keskiviikko 9. tammikuuta 2019

Toistaiseksi nimettömän oululaisen tytön muistolleYksi kaameimmista ja minuun eniten vaikuttaneista rikostapahtumista viime vuosilta on ollut Vilja Eerika Tarkin raaka murha. Omien vanhempien tekemä täysin mielipuolinen ja sietämätön kidutussurma ei liene ainutlaatuinen lapsimurhien historiassa, mutta silti tapaus on aivan järkyttävä. On vaikea keksiä mitään hirvittävämpää. Tapaus vainosi minua todella paljon, ehkä siksi että olen itse joutunut moneen hankalaan kasvatustilanteeseen ja nähnyt lasten pahoinvointia. Kirjoitin Vilja Eerikan tapauksesta sekä Karhunkivessä että Valekuolleissa. Tämän murhatragedian taustalla oli ennen kaikkea vanhempien pahuus, mutta myös sosiaalityön virheitä ja aivan väärien ihmisten suojelua. Naapurit tosin yrittivät auttaa tyttöä minkä pystyivät.


*

Miltei samaan pääsee Oulun raiskaajajengin häpäisemän 14-vuotiaan tytön itsemurha. Tyttö tappoi itsensä lokakuussa 2018. Useampi arabi oli raiskannut hänet elokuussa Tuirassa yksityisasunnossa. Samassa tilanteessa raiskattiin toinenkin suomalaistyttö. Miehet olivat houkutelleet tytöt mukaansa kauppakeskus Valkeasta.

Tämä tapaus edelsi mediassa esillä ollutta raiskausrinkiuutisointia, jonka yhteydessä Oulun poliisi oli pakotettu parin kuukauden hiljaisuuden jälkeen leikkaamaan siipiä "huhuilta". Tavallaan poliisi harhautti joulukuisessa viestinnässään yleisöä sanomalla, ettei kyseisestä itsemurhasta ole tietoa tai ainakin, ettei se liity samaan rikoskokonaisuuteen. Sanatarkasti ottaen poliisi oikoi itsemurha"huhua" näin: "Yksi seksuaalirikoksen uhreista on tehnyt itsemurhan. - Tähän asiakokonaisuuteen liittyen poliisilla ei ole sellaista tietoa." (https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000005953928.html)

Poliisi olisi toki voinut sanoa, että itsemurha liittyi aiemmin syksyllä Oulussa tehtyyn joukkoraiskaukseen, jonka tekijöinä olivat toiset maahanmuuttajat - ainakin oletan, että epäillyt ovat toisia. Kiusallisen tiedottamisesta ja "huhujen" torjunnasta teki tietenkin se, että ensimmäisestä tapauksesta oltiin oltu visusti hiljaa. Media ei edes lähtenyt selvittämään asiaa.

Ehkä lakiteknisesti ottaen 14-vuotiaan joukkoraiskaus ei ole syy tytön tekemälle itsemurhalle eikä raiskaajia voida suoraan syyttää teosta lakituvassa, koska tyttö ei murhannut itseään arabien kämpillä, mutta epäilenpä, että voimakkaampaa itsetuhon laukaisevaa tekijää on vaikea löytää. Tytöllä on ollut kaksi kuukautta aikaa kitua ennen itsemurhaansa, ja on vaikea edes kuvitella, millainen piina päätökseen on liittynyt.

Ehkä raiskaus on kuvattu ja jaettu eteenpäin, kuten käytännöksi on näissä joukkoraiskaustapauksissa tullut, ehkä viranomaisten toimet ovat epäonnistuneet, ehkä saatu tai saamatta jäänyt apu on taustalla, ehkä tyttöä on järkyttänyt perheen sisäinen lamaantuminen ja luhistuminen ja raivo, mutta suurin tekijä on varmaan oma arvottomuuden ja hajoamisen, elämän päättymisen kokemus.

