tiistai 15. tammikuuta 2019

TuontiongelmaOn heti sanottava, että väkivaltarikollisuus ja seksuaalirikokset eivät ole Suomessa lähtökohtaisesti tuontitavaraa. Niitä on ilmennyt siitä saakka, kun Suomessa tai tällä Suomeksi kutsutulla alueella on asunut ihmisiä.

Kannattaa silti pitää mielessä, että vaikka Suomessa on aivan liikaa kaikenlaista väkivaltaa, on Suomi yhä yksi maailman turvallisimmista maista.

Jos tahdomme puhua väkivallan tuontiongelmista, niitä ovat ne konkreettiset tapahtumat, joita olemme todistaneet Suomessa. Annan lyhen ajan esimerkin.

Tämä on lista, jossa Suomen maaperällä toteutuneen väkivallan tekijöinä ovat muualta Suomeen tulleet ihmiset, pääasiassa hädänalaiset ja apua saaneet ei-Suomen-kansalaiset. Listaa on kerätty vuoden 2015 invaasiosta viime vuoden joulukuulle:

8 murhaa
4 tappoa
11 murhan yritystä
15 tapon yritystä
79 pahoinpitelyä
45 törkeää pahoinpitelyä
20 joukkopahoinpitelyä
37 joukkotappelua
36 ryöstöä
20 törkeää ryöstöä
42 raiskausta
23 törkeää raiskausta
16 raiskauksen yritystä
23 alaikäisen raiskausta
7 joukkoraiskausta
24 lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä
20 lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yritystä
29 seksuaalista ahdistelua tai sen yritystäTämä väkivallan tuontilista ei ole läheskään täydellinen. Siihen on koottu tapaukset, jotka on uutisoitu. Vähänkin epävarmat tapaukset on rajattu pois.

Lista on itsessään melko roisi, mutta siinä eivät ole mukana viimeisimmät esiin tulleet tapaukset -- voimme vain aavistella, mitä esimerkiksi viime vuodelta vielä nousee julkisuuteen ja mitä jää nousematta.

Haluaisin kuulla, miten tässä listassa esitetyt asiat eivät ole jollekin ongelma? Ehkä niitä on niin vähän, eihän siinä ole viittäsataakaan uutisoitua rikosta?

Onko jollakin vaikeuksia ymmärtää, että nämä ovat kaikki lisiä siihen, mitä maassa on suomalaisten toimesta tapahtunut?

Pääasiassa teot ovat kohdistuneet yhteiskunnassa haavoittuvammassa asemassa oleviin eli naisiin, nuoriin ja lapsiin.

Minusta eräät nimeltä mainitsemattomat tahot voivat jatkaa suomalaisten ja suomalaisen yhteiskunnan syyllistämistä ja haukkumista siihen tapaan kuin ovat tähänkin saakka tehneet, mikäli siihen on aihetta. Yritetään kaikki korjata ja parantaa asioita.

Olisi kuitenkin ystävällistä, jos lopetettaisiin paskanpuhuminen. Se kortti on pelattu aikapäiviä sitten.

Nämä asiat ovat tapahtuneet todellisuudessa riippumatta siitä, mikä on meidän maailmankuvamme, ideologiamme tai asenteemme tapahtumiin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti