sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Hayder Abduljabbar Al-Hmedavin pako jatkuu (päivitetty 14.3.19)Kunniapuukottaja ja vaimonhakkaaja Hayder Abduljabbar Al-Hmedavin pako jatkuu. On käynyt ilmi, että sukulaiset ja tuttavat ovat auttaneet häntä paitsi rikoksessa myös paossa. Jo nyt pari avustajaa on ollut pidätettynä epäiltyinä rikoksista.

Paossa on kaksi mahdollista suuntaa. Joko mies on ehtinyt Ruotsiin ja sieltä edelleen Eurooppaan. Toinen vaihtoehto on, että hän on yhä Suomessa ja pyrkii pohjoiseen ja esimerkiksi Tornion kohdalta Ruotsiin.


Toivoisin, ettei miestä löydetä ja palauteta Suomeen, koska silloin hän ei lähde täältä kulumallakaan - ensin tulee joku naurettavan kevyt linnatuomio tai ehdonalainen ja sitten ikuinen oikeus Kela Goldiin. Luultavasti vahingonteko vain jatkuu.


Kaikkein parasta olisi jos Al-Hmedav pääsisi Irakiin ja pysyisi siellä. Miehen isäukkohan jäi sinne, kun soturipojat pakenivat Suomeen... ja saivat turvapaikan. 


Tässä mielessä poliisin antama etumatka voi koitua siunaukseksi niin Suomelle kuin omaisille.


Sopii toki toivoa, etteivät miehen Suomessa elävä suku ja ystävät ala vainota entistä vaimoa ja lapsia miehen puolesta.


Mitä vähemmän tällaisia kunniakulttuurin edustajia Suomessa elää, sitä parempi, aivan kaikille.*


Tässä hieman tietoa tämänkin "turvapaikanhakijan" taustoista:

"Poliisi ei ensin antanut puukottajasta sen tarkempia tietoja, kuin että tekijä on mies ja taustalla oli riita perheen asioista. Maanantaina 4.3. julkaistiin kuva ja nimi. Se toimi moottorina medialle, joka kaivoi miehen entisyyttä esiin. Hänen aiempi väkivaltaisuutensa Suomessa selvisi, mutta samalla selvisi, että mies on Irakissa asuessaan ollut Mehdin armeija -nimisen puolisotilaallisen ryhmittymän jäsen.
Kyseessä on šiialainen aseellinen ryhmittymä, joka taisteli Irakin sodassa Yhdysvaltojen johtamaa Irakin miehitysvaltaa sekä Irakin turvallisuusjoukkoja vastaan. Mahdin armeijan toimintaa on kritisoitu šiialaisten ja sunnalaisten välien kärjistämisestä. Ryhmittymän joukkojen on sanottu syyllistyneen sunnalaisten moskeijoiden tuhoamiseen, kidutuksiin, murhiin ja sieppauksiin.
Al-Hmedawin isä on tunnettu runoilija Irakissa ja facebook-päivityksistään päätelleen elää siellä sangen hyvää ja rauhallista elämää. Sittemmin hän on muuttanut fb-tilinsä salaiseksi. Miksi poikansa sitten päätyivät turvapaikan hakijoiksi? Migrille ne syyt on kerrottu, mutta oliko silloin tiedossa puukottajan entisyys Irakissa? Onko hänen rikoksiaan siellä tutkittu Suomessa tai niistä lähetetty selvityspyyntö Irakiin? Onko turvapaikan tarve ollut todellinen ja miten kummassa ne ovat – erään tiedon mukaan – saadut jo vuonna 2016? Onko joku kiirehtinyt asiaa heidän kohdallaan?
Tiedettiinkö Hayder Abduljabbar Al-Hmedawin taustat? Onko hän itse kertonut niistä ja osuudestaan Mehdin armeijassa? Facebookissa olleiden kuvien mukaan veljekset ovat käyneet turvapaikkaprosessin aikana ja sen jälkeen Irakissa katsomassa sukulaisiaan. Mitä he siis ovat paenneet Irakista, jos he voivat mennä sinne lomailemaan?"

https://www.murha.info/?p=2222


*

Rohkenen epäillä, että Suomessa on vuoden 2015 perintönä aika monta vastaavaa puolisotilaallisen tai sotilaallisen taustan omaavaa Lähi-idästä pohjoiseen suunnannutta.

