lauantai 12. tammikuuta 2019

Yhdeksän puheenjohtajan vastauksetHS kyseli tänään yhdeksältä puheenjohtajalta, miten ulkomaalaisten tekemät, järkyttävässä kasvussa olevat seksuaalirikokset saataisiin kitkettyä.


Kaksi parasta tai siis minun järkeäni eniten miellyttänyttä vastausta tulivat Sari Essayahilta ja Jussi Halla-aholta, jotka ovat olleet tässä asiassa uskottavia jo pitkään. Toki kristilliset olisivat voineet osallistua Perussuomalaisten haluamaan välikysymykseen Suomen turvallisuustilanteesta joulukuussa. Senhän tyrmäsivät kaikki. Valtapuolueet ja media ovat nauraneet räkäisesti turvallisuushuolelle. 


Myös Sanna Marinilla oli joitakin hyviä vastauksia, samoin Sampo Terholla, vaikka vaalihätä niissä taisi vaikuttaa. Kempeleen lesta on kyntensä näyttänyt, samoin Orpo, ei mitään uskottavaa asiaa enää, mutta toivottavasti pakon sanelemana alkavat pistää asioita kuntoon. Vasemmisto ja vihreät olivat tuttuun tapaan sanahelinän ja lisäresurssien pauloissa eivätkä paneutuneet mukavista sanoista huolimatta juurisyihin. Suoraan sanoen kauhistuttaa, jos he pääsevät tätä asiaa, turvallisuusasiaa, hoitamaan ja Suomeen saapuu muutama kymmenen tuhatta tai satatuhatta ihmistä Lähi-idästä ja Afrikasta. Tarkoitan nimenomaan näitä nuoria kouluttamattomia miehiä. Silloin emme saa koskaan tätä ongelmaa pois. Anna-Maja Henriksson oli myötätuntoinen oululaisille, mutta sössisi lepsuuttaan prosessin saman tien. Turvallisuuden vuoksi en toivo demareille, vasemmistolle ja vihreille menestystä tulevissa vaaleissa. On ikävä sanoa näin, mutta he eivät ole selvästi tilanteen tasalla. Ilmastovaalit? Parasta ilmastonmuutoksen torjuntaa olisi luoda kunnon olosuhteet Afrikkaan ja Lähi-itään, ei tukea kansainvaelluksia pohjoiseen. Siitä ei seuraa hyvää ilmastolle eikä yhdellekään yhteiskunnalle. Kaikkien akuutimmassa hätätilassa olevia voidaan ottaa kiintiöpakolaisina. Toivoisin, että he ovat perheitä ja että naiset ja lapset asetetaan etusijalle.


Mutta hei! Kun katsotaan, mistä puolueista löytyivät järkevimmät ajatukset, huomataan saman tien: ei mitään vaikutusta Suomen linjaan. Tämä on se kaikkein huolestuttavin havainto.


*


Nämä olivat kysymykset:

1. Ulkomaalaisten osuus seksuaalirikoksiin epäillyistä oli lähes 24 prosenttia ja raiskauksiin epäillyistä noin 29 prosenttia vuonna 2017. Ulkomaan kansalaisten osuus väestöstä oli tuolloin 4,5 prosenttia. Mitä ajattelette tästä?


2. Mitä asialle pitäisi tehdä?


3. Mitä sanoisitte oululaisille?


Näin vastasi Halla-aho:


1. ”Ei tässä ole mitään ihmeellistä. Tämä sama on toistunut kaikissa Länsi-Euroopan maissa, joihin on tullut paljon ihmisiä takapajuisista islamilaisista maista, varsinkin kun tulijoiden joukossa korostuu nuoret miehet. Naisen asema on hyvin erilainen näissä maissa ja lapsiavioliitot yleisiä. Suhtautuminen alaikäisiin tyttöihin on yksinkertaisesti erilainen kuin meillä.”

2. ”Humanitaarinen maahanmuutto pitää saada niin matalaksi kuin mahdollista. Perusuomalaiset haluaa lopettaa humanitaarisen maahanmuuton kokonaan, koska se on vahingollista yhteiskunnalla eikä ole ratkaisu pakolaisuuteen.”

3. ”Nämä tapahtumat johtuvat poliittisista ratkaisuista. Ongelma ei ole luonnonvoima, vaan se voidaan myös lopettaa poliittisin ratkaisuin.”


Toiseen kysymykseen en olisi vastannut noin jyrkästi, muutoin lakoninen konsepti toimii, koska se on täysin totta ja tunnustaa tosiasiat.


Näin vastasi Sari Essayah:


1. ”Syitä voi olla monia, mutta on uskallettava myös sanoa, että osassa rikoksista taustalla on kulttuurin ja uskonnon värittämä vääristynyt naiskuva, jossa naisen 'kunnia' on isänsä, veljensä tai puolisonsa kontrollin alla ja toisuskoisella naisella tätä suojaa ei ajatella olevan.”

2. ”Turvapaikkaprosessia on tehostettava ja tehtävä heti selväksi, että rikoksiin syyllistymisestä on vaikutuksia prosessiin ja karkotusprosessia on nopeutettava.”

3. ”Näiden järkyttävien rikosten selvittämisessä ja rikollisten vastuuseen saattamisessa sekä uhrien ja heidän läheistensä tukemisessa tarvitaan koko yhteisön tuki. Lasten ja nuorten kasvurauha ja koskemattomuus on yhdessä taattava.”

Pidin Essayahin lempeästä mutta asiallisesta vastauksesta. Ideaalipolitiikassa risteytyisivät Halla-ahon ja Essayahin näkökulmat.

PS. Lukekaa Iltalehden Mika Koskisen ytimekäs puheenvuoro. Siinä on olennainen lyhyesti. Herää tietenkin kysymys, miksi Koskinen ei kirjoittanut puheenvuoroaan aiemmin, mutta parempi myöhään kuin ei ollenkaan:

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/7473eca8-1c00-4d2c-9770-56c68a3f620c

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti