maanantai 14. tammikuuta 2019

Kulttuurierot ja uusi sodankäyntitaitoMonikulttuurisuus ei tarkoita sitä, että vaihdellaan ruokareseptejä.

Monikulttuurisuus tarkoittaa, että ihmisillä on aidosti erilaisia kulttuurisia käsityksiä esimerkiksi naisen ja lasten asemasta, oikeudesta, oikeutetusta käyttäytymisestä ja kunniasta.

Monikulttuurisuudessa erilaiset kulttuuriset käytännöt törmäävät toisiinsa ja synnyttävät uuden tilanteen, jota ei sellaisenaan aiemmin ollut.

Lopputulokset vaihtelevat. Mukavinta on yleensä reseptien vaihtaminen.


*

Antipopulismi tarkoittaa poliittista asennetta, jossa kansalta yhä vähemmän kysytään tai edes tahdotaan kysyä, mitä se rauhaltaan tai elämältään ylipäätään tahtoo.

Mestarillisin antipopulismin muoto ilmenee uudessa sotataidossa, jonka ehkä haitallisin ja silti eniten ylistetty muoto on rauhanoloissa aiheutettu kulttuurinen häiriötila.

Tuskin liioittelen aivan hirveästi, sillä HS:kin uskaltaa jo puhua "kolme vuotta kestäneestä poikkeustilasta". https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005964836.html

Hyvä juttu lehdeltä muuten!


*

Poimin pari sodankäyntitaidosta löytämääni ajatusta, muokkaan ja jatkan niitä hieman.

Sodankäynnin mestarillisin muoto on käydä sotaa siviilejä, etenkin heikoimpia vastaan, siten että hyökkäyksen kohteena olevan valtion antipopulistinen hallinto kiistää olevansa sotatilassa.

Ylimestarillisin muoto on, että hyökkäyksen kohteena oleva valtio rahoittaa hyökkäystä ja rankaisee siviilejä, jotka vastustavat tai edes sanallisesti kiistävät hyökkäyksen oikeutuksen.

Sotatilan olemus häivytetään näennäisin rangaistustoimin, mutta itse sotatilaa ei pureta, koska sen olemukseen ei puututa ja sen olemassaolo kiistetään lähtökohtaisesti.

Tässä sodassa ei ole rajoja, se on pitkä ja uuvuttava oikeutusten prosessi, jonka lopputuloksesta ei ole epäilystä.

Se on läsnä kuin elimistön pitkäaikainen tulehdustila tai antipopulistinen autoimmuunitauti.

Joku on antanut mahtikäskyn uudelle sodankäynnille, ja me todistamme sen vastuullista toteutumista, itsetiedotonta antipopulistista hallinnointia.


*

Tiedän, että nämä ovat kärjistyksiä juuri nyt, täällä, Suomessa, mutta eivät ole ikuisesti.

Esimerkiksi Ranskassa ja Ruotsissa poliisi ja yhteiskunta eivät enää hallitse tilannetta. Ne reagoivat kriittisimpiin tapauksiin. Uusi rikollisuus ja levottomuudet lisäävät aina jo olemassaolevan mahdollisuuksia.


*

Kun massamuutot ja kansainvaellukset alkavat, antipopulismi on yhä huonompi vaihtoehto niille valtiolle, jotka tahtovat vielä jotenkin olla olemassa.


*

Kuka muuten on sanonut, ettei kansa tahtoisi rauhaa ja ettei se tahtoisi ajatella yhteistä etua ja yhteistyön mahdollisuutta?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti