keskiviikko 27. maaliskuuta 2019

Donald Trumpia laulattaaTälläkin hetkellä hän varmasti hyräilee paria tuttua hittibiisiä

Taylor Swiftiltä ja Ariana Grandelta.

Ja toisaalla kuluu kahvia, opiaatteja ja diapamia ja pitää pientä mediahiljaisuutta, kun rakkaimmat toiveet eivät täyttyneet.


(Kiitos vinkistä, Helmi, 9 v. Pistit videon aamulla pyörimään ja kysyit: Kuka tää Trump onkaan? Yhdysvaltojen presidentti. Ai niinku Sauli Niinistö... Joo.

Hauska aamukeskustelu. Eikä tää ollut muuten mikään poliittinen kannanotto vaan tilannekuva siitä mitä aamulla tapahtui ja sitten toisaalta tilannekuva siitä, mikä milloinkin näyttäytyy tärkeänä vapaan tiedonvälityksen suunnassa: aika hiljaista on Trump-tutkinnasta tiedottaminen nyt. Miksi? voisi kysyä ihan oikeasti. Eikö asiaa seurata loppuun vai loppuiko se jo? Henkilökohtaisesti minua ei Trumpin asia tai hänen poliittinen agendansa ei juuri kiinnosta tai innosta, ja siksi en ole hirveästi tutkintaa tai siitä tiedottamista tai itse presidentin edesottamuksia seurannut, mutta tiedotusvälineiden rooli asioiden esillenostajana ja poliittisena suuntaajana ja vaikuttajana ja manipuloijana kiinnostaa kovastikin; siitähän tässä kaikessa -- ja demokraattien kirvelevästä vaalitappiosta, olisivat pelanneet korttinsa paremmin ja yrittäneet jollakin muulla kuin HC:lla -- on kyse aivan yhtä lailla kuin Trumpista ja hänen vehkeilyistään. Politiikassa ei ole vain yhtä asiaa, vaan aina kokonainen asioiden laahus ja vastakkaiset voimat, Yhdysvalloissa nyt varsinkin.)


*

Suurin vaalivaikuttaja ja vaikuttamaan pyrkijä ei ole Suomenkaan vaaleissa joku ulkovalta vaan puolueiden ja niiden sidosryhmien lisäksi oma mediamme. Sen huomaa helposti, kun lukee lehtiä ja seuraa nettiä. Saa nähdä, miten käy, ja millaiseksi ilme menee, mikäli asiat painottuvat sillä tavoin kuin Euroopassa ja Yhdysvalloissa ovat painottuneet viime vuosina -- tosin Suomessa ei ole läheskään vastaava tilanne poliittisen balanssin kannalta kuin muualla, joten suurta huolta mediaväellämme ei pitäisi olla.

En viitsi analysoida nimillä juttuja, koska joku ajattelisi sen olevan jotain maalittamista tai muuta ilkeilyä, mutta kyllä esimerkiksi YLEn nettisivuilta löytyy sellaista vaaliuutisointia, että pidän tiettyjen juttujen kirjoittajia joko täysin agendansa aivopeseminä tai ammattitaidottomina, niin voimakkaasti jutuilla pelaillaan asetelmia. Ei siellä mitään puolueetonta journalismia harrasteta.

4 kommenttia:

 1. Uskon että Trump valitaan toiselle kaudelle.

  VastaaPoista
 2. Sama. Demokraattien mokasarja jatkuu.
  Vielä kun tekevät Berniestä ehdokkaan, Trump korjaa kypsän hedelmän, koska BS:stä niin helppo tehdä kommaripiru varsinkin kun se sosialistiksi itsensä määritteleekin.

  Toki kannattaa muistaa että itä- ja länsirannikolla (dem.) ovat ne suurimmat rahat ja maailman vaikutusvaltaisimat yritykset. Megalomaanisella raharesurssilla Trumpin kaatoa tullaan varmasti yrittämään.
  Viime kerralla tuo jenkkien todellinen voimakeskittymä otti liian rennosti ja kuvitteli että maali tulee itsestään.

  VastaaPoista
 3. Saattaa olla. En ole Trumpin suosiota enkä hänen tekemisiään juuri seurannut (paitsi muuri on tullut esiin niin usein että se on väkisinkin näkynyt), mutta kyllä näyttää siltä, että demokraatit ja lehdistö munasivat itsensä tässä prosessissa. Miten muuten Hillary Clintonin tietovuotojupakka - milloin siihen mennään? HC:han vuosi kaiken mahdollisen salaisen tiedon Yhdysvalloista varmasti koko sille porukalle, joka osaa napata ne tiedot.

  En myöskään tiedä Trumpin elintavoista - riittääkö terveys toiselle kaudelle ja onko haluja? Saattaa olla ja voi olla, että tulee myös valituksi, kuka tietää.

  Trumpille on naurettu nyt Suomea myöten mediassa, mutta kuka nostaisi kissan pöydälle ja sanoisi, että demokraatit ovat surkeita häviäjiä, jos yrittävät selittää omaa häviötään pressan Venäjä-kytköksillä. Luultavasti demokraattien ylimielisyys ja elitistisyys ja se, että he eivät ole onnistuneet sen kummemmin USA:n asioiden hoitamisessa sai aikaan Trumpin voiton. Tai sitten ihmiset olivat kyllästyneitä Clintoneihin. Olisivat menneet jollakin toisella ehdokkaalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuo Yhdysvaltojen vaali- tai pikemminkin puoluejärjestelmä ei oikein tuollaisenaan toimi ja palvele asiaansa.

   Poista