tiistai 20. elokuuta 2019

Haikuja al-Taeesta (päivitetty iltapäivällä 23.8.)Roolia otti
al-Taee: tie, tae rauhan,
ohrana Scirin:

shioja Suomeen,
sotilaat turvaan, o-hoi?
Savuaa ase.

Seuraako Supo -
miten kootaan atomit
tämän elämän?*Koostin runon Murha.infon puheenvuoroista haikumuotoon, poliittista flarfia siis.

Sinänsä jännällä seuraan, mitä Anter Yasa (ks. esim. https://www.anteryasa.fi/hussein-al-taeen-yhteys-shia-militiaan/) saa miehestä selvää ja kiinnostaako poliisia ja mediaa ja onko kaikki kunnossa demarileirissä.

En usko, että al-Taeen kytköksiä ja touhuja on käännetty pohjia myöten esiin. Onhan aivan uskomaton juttu, jos ilmenee, että al-Taee työskentelee tai on työskennellyt taustalla joillekin muillekin tahoille kuin SDP:lle ja suomalaiselle kansanedustuslaitokselle ja aiemmin CMI:lle. Tarkoitan, että al-Taee on esimerkiksi järkkäillyt sunnamuslimeja tappaneita militantteja kuolemanpartiolaisia turvaan Suomeen. Jos näin on, taitaa tulla ennätystapaus suomalaista sinisilmäisyyttä, mikäli asiaa nyt ylipäätään uskalletaan tutkia tarkemmin.

No, tästä ei kannata luoda mitään salaliittoteorioita, mutta jokin jutussa mättää -- niin kuin on mättänyt niissä aiemmissakin jutuissa, joita Yasa on nostanut esiin (lelusalakuljettajan islamistikytkökset ja al-Taeen vihapuheet). En sinänsä ihmettelisi, että al-Taee olisi tehnyt tai yrittäisi tehdä työtä myös lähi-itäisille sidosryhmilleen -- nythän se on  vaikeampaa, kun asia on tuotu esiin --mutta näinhän kaikki kaveripiirit ja heimot toimivat. Ainakin kuvissa hän kaveeraa sellaisten tyyppien kanssa, joiden vuoksi ihmiset ovat paenneet ja hakeneet turvapaikkaa.

Huom! Juttu lähti liikkeelle nimenomaan Suomeen paenneiden irakilaisten havainnoista. Mitähän kaikkea ihmiset tietävät? Uskon, että juuri nyt demareilla on valtava paine työntää asioita pinnan alle, pois julkisuudesta. Toisaalta: kuinka kauan asiat pysyvät nykyisin piilossa? Tämä riippuu siitä, millaisilla panoksilla taustalla pelataan ja keitä pelaajat ovat. Olen aivan varma, että keskeiset ihmiset ovat valmiita valehtelemaan ja katsomaan toisaalle. Niin kuin ovat valehdelleet ja peitelleet tähänkin asti. Mediaa ei kiinnosta. Tai ehkä koko juttu saadaan käännettyä propagandaksi. Luulen, että halut ovat pikemminkin tuossa suunnassa, olipa totuus mikä hyvänsä. Toki on sekin mahdollisuus, että al-Taee tahdotaan lavastaa tai vähintään mustamaalata, mutta en pidä sitä kovin uskottavana, kun asioita ovat tuoneet esiin juuri maahanmuuttajat, jotka pelkäävät oman ja läheistensä turvallisuuden puolesta.

PS. Anter Yasa soittaa Hesarin politiikan toimitukseen: https://www.youtube.com/watch?v=JclChwiF8Ng

PS 2. Anter Yasan keskustelu Hussein al-Taeen hyvin tunteman henkilön kanssa: https://www.youtube.com/watch?v=DH0O-oZJCjs

Haastattelussa on hieman riskaabeleja piirteitä, koska se menee niin kiinni nuoren al-Taeen persoonaan ja sen arviointiin, joskin kyllä myös Al-Taeen taustaprofiili piirtyy esiin. Ei pidä vetää liian nopeita johtopäätöksiä nykyisestä SDP-poliitikosta, mutta ei tunnu aivan selvältä tämä keissi al-Taee näidenkään taustatietojen perusteella. Kriittinen pitää tietenkin olla. Jospa joku alkaa kaivella kunnolla miehen taustoja ja kytköksiä ja uskomuksia. Luulen, että al-Taee kertoo olevansa muuttunut mies, ja se riittää ihmisille. No, tavallaanhan se riittääkin, jos vetää roolinsa huolella, kiistää ja katkoo aiemmat kytköksensä.

PS 3. Yle on tehnyt oman selvityksensä al-Taeesta 13.8.2019 - Anter Yasaa ei mainita mitenkään. Jutusta jää hyvin ympäripyöreä kuva - kieltämättä vaikea aihe tämä onkin.

https://yle.fi/uutiset/3-10846720


2 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jari,

   haikussa 17 tavua eli 5-7-5. Hiukan kai tästä nykyisin joustetaan, mutta tuo on pohjakaava. Sinun haikusi on aika tavalla muotopuhdas.

   Wikipediassa asia esitetty hyvin - muuten, näissä meidän haikuissa ei ole kovin perinteisiä luontokuvia, ellei nyt "kakkaa", "tietä" ja "atomeja" lasketa... Kyllähän noita luonnossa tapaa.

   Meiltä molemmilta löytyy myös haikuun kuuluva yllättävä leikkaus.

   Näin Wikipedia:

   "Haiku (jap. 俳句) on japanilainen kolmisäkeinen runo, jossa on 17 tavua. Tavut on jaettu säkeiksi suhteessa 5-7-5. Haikujen aiheet liittyvät yleensä luontoon, ja runot ovat asultaan pelkistettyjä, mietelauseenomaisia. Haikut kirjoitetaan japaniksi perinteisesti yhdelle pystyriville, mutta länsimaisittain kolmelle vaakariville.

   Tavujaon lisäksi haikulle on ominaista "leikkaus" (kiru), millä tarkoitetaan kahden poikkeavan ajatuksen tai mielikuvan esittämistä. Mielikuvat erottaa toisistaan kireji, leikkaussana, joka esittää esimerkiksi hämmästystä tai huudahdusta. Haikun luontoteemaa korostaa yleensä kigo, eli haikun johonkin vuodenaikaan sitova sana. Kigoja ovat esimerkiksi kirsikankukat (sakura, kevät), sadekausi (tsuyu, kesä), hyönteiset (mushi, syksy) ja pudonneet lehdet (ochiba, talvi).

   Haiku-runoa kutsuttiin aiemmin nimellä hokku, mutta haikuksi sen nimesi 1800-luvun lopulla japanilainen kirjailija Masaoka Shiki. Nykyhaiku ei aina noudata tiukkaa 17 tavun kaavaa tai sisällä vuodenaikasanaa, mutta kahden mielikuvan esittäminen on keskeinen osa myös modernia haikua."

   Poista