keskiviikko 6. maaliskuuta 2019

Satu Suomesta"Me tienataan tällä", sanoi eräskin kokoomusministeri lainaten erästä aiempaa kokoomusministeriä ja tarkoitti ilmeisesti kavereitaan. "Me maksetaan tää", tuumi aivan tavallinen kaveri, ja niinhän se olikin, mutta hänelle äyskäistiin "Turpa kiinni, idiootti, veivaa kellosi herättämään tuntia aiemmin, jotta olet hyödyksi!"

Kävipä niin että yksi fiksu saunatonttu sai tarpeekseen ja teki laskelman -- "Mutta hei, ei noin saa tehdä, tuo juttuhan tuomittiin mahdottomaksi, koko virkamieskunta tuli siihen tulokseen, ettei kannata eikä voi laskea", ja toinen kuittasi "Tää nyt vaan on nykypäivää", ja kolmas "Ei oo sellaista juttua kuin ilmaiset kivat kokkailu- ja pelihetket", ja neljäs "Meillä on unelma, ja unelmilla ei ole hintalappua!" ja viides "Väärin alusta saakka, koska persu"...

Mitä tästä kaikesta pitäisi ajatella? Löytyykö sanoja tälle hölmöydelle, pöyhkeydelle ja röyhkeydelle? Kyllä löytyy, saatte uskoa, ja sinä ja minä kaivamme kuvettamme.


*


Muutama miljardi eli nykyinen 2-4 miljardia voi olla siedettävissä oleva hyvän mielen yhteisrahamäärä vuodessa humanitaarisen maahanmuuton kustannuksiin ja kehitysapuun, vaikka sekin on pois jostakin muusta, kuten jokainen vähänkään ajattelemaan kykenevä on jo pitkään tajunnut. Erityisen huolestuttavaa on, että määrä voi lähitulevaisuudessa olla sotien, ilmastonmuutoksen ja Afrikan loputtoman väestökasvun vuoksi moninkertainen.

Avustaminen on ristiriitainen juttu, kun se etenee nykymalliin: hyvin nopeasti on nähty, että mainitsemallani verorahalla on kyllä autettu ihmisiä, mutta myös rahoitettu bisnestä, johon poliitikoilla on kytköksensä, mahdollistettu erilaisia huijauksia, tuotu maahan Lähi-idän kunniakulttuuri ja lisätty merkittävästi raakaa, etenkin naisiin ja lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa. Ja jyrkennetty koko planeetalle haitallista väestönkasvua ja siten lisätty tulevaisuuden suurongelmia.


*


Välillä virkistän itseäni lukemalla Rasmuksen FB-sivuja, niin tänäänkin. Jos tahtoo vastapainoa Iltalehden taviskommentoijille, joista yli 95 prosenttia uskoo Vahteran laskelmiin, tai Rasmusta vastaavalle toiselle ääripäälle eli joillekin PT-median vakiokommentaattoreille, saa sitä Rasmuksesta roppakaupalla: kaikki kyseenalaistavat lähtökohtaisesti "persuaktivisti" Vahteran laskelmat tai arviot rasismina.

Vierailu erilaisten "uskovien" luona näiden kuplissa luo omituista mielen tasapainoa tässä myllerrysten maailmassa. On hyvä mennä nukkumaan uutta päivää ja uusia kujeita odotellen ja uskoa, että asioiden laita on jostakin siltä väliltä ajattelevatpa ihmiset mitä hyvänsä.


*

Iltalehden kommenttilootasta hyvä vertailukohta. Vai onko fake comment, sen päätelköön kukin itse.

"Tanska julkisti omat maahanmuuttokustannuksensa vuonna 2016 ja ne olivat 4,4, miljardia euroa / vuosi. - Todettakoon, että Tanskan vetovoimatekijät -- esim. rahanjako, oikeaoppisen ruoan tarjoaminen ja perheenyhdistäminen tulijoiden koko suvulle -- ovat jo kauan aikaa olleet Tanskassa heikolla tasolla mm. Suomen harjoittamaan käytäntöön nähden.

Lisäksi Tanska on ns. kauttakulkumaa, johon 'turvaa' hakevat eivät jää huonojen etuuksien takia, vaan jatkavat höveliin Ruotsiin ja 'pussin perälle'  Hölmölään.