Ymmärrän hyvin tytön ratkaisun ja luulen, että jokainen ymmärtää. Toinen seikka on, että tragedia vammauttaa koko perheen ja nostaa vihan aaltoja monessa suunnassa.


*

Näistä tapauksista on monta syytä olla aktiivisesti hiljaa. Poliisin vaikenemisen ja pidättäytyvän linjan käsitän. Poliisin pitää saada ratkoa rauhassa näitä raakoja ja ainakin tässä mitassa ja joissakin yksityiskohdissa uudentyyppisiä tapauksia niillä resursseilla, joita sillä on käytettävissään, jotta prosessi menee oikein ja on oikeudenmukainen. Miettikää mikä työ on selvittää Oulun tapausten kaltaisia kokonaisuuksia, kun niitä tulee ja tulee -- varmasti poliisilla ei ole voimavaroja hoitaa asioita kovinkaan nopeasti.

Media pitää suunsa kiinni, koska sen on käsketty olla hiljaa. Näemme jäävuoren huipun kaikista tapauksista. Toisaalta osa vastuullisesta mediasta pitää suunsa kiinni myös omasta tahdostaan, päätoimittajien ja mediatalojen agendan vuoksi.

Poliitikot haluavat, että asioista ei keskustella, sillä silloin heidän ei tarvitse myöntää virhearviointejaan ja he saavat jatkaa onnettomasti laskeskeltua monikulttuurisuusprojektiaan. Heitä taas painostetaan korkeammilta tahoilta, maan rajojen ulkopuolelta.

Tavalliset ja vaikutusvaltaiset hyvät ihmiset eivät edes halua kuulla ja ovat pääministerin tapaan "shokissa" tai sanovat "Kyllä suomalaisetkin", jos joutuvat jotenkin kommentoimaan.


*


Minä en aivan rehellisesti sanoen ymmärrä poliitikkojen, median ja muun hyvän väen, kuten Oulun pappien, tekopyhyyttä ja tietoista salailua ja vaikenemista näiden lukuisten tapausten kohdalla. Mitä pitää tapahtua, että asioita aletaan katsoa asioina ja niistä tehdään käytännön johtopäätökset?

Varmasti kansalaisten pitäisi kysyä asiaa sisäministeriöltä, grillata ennen kaikkea kokoomusta ja keskustaa ja nostaa vaalien alla esiin poliittiset epäkohdat ja tulevaisuuden suunnitelmat niin oikealta kuin vasemmalta.

En usko, että nyt mediassakin esillä olleet maahanmuuttajien valistuskampanjat tai edes tuomiot ovat kovin tehokas ratkaisu, ellei saada näitä tekoja tekeviä ihmisiä pois maasta. He ovat sellainen sytytysaine, joka lietsoo yhä uusia ongelmia.*


Tätä juttua on puitu jo viikkotolkulla facessa ja viime päivinä muutamilla muilla keskustelusivustoilla ja lähetyksissä. Olisi hyvä, jos poliisi tulisi ulos ja joko kiistäisi tai vahvistaisi väitteet, joita useat tahot ovat esittäneet haluamatta kuitenkaan sotkea perhettä mukaan nimeltä mainiten.

Asian esiin nostaneet ihmiset ovat vedonneet lähdesuojaan asian arkaluonteisuuden vuoksi, mutta vakuuttaneet puhuvansa totta. Yksi Oulun kaupunginvaltuutetuista esittää asiasta julkisen kysymyksen, itsemurhan tehneen tytön henkilöllisyyden mainiten Oulun kaupungin järjestämässä turvallisuusillassa parin viikon päästä.

