perjantai 19. huhtikuuta 2019

Poisto: Antifa juhlii Notre Damen paloaPoistin tuon Notre Dame ja Antifa -jutun, koska Facebook-päivitys, johon viittasin, ei ollut aito. Tai siis kyseessä oli feikkisivusto, jota en tutkinut kyllin hyvin (noita feikki-Antifa-sivustoja on näköjään useampiakin, jotkut selvästi parodiamielessä tehtyjä).

Monet pahoitteluni tästä, minun mokani, koska en tarkistanut riittävän monesta yhteydestä asiaa. Päivitys oli levinnyt moneen paikkaan ja useammalla kielellä. Se on siis lopulta provokaatio, jonka minäkin otin tosissani.

En puolustele itseäni, koska olin valmis uskomaan uutisen Antifasta. Minulle ei ole syntynyt kovin hyvää kuvaa Antifan tempauksista -- tietojeni mukaan järjestö tai pikemminkin useiden itsenäisten toimijoiden verkosto on ollut liikkeellä muillakin kuin hyvillä asioilla tai sanotaanko niin että oletetut hyvät päämäärät eli fasismin vastustaminen ovat välillä pyhittäneet keinot eli väkivalta ja ilkivalta ja kovat puheet ovat tarvittaessa repertuaarissa - tämä tuntuu tosin olevan aikamme tauti yleisemminkin. Tarkoitan: ei tarvitse mennä kuin jonkin julkisuuden henkilön Faceen tai Twitteriin ja katsoa ko. henkilön provosoivaa heittoa, johon vastataan sitten puolin ja toisin varsin väkevästi.

Ehkä kirjoitan tästä narahduksestani jotain vielä. Tietenkin tämä on myös itsetutkiskelun paikka. Pitäisi kyetä vastustamaan houkutusta tarttua tuollaisiin täkyihin, jotka voisivat olla totta mutta eivät ole. Kiitos Jaakolle korjaavastaa kommentistasi, pistän senkin näkyviin kun puran asiaa myöhemmin.

Mitä tästä opin: pitää epäillä tietoa mutta ennen kaikkea pitää koetella ja epäillä itseään tiedon käsittelijänä ja uskojana ja edelleen jakajana. Eikä pidä provosoitua, vaikka tietty "tieto" tukisi joiltakin osin omia olettamuksia ja ennakkokäsityksiä. Myönnän kyllä, että minulla on ennakkoluuloja kummankin poliittisen ääripään ja näiden kannattamien asioiden suhteen.

En pidä esimerkiksi etnonationalismia tai uusfasismia tai globaalisosialismia tai kommunismia hyvinä aatteina, koska ne pikemminkin synnyttävät lisää ongelmia kuin ratkaisevat ongelmia. En myöskään pidä muissa asioissa äärimmäistä vasemmistolaisuutta tai oikeistolaisuutta mielekkäinä yhteiskunnallisina kantoina, sama taloudessa totaalisen antikapitalismin, sosialismin ja raa'an globaalikapitalismin suhteen. Ääripäät blokkaavat liikaa todellisuuden ilmiöitä näkyvistä, vaikka sekä oikealla että vasemmalla on joitakin yhteiskunnan kannalta toimivia osaratkaisuja. Sinänsä en pidä uskottavana ongelmien ratkaisun lähtökohtana edes puhtaan vasemmistolaista tai oikeistolaista ratkaisua maltillisemmassa muodossa, jonkinlainen ratkaisu voi piillä aidoissa kompromisseissa.

Hyvää pääsiäistä kaikille! Ja tätäkin saa kommentoida!4 kommenttia:

 1. Hyvä että tämä yksittäinen fake selvisi.

  Tuollaista on, oli, ko. järjestöstä kyllä liiankin helppo helppo uskoa, koska väkivallan kanssa flirttailu ja sen toteuttaminenkin on kuulunut sen toimintapoihin. Näin jo Ruotsissa. Väkivaltainen kierre äärioikeiston kanssa provosoitumisessa ja provoamisessa on ollut siellä katujen todellisuutta jo yli vuosikymmenen.

  Itse olen kirjoittanut itseäni viisaampia lainaten että jo väitteet ja syytökset hybridisodasta ovat hybridisotaa.
  Tässä digitaalisessa ympäristössä ei olekaan koskaan aivan selvää kuka tekee ja mitä.
  Valtio, järjestö tms. voi hyökätä vaikka itseään vastaan edistääkseen omia motiiveja, omia viholliskuviaan. Kätkeytyminen omaksi vastustajakseen on käytössä monella suunnalla, niin valtioiden välisessä kuin eri poliittisten suuntausten vaikuttamissodassa. Uhri on tässä ajassa kuningas.

  Tämä linkkaamasi juttu on osa kaikkea tuota somevaikuttamista, pienemmässä koossa vain. Surkeat feikkaajat. Tuota tekevät valitettavasti myös taitavammat tahot.

  Hyvää pääsiäistä sinnekin.
  Äsken Tuomarinkylän pelloilla kuultiin noin kymmenkunnan kiurun laulu taivaalta. Koskettavaa, hienoa ja varmasti (Luonnon) totta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jope, myönnän että otin tosiaan liian kärkkäästi kiinni tuosta jutusta. Juuri Saksasta ja Ruotsista on tullut tietoa Antifa aika kyseenalaisesta toiminnasta, ei niin etteikö vastapuolen ääripäät myös etenkin Saksassa olisi olleet mukana hyvin kyseenalaisissa ja rikollisissa jutuissa.

   Luontoon lähden minäkin tästä eli pihatöihin.

   Poista
 2. Viisas ratkaisu mielestäni tuo poisto. Ja haksahduksesi oli hyvin ymmärrettävä, kuten sanoin. Internet mediana tuntuu tosiaan kumuloivan ja kiihdyttävän kaiken tällaisen feikkikaman leviämistä eikä oikein kukaan (luddiitteja lukuun ottamatta) ole siltä enää turvassa.

  Mukavaa pääsiäistä teille myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kiitos paljon, Jaakko, laadunvalvonnasta ja mukavaa pääsiäistä Turkuun! - Vääntäydyn tästä pihatöihin eli käännän katseeni multaan ja kasveihin.

   Poista