Tanskan kustannuksiin suhteutettuna voimme olla vakuuttuneita, että Suomen kulunki ei asetu 3,2 mrd / vuosi vaan ollee 5-7 mrd, jonka arvion Valtiontalouden Tarkastusvirastossa operoiva lähisukulaiseni on kertonut."

Vertailukohdaksi voi ottaa myös Ruotsin maahanmuuttokulut, joista kirjoittaa Per Gudmundson Svenska Dagbladetissa. Suomella ei tule koskaan riittämään rahaa näihin satoihin miljardeihin, mutta tulijoiden määrä onkin Ruotsissa aivan toinen.

Olipa Suomen tarkka menoerä mikä hyvänsä, on varmaa, että puhumme useammista miljardeista vuodessa, emme miljardista tai sadoista miljoonista euroista niin kuin esimerkiksi rasmuslaiset ja vastaavat haluavat "rasisminvastaisuudessaan" uskoa. Mitä tekemistä näillä luvuilla on rasismin kanssa? No, arvaan, että joidenkin mielestä paljonkin, koska olemme lähtökohtaisesti pahoja ja syyllisiä ellei toisin todisteta.


*

Onhan se melkoista rasismia tämän kokoluokan kansakunnalta, että pistetään verovaroin, valtion omaisuutta myymällä ja velkaa ottamalla miljardeja muualta tulleiden auttamiseen ja erilaisten hyväntekeväisyysjärjestöjen ja organisaatioiden kautta kymmeniä ellei satoja miljoonia lisää vapaaehtoisesti Suomeen ja ulkomaille. Me rasistit annamme suunnilleen 7 prosenttia valtion vuosibudjetista apurahoina muille kuin suomalaisille!  Ansaitsisimme käristyä helvetin halstereilla poronkäristykseksi suikaloituina, niin pahoja olemme...

Nähdäkseni valtaosa humanitaariseen maahanmuuttoon kohdistuvasta kriittisestä puheesta syntyy siitä, että ihmiset huomaavat, kuinka heitä kusetetaan ja käytetään hyväksi eri tavoin, esimerkiksi sanomalla, että ei ole rahaa nuorille ja vanhuksille ja samalla kätketään suuremmat kulurakenteet ja suunnitelmat tarkoituksella. Tällaista on vaikea käsittää avoimessa demokratiassa. Lisäksi kakun päälle tulevat aidosti rasistiset puheet.

Tavallista veronmaksajaa, kuten minua, vituttaa rankasti lukea päivä toisensa perään yhä uusista raiskauksista, ahdisteluista ja kunniaväkivaltatapauksista, koska se tarkoittaa käytännössä, että me teemme hyvää mutta samalla rahoitamme ihmiskauppaa, väkivaltaa ja lisääntynyttä turvattomuudentunnetta emmekä voi sille mitään -- siksi että avokätisyytemme ja kaikenlainen hyväuskoisuus mahdollistaa sen. Tämä on pois kaikesta siitä hyvästä, mitä myös saadaan aikaan, ja täysin tarpeeton lisä jo olemassaolevaan väkivaltaan ja turvattomuuteen.

En osaa rukoilla Jumalalta sokeuden ja silmiensulkemisen armolahjoja, jotka tuntuvat vaikuttavan niin vahvoina hyvien ihmisten keskuudessa. Ehkä tällainen armolahja lankeaa vielä minullekin, kun todellisuuden kieltäminen on helpompaa kuin sen katsominen.

Näitä vittuuntumisreaktioita olisi valtiovallan helppo torjua myönteisesti omalla korjaavalla toiminnalla ja itsekritiikillä. Polpot ja vihapuhepoliisit voisivat keskittyä sitten todelliseen rasismiin, jota sitäkin esiintyy ja joka myös lisääntyy nykypolitiikan ansiosta aivan varmasti -- monella suunnalla.


PS. Minulla ei ole mitään maltillista ja hyvin suunniteltua maahanmuuttoa tai hädänalaisten ihmisten auttamista tai yhtäkään etnistä ryhmää tai yksilöä vastaan, mutta ideologista sinisilmäisyyttä, kieroilua, loputonta ja täysin tehotonta kotouttamista ja rikollisuutta vastustan.