Luultavasti media ei käsittele asiaa pitkään aikaan. Vaalit ovat liian lähellä eikä maan tapahtumista tahdota antaa realistista kuvaa. Riskit ovat liian suuret, eikä tällaisten yksittäisten tragedioiden voi antaa pilata liikaa valtabisneksiä.*

Professori on näköjään kirjoittanut aamulla samasta asiasta ja vetoaa, että ihmiset antaisivat julkisuudessa painetta tässä asiassa, jotta tapaus tulisi selvitetyksi:  http://professorinajatuksia.blogspot.com/2019/01/valehteliko-poliisi-virkavastuulla.html

Eli jos kuulolla on vastuullisia ihmisiä, joilla on kontakteja, niin pyytäkää omia ryhmiänne pitämään asiaa esillä. Myös poliittisiin vaikuttajiin kannattaa olla yhteydessä. Tämä on tärkeä yhteinen turvallisuusasia.

Vai onko niin, että asianomaisten ja "roskaväen" täytyy pitää ääntä tässäkin asiassa, että jotain tapahtuu? Nyt hieman solidaarisuutta ja vaikutusvaltaa peliin, että asioista voidaan puhua rehellisesti ja riskit arvioiden.


*

Minulle on aivan sama, mitkä puolueet alkavat pistää asioita ja ihmisiä ruotuun ja järkevöittää tilannetta, kunhan se tapahtuu. Asioiden hoitamiseen tarvitaan todellakin uutta näkökulmaa. Emme tarvitse enää yhtään raiskattua ja itsensä häpeän ja hajoamisen vuoksi tappanutta nuorta tai naista.32 kommenttia:

 1. Sen voi ainakin sanoa, että jos tänne olisi otettu etupäässä hätää kärsiviä naisia ja lapsia eikä näitä lähitaistelijoita, ei satoja suomalaisnaisia ja -tyttöjä (puhumattakaan niistä raiskatuista maahanmuuttajanaisista jotka eivät ole edes ilmoittaneet perheväkivaltaa) olisi raiskattu ja tappavat viilto- ja pistohaavat olisivat jääneet saamatta. Nämä olisivat kaikki jääneet toteutumatta näiltä osin. Toivotaan, että korjausliikkeitä tehdään. Luultavasti pitäisi tapahtua joku todella iso terrori-isku ennen kuin asiaa edes harkitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan aina sen meriselityksen "miksi ne juuri on miehiä". Vain miehet jaksavat jne.

   Tuo on osoittautunut täysin vääräksi monta kertaa. Seurauksineen.

   Poista
  2. Miehet tulivat myös "tiedustelemaan" "maastoa"... Nyt sitten "vieraillaan" eli lomaillaan kuukausikaupalla kotimaassa "tiedustelemassa" paluun mahdollisuutta. "Tiedustelu" toimii...

   Poista
  3. No, tässä puhutaan tietenkin vain osasta ihmisiä, se on sanottava tietenkin, ettei tule väärää kuvaa.

   Poista
  4. Kiintiöpakolaissysteemi on ainoa järkevä. Valintojen suhteen sitten todellisen monikulttuurisuuden mukaan pitäisi valita kaikenikäisiä, naisia, miehiä, myös vainottuja kristittyjä. Ei voi olla niin, että vain vahvimman oikeus toteutuu humanitäärisessä pakolaisuudessa.

   Poista
  5. Sanopa muuta. Ja lähtömaat kuntoon, täysi panostus siihen!

   Poista
 2. Tuo toive pitää asiaa esillä ja vaatia vastauksia on suurta inhimillisyyttä.

  Kansalaisten on saatava tietää mitä kotimaassa tapahtuu jotta he voivat pohtia voivatko itse tehdä asialle mitään.

  Jokainen ohittaja ottaa valtavan eettisen riskin.

  VastaaPoista
 3. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/c64131cd-61cf-4ddb-9548-870435f1a128

  Tuomio: puolitoista vuotta, ehdollista. Oikeus toteutui?

  Ja näitä on meillä täällä nyt. Olet aivan oikeilla jäljillä Vesa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jope! Tuohon on törkeä vitsi - ehdollista pään irrottamisesta Irakissa... No, paljonkohan saa suomalaisen pään irrottamisesta. Niistä on pari juttua tulossa sikäli kuin vielä pimennossa olevat merkit paikkansa pitävät...