Pitää vain toivoa, etteivät he aktivoidu samaan tapaan kuin tämä vaimoaan ja lapsiaan puukottanut ja vuosia pahoinpidellyt mies, joka oli uhkaillut tuhoavansa fyysisesti entisen vaimonsa kasvot, koska tämä ei käyttänyt huntua.

Paljon riippuu siitä, miten heidän vaimonsa tai entiset vaimonsa käyttäytyvät ja myös siitä, millaiset suojelurahat valtio heille maksaa eli miten lokoisat oltavat heille järjestetään, että viihtyvyys ja oikeus oman kunnian ylläpitämiseen on taattu.Erikseen ovat vielä ne viranomaisilta eri arvioiden mukaan kadoksissa olevat jopa tuhannet tänne 2015 tulleet - itse arvelen, että suurin osa heistä on jo muualla Euroopassa ja esiintyy ties millä keksityllä identiteetillä.


*


Uusimmat uutiset puukotuksesta kertovat, että lapset loukkaantuivat yrittäessään estää isänsä murha-aikeita. Lapsista yksi on alle kouluikäinen. Kaksi muuta ovat alakouluikäisiä. Täytyy sanoa, että aivan hirveä tilanne. Kunpa meillä olisi vielä yhtä päättäväsiä ja rohkeita aikuisia tässä maassa kuin ovat nuo lapset, niin ei olisi mitään hätää.
*

Jopa Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Nasima Razmyar (SDP) ottaa kunniaväkivaltakulttuurin uhkat puheeksi kommentoidessaan tapausta Ilta-Sanomissa:

- Vaikka minulla ei ole [- -] tilastoja tarjotakaan, uskallan väittää, että meillä on tällä hetkellä Helsingissä iso massa naisia ja nuoria tyttöjä, jotka eivät voi elää vapaata elämää.

Razmyar sanoo, että aihetta kierrellään suurissakin puolueissa siinä pelossa, että leimautuu maahanmuuttovastaiseksi.

- Vaikeneminen ei pelasta yhtäkään tyttöä tai naista.

Razmyar on huolissaan siitä, että kunniaväkivaltakulttuuria kannattavat rinnakkaisyhteisöt kasvavat tulevaisuudessa maahanmuuton myötä, vaikka niitä pitäisi yllä vain vähemmistö. Näissä yhteisöissä etenkin naisia valvotaan ja tuomitaan vanhojen uskonnollisten normien perusteella.


https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006031816.html
16 kommenttia:

 1. "Rohkenen kuitenkin epäillä, että Suomessa on vuoden 2015 perintönä aika monta vastaavaa puolisotilaallisen tai sotilaallisen taustan omaavaa Lähi-idästä pohjoiseen suunnannutta."

  Sitä ei tarvitse epäillä. Se tiedetään jo. Euroopassa paljon, meillä poliisin arvion mukaan määrä sadoissa.

  Kun muutama vuosi Isis alkoi julkaista YouTubessa videoitaan, joissa juhlittiin väkivaltaa ja näytettiin suoraan erilaisia teloituksia, puhuin muutamassa paikassa, että melkein velvollisuus olisi katsoa ne videot, jotta tietäisimme (vrt. 1930-ja 1940 -luku).

  Itse katsoin ja pari tuttua. Rumaa katseltavaa oli. Erittäin.
  Suuri osa sanoi, ettei halua katsoa. Toinen yhtä suuri osa ettei oikeastaan kiinnosta.
  Ehkä olikin mukavampaa ja omalle maailmankuvalle vaarattomampaa katsella kuvitteellista väkivaltaa vaikkapa netflixistä kuin todellisesta todellisuudesta.

  Pelkäänpä pahoin, että tämä suuri osa muodostaa nykyään sen joukon, joka hyppää nämäkin (valitettavan päivittäiset) uutiset ohi ja ajattelee mieluummin jotakin muuta.
  Kun ei kosketa suoraan omaa ihoa.

  (Perusteesi luettuasi toivon minäkin että tuo tyyppi pääsee kauas pois Euroopasta, pois suomalaisesta ihmisenparannus- ja vankienhoitojärjestelmästä ja liittyy takaisin omiensa joukkoon.)

