mökissä järven rannalla 30 kilometriä pohjoisempana, että sellainen matka.

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Kaikki tiet vievät näköjään Keski-Suomen Ateenaan ja suurimmalla osalla myös sieltä pois. Kaupunki on yleensä jonkinlainen tietyömaa. Minulla on sieltä oikeastaan vain hyviä muistoja. Mummo asui siellä ja muutama nyt jo kuollut sukulainen, yhä muutama kaveri. Tänä kesänä ei tullut käytyä kertaakaan vaikka melko lähellä oleilin koko kesän. Olen toiminut kerran jopa vastaväittäjänä Jyväskylässä. Yliopistolla on näin ulkoa katsoen hyvä meininki, ainakin omalla alallani.

  VastaaPoista