   Selitykset kertovat pelottavan paljon näiden tyyppien kulttuurisista taustoista ja toimintamalleista.

   Poista
  2. Mutta kyllähän suomalaisetkin Raatteen tiellä...

   Poista
 4. Ihmiset voivat tehdä paljon, eri tasolla.

  Äänestää juuri oikeaa ehdokasta, joka lupaa ryhtyä toimintaan, äänestää ehdokasta ja puoluetta, jotka päivittävät omaa realismiaan. Toki äänestäminen on pieni vaikuttamisen mahdollisuus ja siinä kusetetuksi tulemisen riskit ovat valtavat.

  Voitaisiin toki laatia kansalaisaloite, joka pyrkisi turvallisuuden lisäämiseen.

  Ehkä jopa näinkin yksinkertaisen asian voi tehdä, joskaan se ei kanna pitkälle ja pitää olla tilannetajua: Jos näkee epämääräisiä yhteyksiä, esimerkiksi aikuisia notkumassa teinien seurassa ostareilla, voi mennä ja kysyä, missä aikeissa tyypit hengaavat lasten kanssa. Usein kyse on alkoholin tai muiden päihteiden välittämisestä, joskus myös siitä, että aikuiset ihmiset ja lapset etsivät toisiltaan seuraa eikä kovin terveissä merkeissä. Ehkä joku on pannut tällaisen merkille joskus. No, tämä saattaa olla hieman riskaabelia, mutta harvoin ihminen käy puheesta kimppuun. Pienikin muistutus voi ehkäistä sillä kertaa jotain ikävää. No, tässä viimeksi mainitussa täytyy olla tosiaan tahdikkuutta ja tilannetajua.

  VastaaPoista
 5. Ja jos kysymyksessä oli sankaruus isisterrorismin vastaisessa taistelussa, miksi mies on täällä? Eikö omaa maata voi jälleenrakentaa ja puolustaa enää muuten, ilman aseita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin vasta äsken tämän ja edellisen kommenttisi. Hyvä kysymys. Mitä tosiaan tekee täällä?

   Poista
 6. Suomessa surffaa kai noin 11 000 paperitonta ja muuta kulkuria. Kaikki eivät ole suinkaan häijyjä ihmisiä, joukossa on varmasti maailmanmatkaajia ja muita onnellista paikkaa etsiviä, jonkin verran todellisia avuntarvitsijoita ja sitten jonkin verran näitä petoja, vieras-/lähitaistelijoita. Tietyiltä Afganistanin ja Irakin alueilta tulleilla on vaan yksinkertaisesti niin erilainen suhde naisiin / nuoriin tyttöihin, että he kyllä ottavat sen minkä haluavat - ei heitä siitä ole kotimaassaankaan rankaistu. Kyllähän kulttuuritausta vaikuttaa. Siksi jotkut Haaviston puheet siitä, että raiskaus ja seksuaalinen hyväksikäyttö ovat rangaistavia kaikkialla ja universaalisti, ei todellakaan ole käytännössä aivan totta. Varmasti nämäkin heput tiesivät jotenkin ettei ole hyvä viedä pikkutyttäriä kämpille raiskattavaksi, mutta ei se heidän omassa moraalikoodissaan ollut sisällä. Monet ovat nimenomaan kieltäneet heitä vastaan nostetut rikosnimikkeet eli ovat jatkaneet niitä touhuja, mitä ovat tehneet ennenkin. Irrallinen tilanne elämässä, jossa ei ole kiinnekohtia, on omiaan lisäämään tällaista epäsosiaalisuutta. Osa on varmasti raakalaisia, joko sotaolojen koulimia tai muuten vaan perverssejä - niitä riitää jokaisessa ihmisryhmässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kuitenkaan olisi kotouttamassa näitä raiskaajia vaan kotiuttamassa heidät omiin maihinsa. Sen eteen täytyy tehdä töitä, että ihmisiä voidaan palauttaa. Emme tee näillä antisosiaalisilla tyypeillä mitään, niitä on jo omasta takaa yhteiskuntaa kuormittamassa.