  VastaaPoista
 2. Sydämeni harras toive on että ne jotka haluavat elää kunniakulttuurissa poistuvat maasta ja elävät sitä siellä missä homma hyväksytään. Perverssiä tietenkin sekin. On tietysti kurjaa, jos lähdetään vain rikoksen ja paon menetelmällä. Täällä elävät voivat unohtaa kunniansa varjelemisen naisiaan alistamalla ja väkivallalla varjelemalla. Ei mulla muuta tähän. Voi kuinka rohkea oli tuonkin sairaan kunnian miehen eksä! Arvostan.

  VastaaPoista
 3. Luulen että tuon myrkkytynnyrin elämä saisi ansaitsemansa jatkon ja lopun nimenomaan Irakissa - sellainen kohtalo kuin elämä ja sen ihanteet.

  VastaaPoista
 4. En siis usko, että mies on kyennyt tarjoamaan täällä kovinkaan kummoisia kokkailu- ja pelihetkiä. Perheellekin lähinnä kauhua ja mustelmia.

  VastaaPoista
 5. Suomalainen vankilalaitos on kovakin paikka. Siitä minulla ei ole harhaluuloja.

  Silti tuntuu hyvin epämukavalta ajatus, että sittenkin tuollaisestakin rikoksesta, motiivina joku fucking "kunnia" ja ensikertalaisena (sic! vrt. tyypin, tai siis näiden tyyppien taustat) pääsee varsin lyhyellä tuomiolla ja palkinnoksi saa vielä koko sosiaalijärjestelmän täyden henkisen ja ekonomisen tuen.

  Johtuuko tämä epämukavuus miehen alkuperästä ja teoista siellä, en osaa arvioida sitä.
  Minulla on suvussa lähipiirissä ollut ihmisiä vankilassa. Ne asiat on olleet tuttuja jo lapsesta, ovelle ilmestyneistä ei-toivotuista yllätysvieraista. En ole pumpulista kasvanut.

  Parasta kun mitään tälläistä paskaa ei olisi. Parasta kun tälläistä ei joutuisi lukemaan nykyään (muutos entiseen on iso) viikottain lehdistä.
  Siltä minustakin tuntuu.
  Siihen kai nämä uutiset kokonaan ohittavat perustavat myös tietoisesti tai tiedostamattaan sivuun katsomisensa.

  VastaaPoista
 6. Totta, varmasti vankila on ikävä paikka, kunhan sinne ensinnäkin päätyy eikä saa päiväsakkoja tai ehdonalaista pikku kepposteluista, joissa ei lähde henki toiselta (usein potentiaalisen uhrin tai ripeän sivusta asiaan puuttuvan ripeän toiminnan ansiosta).

  Jokainen järkevä ihminen ajattelee, että tällaista ei saisi olla. Vituttaa rankasti, että raiskaukset ja puukkoleikit ovat nykyään jokaviikkoisia. En muista tänä vuonna yhtäkään viikkoa, jolloin ei olisi ollut uutta tutkintaa jossakin päin Suomea.

  Määrällisesti ja prosentuaalisesti kaikista tehdyistä rikoksista näitä tuontirikoksia on aivan kaameasti. En viitsi nyt tähän päivittää tietoja, koska joku niistäkin loukkaantuu.

  Mutta tiedättekö mitä: näissä kunniaväkivaltateoissa ja lastenraiskauksissa ei ole mitään suvaittavaa. Ne ovat vain törkeää väkivaltaa, aivan niin kuin suomalaistenkin tekemät väkivallanteot. Ei niitäkään suvaita. Ei ole sitä parempaa ja ymmärrettävämpää väkivaltaa.

  Suvaitsevainen ihminen voi vain kääntää pään, koska mitään suvaittavaa ei ole. Ei minustakaan ole mukava lukea näitä, mutta luen ja yritän miettiä mitä tarkoittaa, että tästä kaikesta on tulossa uusi normaali kotimaassamme. Mitä tällainen kertoo meistä ja tulevasta yhteiskunnasta? Sitä olisi hyvä pysähtyä aivan oikeasti pohtimaan.