15 kommenttia:

 1. Tuo juttu ja Vahteran alkuperäinen iso selvitys ovat korutonta kertomaa. Iso ja merkittävä työ. Demokratiaa parhaimmillaan.

  Kysymyksessä ei ole Vahteran kohdalla mielipide, ennakkoluulo tms. vaan mies osaa laskea, mikä on harvinainen harrastus tässä ajassa.

  Valtavasti ihmiset ovat kuitenkin kiinnostuneita kertomaan mikä on hyvää ja pahaa, ja ketkä ovat ikäviä ihmisiä ja mitkä ovat ikäviä käsityksiä. Siihen ei tarvitakaan tietoa, pelkkä oikea asenne riittää.

  Pelkäänpä, että nämä ihmiset eivät ole Vahteran luvuista lainkaan kiinnostuneita. Idealistin, ideologistin tai muuten vain hyvään ja kauniiseen aikalaisuuteen itsensä kaikessa betonoivan ihmisen mielestä tärkeintä ovatkin tyylipisteet.
  Jotka he antavat itse itselleen ja toisilleen.
  Jos sanon nyt ikävästi niin ne taitavatkin olla ainoita numeroita, joista he ovat kiinnostuneita. Numerot annetaan myös sanallisina ja sydänmerkein.

  Joku Vahterasta kirjoitettua juttua lukiessaan tuhahtaa (kuulen sen): "Ääh, taas noita persuja. Ei jaksa."
  Ei puhettakaan että menisi ja lukisi, numeroita sen kotisivulta.
  Kaiken tiedon voi persuttaa, sylkäistä p:n ja r:n ja s:n kuin kirosanan, mikä määrittää jonkin alueen minne ei koskaan tarvitse mennä katsomaan. Edes uteliaisuudesta. Tiedonvertailusta puhumattakaan.
  Joku twitterissä kertoo kuitenkin yhdellä hauskalla virkkeellä mitä pitää ajatella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, fiksut laskee ja idiootit twiittaa, koska muuta ei nykyään kansalaiskeskusteluun vaadita. Riittää kun seisot oikeissa joukoissa. Kansa maksaa, vaikka koko hommassa ei olisi miltään kantilta järkeä, ei edes siltä avustusnäkökannalta.

   Poista
 2. Erään laskelman voi jokainen tehdä kotonaan aivojen verryttämiseksi. Kuinka monen suomalaisen k a i k k i yhtenä vuonnna maksamat verot menevät tähän hommaan kokonaisuudessaan, jotta saadaan kasaan tuo 3,2 miljardia?

  Jos on sitä mieltä että tuo humaani investointi ainakin osittain on aiheellinen/välttämätön, voi laskea vaikkapa 2 miljardilla tai vaikkapa vain miljardilla (joka kyllä kertoisi jo todella lämpimästä sydämestä, jossa verenkierto lähestyy jo välinpitämättömyyttä).

  Keskimääräiseksi ennakkoveroksi voi laittaa vaikkapa omansa, josta saa kaltaistensa verrokkiryhmän. Tai eläkäläisen maksaman pienemmän summan.

  Onhan aina hyvä tietää, miksi ja mihin ne palkka- tai eläkerahat eri prosenteilla eräällä tavalla pakkolunastetaan kerran kuussa yhteiskunnan yhteiseksi hyväksi.

  (Nyt lähden moniäänisyyden turvaamiseksi omissa silmissäni lukemaan twitteristä, miten typerä, vahingollinen ja väärin laskettu tuo Vahteran laskelma on.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti Vahteran laskelmassa on joitakin heikkoja kohtia mutta uskoisin että mittaluokka on oikea tai jopa alakanttiin. Numerot ovat numeroita ja arvovalinnat ovat arvovalintoja, mutta jos sanotaan että meillä ei ole varaa hoitaa vanhuksia, vammaisia ja muita niin ovathan sellaiset arvovalinnat aivan hanurista... Taustalla taitaa olla käsitys siitä, millä joku porukka tienaa. Itse en vaivaudu Twitteriin mutta luen mieluusti jonkun vaihtoehtoisen laskelman. En usko että heitto on merkittävä.