   Poista
  2. Kansainvälisen suojelun tarve ei voi tarkoittaa sitä, että tappajia otetaan vaeltelemaan tänne yhteiskuntaan ja sitten paikkaillaan mokia ja murhia ja ollaan kuin ei mitään olisikaan. Se merkitsee lopulta epämääräisen ja tunnustuksettoman sotatantereen siirtämistä vain uudelle alueelle; pahimmassa tapauksessa osa on radikalisoituneita. Heitä ei kannata alkaa lahjoa kilteiksi, koska siitä ei seuraa mitään hyvää.

   Poista
  3. Ongelmien siirtäminen paikasta toiseen on se uhri, jonka maksamista omalla kustannuksella (enkö tarkoita nyt vain rahaa, vaan kalliimpaa) on tullut hyve. Komppaan vastauksiasi.
   Ja taas: niissä ei ole mitään radikaalia. Ne ovat inhimillisyyden minimi.

   Poista
 7. Tämä hyve on suoraan sanottuna jonkinasteista nihilismiä mutta eipä tunnu haittaavan.

  VastaaPoista
 8. Kritiikin ääni täällä taas!

  Toistaiseksi nimetön? Tällaisissa tapauksissa se on yleensä perhe, joka haluaa, että heidät jätetään rauhaan. Asia on tarpeeksi tuskallinen ilman että siitä kohistaan mediassa ja nimien paljastuttua vaaditaan perhettä julkisuuteen. Pitää kunnoittaa surevia.

  Miettikää, mitä itse tekisitte. Minä en ainakaan antaisi julkaista traagisen kohtalon kokeneen lapseni nimeä ja kuvaa. Ne tulevat ilmi kun aika on, siihen asti saisivat uutisten metsästäjät malttaa mielensä.

  Toivon, että kukaan asioista tietävä ei petä näitä tyttöjä myymällä heidän nimiään ja kuviaan medialle.

  VastaaPoista
 9. Marjatta, olen ihan samaa mieltä. En minäkään näe itsearvoiseksi nostaa tytön nimeä esiin ja tehdä sillä politiikkaa.

  Pointtini on siinä, että poliisi voisi olla avoimempi tiedottamisessaan ja kertoa mitä maassa tapahtuu, kun kaikki asian lähellä asuvat ja kaupunkilaiset sen kuitenkin tietävät. Tästä seuraa hirvittävä ristiriita sen välille, mitä tuodaan esiin ja mikä on todellisuus.

  Ei tämä minkään keltaisen lehdistön asia ole. Mutta ongelman himmaaminen ei ole kenenkään etu. Ruotsissa etniset vähemmistöt tekevät poliisin tilastojen mukaan näitä raiskaus- ja väkivaltarikoksia jo nyt enemmän kuin kantaväestö. Ei tämä voi olla ihan pikku juttu.

  Valitettava tosiasia on, että sisäministeriö on sulkenut poliisin ja valtamedian suut.

  Nythän asiasta ovat kertoneet asiatasolla varmasti kymmenet ihmiset Oulun seudulta, mutta he eivät ole juuri perhettä säästääkseen nimenneet ketään.

  Aivan varmaa on, että nimi tulee esiin. Voi olla, että tuon valtuutetun olisi hyvä kuvata vain tapaus faktoineen tarkasti ilman uhrin nimeä ja pistää poliisin tiedottaja julkisesti selkä seinää vasten.

  Minusta nämä tragediat pitäisi saada kuriin, se tässä on tärkein asia eikä nimillä revittely.

