torstai 7. maaliskuuta 2019

William BlakeElokuun hämärä laskeutui Lontoon ylle. Herra William Blake nojasi päätään kämmenkuoppaansa ja toisella kädellään sormeli hanhensulkapännäänsä, kun hänellä välähti:

Gougar gougar burning bright
In the forests of the night;
What immortal hand or eye,
Dare frame thy fearful symmetry?

Sanoissa oli valtava voima: Williamin silmien edessä leiskui häntä reilusti kymmenen vuotta vanhemman naisen kutsuva hahmo, gougar.


4 kommenttia:

 1. Minä kyllä melkein mieluummin sen orginaalin tiikerin kohtaisin kuin tuo puuman.

  John Cougar Mellencamp erikseen. Hänellä on laulu jota rakastan: https://www.youtube.com/watch?v=B1kyCQsxjec

  Oliko Williamin lady muuten vanhempi?

  Taas radiota kuunnellut.
  Mistähän nousee se aika monen naisen kuvitelma paneeleissa, että kaikkia miehiä kiinnostaa kaikki naiset? Miehet keskenään eivät sellaisesta ruokahalusta puhu lainkaan, varsin ronkeleja ovat, mutta mies nähdään todella usein käytännössä jokaista naista saalistavana, kun puheeksi tulee vaikkapa se toks...mask...

  Muttei se niin mene. Miestä on vaikea valloittaa!

  Jotkut homoseksuaalit ovat puhuneet "ihanasta vapaudesta naisista." Siis kun ei tarvi yrittää. Miten niin vain homot?
  Miehet muutkin tietävät että sama koskee heteroitakin. Aika harvaa tehnee mieli hurmata.

  Olisi kyllä kiva jos olisi enemmän naisia, jotka tavatessaan sattumalta vaikka kadunkulmassa toivoisi, että tukka olisi edes joskus hyvin. Herrasmiesmäisesti sitä kyllä tulee toivoa muidenkin kohdalla.

  Toki näin on parempi: kaikki ovat vain ihmisiä, kansalaisia, vastuullisia ja vapaita omassa vastuussaan ja vapaudessaan.

  Tunnustus. Olen alkanut katsella Isä Matteota töiden jälkeen silloin tällöin. Syy bella donnissa. Myös vanhempi käy, mulle niin aina. Muttei se sarjan oma angerkoski sentään.

  VastaaPoista
 2. Jope, tää WB ja Gougar oli ihan läppä - lähti päähänpistosta Juhan blogissa, kun oli puhe jostakin käännösvirheestä. En muista, minkä ikäinen Williamin lady oli. Wikipedian mukaan meni naimisiin alta kolmekymppisenä Catherine Boucherin kanssa - oli näkäjään viisi vuotta Williamia nuorempi eli tällä mun jutulla ei ole mitään historiallista pohjaa, ellei ollut joku anima tms. sattumalta toi puuma - no, taisi kuitenkin olla tiikeri.

  Että miehiä kiinnostaisivat kaikki naiset. Emmeköhän tässäkin ole yksilöitä omine mieltymyksinemme. Näin vanhemmiten tietenkin monenlaiset naiset näyttävät hyvältä, mutta kenen kanssa todella haluaisi olla - siinä on iso ero. Avioliitossa kun on ollut aikansa, saa myös olla vain oma itsensä, olematta erityisesti mies ja jotenkin stereotyyppisesti, ollaan kukin oma itse ja sitten me.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, luin sen Juhan blogissa, noi vaan mun mielleyhtymiä, jotka nousi...puumista.

   Avioliitossa, tässä iässä, ja muutenkin ihan hemmetin itsevarmana (hah ha) on mukavaa olla "vapaa naisista".
   Ei tarvitse miettiä naisten edessä että riittääkö.
   Nuorena olin kova ihastumaan ja sitä väänsi itsensä vaikka minkälaiselle mutkalle, että huomattaisiin. Kokemus kuitenkin monella munkin tutulla ollut niiltä (mulla) ja myöhemmiltä (eronneet tai erotetut tuttavani) ajoilta ettei Suomessa ole mitään hätää.
   Nyt kun saa enää katsella samat ominaisuudet miellyttävät. Eläväisyys yleensäkin. Radiopaneelin keskustelijat nauravat kyllä paljon, mutta liikaa ironiaa ja liikaa epävarmuutta siitä mikä on mies ja mikä nainen. Eivät siis tajua aina, että jokainen tietää kyllä itse.

   Poista
  2. (...ja cougar ja gougar, tosiaan)

   Tiger, tiger... Jäin miettimään mikä meidän kielen runo elää yhtä vahvasti lasten iltaloruista aikuisten mieliin.

   Poista