  On todella yksinkertainen yhtälö populaation ja näiden väkivaltarikosten välillä. Mitä enemmän porukkaa tietyiltä alueita, tietyistä kulttuurisista taustoista ja tietystä elämänmallista ja osin koulutustaustakin, sitä enemmän väkivallaksi laskettavaa toimintaa yhteiskunnassa (raiskauksia, ahdistelua, lapsiinsekaantumista, puukkohippasia, happojuttuja, muita väkivallantekoja).

  Tämä ei tarkoita, etteivätkä suomalaiset tekisi monia samoja asioita (aivan kaikkia eivät yleensä tee), mutta tämä kaikki on turhaa lisää, täysin turhaa.

  Minua harmittaa tässä kaikessa ihmisten typeryys, joka mahdollistaa väkivallan heikoimpia kohtaan. Valitettavasti. Toisaalta nämä samat teot tapahtuisivat jossakin muualla, mutta tuntuu täysin motivoimattomalta tuoda teot ja ilmiöt tänne. Kyse ei ole kotoutuksen epäonnistumisesta tai muusta sellaisesta, koska jos katsomme tapauksia yksitellen, "kotoutuksen epäonnistuminen" on monissa tapauksissa täyttä hevonkukkua: apua ja tukea on tarjottu vuosikaudet.

  Huvittavinta on, että virallinen mokutusorganisaatio YLE, jolle meistä kukin maksaa vuosittain puhdasta rahaa, ei pukahda näistä asioista juuri ollenkaan. No, onhan se kiusallista eikä kuulu agendaan, mutta minusta maallamme ei ole varaa eikä velvoitetta järjettömyyteen, jossa väkivalta lisääntyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti jaan myös tuon pessimismin ripauksen.

   " Kyse ei ole kotoutuksen epäonnistumisesta tai muusta sellaisesta, koska jos katsomme tapauksia yksitellen, "kotoutuksen epäonnistuminen" on monissa tapauksissa täyttä hevonkukkua: apua ja tukea on tarjottu vuosikaudet."

   Noin juuri liian usein kuten sanoit.

   Jos maamme on kerta niin väkivaltainen ja ahdasmielinen kuin tietyn poliittisen agendan koukun nielaisseet väittävät,
   niin eikö tämän maan pitäisi olla sitten viimeinen paikka, johon "vieras"taistelijoita ja sodan "traumatisoimia" tervetulotoivotetaan lisää?

   Muuten Vesa. Korrelaatioiden, prosenttiosuuksien, tilastojen, määrien jne. esittäminen ja niillä argumentointi on ihan turhaa. Se puhuu liian harvalle yhtään mitään.
   Tärkeintä tässä ajassa on asenne.
   Hyvä oikea asenne ja ihmisyyden sydänmerkki.
   Jos todelliset tapahtumat eivät vastaa kivaa asennetta, unohdetaan se todellisuuden osa, mikä sen vaarantaa.

   Poista
  2. Ei mullekaan tilastoilla ole muuta merkitystä kuin kuvata tapahtuneita tosiasioita, indikoida niitä. Tarinat tapausten takana varioivat, joskin kyllä sieltäkin tietyt tyypillisyydet piirtyvät.

   Poista
 7. Tilastot, numerot ja niiden mittasuhteiden lukeminen oikein, on oikeastaan viimeinen paikka, minne ideoiden ja asenteiden huminaa ja kohinaa voi paeta.

  Ilmastonmuutosasioita todistetaan, perustellaan ja vaaditaan oikeastaan vain matemaattisin perustein ja käsittein.

  Sama voisi koskea myös muitakin maailman isoja ilmiöitä. Ja pitäisikin. Mutta niissä muissa jutuissa vain sanat, "arvot" ja asenteet puhuvat.

  VastaaPoista
 8. Maailma on vinksahtanut todella nopeasti aivan vituralleen (ja nyt ensi värähdykset alkavat tavoittaa meidät). En usko että selviämme mitenkään ilmiselvästi. Saa nähdä miten käy. Ongelmat ovat niin suuria ettei auta kuin piiloutua arvoihin ja arvopohjiin ja suunnata kaikki toimeliaisuus johonkin yksittäiseen uhkaan, jotta homma tuntuu edes jotenkin mielekkäältä, hallittavalta.