  VastaaPoista
 10. Samoin minua ei kiinnosta lainkaan näiden raiskaajapaskapäiden nimet tai kotimaat - pääasia olisi, että heidät karkotetaan maasta. Mitä nämä tyypit täällä edes tekevät - ovat notkuneet ostareilla ja houkutelleet pikkutyttöjä kämpilleen, jotka parhaassa tapauksessa kunta on heille maksannut? Eivät kuulosta turvapaikanhakijoilta.

  Jos poliitikot ja poliisi ilmoittaisivat, että kansalaiset voivat olla huoletta, sillä rikoksiin syyllistyneet tuvapaikanhakijat ja maahanmuuttajat toimitetaan maasta pois keinolla millä hyvänsä, ei näistä edes nousisi haloota. Tällöin virkavalta voisi minun mielestäni toimia kaikessa hiljaisuudessa ja tiedottaa vain asioista, joilla on yleisen turvallisuuden kannalta merkitystä.

  Nythän tilanne ei ole tämä, vaan aivan jotain muuta. Rikokset lisääntyvät, ja ennen vaaleja sensuuri lisääntyy. Tässä on ihan sellainen shortlist vuoden 2015 elokuun jälkeen tapahtuneista ikävyyksistä, joissa tekijöinä ovat olleet nk. hädänalaiset. Huom! tämä lista on vain tapauksista, jotka ovat vuotaneet valtamediaan:

  8 murhaa
  4 tappoa
  11 murhan yritystä
  15 tapon yritystä
  79 pahoinpitelyä
  45 törkeää pahoinpitelyä
  20 joukkopahoinpitelyä
  37 joukkotappelua
  36 ryöstöä
  20 törkeää ryöstöä
  42 raiskausta
  23 törkeää raiskausta
  16 raiskauksen yritystä
  23 alaikäisen raiskausta
  7 joukkoraiskausta
  24 lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä
  20 lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yritystä
  29 seksuaalista ahdistelua tai sen yritystä

  Jos piirtää tuosta noin 460 tapauksen joukosta hieman ympyrää ulospäin ja kertoo vaikkapa jokaisen tapauksen kymmenellä, jolloin saadaan esiin se kuinka moneen ihmiseen asiat ovat välittömästi vaikuttaneet, niin onhan tämäkin melkoinen määrä ihmisiä. Ja miten se vaikuttaa yleisesti, että asioista ei kerrota. Se vaikuttaa aivan suoraan turvallisuuteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä se, että näitä tapauksia olisi ollut huomattavasti vähemmän, jos valtiovalta olisi jotenkin hereillä siinä, millaisia hankkeita se ottaa ajaakseen sekä siinä, miten niitä toteutetaan. Oikeastaan jokainen tapaus on aivan turha ja tässä ihmisten pitäisi ottaa nyt järki käteen eikä tunteilla ja uskoa kaikenlaista soopaa. Jos tämä lista on edes pieni vinkki projektin todellisesta hintalapusta, niin on kyllä melkoinen projekti kansan valitsemilta päättäjiltä.

   Poista
  2. Siinä Marjatta olet kyllä ihan oikeassa, että tuosta tekstistä jäi pois tuo ehkä selkein vaikenemisen syy: perheen suojelu.

   Silti itse asiasta olisi pitänyt tiedottaa, eikä sotkea entisestään kuviota ikään kuin tällaista ei olisi tapahtunut.

   Poista
 11. Vesa, minusta kyllä kuulostaa sitä, että poliisi on tiedottanut sen, minkä tietää. Viranomaisten ja poliitikkojen tehtävä ei ole mennä arvailulinjoille eikä varsinkaan kehittelemään fiktiota rikosten ympärille. Itsemurhista ei ole ollut yleensäkään tapana uutisoida, juuri omaisten suojelun vuoksi.
  En näe myöskään mitään hyötyä maallikkojen nettihohkaamisesta rikostapausten ympärillä. Tämäkin loukkaa uhrin perhettä ja aiheuttaa oikeutetun vihan lisäksi aiheetonta vihaa. Asialinja on paras.