   Poista
  2. Kaikki arvovalinnat ovat arvovalintoja, mutta jotkut arvovalinnat ovat enemmän arvovalintoja kuin toiset.

   Toivoisin kovasti että tämä laskelma olisi esillä vaalikeskusteluissa. Vaikka juuri sen tyyppinen keskustelu torpataan yleensä sillä ettei asioita pidä laittaa vastakkain.
   Esim. juuri tuo vanhustenhuolto ja humanitäärisyys maahanmuutossa.

   Mutta jos mitään ei oikein voi "asettaa vastakkain", se tarkoittaa sitä loogisesti että kaikkeen on varaa.

   Ne kuuluisat kansainväliset velvoitteet ja sopimukset pitänee hoitaa, mutta lisätaakkojen tahallinen kasaaminen niskaan, on toinen juttu.
   Toki on tahoja, joiden mielestä mikään ei riitä, vaan kaikki on annettava pois tuli mitä tuli.

   Poista
  3. Niin, nämä vaatijat harvoin ovat joutuneet laskemaan millä kaikki kustannetaan. Rikkailta ja hyvätuloisilta irtoaa, he ajattelevat usein, ja niinhän tapahtuu. Toki verotuksen valvonta on tärkeää ja varmasti miljardeja siirtyy verosuunnittelun ja veronkierron myötä muualle kuin valtion kassaan. Tavallisella työssäkäyvälle asuntovelallisella ei nyky-Suomessa ihan hirveästi ole lisärahaa veroihin. Nettoveronmaksajia ei ole Suomessa liikaa, tuskin edes tarpeeksi.

   Poista
 3. Työssäkäyvälle porukalle lasku on kuussa karkeasti noin 110 e. Onko se paljon vai vähän ihmisten auttamisesta ja tietyn agendan tukemisesta, sitä voi itse kukin miettiä. Kehitysmaissa tuolla rahalla elättäisi varmasti isoa perhettä.

  VastaaPoista
 4. Kun joku, kuka tahansa tuo todellisuutta esiin sen suhteen keitä tullleiden joukossa on, saavat monet kuulla, että mikö sulla on, mikä pakkomielle, etkö osaa ajatella kivoja kuten muutkin, kuten me.

  Sitten näitä, kerta kerran jälkeen: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/eb4fe921-15e2-4d20-8241-e19a794c58d4

  Ja todellisuus menee juuri kuten me pakkomielteiset negat pelkäämmekin sen menevän.

  Maahamuutonvastaisuus on eri juttu kuin näiden todellisuuksien muistaminen. Se että joku on tappaja ja sanoo sen ääneen ei ole maahanmuuttovastaisuutta, vaan ihan muuta. Maahanmuuttovastaisuuden kaikkeen inhoamaansa liittävätkin juuri saduttajat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutenkin kirjoitukseesi kirjoittamasi lisät, joiden kokemuksen jaan täysin, saavat miettimään onko tässä mitään järkeä. Että miten hemmetissä päättäjät ja heidän liepeilijänsä voivatkaan olla noin sekaisin.

   Enkä minäkään osaa rukoilla rehellisesti Jumalalta sitä, että pääni muuttuisi suvaitsevaisen tai siis "suvaitsevaisen" ihmisen kauniiksi pääksi, jonka ideologia tai uskonto on yksi väkisin väännetty smile.

   Poista
  2. Olisi tosiaan kiva sulkea silmät mutta kun ketsuppipullo aukesi, niin nyt näitä sitten tulee esiin. Lahden tyttöjä ahdistellut koulunkäyntiavustaja, tämä puukottaja - mitä avuntarvitsijoita nämä ovat?

   Toivon, että tämä vuosia vaimoaan pahoinpidellyt kunniarikollinen häipyy Irakiin saakka eikä ikinä palaa. Juuri tällaiset vituttaa. Miehellä tausta puolisotilaallisessa järjestössä, ja sitten perheen miesten kanssa suunnitellaan että pistetään länsimaiseen elämäntapaan sopeutunut vaimo kylmäksi. Miten tämä puukkosankari ei muka voisi potentiaalisesti olla vaaraksi ulkopuolisille niin kuin poliisi sanoi? Toivon tosiaan, että elää ansaitsemaansa elämää Irakissa kuolemaansa saakka. Jätkä ollut täydessä ylläpidossa täällä, ja tämä on lopputulos: vittu menee murhaamaan eksäänsä lasten nähden sukunsa avustamana.