  VastaaPoista
 9. "Jopa Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Nasima Razmyar (SDP) ottaa asian puheeksi kommentoidessaan tapausta Ilta-Sanomissa:

  - Vaikka minulla ei ole [- -] tilastoja tarjotakaan, uskallan väittää, että meillä on tällä hetkellä Helsingissä iso massa naisia ja nuoria tyttöjä, jotka eivät voi elää vapaata elämää.

  Razmyar sanoo, että aihetta kierrellään suurissakin puolueissa siinä pelossa, että leimautuu maahanmuuttovastaiseksi.

  - Vaikeneminen ei pelasta yhtäkään tyttöä tai naista.

  Razmyar on huolissaan siitä, että kunniaväkivaltakulttuuria kannattavat rinnakkaisyhteisöt kasvavat tulevaisuudessa maahanmuuton myötä, vaikka niitä pitäisi yllä vain vähemmistö. Näissä yhteisöissä etenkin naisia valvotaan ja tuomitaan vanhojen uskonnollisten normien perusteella."


  Feminismi vaikenee.
  MeToo vaikenee.
  Hyvien ihmisten enemmistö joka ohittaa kaiken maailmankuvalle ei-kivan, vaikenee.

  Tässäkin me kaksi kommentoidaan kun ollaan jotenkin pakkomielteisen sairaita, emme tajua ottaa iisisti, emme tajua että munaamme vain itsemme levittämällä vihaa eli asioita, jotka tapahtuvat oikeasti oikeassa maailmassa oikeille ihmisille, mm. lapsille ja naisille.
  Sairasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta kuulosti jotenkin pahananteiseltä, että NR käytti naisista sanaa "massa"; ymmärrän, että se tarkoittaa "suurta määrää" tai "monia", mutta siitä tulee jotenkin ikävästi ruumiillis-materiaalinen olo; ikään kuin monet tytöt ja naiset olisi jo tuomittu häviöön.

   Poista
  2. Niin he ovatkin tuomittuja rinnakkaistodellisuuden moraaliin, kun hyvät ihmiset ovat niin hyviä että vain valikoidut uhrit kelpaavat uhreiksi.

   Millään tiedolla ei näytä olevan enää merkitystä. Se ei näytä muuttavan mitään. Kylmää idealismia vaikka pitää itseään lämpimänä.

   Poista
  3. Muistat pari päivää sitten otsikon, että poikien hitaasti kehittyvät aivot aiheuttavat populismia. Hesarin limbon.

   Mieltenhallintatemppurata jatkuu helpon tieteen nimissä heti tänään:
   https://www.hs.fi/tiede/art-2000006032741.html

   Mähän olen noita videoita katsonut ja puhunut että olisi kannattanut muidenkin käydä vilkaisemassa. Jotta tietää.
   No, nyt saan tietää motiivini! En itse tajunnutkaan.
   Ja musta on tuossa oikein kuvakin - tolta mä siis näytän.

   Tämä kaikki alkaa olla jo suuri vitsi tai sitten scifiä verite.

   Poista
  4. Kyllä on juuri noin, että tieto, todennettu tieto ja kyky suhteellistaa asioita eli asettaa ne mittakaavaan on katoavaa kansanperinnettä. Valitettavasti. Juuri tämän vuoksi olen hyvin pessimistinen ihmislajin selviytymiseen. Näen ympärilläni valitettavan paljon fanatismia täysin toisarvoisten asioiden vuoksi. No, ilmeisesti ihmiskunta ei parempaan pysty. Faktojen kieltämisestä seuraa aina alamäki, olipa ideologia kuinka mahtava hyvänsä.

   Poista
  5. Noita videoita en ole katsonut, pystyn kyllä kuvittelemaan mitä siellä tapahtuu. Terrorismi on pelottanut minua Suomessa lähinnä Turun tapahtumien jälkeen. Myös vapaana juoksenteleva puukkomies herätti ikäviä mielleyhtymiä. Jonkin verran olen valpastunut julkisilla paikoilla. On hyvä tiedostaa ympäristö, jotta voi sitten tarpeen tullen toimia.

   Poista