  VastaaPoista
 12. Poliisi tiedottaa niiden ohjeiden mukaan mitä sille on annettu. Useimmiten asiallisesti. Tuossa Oulun tunteita herättäneessä raiskausjengien aikaansaaman tuhon tiedottamisessa poliisi olisi voinut olla tarkempi ja avoimempi. Se olisi herättänyt luottamusta poliisia kohtaan.

  Lehdet revittelevät suomalaisten tekemissä rikoksissa kaiken esiin, nimiä myöten. Onko näin kaikissa maassa tapahtuneissa rikostapauksissa? Ei ole. Se on ihan selvää.

  Asialinja on aina paras. Mutta asialinjaan kuuluu myös tosiasioiden myöntäminen. Jos pysytään tosiasioissa ja niiden myöntämisessä ja vedetään järkevät johtopäätökset, kenellekään ei tule oikeutettua tarvetta vihaan eivätkä viranomaiset ole antamassa aihetta provosoitumiseen.

  Minusta on myös väärin se, että näitä tekoja pimitetään vetoamalla omaisten tuskaan. Juuri nämä pimitetyt teot ovat aiheuttaneet tuskaa ja tulevat sitä aiheuttamaan jatkossa lisää, sitä enemmän mitä vähemmän näistä informoidaan ihmisiä, jotka voivat varautua turvallisuuteen ja myös esimerkiksi voivat omalta osaltaan vaikuttaa turvallisuuteen yleisemmin, esimerkiksi äänestämällä ja kannattamalla hankkeita, jotka lisäävät turvallisuutta.

  Tuo lista, jonka pistin esille, on koostettu median julkaisemista tiedoista. Se ei ole mikään kepulilista, vaan julkista tietoa. Samat ja vielä karmivammat listat saa aikaan paneutumalla poliisin julkaisemiin rikostilastoihin, mutta se vaatii viitseliäisyyttä.

  Kansalaisten tulee saada demokratioissa tietoa heidän elämäänsä vaikuttavista asioista. Nimillä ei tarvitse revitellä, mutta jos tulee satapäin vakavia rikoksia, joita eivät ole tehneet kantasuomalaiset, niin siitä on saatava tieto, jotta ihmiset voivat vaikuttaa poliittisiin päätöksiin. Minusta tämä on aika yksinkertainen asia.

  VastaaPoista
 13. "8 murhaa
  4 tappoa
  11 murhan yritystä
  15 tapon yritystä
  79 pahoinpitelyä
  45 törkeää pahoinpitelyä
  20 joukkopahoinpitelyä
  37 joukkotappelua
  36 ryöstöä
  20 törkeää ryöstöä
  42 raiskausta
  23 törkeää raiskausta
  16 raiskauksen yritystä
  23 alaikäisen raiskausta
  7 joukkoraiskausta
  24 lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä
  20 lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yritystä
  29 seksuaalista ahdistelua tai sen yritystä"

  Ei tuota listaa voi ohittaa. Epäinhimillinen tai autoritäärinen yhteiskunta tekisi niin.

  VastaaPoista
 14. Joo, tämä on lista joka on kerätty ns. valtamediasta, nk. Sipilä-Orpon lista.

  VastaaPoista
 15. Tiedän paljon itsemurhia, traagisia ja vaikeita, joista ei yhdestäkään ole ollut sanaakaan koskaan missään. Ei minkäänlaista revittelyä, vaikka ainesta olisi ollut.

  Poika on yhteiskuntatoimittaja, jonka alueena ovat myös rikokset, istuu käräjillä ja kirjoittaa tapauksista ilman nimiä.
  Useimmille ihmisille tämä riittää.