   Poista
  3. Pahoittelen lukijoille purkaustani, mutta minusta olisi tosiaan parempi jos tämän rohkean musliminaisen ei tarvitsisi koskaan enää nähdä ex-miestään eikä yhteiskuntamme tarvitsisi käyttää kymmeniä tuhansia oikeusprosessiin, jossa mies saisi ehdollista ja olisi taas kohta huitomassa jota kuta puukollaan. Vitun elukka vahingoitti lapsiaankin tuossa hötäkässä. Olisin aivan samaa mieltä suomalaismiehestä. Toivoisin ihan yhtä lailla suomalaismiehen kohdalla, että joku vaivihkaa pistäisi kylmäksi ja pois haitoilta. Tämä siis jos jossakin on oikeudenmukaisuutta eikä pelkkää lässytystä - se kun uhkaa kääntyä aina näiden heikompien vahingoksi - vaarana on tosiaan, että jos mies jää Suomeen hortoilemaan, hän on ensin valtion ylläpidossa tai ehdollisessa ja sitten toteuttaa missionsa loppuun kunniaansa varjellen. Sinänsä en toivo kenenkään kuolemaa, mutta nämä tyypit ovat liian vaarallisia yhteiskuntaan.

   Poista
  4. En luonnollisestikaan toivo mitään väkivallan ja koston kierrettä, johon yhä useampi ihminen sotkeutuu ja näin kärsimys lisääntyy. Ideaali olisi jos mies palaisi kotikonnuilleen ja kohtaisi siellä ansaitsemansa ja todennäköisesti siellä valmistelemansa kohtalon.

   Tällaisesta "jos oikeudenmukaisuutta on olemassa" -tyyppisestä ratkaisusta käy hyvin intialaisen naisen tapaus: nainen raiskattiin ja raiskaaja sytytti naisen tuleen, mutta nainen vetikin raiskaajan kanssaan tuleen ja mies menehtyi. Luultavasti vaikeitakin palovammoja saanut nainen jäi eloon. Tässä toteutui mielestäni oikeudenmukaisuus. Saasta tuhoutui ja hänen touhunsa loppuivat siihen. Toki naisen kohtalo oli hirveä, mutta hän voitti sen niin kuin vain pystyi.

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/5c653a4e-a6ab-4be5-8452-c22ed565d634

   Täytyy sanoa, että feministinaisten (Ruotsi) järjestämät maailman huntu -päivät yms. ovat todella sairaita ja irvokkaita, kun ne asetetaan esimerkiksi tämän Haagassa puukotetuksi tulleen eli miltei murhatun naisen kohtaloa vastaan: naisen kieltäytyminen käyttämästä alistumisen merkkiä oli yksi osa hänelle laadittua kohtaloa.

   Poista
  5. Kun näihin tapahtumiin on alkanut tutustua, ja kun ne eivät lopu tiistai eikä tostaipäivinä, ja siihen päälle vaikka nuo fittism-sekoilijat, niin hullujenhoureelta alkaa vaikuttaa ihmisten luima "solidaarisuus."

   Juuri Ylessä oikeustieteen proffa sanoi, että tuskinpa palaavat vierastaistelijat = murhaajat ja rasistit, minkäänlaiseen oikeudelliseen vastuuseen meidän maassamme joutuvat.
   Liian vaikea oikeudellinen ja poliisitekninen kuvio. Vapaana vaan. Kämppä, Kela ja joku kiva pikkuduuni, missä "tarvitaan lisäkäsiä" kyllä järjestyy ja järjestetään.

   Kuka tekisi nyt sipilät? Kuka olisi vaikka ensimmäinen vihreä, joka ilmoittaisi että hän voisi kyllä majoittaa palaavan vierastaistelijan kimppakämppässään. Saisivat kommuunin haivenpartapojat katsella kerrankin keittiössä miehen mallia.

   Poista
  6. Olisiko vaikka joku vihreä kansanedustaja? Ajettaisiin kimppataksilla ja eduskunta maksaisi ja sitten vierassoturit voisivat tarjota puolestaan törkeen hyvät safkat Kela Goldilla.

   Poista