  Sinulla on Vesa listasi, julkista tietoa. En pääse perille siitä, mitä sinä vielä haluat.

  VastaaPoista
 16. Haluaisin että näitä täysin turhia tekoja ei tehdä. Jos niitä tehdään, tahtoisin että ihmiset tietävät mitä tapahtuu. Uhrien nimiä ei tarvitse mainita. Tekijöiden nimet voidaan kyllä mainita, koska heillä on häpyä tehdä tekojaan. He ovat rikkoneet jotain mitä ei saa korjattua.

  Tavallisia itsemurhia tuskin raportoidaan. Mutta tässä tapauksessa itsemurha on kyllä ainakin arkijärjellä ajatellen hyvin kiinteästi yhteydessä näihin raiskauksiin. Luuletko, että tyttö huvikseen tai sattumalta juuri tuona syksynä murhasi itsensä? Jos yleisö ja media siitä suoraan kysyvät, miksei asioita voida sanoa niin kuin ne ovat?

  Miten sinun on Marjatta vaikea ymmärtää näitä tällaisia toiveita? Tässä olisi katkottu huhut ja poliisi olisi myöntänyt rehellisesti mitä tietää. Poliisihan oli tiennyt kaikki nämä jutut jo vaikka kuinka pitkään.

  Onko sinusta oikein että suojaa (tai mitä muuta tahansa maasta) hakevat ihmiset tekevät näitä hirviömäisiä tekoja eikä valtio ennakoi ja ehkäise toimillaan vaan lähinnä korjaa jälkiä ja hyssyttelee?

  Näinkö ja yhä enenevässä määrin mennään tulevat vuodet? Ei kuulosta kovin kummoiselta suunnitelmalta parantaa maailmaa - oma maa saadaan entistä sekavammaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rikokset eivät tietenkäään ole oikein.

   En näe valtion toimia kuten sinä näet, enkä kannata mitään kansalaisten omia tutkimuksia ja oman käden oikeutta,

   Tottakai jokainen haluaisi, että kauheita tekoja ei tehdä. Asiaa ei vain yhtään auta, vaikka kuinka paljon päivittelisi, kauhistelisi ja tuskailisi somekanavilla.

   Poista
 17. Asia selvä, mutta sitähän ihmiset juuri yrittävät puhumalla estää, ettei näitä rikoksia ja oikeuden ottamista omiin käsiin tapahtuisi.

  Jos ihmiset vaikenevat, sama meno jatkuu taatusti ja pahenee vaan, koska valtio päästää tänne ihmisiä todella epäilyttävistä taustoista ja mukana on näitä tyyppejä, jotka ovat tuon listani mukaisesti murhanneet, tappaneet, raiskanneet eri tavoin tavallisia ihmisiä, joiden riski joutua ko. rikosten uhriksi ei olisi ollut ilman näitä tulijoita kummoinenkaan.

  Tässä on sekin, että me veronmaksajat maksamme koko tämän show'n ja olemme osaltamme vaikuttamassa turvallisuusympäristöön, joten voi olla, että ihmisillä herää ajatuksia, joita ei nyt sitten oikeastaan saisi herätä eikä varsinkaan tahdottaisi kuulla, kun kaikki on niin kovin mainiosti ja kotoutuminen etenee täysin suunnitelmien mukaan.

  Minusta maamme johtajat ovat tehneet todella typerää politiikkaa monellakin saralla viimeiset vuodet, eivät ainoastaan tässä maahanmuuttoasiassa. Onneksi hyvääkin on saatu aikaan.

  Globaali tilanne tuntuu jyräävän niin voimakkaasti, että on vaikea syyttää suomalaisia päättäjiä kaikesta. En sitäkään tahtoisi.

  En sen kummemmin jaksa tästä jatkaa, kun näyttää, että emme pääse puusta pitkälle. Mukavaa illanjatkoa sinulle!

  VastaaPoista